Vuosi 2018 on ollut hyvä matkailuvuosi

Taas on vuosi vierähtänyt, ja on aika koota yhteen menneen vuoden reissut. Meidän saldo oli tänä vuonna hyvä, sillä pääsimme moniin upeisiin paikkoihin. Uusia maitakin kertyi vuonna 2018 seitsemän kappaletta. Työssäkäyville tämä on mielestämme ihan mukavasti. Kun tähän vielä lisää pari reissua maihin, joissa olemme aiemminkin käyneet, voi todeta, että vuonna 2018 olimme liikkeellä todella paljon.

Vuosi 2018 vaihtui meidän osalta tropiikin lämmössä kaukana Kauriin kääntöpiirillä. Pakenimme Suomen pimeyttä ja kylmyyttä Mauritiukselle asti. Siellä saimme nauttia lämmöstä, upeista hiekkarannoista ja hienoista käyntikohteista. Myös vierailu naapurisaarella Reunionilla kannatti, vaikka visiittimme aikana alueelle sattui iskemään sateita ja myrskyäkin aiheuttava sykloni. Lämpöä riitti siitäkin huolimatta, ja olivathan Reunionin maisemat aivan omaa luokkaansa!

Mauritiukselta löytyy ihania hiekkarantoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ja Reunionilta maailman upeimmat vesiputousmaisemat

Maabongarina päätin helmikuussa lähteä viikoksi katsastamaan Qatarin Dohaa. Vaikka en liiemmin Dubaista tykännyt, niin Doha oli jo astetta parempi kohde. Lämpö ja aurinko olivat täälläkin plussaa, ja löytyi kaupungista muutama nähtävyyskin.

Doha on eksoottinen kohde. Tässä kaupungin Souq illalla.

Dohan islamilaisen taiteen museo sekä pilvenpiirtäjiä

Maabongaus jatkui huhtikuussa, kun suuntasin Azerbaidzhanin pääkaupunkiin Bakuun. Olin aiemmin käynyt naapurimaissa Georgiassa ja Armeniassa, ja tykästyin tähän paikkaan yhtä paljon kuin Tbilisiin tai Jerevaniin. Edullinen hintataso, turvallisuus, hienot nähtävyydet, liikkumisen helppous sekä aitous ovat Bakun valtteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maisemaa hallitsevat liekkitornit keväisessä Bakussa

Bakun vanhaa kaupunkia

Retkellä Bakun ulkopuolella Gabalanin järvellä

Vuoden kohokohta oli ehkäpä kuitenkin kesäkuun USA:n matkamme. Olimme olleet USA:ssa viimeksi vuonna 2011 maailmanympärimatkamme alkupuolella, ja päätimme nyt tehdä vastavanlaisen, joskin lyhyemän automatkan tässä maassa, jossa nähtävää riittäisi vaikka koko vuoden jokaiselle päivälle. Kolme viikkoa autobaanaa, lännen upeaa luontoa, vaelluksia, vuoristomaisemia, toinen toistaan hienompia käyntikohteita ja nähtävyyksiä sekä tuttujen luona käyntejä, siitä koostui tämä reissu. Pyörimme Arizonan, Utahin, Wyomingin, Nevadan ja Kalifornian osavaltioissa. Suosikkikohteemme oli vanha tuttu Yellowstone, joka on tullut kuuluisaksi myös Avaran luonnon dokumenttien myötä. Aivan mahtava paikka kerta kaikkiaan! Myös Horseshoe Bend, Archesin kansallispuisto, Monument Valley, Kuolemanlaakso, Badlandsin kansallispuisto sekä Sequoian kansallispuisto ihastuttivat suuresti. Villihevosten näkeminen Nevadassa oli iso plussa.

Upea Horseshoe Bend Arizonan osavaltiossa

Monument Valley auringonlaskun jälkeen

Arches National Park

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yellowstonen kuumien lähteiden värimaailmaa

Yellowstone on oiva paikka eläinten bongaukseen.

Me ja villihevoset Renon liepeillä Nevadassa

Maailman suurinta puutakin piti taas käydä katsomassa Sequoian kansallispuistossa. Tällä kertaa emme törmänneet täällä karhuun.

Palautuminen USA:n reissusta vei aikaa, sillä tykitimme autolla yli 11 000 km kolmen viikon aikana. Tuo maa tarjoaa niin paljon nähtävää ja koettavaa! Kolme viikkoa kotiinpaluun jälkeen lähdin kuitenkin jo viikon maabongausmatkalle, yksin. Aloitin Italiasta, joka sinänsä ei ole uusi maa, mutta Bergamossa en ollut aiemmin käynyt. Matkani eteni San Marinon kääpiövaltioon ja sieltä Milanon kautta Liechtensteiniin. Molemmat pikkuiset maat ihastuttivat hienoilla maisemillaan, kauneudellaan sekä hyvällä ruuallaan.

Yksi San Marinon pääkaupungin kolmesta tornista eli Guaita

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liechtensteinin kauniita alppimaisemia Vaduzin kaupungin liepeillä

Vaduzin Punainen talo

Syyskuussa päätimme sitten lähteä ystävien luo Tanskaan. Kyseessä oli pidennetyn viikonlopun reissu. Tanska on aina hauska maa matkustaa, vaikkei se halvimmasta päästä olekaan. Huristelimme autolla Billundista kohti pohjoista, koukaten Aarhusin kautta. Aarhusin vanhakaupunki onkin muuten tosi hieno!

Aarhusin vanhaakaupunkia

Tanskassa kiersimme Pohjois-Jyllantia, sen merenrantoja, vaellusreittejä, lintujenbongauspaikkoja sekä pikkukaupunkeja. Tuulta ei täällä pääse pakoon, mutta tieverkosto on hyvä, ja muutenkin kaikki pelittää kotimaan lailla.

Pikkukaupunki Lokkenin keskustaa

Lokkenin hiekkarantaa

Lokakuussa syyslomalla oli taas aika jatkaa maiden bongailua. Päätin laajentaa matkailukokemuksiani tällä kertaa Keski-Aasiaan. Valinta oli osuva, sillä pidin kovasti näkemästäni ja kokemastani. Kazakstan ja Kirgisia eivät ole niitä tyypillisimpiä turistikohteita, joten täällä sain hienojen maisemien lisäksi kokea myös aitoa paikallista menoa ja meininkiä. Kazakstanin uusi pääkaupunki Astana ei ollut Kazakstanin parasta antia, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen paikka silti. Vanha pääkaupunki Almaty puolestaan tarjoili enemmän aitoa kazakstanilaista tunnelmaa. Etelä-Kazakstanin maisemat veivät mennessään.

Astanan kuuluisin maamerkki Bayterek-torni

Vuorimaisemia Almatyn kaupungin liepeillä

Almatyn ulkopuolella sijaitseva kaunis Issyk-järvi

Kirgisiaa ja sen pääkaupunkia Bishkekiä jännitin hiukan etukäteen, mutta jälleen kerran voin todeta, että matkailu avartaa. Täälläkin maisemat olivat huikeat. Kaikki mitä matkailija tarvitsi, hoitui siitäkin huolimatta, etten osaa venäjää.

Bishkekin keskustan puistossa

Ala Archan kansallispuiston vaelluksella

Kol Tor -järvi oli ehkäpä reissun mieleenpainuvin paikka. Ja mikä vaellus sinne pitikään tehdä!

Tätä postausta kirjoittaessani olemme matkalla kohti tämän vuoden viimeistä kohdetta. Vuosi vaihtuu meillä tänäkin vuonna lämpimässä, sillä suunnaksi olemme ottaneet Seychellien paratiisisaaret. Luvassa on tasaisen lämmintä trooppista ilmamassaa. Toivotamme jo nyt kaikille blogimme lukijoille oikein hyvää ja mahtavaa uutta vuotta! Heti vuoden alussa on luvassa postauksia Seychelleiltä…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply