Suomen suurin matkablogiyhteisö

Seychellien pääsaari Mahe

Seychellien loma alkaa mukavasti pääsaarella Mahella. Paljon hienoja rantoja, lämpöä, tasokkaita majapaikkoja, hyvää ruokaa ja leppoisia lomapäiviä on odotettavissa tällä keskellä Intian valtamerta sijaitsevalla noin 77 000 asukkaan trooppisella saarella.

Seychellien vehreyteen kiinnittää huomiota jo lentokoneen ikkunasta. Tähän kauniiseen värikkääseen maailmaan on ihana tulla keskellä Suomen pimeintä talvea. Väriloisto tosiaan on silmiinpistävä, eikä tällä tarkoiteta vain merta. Syvänvihreät kasvit, värikkäät hedelmät ja kukat, eksoottiset linnut, kirkkaansininen taivas ja turkoosi meri, kaikki nämä luovat omat kauniit värinsä tälle paratiisimaiselle tunnelmalle.

Mahen kauniita värejä

Madagaskarinkutojia

Värikkäitä hedelmiä

Mahen kansainvälinen lentokenttä sijaitsee saaren kaakkoisosissa. Lentokentältä voi ottaa allensa joko taksin tai vuokra-auton. Liikkuminen onnistuu myös busseilla, jotka liikennöivät lähes joka paikkaan. Monet busseista eivät kuitenkaan kulje pimeän laskeuduttua. Edullista bussilla meno sen sijaan on, sillä lippu maksaa vain noin 50 senttiä. Taksit puolestaan ovat kalliita, Suomen luokkaa. Vuokra-autoilu on kohtalaisen edukasta ja bensa halvempaa kuin Suomessa. Bensalitrasta pulitat täällä vain noin 1,10€.

Bussilla matkustat Mahella edullisesti.

Pääkaupunki Victoria on hyvä paikka majoittua muutamaksi yöksi, muttei pidemmäksi aikaa. Sen nähtävyydet on pian nähty, eikä Victoriassa ole hienoja biitsejä. Bel Ombren ja Beau Vallonin alueet, jotka sijaitsevat hiukan länteen pääkaupungista, ovat myös vaihtoehtoisia yöpymispaikkoja. Beau Vallonin ranta on yksi Mahen parhaista, ja lähettyvillä on hyvät palvelut. Itse majoitumme Victorian lisäksi pari yötä myös Bel Ombressa.

Beau Vallonin rantaraittia

sekä itse rantaa

Loman alussa suuntasimme kuitenkin siis kahdeksi yöksi Victoriaan. Hotellimme Hilltop Boutique sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Ylös hotellille on hiukan kipuamista, mutta näköalat ovat hyvät. Hotelli on siisti ja varsin hyvällä paikalla, joten sitä voi suositella. Hinta vain on melko korkea, mutta niin se on joka puolella Seychellejä. Huoneesta pulitimme reilun satasen/yö. Aamupala kuului hintaan.

Hotelli Hilltop Boutique

Pääosan lomasta vietimme muilla Seychellien saarilla, mutta palasimme kahdeksi viimeiseksi yöksi taas Mahelle. Olimme varanneet huoneen Bel Ombren kylästä, joka sijaitsee länteen Victoriasta. Pääkaupunki oli jo nähty, joten oli loogista majoittua muualle. Beau Vallonin ranta on melko lähellä Marie-Laure Suites-majapaikkaamme, mutta oma auto oli silti täällä kätevä menopeli. Tämäkin hotelli oli hinnaltaan reilun satasen luokkaa, ja se sisälsi aamupalan.

Huoneemme sisäänkäynti Marie-Laure Suites-hotellissa. Täällä oli tiukka kuri, sillä huoneessa ei saanut syödä lämmintä ruokaa, vaan tämän piti tapahtua ulkona terassilla.

Pääkaupungissa Victoriassa on muutama mielenkiintoinen maamerkki, jotka kannatta huomioida. Kellotorni kököttää kaupungin keskustassa. Maan ainoa hindutemppeli komeilee niin ikään keskustassa, samoin katolinen kirkko. Nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkojen päässä toisistaan. Myös satamaan voi kävellä, ainakin ilman suurempia matkatavaroita.

Victorian kellotorni

Hindutemppeli

Katolinen kirkko

Keskustan aluetta

Ravintolassa syöminen on Seychelleillä melko kallista, ainakin jos valitsee hyvätasoisen ravintolan. Take away- ruokaa puolestaan voi saada hyvinkin edullisesti. Mahella kannattaa kuitenkin ainakin kerran käydä kreolilaista ruokaa tarjoavassa Marie Antoinette-ravintolassa, joka sijaitsee Victoriassa aivan Hilltop Boutique-hotellin vieressä. Eteemme tuotiin täällä kahden hengen buffet, josta sai mahan täyteen. Tarjolla oli riisiä, erilaisia kasviksia sekä maukkaita kaloja ja myös kanaa ja lihaakin. Hinta oli n. 20€/hlö.

