Suomen suurin matkablogiyhteisö

Buenos Airesissa

Buenos Airesissa meitä oli vastassa yli 30 asteen helle.  Onneksi meidän ei tarvinnut kävellä rinkkojen kanssa tai mennä julkisilla kulkuneuvoilla hostellille, vaan pääsimme sinne suht edullisesti  taksilla. Varaamamme hostelli La Menesunda sijaitsi Boedo- nimisessä kaupunginosassa, josta löytyi kaikki tarvittava. Kauppa, hedelmätori, pesula, ravintoloita ja pankkiautomaatti olivat kaikki kivenheiton päässä hostellin sisäänkäynnistä. Metroasemakin oli kolmen korttelin päässä. Lisäksi tämä alue oli turvallinen liikkua. Hostelli ei helteestä huolimatta ollut hirveän kuuma, vaan korkeat kiviseinät viilensivät hiukan sisäilmaa. Hostellin maskottina oli harmaa kissa.

Viivyimme Buenos Airesissa neljä yötä, eli meillä oli kolme kokonaista päivää aikaa tutustua tähän suurkaupunkiin. Buenos Aires onkin todellinen suurkaupunki, joka ei varmaan nuku koskaan. Liikennettä on todella paljon, mutta metro vähentää ruuhkia. Metrolla pääsee matkustamaan vaivaisen 20 sentin hinnalla. Metro onkin nopein tapa liikkua kaupunginosasta toiseen, mutta metroverkosto ei ole läheskään niin kattava kuin esim. Pariisissa tai Lontoossa. Niinpä mekin kävelimme jonkun verran Buenos Airesissa. Joihinkin paikkoihin piti mennä bussilla.

Patsaan takana näkyvä kongressitalo oli yksi Buenos Airesin hienoimmista rakennuksista.

 

Buenos Airesin keskustan obeliski

Jaoimme kaupungin nähtävyydet kolmelle eri päivälle. Ensiksi menimme katsastamaan Buenos Airesin ydinkeskustan keskusaukioineen, obeliskeineen ja puistokatuineen. Jasmiinintuoksu täytti kadut. Hakeuduimme painostavan helteen takia jatkuvasti varjoon. Tässä suurkaupungissa varjoja onneksi löytyy runsaasti, koska joka paikassa on puita. Ne tekevät Buenos Airesista viihtyisämmän. Kaupunkia onkin kehuttu maailman kauneimmaksi, mutta me emme kyllä tätä väitettä allekirjoita. Käymistämme suurkaupungeista Rooma ja Pariisi menevät mielestämme tässä suhteessa Buenos Airesin edelle. Hienoja rakennuksia, kahviloita ja viihtyisiä puistoja täältä kuitenkin löytyy paljon, joten kaunis kaupunki ehdottomasti on.

Tällaisen taideteoksen löysimme katuja kierrellessä. :)

 

Tällä Andien vuoristossa villinä elävällä karhulla oli mielestämme intiaanimaiset kasvonpiirteet.

Toisena päivänä kävimme Buenos Airesin eläintarhassa. Tämä ei kuulunut alunperin suunnitelmiimme, mutta kun hurautimme metrolla Palermon kaupunginosaan tarkoituksenamme käydä alueen lukuisissa puistoissa, sattuikin eläintarha olemaan sopivasti siinä puistojen lomassa. Sisäänkäynti oli sen verran halpa (n. 6e/hlö), että päätimme käydä katsomassa eläimiä, joita yleensä periaatteen vuoksi haluamme nähdä mielummin villeinä luonnossa kuin vankeina eläintarhassa.

Eläintarhan eläimet tuntuivat olevan melko puuduksissa helteen vuoksi, mutta jotkin eläimet sentään olivat vähän liikenteessä. Saimme hiukan esimakua tulevasta joulukuun safarista, sillä eläintarhasta löytyi Afrikan suuria nisäkkäitä. Mukavinta tietysti oli nähdä Etelä-Amerikassa tavattavia lajeja, kuten tapiiri, pantteri ja muurahaiskarhu, niitä kun emme luonnossa ole koskaan nähneet.

Näin tango taipui ammattilaisen ohjaksissa.

 

La Boca lienee Buenos Airesin kuuluisin kaupunginosa. Kävimme siellä viimeisenä Buenos Airesin päivänämme. Kyseessä on värikkäistä taloista koostuva alue ja ulkoilmamuseo. Nämä talot komeilevat useissa postikorteissa. Alue on aika turistinen. Toisaalta täällä pääsee pakoon liikenteen sekamelskaa, koska kaikki liikkuvat kävellen. La Bocassa näimme myös Buenos Airesin ainoat katuesiintyjät. Tarjolla oli päätön mies sekä Diego Maradona. Kahviloita ja ravintoloita oli paljon. Joissakin ravintoloissa oli tangoesityksiä. Tango näkyi katukuvassa myös kuuluisan Caminito- rakennuksen edustalla. Turistit saivat kuvauttaa itsensä tangotanssijan kanssa pientä maksua vastaan.

 

La Bocan värikkäitä rakennuksia

 

Numero 10 eli Diego Maradona, yksi maailman kuuluisimmista jalkapalloilijoista :)

 

La Bocasta löytyy myös suuri jalkapallostadion. Stadionille ja sen ohessa olevaan museoon järjestetään opastettuja kierroksia. Me tyydyimme katselemaan stadionin turistimyymälässä olevaa Diego Maradonan patsasta, sillä opastetut kierrokset olivat mielestämme turhan hinnakkaita.

Matkamme jatkui Buenos Airesista lentäen kohti maailman eteläisintä kaupunkia Ushuaiaa. Ushuaia sijaitsee Tulimaassa eli aivan Argentiinan eteläkärjessä. Luvassa oli viileitä merituulia, jotka puhalsivat meille jo Etelämantereelta. Pian olisi vuorossa yksi matkamme kohokohdista, Antarktiksen risteily.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Päivi 5.12.2011 at 09:56

  Heh kuva tossa alhaalla ei taida olla oikeasta Maradonasta ;)

  • Reply anu/pete 10.12.2011 at 19:58

   Ei tainnut olla, vaikka yhdennäköisyys oli kyllä hämmästyttävä! :)

 • Reply Tero 10.11.2018 at 11:05

  Löysin juuri juttunne.

  Suunnittelen itse matkaa Antarktikselle. Kenen kautta tai minkä toimiston retkellä olitte?
  Järjestäjiä ja hintoja on monenlaisia. Yritän etsiä hyvää laatu-hinta suhdetta-

  Terveisin,

  Tero

 • Leave a Reply