Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parikkalan Siikalahti huhtikuussa

Etelä-Karjalassa Parikkalan kunnassa kuutostien varressa sijaitsee kuuluisa lintujenbongauspaikka Siikalahti. Siikalahtea sanotaan Suomen parhaaksi lintujärveksi. Alueella on tavattu jopa 250 lintulajia. Siikalahdelle kannattaakin ehdottomasti suunnata, jos Etelä-Karjalaan eksyy. Paikka on erityisesti kesällä hyvin kaunis ja siellä on mukava viettää vaikka koko päivä luonnosta nauttien.

image

image

Olemme käyneet Siikalahdella muutamia kertoja parin viime vuoden aikana. Yksi aiempi blogipostauskin aiheesta löytyy kahden vuoden takaa. Paras aika mennä Siikalahdelle on kevät ja alkukesä, mutta muulloinkin voi lintuja mennä bongailemaan. Kävimme Siikalahdella huhtikuun alkupuolella, ja tarkoituksena on tänä vuonna käydä siellä aiempaa useammin.

image

image

Tosiaan nyt huhtikuun alkupuolella Siikalahti oli vielä hiukan ankean harmaa. Lunta oli vielä jonkin verran, jäätä aika paljonkin. Silti monet lintulajit olivat jo saapuneet tänne, ja elämää oli paljon. Laulujoutsenet, hanhet ja kurjet olivat jo kotiutuneet pesimäseudulleen, samoin nokikanat, lokit ja töyhtöhyypät. Kalatiiroja emme vielä nähneet, mutta kalasääskiä ja haukkoja kylläkin. Näimme myös merikotkan liitelevän yläpuolellamme, mutta hyvää kuvaa siitä emme onnistuneet saamaan.

Siikalahdella on huhtikuussa paljon elämää.

Siikalahdella on huhtikuussa paljon elämää.

IMG_2797

Siikalahdelle voi tulla piipahtamaan lyhyeksi ajaksi, tai siellä voi viettää vaikka koko päivän. Alueella on useita lintujenkatselupaikkoja. Lintutorneista näkee hyvin laajalle alueelle, kun taas piilokojusta on mahdollisuus päästä tarkastelemaan niitä lintuja, jotka sattuvat lähellä kojua uiskentelemaan. Piilokojulla voi syödä eväitä, kuten missä tahansa muuallakin Siikalahdella. Grillausmahdollisuuskin on. Jos sää on hyvä, on Siikalahdella kiva viipyä koko päivä.

image

image

image

image

image

image

Piilokoju näkyy kuvan vasemmassa laidassa.

Piilokoju näkyy kuvan vasemmassa laidassa.

Grillauspaikalla

Grillauspaikalla

Seuraavassa lintubongauspäivän antia:

Laulujoutsen

Laulujoutsen

IMG_2629

IMG_2548

Telkkä

Telkkä

Telkät taistelussa

Telkät taistelussa

Nokikanat

Nokikanat

IMG_2919

Hanhia

Hanhia

Kurkia

Kurkia

Västäräkki

Västäräkki

Kalasääski

Kalasääski

Ruskosuohaukka

Ruskosuohaukka

Viimeistään toukokuussa meidän on tarkoitus pistäytyä Siikalahdella uudelleen. Silloin kaikki jäät ja lumet ovat jo sulaneet ja loputkin muuttolinnut saapuneet. Toivon mukaan luvassa on entistäkin antoisampi lintujenbongauskokemus.

Facebooktwitterby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply