Suomen suurin matkablogiyhteisö

Retkiä Marrakechista

Marrakech sijaitsee varsin hyvällä paikalla, ja siitä pääseekin suuntaamaan helposti monille mielenkiintoisille retkille lähiympäristöön ja vähän kauemmaksikin. Jos Saharaan mielii, on aikaa syytä varata kolmisen päivää, mutta lähempänäkin on tarjolla lyhyempiä aavikkoretkiä, jos sellaisille haluaa. Viikon matkan aikana voikin olla viisainta pidättäytyä päivän retkissä, ainakin jos haluaa nähdä myös Marrakechia. Kaupungissa itsessään on nimittäin nähtävää useaksi päiväksi, ja tunnelmaltaan se on myös sellainen paikka, jossa aikaa mielellään myös viettää.

Marrakechista voi ostaa retkiä suoraan omasta majapaikasta tai netin kautta. Myös pienistä kadun varsien matkatoimistoista retkien ostaminen käy helposti. Retket ovat varsin edullisia. Päivän retket maksavat yleensä noin 15-20€/hlö, mutta ne sisältävät käytännössä vain kyydin pikkubussilla tai muulla vastaavalla. Ryhmien koko vaihtelee noin kahdeksasta vajaaseen 20:een. Ruuat täytyy maksaa itse. Paikallisoppaille voi halutessaan jättää tippiä. Koko päivän retken hinta ei kuitenkaan helposti nouse yli 30 euroon, joten sikäli voidaan puhua erittäin kohtuuhintaisesta retkitarjonnasta.

Marrakechista suoraan 190km länteen sijaitseva Essaouiran kaupunki on suosittu käyntikohde. Essaouiraan tehdään kokopäiväretkiä. Matkalla pysähdytään ottamaan kuvia vuohista, jotka töröttävät arganpuissa. Arganpuu on uhanalainen laji, ja sitä kasvaakin vain Marokossa. Vuohet puolestaan pitävät arganpuun hedelmistä, joten ne on helppo paimentaa ylös puiden oksille. Vuohien kuvaamien on ilmaista, mutta maassa paimenten sylissä olevien suloisten kilien kuvaamisesta ja sylissä pitämisestä otetaan maksua.

Vuohia arganpuussa Marokossa

Itse Essaouirassa on leveä matala ranta, jota pitkin on mukava kävellä. Kaupungin vanhakaupunki on viihtyisä ja kaunis, ja siellä on hyviä lounaspaikkoja. Essaouirassa annetaan aikaa useampi tunti, joten sen keskustaan saa tutustua kaikessa rauhassa omin päin.

Essaouiran leveää rantaa

Essaouiran vanhaakaupunkia

Toinen hyvä käyntikohde Marrakechista on Ouzoud-putoukset. Tämäkin reissu on kokopäiväretki, ja se suuntautuu Marrakechista itään Atlas-vuoristoon. Nämä putoukset ovat siitä hieno näky, että niitä pääsee ihastelemaan ja kuvaamaan monesta eri kulmasta, ylhäältä, sivulta sekä alhaalta käsin. Paikallisoppaat johdattavat turistit hyviä reittejä pitkin parhaille näköalapaikoille, tosin myös paikallisten kauppiaiden putiikkien ohi. Lounasta pääsee myös nauttimaan varsin hienoissa maisemissa.

Upeat Ouzoud-putoukset

Putousten lähelle pääsee veneellä.

Putousten lähettyvillä voi törmätä apinoihin, joita jotkut myös ruokkivat ja jopa juottavat.

Aaseja käytetään Marokossa vanhan tavan mukaan edelleen vetojuhtina.

Atlasvuoristoon järjestetään myös muita retkiä. Vesiputoukset ja laaksot ovat vuoriston parasta antia, samoin jylhien vuorten lumihuippuiset vuoret sekä kamelinratsastus. Retket ovat monipuolisia, ja niissä on useita pysähdyspaikkoja. Lisäaktiviteetit maksavat aina erikseen, sillä retken hinta sisältää vain kyydin. Hintataso on kuitenkin edullinen, ja niinpä retkiä kannattaakin tehdä niin paljon, kuin vain jaksamista ja mielenkiintoa riittää, sillä isoa lovea matkakassaan ne eivät tee. Marokon vuoristomaisemat ovat yllättävänkin komeat, ja onhan vuoristossa oleminen vaihtelua Marrakechin vilkkaalle kaupunkielämälle.

Ourika-laakso, yksi suosittu lounaspaikka Atlasvuorten retkillä

Myös kamelinratsastukseen on mahdollista päästä.

Atlas-vuoriltakin löytyy lumisia huippuja.

sekä pieniä kyliä

ja vesiputouksia

Berberitalon pihalla. Berberitaloon voi päästä myös tutustumaan retkellä.

Helmi-maaliskuu on loistava aika kierrellä Marokkoa, aurinkoa riittää, tukahduttavia lämpötiloja ei.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 15.3.2020 at 21:17

    Ouzoud-putoukset näyttävät kyllä erittäin kauniilta. Ei ihan heti tulisi mieleen, että tuollaisiakin maisemia on Marokossa tarjolla!

  • Leave a Reply