Suomen suurin matkablogiyhteisö

La Diguen trooppinen paratiisi

Yövyimme Seychelleillä ollessamme kolmessa eri kohteessa, Mahella, Praslinilla ja La Diguella. Näistä eniten tykästyimme juuri La Diguen pieneen kauniiseen saareen. Kaikilla Seychellien saarilla on hienoja rantoja, mutta La Diguella niitä on suhteessa eniten. Täällä jos missä pääsee lähelle paratiisitunnelmia.

La Diguella ei ole lentokenttää, joten saarelle täytyy saapua meriteitse. Nopea katamaraani saavuttaa pääsaarelta Mahelta La Diguen puolessatoista tunnissa. Laiva koukkaa naapurisaaren Praslinin kautta. Hinta on 65€. Sen sijaan matka Praslinilta lautalla La Diguelle kestää vain 15 minuuttia ja kustantaa n. 14€. Liput kannattaa varata etukäteen netin kautta. Monet tekevät saarelle päiväretken Praslinilta, mutta me suosittelemme yöpymistä La Diguella vähintään muutaman yön verran.

La Diguen saarella ei ole paljoakaan autoja. Liikenteessä on ainoastaan joitakin takseja, lava-autoja ja hälytysajoneuvoja. Hotellit kuskaavat asiakkaitaan sataman ja majapaikkojen väliä golfkärryjen tapaisilla sähkökäyttöisillä kärryillä. Välimatkat saarella ovat sen verran lyhyet, että vierailija pärjää täällä hyvin polkupyörällä. Pyörän päivähinta on 10€, mutta useamman päivän vuokraus alentaa hintaa suhteessa. Meidän maapaikassamme palvelu pelasi niin hyvin, että pyörät tuotiin meille suoraan terassille vähän aikaa sen jälkeen, kun olimme kirjautuneet sisään hotelliin. Pääsimme heti kurvailemaan ympäri saarta.

La Diguella kannattaa liikkua pyörillä.

Kärryillä pääsee kulkemaan majapaikan ja sataman välin.

Minne sitten suunnata La Diguella pyörän kanssa? No tietenkin niille maailmankuuluille upeille rannoille, joita täällä on lähes vieri vieressä. Ei ole vain yhtä hienoa rantaa, vaan niitä on useita. Kuuluisin ja erikoisin ranta on Anse Source d’Argent, maailman kymmenen kauneimman rannan joukkoon useasti rankattu biitsi, jota koristavat erikoiset kivet. Rannalla on palmuja, ja hiekka on vaaleaa. Anse Source d’Argentilla voi uida, mutta se ei ole saaren paras uimaranta. Vesi on todella lämmintä. Snorklaus onnistuu myös, samoin kesyjen melko lähellä rantaa uiskentelevien kalojen ruokkiminen. Jotkut kalat ovat niin rohkeita, että ne syövät suoraan kädestä. Varoituksen sanana mainittakoon, että kaloilla on aika terävä suu, ja ne saattavat näykkiä paikallaan seisovia ruokkijoita ruuan toivossa myös jaloista.

Upea Anse Source d’Argent, La Digue

Anse Source d’Argent-rannan vieressä on luonnonsuojelualue, jonka läpi täytyy ajaa pyörällä, jos haluaa rannalle. Paikka on auki aamukuudesta iltakuuteen, mutta rannalla voi olla myöhempäänkin. Kannattaa kuitenkin tulla pois heti auringonlaskun jälkeen ennen kuin pimeä laskeutuu. Lippu alueelle ja täten myös rannalle maksaa noin seitsemän euroa. Alueella näkee jättiläiskilpikonnia, mutta ne ovat aitauksessa. Me yllätimme konnat äänekkäissä parittelupuuhissa, kun eräänä aamuna suuntasimme rannalle puoli seitsemän jälkeen. Kilpparit eivät meistä kyllä välittäneet ollenkaan.

Pääsymaksun voi ohittaa, jos jättää pyörän luonnonsuojelualueen sisäänkäynnille, ja kävelee rannalle vettä pitkin. Tämä onnistuu vain laskuveden aikaan. Me menimme rannalle kerran ilmaisen reitin kautta, kerran ostimme liput. Hieno paikka kyllä!

Kaunis Anse Source d’Argent

Anse Source d’Argentin lisäksi muita näkemisen arvoisia rantoja ovat esimerkiksi Grand Anse ja Petite Anse. Grand Anselle vie tie. Ennen rantaa on iso ylämäki ja lopuksi tietenkin alamäki. Suurin osa vierailijoista viettänee päivää Anse Source d’Argentilla, sillä Grand Anse on yllättävän rauhallinen. Ranta on todella hieno ja vaaleahiekkainen, meri kauniin turkoosi ja aallot huimat. Tämä on kiva ranta uida, ainakin aikuisen makuun. Rannalla on myös ravintola, josta saa runsaan ja herkullisen noutopöytä-tyyppisen lounaan 20 eurolla.

Grand Anse

Jos haluaa edetä Grand Anselta eteenpäin vieläkin rauhallisemmalle Petite Anse-rannalle, pitää patikoida polkua pitkin. Etappi taittuu noin kymmenessä minuutissa. Ranta on vähintäänkin yhtä hieno kuin Grand Anse, ellei jopa hienompi. Palveluita ei kookoksenmyyjää lukuun ottamatta ole. Tämäkin on mitä mainioin uimaranta.

