Maailman laidalla Ushuaiassa

Vietimme Ushuaiassa kolme päivää ennen Antarktiksen risteilylle lähtöä. Buenos Airesin helteet muuttuivat kertalaakista viileäksi meri-ilmaksi. Navakka tuuli ja 14 asteen lämpötila olivat meitä vastassa astuessamme ulos lentokoneesta Ushuaian lentokentällä. Oli taas aika kaivaa lämpimät vaatteet sekä alpakanvillapipo  ja –sormikkaat esiin rinkan uumenista.

Aivan Argentiinan eteläkärjessä sijaitseva Ushuaia on monen matkailijan portti Antarktikselle.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ushuaiassa meitä odotti ei niin mukava yllätys – varaamassamme hostellisssa ei ollutkaan meille tilaa, vaan hostelli oli täysi. Vastaanoton työntekijä yritti pestä käsiään vastuusta, kun sanoimme hänelle, että hänen olisi pitänyt ilmoittaa meille asiasta etukäteen sähköpostitse. Lopulta kuitenkin asia kääntyi meille todella eduksi, sillä tämä kyseinen henkilö varasi meille huoneen toisesta hostellista, joka osoittautui paljon tätä hostellia paremmaksi  ja sijaitsi vielä lähempänä keskustaa.  Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Saimme kahden hengen huoneen omalla kylpyhuoneella, mukavalla parisängyllä, jääkaapilla, nettiyhteydellä ja lämpöpatterilla. Hostellilla oli lisäksi hyvin varusteltu keittiö, jossa pääsimme loihtimaan gourmet- aterioita. Ushuaian hintataso on melko korkea, joten kun kokkaa itse, niin säästää rahaa. Ja mitkä maisemat keittiön ikkunasta avautuivatkaan! Hostelli Aonikenkia voimme todellakin lämpimästi suositella kaikille Ushuaiaan matkustaville!

Hostellimme keittiöstä avautuva maisema

 

Pidimme molemmat Ushuaiasta todella paljon. Tämän ”maailman laidalla” sijaitsevan kaupungin  maisemat ovat hienot. Kaupungin takana kohoavat lumihuippuiset vuoret. Ushuaian kaupunki on sopivan kokoinen, ei liian suuri. Silti tekemistä on paljon. Ympäristöön voi lähteä tutustumaan omin päin. Lisäksi tarjolla on erilaisia retkiä ja risteilyjä. Myös äkkilähtöjä Antarktiksen risteilyille voi ostaa. Me päätimme pysyä nämä muutamat päivät jotka Ushuaiassa olimme maissa, sillä edessä olisi 10 päivän risteily Antarktikselle 1.-10. joulukuuta.

Pupujussit kevätnurmikolla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teimme päiväretken Tulimaan kansallispuistoon, jossa pääsimme vaeltamaan hienoissa maisemissa. Näimme siellä paljon erilaisia meri- ja vesilintuja. Vesi oli kylmää mutta kirkasta. Ilma tuntui puhtaalta ja raikkaalta. Linnuilla oli kevätpuuhat meneillään. Joutsenpariskunnalla oli jo kaksi poikasta. Pupujussitkin loikkivat ruohikolla. Puissa oli tuoreenvihreät lehdet.

 

Tulimaan kansallispuistossa

 

Tämä joutsenenpoikanen oli turvassa kahden tarkkailevan silmäparin alla.

 

Ylhäällä siintää vaelluksemme määränpää, Martial- jäätikkö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen retken teimme Ushuaian takana kohoavalle Martial- jäätikölle, jonka korkein kohta on n. 1000m merenpinnan yläpuolella.  Siellä vaatteidemme lämmön- ja tuulenkestävyys joutuivat ensimmäistä kertaa matkamme aikana todelliseen testiin, kun navakka tuuli puhalsi kylmästi. Luntakin satoi hiukan. Liikkuessa tuli suorastaan kuuma, mutta paikalla ollessa kylmyys yritti ottaa ylivaltaa. Tuntui kuitenkin, että eiköhän näillä vaatteilla Etelämantereen reissusta selvitä!

Valmiina kipuamaan ylös jäätikölle

 

Nopein tapa alastuloon oli laskea pyllymäkeä.

 

Pidämme nyt bloginkirjoituksesta n. 10 päivän tauon. Lähdemme kohti matkamme neljättä maanosaa, Etelämannerta, jonne varasimme risteilyn jo puoli vuotta sitten koto-Suomesta käsin. Tämä risteily on yksi matkamme odotetuimmista asioista. Toivomme vain, ettei tuo merenkäynti yltyisi liian kovaksi ja että näkisimme risteilyllä mahdollisimman paljon villieläimiä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply