Suomen suurin matkablogiyhteisö

80 maata täyteen Podgoricassa

Albanian pääkaupungista Tiranasta siirryimme bussilla Montenegron pääkaupunkiin Podgoricaan. Taitoimme matkaa neljän tunnin verran. Rajanylitys sujui jouhevasti ja sujuvasti, kuten muissakin Balkanin maiden rajanylityspaikoissa, joista olemme menneet läpi. Bussiliput maksoivat 15€/hlö. Lisäksi rinkasta veloitettiin 2€/rinkka.

Yhdessä on tullut reissattua nyt jo melkoisesti. Tämäkin on jo ties kuinka mones reissumme. Sen verran maabongareita olemme, että ylös on kirjattu kaikki käydyt maat. Montenegro sai nyt kunnian olla meidän molempien 80. maa.

Podgoricassa sinänsä ei ole mitään erityistä nähtävää. Se on melko pieni pääkaupunki, sillä siellä asustaa vain n. 140 000 ihmistä. Meille Podgorica oli vain yhden yön välietappi siirtyessämme kohti Välimeren rannikkoa ja maan kuuluisampia kolkkia. Yövyimme vaatimattomassa hostellissa lähellä
bussiasemaa. Keskustan alueeseen tutustui jalkaisin suht nopeasti. Kaupungin hienoimpiin nähtävyyksiin kuuluu ortodoksinen katedraali sekä Millenium-silta. Turisteja Podgoricassa ei juuri näkynyt. Reppumatkaajiakin näkyi hyvin vähän. Hintataso on alhainen, mikä tietysti on plussaa budjettimatkaajan näkökulmasta.

Ortodoksinen katedraali

Ortodoksinen katedraali

Millenium-silta

Millenium-silta

Keskustan kävelykatua

Keskustan kävelykatua

Kellotorni

Kellotorni

Podgorican kaupungin halki virtaa kirkasvetinen Moraca-joki, jossa on hyisen kylmää vettä. Pienet purot tuovat ylhäältä vuorilta jäätävää vettä jokeen. Tämä ei ole ollenkaan huono juttu, sillä Podgorican sanotaan olevan Montenegron kuumin paikka.Vierailumme aikana lämpötilat Podgoricassa lähentelivät 40 astetta, eikä helle paljoa helpottanut edes yöllä. Paikallisten mukaan tämä on kuitenkin ihan normaalia. Joki on ilmastoitujen sisätilojen ohella ainoa paikka, jossa oloon saa kunnolla helpotusta.

Moraca-joki

Moraca-joki

image

Vanha kivisilta joen rannalla.

Vanha kivisilta joen rannalla.

Täällä voi käydä uimassakin, mutta sandaalit on hyvä olla jalassa lasinsirujen takia.

Täällä voi käydä uimassakin, mutta sandaalit on hyvä olla jalassa lasinsirujen takia.

Hiukan tuotti tuskaa tutustua Podgoricaan tällaisella helteellä, mutta selvisimme. Illalla juhlistimme 80. maatamme Hard Rock Cafessa. Podgorican Hard Rock Cafe löytyy kauppakeskuksesta keskeiseltä paikalta keskustan tuntumasta. Hard Rock Cafe olikin yksi pääsyy Podgoricaan menoomme, sillä olemme alkaneet bongailla villieläinten ohella niitäkin. :)

Hard Rock Cafe Podgorica

Hard Rock Cafe Podgorica

Joka sijaitsee ostoskeskuksessa

Joka sijaitsee ostoskeskuksessa

Ostari iltavalaistuksessa

Ostari iltavalaistuksessa

Kippis 80 maalle!

Kippis 80 maalle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY 29.6.2016 at 16:14

    Onneksi olkoon, 80 maata on huima suoritus! :) Oma tavoitteeni on 50 maata ennen kuin täytän 50, ei tule kuitenkaan ihan kiire. Oletteko bongailleet maita ihan tarkoituksella vai onko 80 maata tullut täyteen kaiken matkustamisen ohella?

    • Reply anu/pete 29.6.2016 at 16:30

      Kiitos! Vuoden maailmanympärimatkalla noita maita tuli väkisinkin rutkasti lisää, sen jälkeen tahti on hiipunut, mutta välillä tulee näitä enemmän maabongailureissujakin vielä tehtyä… ?

    Leave a Reply