Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tulevia matkasuunnitelmia ja Karibian fiilistelyä

Viimeiset pari vuotta on mennyt aika lailla uuden kodin suunnittelussa ja rakentamisessa, mutta nyt kun olemme päässeet muuttamaan uuteen tupaan, on aikaa ja energiaa alkanut irrota taas matkojen suunnitteluun. Veri vetää maailmalle ja kohti uusia maita, ei siitä pääse mihinkään. Ensimmäinen reissu on jo varattu ja suunniteltu. Ajankohta on niinkin pian kuin kolmen viikon päästä ja kohteena yksi pitkäaikaisista haaveistamme, Jamaika.

Jamaikalle meillä on varattuna suorat lennot Finnmatkojen kautta. Majoituspuolen olemme hoitaneet itse. Matka tulee olemaan perinteinen reppumatka, eli rinkat selkään ja paikat vaihtuvat parin viikon reissun aikana useaan otteeseen. Ensimmäiseksi suuntaamme Negriliin, jonne majoitumme viikoksi kahteen eri hotelliin. Toinen viikko menee Ocho Rioksessa ja Montego Bayssa. Odotukset Jamaikan suhteen ovat aika korkealla. Kuvien perusteella maa näyttäisi olevan juuri meille tehty. Paljon mielenkiintoista nähtävää ja vaaleita palmuhiekkarantoja. Rommit ja sikarit meitä eivät juuri kiinnosta, mutta reggae kyllä, erityisesti Peteä. Ja onhan Karibia muutenkin ihan oma lukunsa!

Karibialla olemme käyneet useaan otteeseen aiemmilla reissuillamme ja alueesta on positiivisia kokemuksia. Ensimmäinen visiitti Karibialle oli jo joulukuussa 2009, kun olimme lomamatkalla Meksikossa.

Ensivisiittimme Meksikoon ja Karibialle Meridassa.

Ensivisiittimme Meksikoon ja Karibialle Meridassa.

Meksiko (23)

Maailman pisintä laituria katsomassa Progreson kaupungissa. Kuvassa oleva meri on Atlanttia eli kyseessä on Meksikonlahti.

Maailman pisintä laituria katsomassa Progreson kaupungissa. Kuvassa oleva meri on Atlanttia eli kyseessä on Meksikonlahti.

Meksikossa näimme ensimmäistä kertaa villin krokotiilin.

Meksikossa näimme ensimmäistä kertaa villin krokotiilin.

Siellä oli pakko vuokrata Kuplavolkkari

Siellä oli pakko vuokrata Kuplavolkkari

sekä käydä maailman pienimmässä Hard Rock Cafessa

sekä käydä maailman pienimmässä Hard Rock Cafessa

ja tietenkin Chichen Itzassa

ja tietenkin Chichen Itzassa

ja Uxmalissa.

ja Uxmalissa.

Meksiko (64)

Maailmanympärimatkalla hyppäsimme Karibianmeren turkooseihin aaltoihin syyskuussa 2011. Tällöin tietokoneemme varastettiin yöllä hotellihuoneesta nukkuessamme San Pedron saarella Belizessä. Tämäkään tapahtuma ei saanut mieliämme muuttumaan Karibian suhteen. Siitäkin huolimatta Karibia on mahtava matkakohde!

San Pedro eli "La Isla Bonita" (by Madonna)

San Pedro eli ”La Isla Bonita” (by Madonna)

San Pedro, Belize (6)

San Pedro, Belize (13)

Hai

Hai

ja rauskuja

ja rauskuja

Snorklaus, Belize (31)

Täältä tietokoneemme varastettiin

Täältä tietokoneemme varastettiin

Belizen kuumassa yössä.

Belizen kuumassa yössä.

Keski-Amerikan maista kolusimme maailmanympärimatkalla lähes kaikki, vain El Salvador jäi harmittavasti väliin. Karibian rannoilla emme kyseisissä maissa käyneet kuin Belizessä. Olimme joko kaupungeissa tai sitten Tyynenmeren rantojen puolella. Keski-Amerikan maat ovat valtavan mielenkiintoinen käyntikohde. Matka pienestä maasta toiseen sujuu kätevästi reppumatkaten ja nähtävää on paljon.

Guatemala kuuluu Karibianmeren maihin, mutta Antigua eli Guatemalan vanha pääkaupunki ei ole lähelläkään sen rantoja.

Guatemala kuuluu Karibianmeren maihin, mutta Antigua eli Guatemalan vanha pääkaupunki ei ole lähelläkään sen rantoja.

Myöskään Hondurasin Copanilta ei näy Karibianmerelle.

Myöskään Hondurasin Copanilta ei näy Karibianmerelle.

Tässä olemme meren aalloissa Karibianmeren valtiohin kuuluvassa Nicaraguassa, mutta kuvan meri on Tyynimeri ja paikka San Juan del Sur.

Tässä olemme meren aalloissa Karibianmeren valtiohin kuuluvassa Nicaraguassa, mutta kuvan meri on Tyynimeri ja paikka San Juan del Sur.

Ja tässä Granada, Nicaragua.

Ja tässä Granada, Nicaragua.

San Jose, Costa Rican pääkaupunki

San Jose, Costa Rican pääkaupunki

Ja vielä Panama City, jonka edustalla levittäytyy Tyynimeri.

Ja vielä Panama City, jonka edustalla levittäytyy Tyynimeri.

Niin paljon ihastuimme Karibiaan, että sinne piti päästä jo puoli vuotta sen jälkeen, kun olimme kotiutuneet vuoden reissulta. Tammikuun 2013 matkakohteemme oli Kuuba. Vaikka uiskentelimme pääasiassa Atlantin puolella, on maa silti osa Karibiaa ja hyvin karibiamainen, vaikkakin erilainen sellainen. Mainittakoon, että Havanna kuuluu edelleenkin meidän molempien suosikkikaupunkikohteisiin. Taakse jäävät mm. Lontoo, Rooma, Pariisi, Buenos Aires, Sydney, New York ja San Francisco.

Kuuba ihastutti

Kuuba ihastutti

IMG_5678

Ja erityisesti Havanna ihastutti.

Ja erityisesti Havanna ihastutti.

IMG_5210

IMG_5117

Trinidad

Trinidad

Cienfuegos

Cienfuegos

Vielä yhden visiitin Karibialle ehdimme tehdä ennen kuin kävimme rakennushommiin. Joulu-tammikuussa 2013-2014 olimme kaksi viikkoa Dominikaanisessa tasavallassa. Vaikkei tämä maa ihan yltänyt Kuuban tasolle, oli se silti erittäin käymisen arvoinen maa sekin. Emme tiedä, löytyykö Karibialta edes sellaista maata, mistä emme pitäisi. No, se jäänee nähtäväksi.. Mutta Dommarit on ollut meidän viimeisin Karibian kohteemme ja nyt se saa jatkoa Jamaikasta, vihdoin ja viimein, ison uurastuksen jälkeen!

Dommareiden rannat veivät mennessään.

Dommareiden rannat veivät mennessään.

IMG_0140

IMG_0681

IMG_0705

Dommareissa näimme ensimmäistä kertaa villin kolibrin.

Dommareissa näimme ensimmäistä kertaa villin kolibrin.

Santo Domingo, maan pääkaupunki, on viihtyisä käyntikohde.

Santo Domingo, maan pääkaupunki, on viihtyisä käyntikohde.

IMG_0583

Ja tämä kuva on Puerto Platasta.

Ja tämä kuva on Puerto Platasta.

Entä sitten muut Karibianmeren maat, nuo kaikki oudommat ja meille vieraammat maat? Dominica, Barbados, Grenada, Saint Lucia, Antigua ja Barbuda, Saint Vincent ja Grenadiinit, Saint Kitts ja Nevis sekä Trinidad ja Tobago? Sekä iso liuta epäitsenäisiä alueita, kuten Puerto Rico, Bonaire ja Martinique? No tietysti olisi hienoa päästä joskus noihin kaikkiin käymään. Saarihyppely Karibialla onkin yksi pitkäntähtäimen haaveista. Jamaikan reissun jälkeen voikin sitten alkaa jo suunnitella sellaista…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kohteena maailma 5.2.2016 at 16:44

