Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talonrakennuksentäyteistä syksyä

Syksy on mennyt nopeasti ja tuntuu, että vauhti vain kiihtyy ja kiihtyy. Töissä on käytävä, mutta lähes koko vapaa-aika on mennyt rakennustyömaalla. Kattoa olemme tehneet viimeiset viikot. Tuo meidän 400 m2:n kokoinen kattomme ei ole ihan mikään pikkujuttu tehdä, mutta sinnikkäästi olemme edenneet kohti päämäärää. Tavoitteena olisi saada talo mahdollisimman pian täysin saänsuojaan ja lämpöihin.

Aluskate on tässä vaiheessa valmiina.

Aluskate on tässä vaiheessa valmiina.

Syksyn säät ovat suosineet rakentajaa. Muutama sadepäivä on mahtunut joukkoon, mutta muuten kelit ovat olleet leppoisan lämpimät ja aurinkoiset. Tosin iltaisin toppavermeet ovat olleet käytössä. Toivomme pitkää ja lämmintä syksyä!!!

Viime aikojen näkyvin muutos rakennuspuuhissa on ollut kattotiilten ilmaantuminen tönöömme. Ne saapuivat puolitoista viikkoa sitten, nousivat katolle ja alkoivat asettua paikoilleen viime viikonvaihteessa. Nyt tulee paljon näkyvää muutosta ja valmista pintaa lyhyessä ajassa!

Kattotiilet ovat nipuissa katolla.

Kattotiilet ovat nipuissa katolla.

Takalappeella tiilet nipuissa samalla tavalla, valmiina odottamassa asennusta.

Takalappeella tiilet nipuissa samalla tavalla, valmiina odottamassa asennusta.

Etupuolen tiilet ovat jo paikoillaan.

Etupuolen tiilet ovat jo paikoillaan.

Takalappeella tiilien asennus on puolivälissä.

Takalappeella tiilien asennus on puolivälissä.

Kun katto on valmis, siirrymme pikkuhiljaa alemmas. Päätyseinät pitää viimeistellä, jonka jälkeen voi alkaa miettiä talon varsinaista eristämistä katon ja lattian osalta. Jos vielä ennen talvipakkasia saisimme lattiastyroksit paikoilleen ja lattiavalut tehtyä sekä ikkunat ja ovet paikoilleen, niin voisi ehkä hiukan hengähtää tuosta loputtomalta tuntuneesta projektista. Tarkoitus on kuitenkin painaa hommia myös läpi talven sisähommia tehden, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Emme ole minään aiempana syksynä olleet niin paljon ulkona kuin tänä syksynä. Minään aiempana lokakuisen päivän iltana ei naama ole punoittanut illalla auringonvalon vaikutuksesta niin kuin tänä syksynä. Emme tosiaan tienneet, että Suomessa voi lokakuussakin ”ottaa aurinkoa.” Kyllä, katto on erittäin otollinen paikka tähän.

Lokakuu on täällä Etelä-Suomessa ruskan aikaa. Näitä ruskan värejä on nyt päässyt ihastelemaan, kun aurinkokin on useana päivänä näyttäytynyt ja värit ovat päässeet oikeuksiinsa. Tämä kuva on otettu ihan meidän kodin parvekkeelta.

Syksyn värejä

Syksyn värejä

Loppuun vielä kuvia reilun kahden vuoden takaa paikasta, jossa nyt haluaisimme olla, kaiken tämän kiireen keskellä. Kuka arvaa, mikä paikka on kyseessä?

Malediivit (20)

Malediivit (63)

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Suvi 16.10.2014 at 18:27

    Malediivit :)

  • Reply anu/pete 16.10.2014 at 22:07

    Oikein! :)

  • Leave a Reply