Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Dohan luksushotellissa

Qatarin pääkaupungissa Dohassa on Dubaihin verrattuna vain vähän luksushotelleja. Kaupunki kuitenkin kasvaa kovaa vauhtia, ja uusia rakennuksia nousee kun sieniä sateella. Viiden tähden hotellejakin on. Doha ei ole mikään rantakohde, mutta muutama hotelli on rakennettu rannan kupeeseen niin, että pääsee beachille nauttimaan auringosta ja rantaelämästä, jos haluaa. Jos ei halua majoittua koko matkan ajaksi kalliiseen hotelliin, on hyvänä vaihtoehtona viettää hotellilla päivä.

Yksi tällainen paikka on Dohan The Pearl-saaren Marsa Malaz Kempinski-hotelli. Yöpymisestä saa tässä hienossa hotellissa pulittaa vähintään 290€, mutta päivä hotellin rannalla ja upealla uima-allasalueella maksaa ”vain” hiukan alle 60€.

Dohan Marsa Malaz Kempinski-hotellin sisääntulo

The Pearl on ihmisen tekemä keinotekoinen saari noin kymmenen kilometriä Dohan keskustan pohjoispuolella. Saarella on hotelleja, asuinrakennuksia, ravintoloita ja kauppoja. Alue on todella siisti. Itse pidin parempana vaihtoehtona yöpyä viikon lomallani Dohassa vanhan keskustan alueella lähellä tunnelmallista markkinapaikkaa. Täällä oli kuitenkin mukava tulla käymään ja luksustella yksi päivä hienon hotellin rannalla.

Marsa Malaz Kempinskin rantaa

Täräytin aamulla taksilla Kempinskin pihaan. Matka omasta hotellistani kaupungin keskustasta maksoi 7-8 euron luokkaa. Taksilla Dohassa onkin edullista liikkua. Minut otettiin vastaan hotellilla, ja tiedustelin vastaanotosta mahdollisuutta viettää päivä hotellin rannalla ja uima-altailla.

Hotellin hieno vastaanotto

Vastaanotosta minut passitettiin alakertaan kylpyläosastolle, jossa maksoin päivän oleskelusta. Sitten kaksi työntekijää saattoi minut ulos uima-altaille sekä rannalle. Hintaan kuului kaksi jumalattoman isoa valkoista rantapyyhettä sekä kaksi vesipulloa. Näillä eväillä pärjäisi melko pitkälle päivään.

Kempinskin rantaa

Dohan sää on keskitalvella mitä mainioin ainakin näin suomalaisittain. Rannalla ei tule yhtään liian kuuma, sillä päivälämpötilat keikkuvat 24-25 asteen tuntumassa. Raikas merivesi virkistää mukavasti. Osa Kempinskin uima-altaista on lämmitettyjä. Osa on sitten hiukan viileämpiä, meriveden kanssa samaa luokkaa. Porealtaassakin on kiva lillutella.

Marsa Malaz Kempinski-hotellilla on upea uima-allasalue.

Pienehkö yksityinen ranta on aivan altaiden vieressä.

Aurinkoa voi huoletta ottaa koko päivän, sillä se paistaa mukavan matalassa kulmassa, eikä ole juuri sen polttavampi kuin Suomen keskikesän aurinkokaan. Itse en Dohan lomallani kovinkaan paljon aurinkoa ottanut, paitsi juuri Kempinskissä viettämänäni päivänä. Auringon lisäksi nautin hienoista uima-altaista, porealtaasta sekä ihanan virkistävästä Persianlahdesta, joka välkkyy yllättävänkin turkoosina.

Rantaelämää Dohassa. Ei ole paikka turisteilla pilattu!

Hotellin rannalla on ravintola, joka on kyllä melkoisen hinnakas. Alkoholi on tietenkin kallista, mutta niin ovat ruoka-annoksetkin. Itse tyydyin hintaan kuuluvaan veteen, mutta testasin kuitenkin myös suklaakakkua ja jäätelöä. Tarjoilu pelasi ravintolasta aurinkotuoleille asti, ja kakku jäätelöinen oli ensiluokkaista. Paluumatkalla omalle hotellilleni kiepautin sitten erään ostoskeskuksen kautta, jossa sain edullisempaa ruokaa.

Vietettyäni koko päivän Kempinskin rannalla päätin vielä samaan hintaan käydä hotellin kylpyläosaston suihkussa. Tämä oli helpommin sanottu kuin tehty. Suihkuun kuuluvat seitsemän eri säätövipua tekivät suihkusta niin vaikeakäyttöisen, että en missään vaiheessa päässyt selville, mistä vivusta tulee mitäkin. Aluksi vesi oli liian kylmää. Kun sain sen jollain ilveellä säädettyä kuumemmalle, en sitten saanut sitä enää viileämmälle. Aikani suihkun kanssa tapeltuani luovutin ja tyydyin kuumaan suihkuun. Olipahan tämäkin kokemus muiden joukossa!

Tämän kokemuksen perusteella voin kyllä lämpimästi suositella kyseistä hotellia, ainakin tällä tavalla päivän visiitille. Oma hotellini Swiss Belhotel Doha tuntui tämän vierailun jälkeen todella vaatimattomalta, vaikka ihan hieno sekin oli. Palvelu Kempinskissä on ensiluokkaista, kuten viiden tähden hotellissa kuuluukin olla. Hotelli rantoineen on silmiinpistävän siisti, ja siellä päivän viettäminen on mukavaa vaihtelua kaupunkilomailulle, jota Doha ensisijaisesti vierailijoilleen tarjoaa.

Doha on ensisijaisesti kaupunkikohde, mutta pienimuotoinen rantalomailukin on siellä siis mahdollista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply destinationloma 24.3.2018 at 13:01

    Olin jotenkin kuvitellut, että Pearl on täysin alkoholivapaa alue. Saiko Kempinskistä tosiaan alkoholillisia drinkkejä? Muistelen, että meidän asustellessa sillä Ritz Carltonissa se oli yksi harvoista hotelleista jossa oli baari, mutta ulkoravintolassa (eli allasbaarissa) sai vaan mocktaileja. Onkohan ne joutuneet höllentämään tuota alkoholipolitiikkaa siellä?

    • Reply anu/pete 24.3.2018 at 17:51

      Hei! Listassa ainakin oli olutta, ja se oli kyllä kallista. Drinkeistä en oo ihan varma, että olivatko ne vain holittomia…

    Leave a Reply