  Itse olen hurahtanut Karibiaan myös ja sinne on suuntautunut meidän perheen viimeaikaiset pidemmät reissut. Tosin ei toistaiseksi olla oltu kuin Meksikossa pariin otteeseen, Curacaolla, St. Maartenilla ja pikaisesti St. Bartsilla. Ensi kuussa suuntana Puerto Rico ja sieltä sitten lisäksi risteily muutamaan noista mainitsemistasi saarista. Varmasti tämä reissu ei jää siellä suunnalla viimeiseksi ja moneen käymääsi paikkaan toivottavasti matka vielä jossain vaiheessa vie. Karibian monet ”Euroopan saaret” on siitä käteviä kohteita, että niihin pääsee kohtuullisen hyvillä lentoyhteyksillä Euroopasta.

 • Reply anu/pete 5.2.2016 at 16:57

  Kiitos kommentistasi ja hauska kuulla, että täällä on muitakin Karibian faneja! Mukavaa Puerto Ricoa teidän perheelle! Meilläkään tämä Jamaikan reissu tuskin jää viimeiseksi Karibian reissuksi…

 • Reply Annikki 8.2.2016 at 20:36

  Itse käyn usein Jamaikalla… tulin sieltä just pari viikkoa sitten. Olen käynyt yli 40 maassa ja myös monilla Karibian saarilla, mutta Jamaikalle olen palannut ekan reissun jälkeen usein :-)

  Kannattaa myös liikkua noiden pääturistikohteiden ulkopuolella… ja miksiei myös käydä Kingstonissa, ei siellä minusta ole niin vaarallista kuin varoitellaan. Perusmaalaisjärjellä pärjää. Siellä etelärannikolla on ihania rantoja ja esim. Little Ochi ravintola, jota suosittelen. Pohjoisrannalta idempää löytyy esim. Winnifred beach, joka on paikallistenkin suosiossa. Kannattaa myös käydä jossain vesiputouksella, tosin Dunn’s riveriä itse välttäisin… siellä on turisteja jonossa kulkemassa vesiputousta ylöspäin. Ja ihania kohteitahan siellä riittää!

 • Reply anu/pete 8.2.2016 at 20:43

  Niin vähän arveltiinkin, että kyllä Kingstonissa uskaltaa liikkua, kun ollaan liikuttu keskenämme monissa epämääräisissä paikoissa, kuten Nairobissa. Pitänee koittaa käväistä jossain ei niin turistisessa paikassakin. Ottaa vaikka paikallinen kuski ja pyytää ajamaan jonnekin paratiisirannalle. Ja putoukset kyllä tsekataan, myös Dunn’s River Falls. Sellainen kysymys tuli mieleen, että kannattaako nuo välimatkat Negril-Ocho Rios ja Ocho Rios-Montego Bay kulkea bussilla? Eli onko niillä liikkuminen ok?

  • Reply Annikki 9.2.2016 at 10:36

   Kingstonissa välttelisin illalla/yöllä Downtownin aluetta mutta Uptownissa on turvallista.

   Bussilla liikkuminen ok, itse tosin en ole niitä käyttänyt, ole liikkunut joko autolla tai paikallisilla busseilla (=pakettiautot/tavalliset taksit). Siellä liikennöi Knutsford Express, jossa siis on hyvät penkit ja ilmastointi http://jamaicayp.com/Jamaica/Knutsford-Express/profile

   Taksit esim. välille Montego Bay – Nergil maksavat about 80-100 USD (tinkiä kannattaa)… ja halvemmalla pääsee jos ei ota virallista punarekisterikilpistä taksia.

   Ja noilla väleillä liikkuu myös paikallisten käyttämiä Route takseja, jotka siis noin alle 1/10 hinnasta… mutta siis voivat olla täysiä eikä niissä tietenkään ole ilmastointia ja ovat tietysti hitaampia… mutta riippuu mitä preferoi :-)

 • Reply anu/pete 9.2.2016 at 22:35

  Kiitos vinkeistä! Eli koitetaan siis mennä bussilla tai muulla vastaavalla paikasta toiseen!

 • Leave a Reply