Petite Anse

Seikkailunhaluisimmat vaeltavat Petite Ansesta vieläkin pidemmälle. Hiukan edellistä etappia pidempi on matka seuraavalle eli Anse Cocos-rannalle. Polulla kannattaa edetä varovasti, mutta onneksi tämäkään matka ei ole kovin pitkä. Siirtymiseen kuluu ainoastaan noin 15 minuuttia.

Petite Ansen ja Anse Cocos-rantojen välistä polkua

Itse Anse Cocos on myös melko rauhallinen ja kaunis paratiisiranta. Palveluita ei ole. Aallot ovat täälläkin korkeat, mutta rannan toisessa päässä on tyynempi osa, vähän kuin iso allas, jonne voi myös mennä uimaan. Jotkin veneet ja laivat tuovat turisteja rantaan, muuten on melko hiljaista.

Anse Cocos

Pyörällä kannattaa suunnata myös kohti La Diguen pohjoisia sekä itäisiä osia. Matkalla on muutama kiva rantabaari, joissa voi pysähtyä hedelmäsmoothielle. Lounaspaikkoja löytyy erityisesti länsi- ja luoteisosista, sataman seuduilta siis. On hyvä muistaa tähdätä lounasaikaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kannattaa suunnitella lounastavansa heti puolenpäivän jälkeen.

Smoothiebaarissa valmistuvat raikkaat hellejuomat.

La Diguelta löytyy edullisia take away-paikkoja, mutta näissä on syytä olla paikalla ruoka-aikaan, eli noin klo 11.30-14.30 tai 18-21.

Anse Patates, pieni sievä saaren pohjoisosien palmuranta

Katsastimme La Diguella myös hiukan paikallisten asuinseutuja. Kovin pitkälle ei majapaikalta tarvinnut polkea. Ihmiset näyttävät asuvan täällä mukavannäköisissä asumuksissa varsin siisteissä elinympäristöissä. Kanat ja kukot juoksentelevat vapaina, ja paikalliset lapset tulevat juttelemaan rohkeasti omalla kielellään.

La Diguen saaren paikallisten asuinaluetta

La Diguella voi myös bongailla hedelmälepakoita sekä lintuja. Kuuluisin lintulaji on paikallinen pitkäpyrstöinen musta seychellienparatiisimonarkki, joka voi rohkealle päälle sattuessaan tulla hyvinkin lähelle ihmisiä. Se on erittäin uhanalainen lintulaji, eikä sitä tavata Seychellien ulkopuolella. Lintujenbongauspaikka on ilmainen ja sieltä löytyy merkattuja kävelyreittejä. Sisäänkäynti on Grand Ansen rannalle menevän tien varrella oikealla puolella. Alue ei ole hirveän iso, joten pikainenkin visiitti sinne onnistuu. Hyttysiin saa varautua.

Äärimmäisen uhanalainen seychellienparatiisimonarkki

Jos haluaa lähteä hetkeksi La Diguen ulkopuolelle, kannattaa varata snorklausretki. Lähettyvillä on nimittäin kauniita pieniä saaria sekä muutama hyvä snorklauspaikka. Majapaikat myyvät puoli- ja kokopäiväretkiä. Kokopäiväretkiin sisältyy maukas lounas jossain pienellä paratiisisaarella. Meidän retkemme maksoi 100€/hlö sisältäen kolme snorklauspaikkaa sekä vapaata oleilua ja lounaan rannalla.

Ostimme kokopäiväretken majapaikastamme Orchid-huoneistohotellilta. Tätä majapaikkaa voi muutenkin suositella!

Koralliriutat Seychelleillä kalpenevat Punaisenmeren riuttoihin ja Australian Suureen valliriuttaan verrattuna, mutta vesi on aivan ihanan lämmintä ja pienet saaret kuvankauniita. Pääsimme rantautumaan uskomattoman upealle Coco-saarelle. Vene jätti meidät noin 100 metrin päähän rannasta. Jos riutat Seychelleillä eivät ole maailman huippuluokkaa, niin rannat sen sijaan kyllä ovat!

Paratiisimainen Coco Island

Coco-saaren rannalla

Pinnan alla näimme tällä retkellä merikilpikonnan

sekä kotkarauskun

La Diguelle ei siis riitä mielestämme pelkkä päiväretki, vaan sinne kannattaa ”uhrata” useampi päivä lomasta. Näistä kolmesta saaresta juuri täällä lomailu on rennointa, osin johtuen siitä, ettei autoja juurikaan ole, osin siitä, että välimatkat ovat lyhyet. Huikeat rannat, todella lämmin sää, kauniit maisemat ja ihana merivesi kruunaavat vierailun.

Upea La Digue

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Suunnaton 27.1.2019 at 15:18

    Mielettömän kauniita rantoja, etenkin Anse Source d’Argent! Vau!
    Tämä oli muutenkin kiva katsaus aiemmin tuntemattomaan saareen :)

  • Reply anu/pete 27.1.2019 at 16:02

    Hei ja kiitos kommentistasi! Kaunis saari totta tosiaan…

  • Leave a Reply