Loppusuora häämöttää

Niin se vaan aika on rientänyt ja hommat ovat edenneet taloprojektin suhteen siihen pisteeseen, että voimme ajatella loppusuoran todellakin häämöttävän. Emme millään tahdo uskoa, että jossain vaiheessa loputtomaltakin tuntuva projekti oikeasti on näinkin lähellä loppua. Vielä vuosi sitten keikuimme kattoristikoiden päällä, ladoimme tiilejä katolle ja yritimme saada taloa säänsuojaan ennen talven tuloa, nyt teemme sisällä siistihköjä pintahommia ja koitamme saada sen muuttokuntoon mahdollisimman pian.

Villa Cometiksi nimeämämme talon rakentaminen alkoi vuoden 2014 pääsiäisen tienoilla. Projekti on ollut siis menossa noin puolitoista vuotta. Kyseessä ei todellakaan ole mikään pakettitalo, jossa seinät ja katto nousevat muutamassa päivässä, vaan olemme rakentaneet taloa hitaasti pala palalta itse omilla pikku kätösillämme. Anturat, seinät, katto, lattia ja sisähommat, kaikki vaiheet on tehty pitkän kaavan mukaan ja huolellisesti. Ei ihme, ettei talo ole valmistunut vuodessa. Ei, passiivikivitaloamme tehdään pitkään ja hartaasti.

Kesällä pääsimme tekemään loppuun välttämättömimmät ulkohommatkin. Terassi tuli valettua ja rappaus tehtyä. Saimme valmiiksi myös ulkopuolen laudoitukset. Ulkoa talo onkin nyt jo valmis, pihaa lukuun ottamatta tietenkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Terassin valu oli kesäkuussa.

Terassin valu oli kesäkuussa.

Pohjarappausvaihe

Pohjarappausvaihe

image

Pintarappauskin tuli valmiiksi loppukesällä.

Pintarappauskin tuli valmiiksi loppukesällä.

image

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

image

Syysiltojen pimetessä sisällä pääsee tekemään nyt paljon. Hommia on vielä paljon. Autotalli ja varastohuone valmistuivat ensimmäisinä huoneina jo alkukesästä ja nyt työn alla ovat olleet muut huoneet. Pikkuhiljaa nekin siitä tulevat valmiiksi. Kaapistojaskin olemme päässeet jo asentelemaan.

Tästä tulee kuntosali.

Tästä tulee kuntosali.

Tästä työhuone

Tästä työhuone

Ja tästä vierashuone.

Ja tästä vierashuone.

Kylpyhuone ja sauna ovat jo hyvällä mallilla.

Kylpyhuone ja sauna ovat jo hyvällä mallilla.

image

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Samoin vessa.

Samoin vessa.

Ja kodinhoitohuone...

Ja kodinhoitohuone…

Koko taloprojekti vie varmaankin kaksi ja puoli vuotta, jos mukaan laskee pihan teon. Talohan on valmis vasta sitten, kun pihakin on valmis. Muuttokuntoon yritämme saada sen kuitenkin jo täksi jouluksi. Tavoite on realistinen, joskin hommaa on vielä paljon. Motivaatiota kuitenkin on siitäkin huolimatta, että olemme työskennelleet projektin parissa melko intensiivisesti. Pausseja on ollut oikeastaan vain kaksi, ensimmäinen viime tammikuussa, kun kävimme Kap Verdellä, ja toinen heinäkuussa, jolloin lomailimme Maltalla. Kaksi uutta maata olemme siis talonrakennuksen aikanakin saaneet plakkariin. Eihän rakasta harrastusta pidä unohtaa ihan kokonaan, vaikka olisi miten kiire! Ja ovathan matkakuvat paljon hienompia kuin raksakuvat…

Tammikuussa valloitimme Kap Verden.

Tammikuussa valloitimme Kap Verden.

Ja heinäkuussa Maltan.

Ja heinäkuussa Maltan.

Täytyy kyllä sanoa, että eräänkin kerran tämän projektin aikana olisimme mielummin lähteneet maailmalle tai vaikka ihan mihin tahansa ulkomaille, kuin raksalle! No, talo valmistuu ja pian pääsemme valloittamaan uusia maailmankolkkia. Blogimme laidassa tikittävä laskuri muistuttaa siitä, että palkintomatka siintää maaliskuun alussa. Kaukaiset palmurannat kutsuvat meitä silloin ja pääsemme rentoutumaan Jamaikalle Karibian vaaleille rannoille. Jamaikanmatka on hyvä porkkana, talo valmiiksi siis!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply