Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viinitiloja ja kaupunkikierroksia Santiagossa

24 tunnin bussimatka Chilen pääkaupunkiin Santiagoon sujui yllättävän nopeasti. Espanjaksi dubattuja elokuvia ei hirveästi jaksanut katsoa, mutta nukkuminen luonnistui sitäkin paremmin. Tällä kertaa bussimme oli luotettava, eikä levinnyt tien päälle. Saavuimme Santiagoon jopa hieman aikataulua edellä.

Santiago osoittautui ihan kelpo suurkaupungiksi. Vaikkemme liiemmin  isoista kaupungeista välitä, niin täällä kyllä viihdyimme ihan hyvin. Santiagon yleisilme on huomattavasti siistimpi ja edistyksekkäämpi kuin esim. Quiton, Liman tai La Pazin. Täällä suojatiet oikeasti tarkoittavat suojateitä, eli jalankulkijoiden ei tarvitse juosta teiden yli henkensä kaupalla. Autot eivät tööttäile hullun lailla. Luottokortit käyvät joka paikassa. Santiago voisi olla eurooppalainen kaupunki, tosin myös hintatason puolesta.

Majoituimme Santiagossa Bellavista- kaupunginosaan, joka on rauhallinen ja viihtyisä alue lähellä keskustaa. Pääsimme taas pitkästä aikaa kokkaamaan itse ruuat hostellin keittiössä. Mukavaa vaihtelua! Päivittäinen ravintolassa syöminen kun tulisi Chilessä turhan kalliiksi…

Osallistuimme Santiagossa ilmaiselle neljän tunnin kaupunkikierrokselle. Kävelimme pitkin ja poikin keskustan katuja oppaan kertoessa meille kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Moni asia, mihin itsekseen katuja kulkiessa ei tulisi edes kiinnitettyä huomiota, kävi selväksi tällä erinomaisella tourilla.

La Moneda- hallintorakennus on yksi Santiagon tärkeimmistä rakennuksista.

 

Kun kerran on tullut Chileen asti, ei voi sivuuttaa viinitiloja. Chile on maailman parhaita viinimaita, ja todellakin viinimaa isolla V:llä, sillä täällä viiniä ei veroteta ollenkaan. Tarjolla on jos jonkinlaista viiniä, halpaa, kallista ja siltä väliltä. Ilmasto maan keskiosissa on viinintuotannolle suotuisaa. Suurin osa viineistä menee vientiin. Chileläisiä viinejä nautitaan ruokajuomina ympäri maailman.

Teimme kokopäiväretken, jonka aikana vierailimme kahdella eri viinitilalla.  Viinitilavierailuiden välissä nautimme lounasta hienossa chileläisessä ravintolassa, jossa yllätys yllätys, kaikki hienostelivat viinien kera. Ruokakin oli kyllä aivan erinomaista.

Rypäleet ovat vielä näin keväällä raakileita. Sadonkorjuu on vasta maaliskuussa.

 

Ensimmäinen viinitila Undurraga oli idyllinen ja pienehkö tila, joka kuitenkin tuotantonsa puolesta on Chilen viidenneksi suurin viinintuottajatila. Oppaanamme oli nuori mies, joka kertoi ja vastaili kysymyksiimme luontevasti. Saimme mm. tietää, että yhdestä rypälekilosta tulee keskimäärin yksi pullollinen viiniä. Kierroksemme alkoi rypälepelloilta ja jatkui viinikellarin kautta puutarhan viininmaistajaisiin. Undurragan viinitilalla tuotetaan joitain erinomaisen hyviä viinejä. Harmi vain, että matkamme luonteen vuoksi emme voineet täältäkään ostaa matkamuistoja.

Undurragan viinitilan viinikellari oli pullollaan tynnyreitä.

 

Oppaamme kaatoi meille maistettavaksi neljää eri viiniä.

 

Kippis!

 

Concha y Toro- viinitilan tarjontaa

Toinen ohjelmassamme oleva viinitila Concha y Toro on Chilen suurin viinitila. Se sijaitsee Undurragan tavoin vajaan tunnin ajomatkan päässä Santiagosta. Pettymykseksemme tämän viinitilan viinit (ainakin ne joita meidän annettiin maistaa) olivat melkoisen voimakkaita. Tila sinänsä oli oikein hieno, mutta Undurragan viinitilan kierrokseen verrattuna tämä kierros oli aika tylsä. Tältä viinitilalta, kuten myös Undurragan viinitilalta, saimme mukaamme hienot viinitilan nimellä varustetut viinilasit. Valitettavasti emme voineet niitä rinkkoihimme pakata, vaan jätimme lasit hostellin keittiöön.

Punaviinilasit rivissä odottamassa maistajia

 

Santiagossa kipusimme vielä viimeisenä päivänä ylös San Cristobal- kukkulalle, josta näki koko kaupungin. Tai olisi pitänyt nähdä. Ilma oli hiukan usvainen ja saasteetkin heikensivät näkyvyyttä. Kelit suosivat Santiagon vierailuamme. Aurinko tuli joka päivä esiin väistyvän usvan tieltä ennen puoltapäivää. Sateista ei ollut tietoakaan. Joinain päivinä oli lähes kuuma, toisina päivinä puhalsivat keväisen vilpoisat tuulet. Kukat kukkivat ja kesä teki tuloaan.

Santiago ei näyttänyt ylhäältä katsottuna läheskään niin kivalta kuin katutasosta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply