Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nairobi – portti safarille

Kenia tuli mukaan matkaohjelmaamme vasta vähän aikaa sitten, mutta olimme pyöritelleet sitä mielessämme jo puolisen vuotta. Varasimme lennot Delhistä Nairobiin muutamia viikkoja sitten. Alunperin meidän oli määrä mennä pariksi viikoksi Nepaliin, mutta sadekauden ja mahdollisten lakkojen ja mielenosoitusten vuoksi päätimme lykätä Nepalin toiseen reissuun. Sinne voisi sitten matkustaa parempaan aikaan vuodesta joskus myöhemmin. Kenia oli ollut molempien haaveena jo pitkään. Joulukuisesta Etelä-Afrikan safarista jäi sen verran hampaankoloon, että päätimme suunnata pariksi viikoksi Keniaan. Tällä kertaa aioimme varata safarin itse paikan päältä Kenian pääkaupungista Nairobista.

Meillä oli yölento Nairobiin. Saavuimme perille viiden maissa aamulla. Kenian viisumin sai lentokentältä ja se maksoi 50 USD (n. 40 euroa). Etukäteen varaamamme hotellin kuski odotti meitä tuloaulassa ”Petri Rahkonen”- lappu kädessään. Aikaisin aamulla Nairobissa ei ole ruuhkia ja matka hotellille taittui puolessa  tunnissa.  Päiväsaikaan samaan matkaan voi tuhraantua useita tunteja.

Saimme huoneen ja pääsimme nukkumaan muutamaksi tunniksi. Lennolla tosin olimme molemmat nukkuneet hiukan. Jopa lentopelkoinen Anu nukahti koneessa, kun lento oli tasainen eikä ilmakuoppia juuri ollut.

Nairobissa saimme pitkästä aikaa kaivaa esiin pitkät vaatteet, kun lämpötilat tippuivat 20 asteen verran Intian lukemista. Päivisin lämpötila kipusi vain 23 asteeseen, yöllä se tippui jopa 15 asteeseen. Vaikka Nairobi sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, on kaupungin korkeusero peräti 1660m merenpinnan yläpuolella. Alue on ylänköä, vuoria ei Nairobissa ole.

Nairobi on aika vaarallinen kaupunki. Vasta muutama päivä sitten luimme netistä kauppakeskuksessa tapahtuneesta pommi-iskusta ja varkaitakin on. Päiväsaikaan uskalsimme kävellä hotellilta keskustaan, mutta pimeällä kaduille ei ollut asiaa. Etsimme matkatoimistoja, joista olisimme voineet kysellä safareiden hintoja. Ajattelimme, että matkatoimistoja on keskustassa pilvin pimein, mutta emme nähneet kuin muutaman bussilippuja myyvän yrityksen. Ehkä olimme väärällä alueella. Ihmiset katselivat meitä uteliaiana. Jotkut tervehtivät meitä ja yrittivät saada meidät kauppoihinsa. Yllättävän rauhassa saimme kuitenkin olla esimerkiksi Intiaan verrattuna.  Nairobi kaupunkina ei ollut kummoinen, mutta jos aikoo safarille, on se paras paikka aloittaa safari.

Nairobin keskustaa pääsimme katselemaan myös hotellimme kattoterassiravintolasta.

 

Onneksi hotellillamme myytiin myös safareita. Pitkällisten keskustelujen ja pohdiskelujen jälkeen ostimmekin safarin omalta hotellilta. Saimme räätälöityä juuri meille mieluisan 12 päivän safarin. Safarilla olisimme kahdestaan, lisäksi kaksi kuskia lähtisi mukaamme. Tietenkin tällainen kahden hengen safari tuli kalliiksi, mutta ajattelimme, että satsataan siihen nyt kunnolla, kun kerran olemme tänne asti tulleet. Luvassa olisi viidessä eri luonnonpuistossa käyntiä ja suurten nisäkkäiden ja muiden Afrikan eläinten bongailua. Majoitukset tulisivat olemaan telttamökeissä ja hotelleissa.  Safarin viimeiset kaksi yötä tulisimme viettämään Mombasan rantakaupungissa.

Starttaamme safarille 3.6 ja päätämme sen 14.6 takaisin Nairobiin. Tavoitteenamme on nähdä jälleen koko suuri viisikko (The Big Five) ja onnistua nappaamaan hyviä kuvia. Etelä-Afrikassa suuren viisikon näkeminen onnistui, mutta leopardia pääsimme seuraamaan aika kaukaa. Nyt toiveissamme olisikin päästä lähemmäs tuota upeaa kissaeläintä. Muutkin kissaeläimet, kuten gepardi, kiinnostavat kovasti. Safari, täältä tullaan!

Suunnitelma valmiina! Ei muuta kuin kohti seikkailua…

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply