Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alaska kutsuu

Vuosi on pian vierähtänyt kotiinpaluun jälkeen. Tammikuisen  Kuuban matkan jälkeen kävimme vapun tienoilla pikareissulla Amsterdamissa, mutta muuten aika on kulunut koti-Suomessa. Uutta pidempää matkaa olemme kuitenkin suunnitelleet jo oikeastaan aina Kuubasta paluusta asti. Kohteen pitäisi olla erikoinen ja sellainen, missä emme aiemin ole käyneet. Grönlanti oli pitkään varteenotettava vaihtoehto. Sitten silmiimme osui IcelandAirin mainos uudesta lentoreitistä välillä Reykjavik-Anchorage. Kun vielä kesäkuulle sattui hyviä tarjouksia kyseiselle välille, oli kesän luonto- ja seikkailumatkamme kohde selvä – se tulisi olemaan Alaska.

Lähdemme matkaan kesäkuun toinen päivä. Lentoreitti tulee siis olemaan Helsinki-Reykjavik-Anchorage. Aikaero Suomen ja Alaskan välillä on peräti  11 tuntia, joten koska matkaamme länteen, ei menomatkaan tuhraannu aikaa juuri yhtään. Lähdemme Helsingistä iltapäivällä, ja jos kaikki sujuu suunnitellusti, saavumme Alaskaan ” tuntia myöhemmin.”  Anchoragen lentokentällä nappaamme allemme nelivetomaasturin. Tarkoitus on yöpyä Alaskan suurimmassa kaupungissa Anchoragessa yksi yö ja suunnata sitten kohti pohjoista tuolla vuokra-autolla. Tämän jälkeen suunnitelmat ovat hiukan auki. Tarkoituksena on kierrellä luonnonpuistoja, vaellella sekä bongailla karhuja ja muita Alaskan villieläimiä. Valasristeily olisi myös mielenkiintoinen juttu.  Ajomatkat Alaskassa tulevat varmasti olemaan varsin pitkiä, sillä kyseessä on selvästi suurin USA:n osavaltio. Pitkät valoisat illat ja pohjoisosien keskiyön aurinko kuitenkin mahdollistavat joustavan matkateon. Aikaerosta johtuen aamuvarhaisella liikkeellä olo tuskin tulee olemaan ongelma. Silloin eläimetkin ovat parhaiten liikkeellä.

Alaskan matkamme tulee siis olemaan hyvin pitkälti luonto- ja seikkailumatka. Odotukset ovat korkealla. Olemme kuulleet ja lukeneet Alaskasta pelkkää hyvää, vaikkakaan kukaan tuttumme ei siellä ole käynyt. Netistä lukemiemme juttujen perusteella kyseessä on kuitenkin hyvinkin ainutlaatuinen ja luonnonkaunis paikka. No, luontoa tuon kokoisessa ja vain 700 000 asukkaan osavaltiossa varmasti riittää, ja runsas eläimistö tarjoaa paljon kokemuksia. Jos jollain blogimme lukijalla on tietoa ja kokemuksia Alaskasta, niin mielellämme niitä luemme. Vinkkejä otamme myös vastaan!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Heli 28.5.2013 at 22:20

  Hyvää Alaskan valloitusta! Odotan jo innolla juttujanne.

 • Reply anu/pete 29.5.2013 at 22:43

  Kiitos! Täälläkin jo odotellaan malttamattomina reissuun pääsyä :)

 • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:20

  Thank you!

 • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:23

  Thank you!

 • Reply Anonyymi 21.7.2015 at 06:24

  Thank you!

 • Leave a Reply