Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohti Kuubaa

On aika taas herätellä hiukan blogia henkiin… Vaikka maailmanympärimatka onkin takana, on tarkoituksenamme kirjoitella postauksia myös tulevista matkoistamme. Jonkin aikaa on vierähtänyt viimeisestä postauksesta, mutta eipä tässä mitään ihmeitä ole tapahtunutkaan, ainakaan matkustussaralla. Viisi ja puoli kuukautta on kulunut kotiinpaluusta ja arki on täysin asettunut uomiinsa. Työt, treenit, ruuanlaitot, siivoukset, kieltenopiskelut ja siihen päälle vielä sosiaalinen elämä, niin kyllä menoa ja huisketta on riittänyt myös kotona. Vuoden reissu tuntuu kaukaiselta, aivan kuin sitä ei olisi ollutkaan. Valokuvat tosin muistuttavat meitä siitä, että kyllä se reissu oli, ja olihan noita kokemuksiakin, jos tarkemmin käy miettimään. Maailmanympärimatkamme luonto- ja eläinaiheinen valokuvanäyttely oli esillä Imatran kaupunginkirjaston aulassa marraskuun alusta joulukuun puoliväliin, ja taideviikolla pidimme esitelmän kirjastolla matkastamme. Esitelmä keräsi mukavasti  n. 45 kuulijaa. Paikallislehdetkin ovat meitä jututtaneet pariin otteeseen.

Ulkomailla emme ole pistäytyneet heinäkuun kotiinpaluun jälkeen ollenkaan. Eipä sitä nyt tietysti noin pitkän matkan jälkeen reissuun heti tarvitse sännätäkään. Nyt olemme kuitenkin tulleet taas siihen pisteeseen, että maailmalle on päästävä, vaikka vain lyhyemmäksikin aikaa!

Suuntaamme tammikuun alussa Kuubaan, maahan, jossa emme pitkällä reissulla ehtineet käydä. Karibialla olemme toki käyneet pariinkiin otteeseen,  ja sen kirkas turkoosi vesi meitä nytkin houkuttelee, mutta itse Kuuba on meille vielä tuntematon. Kommunismi, sikarit, rommi ja Havannan 50-luvun jenkkiautot, ne ovat asioita, jotka Kuubasta ensin mieleen tulevat.

Omatoimimatkan sijaan matkustamme tällä kertaa seuramatkalla. Finnairin suora lento sekä yleinen helppous veivät voiton matkaa suunnitellessamme. Lentokentillä ja bussiasemilla on tänä vuonna tullut roikuttua sen verran paljon, ettemme viitsi tästä kahden viikon matkasta pistää enää yhtään ylimääräistä aikaa sellaiseen. Niinpä lomailemme pari viikkoa Varaderossa all inclusive- hotellissa, mutta toki teemme omatoimisia ja ehkä järjestettyjäkin retkiä, tietysti ainakin Havannaan.

Matkan varasimme jo lokakuussa Apollomatkoilta. Apollomatkoja emme ole aikaisemmin käyttäneet, mutta heillä näytti olevan hinta-laatusuhteeltaan parhaat tarjoukset Kuubaan. Netin kautta varaus onnistui helposti, koska Apollomatkojen nettisivut ovat hyvin selkeät. Palvelu on ainakin toistaiseksi ollut asiantuntevaa ja hyvää. Sähköpostitiedusteluihin olemme saaneet vastaukset nopeasti ja muutenkin kaikki vaikuttaa oikein hyvältä. Ei kun vain joulua ja uuttavuotta viettämään, ja sen jälkeen kohti Kuubaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Markku 25.12.2012 at 13:16

  Hei Anu ja Petri. Huomasin vanhempia Opettaja-lehtiä selatessani jutun maailmanympärimatkastanne ja linkin blogiinne. On todella kiinnostavaa lukea matkoistanne, sillä teimme itse helmi-kesäkuussa 2010 hieman vastaavan kierroksen, tosin vain reittiä Aasia-Australia-Uusi-Seelanti-Havaiji-USA. Olemme muutenkin eläneet samantapaista matkailevaa elämää ja kolunneet vuosien varrella vähän siellä ja täällä.
  En laita oman matkablogimme osoitetta tähän, sillä olemme pitäytyneet yksityisemmässä julkisuuspolitiikassa. Saatte sen toki sähköpostilla, jos kiinnostaa. Maailmanympärimatkaltamme kertyi yli sata juttua ja kymmeniä gigatavuja kuvia, joita työstämme pikku hiljaa kuvakirjoiksi. Seuraavaksi matkamme Arabiemiraatteihin. Terveisin kollegat Markku & Hille

  • Reply anu/pete 2.1.2013 at 12:38

   Hei!
   Kiitos viestistä! Kyllä me mieluusti vilkaisisimme teidän matkablogia, joten laittakaa vain sen osoite meille sähköpostitse! Oikein hyviä reissuja teille!

 • Reply Matkaaja 27.12.2012 at 18:48

  Sama juttu! Minäkin nyt joululomalla ehdin paremmin lukea Opettaja-lehteä ja huomasin sieltä matkajutun.Heti kurkistin matkablogianne,tosi kiinnostava! On teillä ollut hyvä matka! Mukavia matkoja teille jatkossakin! Meidän yo-ikäinen poikamme tuli juuri 3 kk reppureissulta Aasiasta,hänkin piti matkablogia.

  • Reply anu/pete 2.1.2013 at 12:41

   Hei ja kiitos viestistä! Mukava kuulla, että blogistamme on ollut iloa! Matkamme oli kyllä todella onnistunut! Seuraavaksi suuntaamme Kuubaan…

  Leave a Reply