Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yksi kolmasosa reissusta on takana

Lähdimme maailmanympärimatkalle kesäkuun lopulla ja olemme taittaneet matkaa jo reilut neljä kuukautta. Olemme tähän mennessä matkamme aikana käyneet  12 eri maassa. Uudet mielenkiintoiset paikat ja nähtävyydet ovat pitäneet koti-ikävän loitolla. Tosin suomalainen sauna ja kunnon treenirupeama ovat pari kertaa käyneet mielessä, mutta muuten olemme nauttineet tästä sapattivuodesta täysillä. Peru on yksi esimerkki mahtavasta matkailumaasta, jossa on paljon mielenkiintoista nähtävää.

Colca Canyon on Perun kolmanneksi suosituin turistikohde Machu Picchun ja Titicaca- järven jälkeen. Colca Canyon sijaitsee lähellä Chivayn pikkukaupunkia. Syvyyttä tällä kanjonilla on parhaimmillaan n. 4km eli kanjoni on yli puolet syvempi kuin USA:n Arizonan osavaltiossa sijaitseva Grand Canyon.  Pituutta Colca Canyonilla on n. 70km.

Ostimme Punosta turistibussiliput Chivayn kaupunkiin. Lipun hintaan kuului myös opas. Matkasimme jälleen todella korkealla ylängöllä. Korkeusero matkamme aikana vaihteli 3800 ja 4900m:n välillä. Maisemat olivat samantapaiset kuin Cuscon ja Punon välilläkin, kuivaa ruohikkoa, savitiilistä tehtyjä asuintaloja, laamoja ja alpakoita ym. kotieläimiä. Pysähdyimme muutaman kerran matkan aikana. Karu vuoristojärvi Lagunillas vaaleanpunaisine flamingoineen ja muine vesilintuineen oli kaunis. Tämän järven vesi oli varmasti niin kylmää, ettei uskalla edes ajatellakaan. Flamingot näyttivät kuitenkin hyvin tarkenevan siellä.

Tällaisissa maisemissa taitoimme matkaa Punosta Chivayyn.

 

Eräällä pysähdyspaikalla teimme hiukan lähempää tuttavuutta alpakoiden kanssa. Alpakka on täällä tärkeä kotieläin, sillä sen villasta tehdyt vaatteet kuten pipot, paidat ja käsineet lämmittävät ihmisiä korkeiden Andien kylminä iltoina ja öinä. Alpakka kuuluu kamelieläimiin, ja muistuttaakin hiukan aavikon laivaa. Se on melko hauska näky pörröisine poskikarvoineen. Alpakka on luonteeltaan melko arvaamaton. Taputtelimme hiukan alpakan paksua turkkia, mutta alpakkapa ei tästä liian läheisestä kontaktista pitänytkään, vaan sylkäisi Peten päälle. Siinä meni osa alpakan ruohoateriasta hukkaan.

Tämä ihanainen alpakka sylkäisi Peten päälle. :)

 

Mielenkiintoinen pysähdyspaikka oli myös 4910 metrissä sijaitseva kohta, jossa saattoi nähdä samaan aikaan monta eri tulivuorta. Onneksi meidän ei tarvinnut jäädä pidemmäksi aikaa tuonne kylmälle ja tuuliselle paikalle, vaan laskeuduimme nopeasti alas 3600 metriä merenpinnan yläpuolella  sijaitsevaan Chivayn kaupunkiin.

Näin korkealla (4910m merenpinnan yläpuolella) emme ole aiemmin käyneetkään.

 

Chivayn pikkukaupungin kirkko

 

Colca Canyon

Chivayn pikkukaupungissa itsessään ei ole mitään ihmeempää nähtävää. Ostimme Chivaysta retken Colca Canyonille seuraavaksi päiväksi. Retken aikana pysähdyttiin katselemaan muinaisten intiaanien rakennelmia ja raunioita. Lisäksi pääsimme bongailemaan Colca Canyonilla liiteleviä andienkondoreita. Itse kanjoni ei ollut mielestämme läheskään niin hieno kuin Grand Canyon. Kanjonin syvyyttä ei oikein pystynyt hahmottamaan, sillä kanjoni on niin kapea ja sen reunat eivät ole pystysuorat. Hieno paikka kanjoni kuitenkin on. Ehkä mieleenpainuvin osuus retken aikana olivat andienkondorien lisäksi intiaanien terassirakennelmat, joita kuitenkin olimme jo Perussa nähneet melko paljon.

Colca- laakson maisemia

 

Andienkondori liitelemässä Colca Canyonilla

 

Paluumatka Chivaysta Punoon oli samanlainen kuin tulomatka Punosta Chivayyn. Tosin nyt pääsimme näkemään lähempää Andien ylängöillä eläviä villejä vikunjoita. Vikunja kuuluu alpakan ja laaman ohella kamelieläimiin. Se on hiukan laamaa tai alpakkaa sirompi. Meille tuli vikunjasta jollain tapaa mieleen USA:n Yellowstonessa näkemämme hanka-antilooppi.

Andien ylängön villejä vikunjoita

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Päivi 5.11.2011 at 02:27

    Kivoja eläimiä yms taas. Mukavaa että koti-ikävä on loitolla, mut saisitte tulla oikeesti jo kohta sieltä kotiin <3

    • Reply anu/pete 5.11.2011 at 22:34

      Kesä tulee nopeammin ku arvaatkaan… Aika menee niin nopsaa täällä reissussa ainakin, et kohtahan myö jo tullaan! :)

    Leave a Reply