Suomen suurin matkablogiyhteisö

Abu Dhabin palmurantoja ja pilvenpiirtäjiä

Dubain lomaan voi kätevästi yhdistää Abu Dhabin, sillä kaupungit sijaitsevat melko lähekkäin. Arabiemiraattien pääkaupunkiin Abu Dhabiin on Dubaista vain kahden tunnin bussimatka. Abu Dhabin bussit lähtevät Al Ghubaiban bussiasemalta noin puolen tunnin välein ja matka maksaa hiukan alle 10€. Lippu pitää ostaa asemalta ja matkustaja saa muovikortin, joka aktivoidaan bussiin astuessa ja kuitataan käytetyksi lähtiessä. Matka taittuu mukavasti, koska bussit ovat ilmastoituja ja tiet hyväkuntoisia.

Abu Dhabi on Dubaita astetta aidompi arabikaupunki, jossa paikallisia on suhteessa enemmän kuin Dubaissa. Täältä löytyy niin pilvenpiirtäjiä, luksushotelleja ja kauppakeskuksia kuin hiekkarantojakin. Abu Dhabin tavoite on nousta tulevaisuudessa Dubain ohi matkailukaupunkina. Uusia rakennuksia on tännekin nousemassa kovaa vauhtia, ja tulevaisuus näyttääkin, millaiseksi tuo kilpavarustelu vielä yltyy.

Abu Dhabista löytyy niin vaaleahiekkaisia palmurantoja kuin pilvenpiirtäjiäkin.

Abu Dhabista löytyy niin vaaleahiekkaisia palmurantoja kuin pilvenpiirtäjiäkin.

Kuvan oikeassa laidassa näkyy uusi rakennus, joka on nousemassa kaupunkiin.

Kuvan oikeassa laidassa näkyy uusi rakennus, joka on nousemassa kaupunkiin.

Majoituimme Abu Dhabissa Sheraton Corniche-hotelliin.Tämä viiden tähden hotelli sijaitsee melko keskeisellä paikalla vilkkaan tien varrella pienellä yksityisrannalla. Rannan vieressä kohoaa pari pilvenpiirtäjää. Harvoin sitä tulee asuttua hiekkarannan ja pilvenpiirtäjien keskellä! Hotellin lähettyvillä on joitain pieniä ravintoloita sekä useita 24h:n supermarketteja. Kaupasta haimmekin aamupalatarpeet, sillä hotellin aamupala olisi ollut tolkuttoman kallis.

Sheraton Corniche-hotelli

Sheraton Corniche-hotelli

Hotellin rannan vieressä kohoavat pilvenpiirtäjät.

Hotellin rannan vieressä kohoavat pilvenpiirtäjät.

Abu Dhabissa nähtävyydet ja muut käyntikohteet ovat Dubain tavoin ympäri kaupunkia, joten kaduille ei voi oikein vain lähteä kuljeksimaan vailla päämäärää. Tämä on seikka, jota jäimme molemmissa kaupungeissa kaipaamaan. Täällä on hyvä olla suunnitelmat valmiina ennen huoneesta poistumista. Tosin Abu Dhabi on vähän rauhallisempi kohde vaikka Dubaita isompi onkin. Täällä myös kävelimme kaduilla enemmän kuin Dubaissa. Eräänä iltana talsimme koko Corniche Avenuen rantakadun lähes päästä päähän, lähtien hotelliltamme päätyen kaupungin hienoimpaan ostoskeskukseen Marina Malliin. Matkaa kertyi 7-8km, mutta taival ei tuntunut niin pitkältä, sillä sää oli miellyttävä ja meri vieressä koko ajan. Corniche Avenuen vieressä oli pitkä ja leveä vaaleahiekkainen ranta, josta osa on rajattu maksulliseksi alueeksi. Viihtyisät terassiravintolat ja kuppilat loistivat täälläkin poissaolollaan.

Corniche Avenuen kävelyraittia illansuussa

Corniche Avenuen kävelyraittia illansuussa

Tien vieressä on leveä hiekkaranta.

Tien vieressä on leveä hiekkaranta.

sekä pilvenpiirtäjiä.

sekä pilvenpiirtäjiä.

Abu Dhabin ja koko Arabiemiraattien ykkösnähtävyys mielestämme on ehdottomasti Sheikki Zayedin moskeija. Moskeijaan kannattaa mennä taksilla, sillä täällä ne ovat edullisia ja luotettavia. Aloitusmaksu on vain vajaan euron, eli kyyti irtoaa selvästi kotimaata edullisemmin.

Sheikki Zayedin moskeija

Sheikki Zayedin moskeija

_T2A0634

Moskeijaan pääsee sisään ilmaiseksi. Miehille ja naisille on omat sisäänkäynnit ja turvatarkastukset. Jos ihoa on näkyvissä liikaa, ohjaavat työntekijät vierailijan pukeutumistilaan, josta saa ilmaiseksi lainata kaavun. Moskeijan alueella saa liikkua itsekseen, mutta ihan kaikkiin kolkkiin ei ole pääsyä. Rukoustiloihin pääsee, kunhan riisuu kengät pois. Valokuvaaminen on sallittua. Moskeija on kyllä todella vaikuttava ja hienonnäköinen paikka!

IMG_0642

IMG_0644

Tällainen kaapu piti laittaa päälle ennen moskeijaan menoa.

Tällainen kaapu piti laittaa päälle ennen moskeijaan menoa.

Moskeija iltavalaistuksessa

Moskeija iltavalaistuksessa

Muita hyviä käyntikohteita Abu Dhabissa ovat tietenkin ostoskeskukset. Me kävimme kahdella ostarilla, Marina Mall-ostarilla ja Abu Dhabi Mall-ostarilla. Paikat eivät tyyliltään eroa Dubain vastaavista, eli hyvät shoppailumahdollisuudet ovat täälläkin!

Marina Mall-ostoskeskus sekä sen vieressä oleva hienosti iltavalaistu maailmanpyörä.

Marina Mall-ostoskeskus sekä sen vieressä oleva hienosti iltavalaistu maailmanpyörä.

Heritage Village on myös hyvä vierailupaikka ja sekin on ilmainen. Heritage Village on meren rannalla ja sieltä avatuvat hyvät näkymät pilvenpiirtäjille. Itse alueella esitellään paikallisia perinteisiä elinkeinoja ja asumismuotoja. Heritage Villagessa on tietenkin myös kameli sekä muutama muu eläin. Pikkuisessa soukissa eli markkinoilla voi tehdä ostoksia. Alue on melko pieni ja se on aika nopeasti kierretty. Paikan ainoaa ravintolaa voi suositella. Siellä saa hyvän arabilaisen lounasbuffetin n. 20€:n hintaan. Heritage Village sulkeutuu jo kello neljä iltapäivällä. Tämän jälkeen voi suunnata kävellen Marina Mall-ostoskeskuksen kupeeseen katsomaan, kun aurinko puoli kuuden jälkeen painuu mailleen. Sitten voi vaikka lähteä illalliselle ostarille, jossa edullisia ruokapaikkoja löytyy useita.

Heritage Villagen sisäänkäynti

Heritage Villagen sisäänkäynti

Tässä on esittelyssä yksi paikallinen perinteinen ammatti.

Tässä on esittelyssä yksi paikallinen perinteinen ammatti.

Tässä puolestaan perinteinen asumus

Tässä puolestaan perinteinen asumus

Abu Dhabissa hotellit myyvät matkailijoille erilaisia retkiä. Retket ovat aika hintavia, joten kovin monelle sellaiselle ei ainakaan budjettimatkalainen lähde. Itse skippasimme mm. Yas-saaren retken formularatoineen ja Ferrari-teemapuistoineen, mutta ostimme sen sijaan puolipäiväretken aavikolle. Olimme kyllä käyneet aavikolla Egyptin matkallamme, mutta arvelimme täällä kokevamme jotain uutta ja erilaista, joten päädyimme kyseiseen retkeen.

Retki osoittautui hyväksi valinnaksi. Aluksi ajoimme vajaan tunnin matkan aavikon reunalle. Sitten nelivetomaasturin renkaista laskettiin hiukan paineita pois, ja aavikkoralli saattoi alkaa. Meno oli kuin vuoristoradassa konsanaan. Dyynien hiekka pöllysi kun maasturit jonossa hurjastelivat pitkin erämaata. Välillä tuli yllättäviä pudotuksia, välillä auto muuten vain heittelehti edestakaisin. Autossa oli turvakaaret mahdollisen katolle pyörähtämisen varalle, mutta onneksi niitä ei tarvittu.

_T2A0708

Tällaisella pelillä hurjastelimme pitkin aavikkoa.

Tällaisella pelillä hurjastelimme pitkin aavikkoa.

Rallin lomassa pysähdyimme ottamaan valokuvia sekä käväisimme kamelifarmilla. Kuivakat kamelit rouskuttivat kuivaa heinää välittämättä turisteista mitään.

Kamelifarmilla

Kamelifarmilla

Aavikon tuulessa

Aavikon tuulessa

Ajelu päättyi autiomaaleiriin, jossa sai seurata aavikon vaikuttavaa auringonlaskua sekä ratsastaa kamelilla muutaman minuutin. Henna-tatuointeja oli myös mahdollisuus ottaa. Halukkaat saivat kokeilla hiekkalautailua alas dyyneiltä. Tarjolla oli myös arabiasuja, joihin saattoi pukeutua.

Pitihän noita kaapuja kokeilla...

Pitihän noita kaapuja kokeilla…

Kamelinratsastusta auringon laskiessa

Kamelinratsastusta auringon laskiessa

Tässä hennatatuoinnin tekijä keskittyy työhönsä.

Tässä hennatatuoinnin tekijä keskittyy työhönsä.

Hennatatuointia

Hennatatuointia

Pimeän laskeuduttua oli vuorossa illallinen noutopöydästä sekä vatsatanssiesitys. Lopuksi halukkaat saivat itsekin mennä lavalle tanssahtelemaan. Järjestäjät sammuttivat pariin otteeseen kaikki valot, jolloin tähtitaivas näyttäytyi upeasti yläpuolella. Retki oli ns.all inclusive, eli kaikki edellä mainitut kuuluivat hintaan, eikä mitään juomarahoja tarvinnut kenellekään jättää.Tämä oli ehdottomasti iso plussa. Mieleen tulee lukuisat monissa eri maissa käymämme retket, joissa retken hintaan tulee lisäkustannuksia, kun osallistujien odotetaan jättävän eri henkilöille tippiä.

Illallispaikka aavikolla

Illallispaikka aavikolla

Vatsatanssiesitys

Vatsatanssiesitys

Aavikon tähtitaivasta

Aavikon tähtitaivasta

Viihdyimme hyvin Abu Dhabissa, vaikka jäimme täälläkin Dubain tavoin hiukan kaipaamaan liikkumisen helppoutta sekä viihtyisiä kävelykatuja terasseineen. Kohteena Abu Dhabi vie kuitenkin voiton Dubaista, vaikkei tästäkään ihan suosikkikohdetta tullut. Siisteys ja turvallisuus sekä hyvä sää keskellä Suomen pimeintä talvea olivat täälläkin paikan parhaita puolia. Miinuksena sitten mainittakoon kaupungin hajanaisuus sekä kalliit hinnat, tosin edullisempaakin löytää, kunhan osaa vain etsiä. Mutta paljon matkanneena voi sanoa, että hintataso on melko korkea. Alkoholi on tietenkin aivan kiskurihintaista kuten olettaa saattaa, mutta meneehän se yksi lomareissu tietysti ilman oluttuoppia tai viinilasia.

Auringonlasku Abu Dhabissa, josta matkamme jatkui naapurimaahan.

Auringonlasku Abu Dhabissa, josta matkamme jatkui naapurimaahan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Vili 3.10.2018 at 22:44

    Moi, mistä kohti ylin kuva on otettu?:)

    • Reply anu/pete 4.10.2018 at 09:36

      Moi, Kiitos kommentista. Kuva on otettu Heritage Villagen takana olevalta rannalta.

    Leave a Reply