Marie Antoinette -ravintola

Maittavia kreolilaisen keittiön antimia

Toinen suosittelemamme ruokapaikka on La Scala, italialaista ruokaa tarjoava ravintola. Tämä paikka sijaitsee meren rannalla Bel Ombren kylässä. La Scalassa voi ruokailla katetussa tilassa ulkosalla ja kuunnella syödessään meren kohinaa. Suloinen lämpö takaa sen, ettei kylmä pääse tulemaan, eikä pitkiä vaatteita tarvitse vaivautua ottamaan mukaan. Itse ruoka on herkullista. Pizzaa ei ihme kyllä ole valikoimissa, sen sijaan erinomaisia pasta-annoksia kyllä. Ravintola on melko hinnakas, mutta toisaalta myös laadukas.

Ravintola La Scala

Mahen saaren ympäri kannattaa ajella autolla. Saari ei ole kovinkaan iso, mutta tiet eivät lentokentälle menevää nelikaistaista baanaa lukuun ottamatta ole järin nopeita. Erityisesti muutamat saaren vuoristoisia keskiosia halkovat kiemuraiset tiet ovat yllättävän hitaita. Silti yksi päivä riittää suurpiirteiseen tutustumiseen. Toisena päivänä voi vaikkapa mennä vaeltamaan jollekin saaren patikontipoluista, snorklaamaan tai ihan vain viettää rantapäivää.

Beau Vallonin lisäksi hienoja rantoja ovat esimerkiki Anse Takamaka, jonka edustalla on kohtalainen koraaliriutta. Baie Lazare ja Grand Anse ovat myös kivoja biitsejä. Meille sattui tänne yksi sadepäiväkin, mutta se ei menoa juuri haitannut. Sateesta huolimatta tarkenimme mainiosti uida ja snorklata Anse Takamakan suloisenlämpimässä vedessä.

Anse Takamaka

Grand Anse

Baie Lazare

Mahen lähiympäristöön järjestetään puoli- ja kokopäiväretkiä. Useimmiten retket sisältävät snorklausta. Kokopäiväretkiin kuuluu myöskin herkullinen lounas. Kannattaakin valita juuri kokopäiväretki, jos retkelle aikoo, ihan vain hyvän ruuan takia.

Retkilounaan antimia

Retkiä kannattaa kysellä majapaikasta. Beau Vallonin rannalta löytyy myös sukellusfirmoja ja muita retkentarjoajia. Me päädyimme eräänä aamuna kävellen Victorian satamaan, josta oli pian lähdössä muutama retkivene. Saimme tingittyä äkkilähtöretken hintaan n. 80€/hlö.

Retken aluksi suuntasimme kohti pikkuruista Moyenne-saarta. Moyenne sijaitsee Ste Annen kansallispuistossa Mahen edustalla. Saaren osti 60-luvulla englantilainen Brendon Grimshaw. Mies asutti saarta yksin, mutta hänen kuolemansa jälkeen Moyennesta tuli kansallispuisto. Matkaa Moyennelle on Victorian satamasta veneellä noin puoli tuntia.

Moyenne-saari

Moyenne on nykyään kuuluisa saaren asukeista eli aldabranjättiläiskilpikonnista. Konnat on tuotu tänne kaukaa Aldabran atollilta, eli tällä saarella ne eivät ole kotoperäisiä. Ne ihastuttavat kuitenkin matkailijoita siellä täällä. Saaren ympäri kulkee vaellusreitti, ja kilpikonnia voi kävelyn lomassa myös ruokkiakin. Ne eivät pelkää ihmisiä.

Aldabranjättiläiskilpikonnia vaelluspolulla

Kilpikonnille kelpaa puunlehdet.

Bongasimme vaelluksella jättiläiskilpikonnien lisäksi myös muun muassa tällaisen paratiisirannan.

Retkeen sisältyi myös snorklausta Ste Annen kansallispuiston alueella. Riutta ei kuitenkaan ollut niin hieno kuin esimerkiksi Anse Takamakan rannan riutta. Värikkäitä kaloja saattoi bongata myös lasinpohjaveneen pohjan läpi. Itse asiassa retkeen kuului myös kalojen ruokintaa. Lounas nautittiin Ile au Cerfin saarella.

Retkivene

Lounaspaikka

Vaikka Seychellien parhaat mestat ovat jossain muualla kuin Mahella, on saarella mukava viettää muutama päivä. Miinuksena Prasliniin ja La Digueen verrattuna mainittakoon astetta suurempi pilvisyysaste ja sademäärä. Mahe on näistä kolmesta saaresta suurin, ja sen vuoret myös keräävät enemmän pilviä. Pilvistä huolimatta aurinko on polttava ja ilma ja meri lämpimiä. Hien kyllä saa pintaan. Tämä on juuri sitä kuumaa ja kosteaa tropiikkia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eila / Metkaamatkustelua 3.2.2019 at 23:49

    Kiitokset vinkistä viimehetken retkivaraukseen. Matkakuume nousee päivä päivältä.

    • Reply anu/pete 4.2.2019 at 16:07

      Eipä kestä! Hauskaa matkaa, ihana paikka on!

    Leave a Reply