Hyppää sisältöön

Kahvi herättelee Euroopan matkalle

Kirjoittajan oletuskuva
minnam Päivitetty: 04.05.2010
Lomalla ei onneksi ole kiire minnekään. Erityisen onnistunut päivä alkaa kiireettömästä aamusta, ja mikäpä sen ihanampaa kuin heräillä lempeästi virkistävään kahvin tuoksuun.

Aamupäiväkahvit pysäyttävät Madridin

Kahvinautiskelijalle Madrid tarjoaa useita viihtyisiä katuterasseja. Suosittuja sumppipaikkoja löytyy muun muassa Plaza del Dos de Mayo -aukion ja Plaza de Santa Ana -aukion liepeiltä. Madrid on oivallinen paikka yhdistää kirjallinen kulttuuri kahviin: kaupungin keskustassa sijaitseva Café Comercial esiintyy Nobel-palkitun kirjailijan Camilo José Celan pääteoksessa Mehiläispesä. Paseo de Recoletos -bulevardin Café Gijon puolestaan on toiminut jo yli vuosisadan ajan kirjailijoiden kohtauspaikkana.

Hotel Ritz Madrid

Suosituimpia paikkoja nauttia kupillinen kahvia on Hotel Ritz Madridin terassi. Lämpimällä säällä terassi tarjoaa viilennyshetken puiden katveessa. Hotelli sijaitsee aivan Prado-museon vieressä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Työpaikan kahviautomaatti on Pariisin suosituin kohtauspaikka

Pariisin mukulakivikaduilla lähes jokaisen kulman takana odottaa rivistö
suloisia pikkukahviloita. Työpaikoilla kahvikone on suosituin kohtauspaikka, jossa keskustellaan läpi sekä uraan että vapaa-aikaan liittyvät asiat. Ranskassa pyörii jopa komediasarja, jonka kohtaukset on kuvattu pelkästään työpaikan kahviautomaatin äärellä.

Saint Germainin taiteesta ja vilkkaasta yöelämästä tunnetussa kaupunginosassa sijaitsee yli satavuotias Café de Flore, jossa muun muassa kirjailijat Jean-Paul Sartre ja Simone de Beauvoir viettivät aikaa. Viehättävä kahvila henkii edelleen vanhan ajan pariisilaisuutta.

Splendid Hotel

Tämän viehättävän hotellin jokaisesta huoneesta on näkymä Eiffel-torniin, joka sijaitsee hotellin vieressä. Hotellin ympäristössä on myös useita kahviloita, joissa voi viettää päivää pariisilaistunnelmasta nauttien.

Mokkaa ja macchiatoa Milanossa

Nykyaikainen kahvin nauttimiskulttuuri on lähtöisin Italiasta. Muodikas Milano tarjoaa autenttisia kokemuksia riippumatta siitä, haluaako hemmotella makuhermojaan perinteisellä espressolla vai kokeilla jotain erikoisempaa uutuutta. Milanolaisissa katukahviloissa kehitellään päivittäin uusia kahviseoksia.

Eräs kaupungin kuuluisimmista mokkaloista on jo 1800-luvun alussa perustettu Pasticceria Cova, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Kahvilalla on oma kahviseoksensa, jonka voi nauttia peri-italialaiseen tyyliin nopeana aamuespressona briossin kera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Golden Tulip Hotel Manin

Tyylikäs hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Hotellissa on kaunis puutarhamainen sisäpihaterassi.

Kulttuurikupilliset Lissabonissa

Portugalilaisten sosiaalinen elämä kietoutuu eteläeurooppalaiseen tapaan kahvin ympärille. Lissabonilaisen kulttuurihistorian eri tapahtumapaikkoina on monesti toiminut kahvila jos toinenkin, ja kaupungissa voi helposti tehdä kahvilakierroksen kulturellissa hengessä.

Boheemin sykkivässä Chiadon kaupunginosassa sijaitsee A Brasileira, jonka tunnusmerkki on sen edessä seisova patsas merkittävästä portugalilaiskirjailija Fernando Pessoasta. Patsas kuvastaa hänen monia käyntejään juuri tässä kahvilassa. Martinho de Arcada sijaitsee Tejo-joen rannalla. Kahvila on kuuluisa kulttuurivaikuttajien kokoontumisista 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Lissabonin keskustassa Baixassa sijaitsee Nicola Café, joka myös toimi useiden yhteiskunnan silmäätekevien tapaamispaikkana 1800-luvun alussa.

Heritage Av Liberdade

Tyylikäs, ulkosivultaan sininen hotelli sijaitsee Lissabonin pääkadulla, kahvilaelämän ja nähtävyyksien keskipisteessä. Hotellissa on myös kuntosali sekä poreallas.

Kakkukahvittelua Kööpenhaminassa ja Keski-Euroopassa

Berliiniläinen Café Kranzler sijaitsee ostoskeskuksen katolla Charlottenburgin alueella. Pyöreä, karusellia muistuttava kahvila tarjoaa mitä erilaisimpia kakkuja ja runsaan aamiaisbuffetin. Sveitsi on suklaan ja herkuttelun luvattu maa, ja maan ylpeys on konditoria-kahvilaketju Sprüngli. Konditorioita sijaitsee eri puolilla Zürichiä, mutta Paradeplatz-aukiolla sijaitsevassa lippulaivakonditoriassa voi nauttia myös kahvilapalveluista.

Wienin Café Hawalka puolestaan on niin legendaarinen, että se mainitaan jopa itävaltalaisessa laulussa. Kahvila perustettiin ennen toista maailmansotaa mutta sotavuosiksi se jouduttiin sulkemaan. Kun kahvila rauhan koittaessa avattiin uudelleen, se oli ainoa täysin vaurioitta säilynyt rakennus sodan runtelemassa lähiympäristössä.

Graben Hotel

Wieniläinen hotelli sijaitsee samalla kadulla kuin Café Hawalka. Sisustus muistuttaa keisarillista aikaa, ja hotellin alakerrassa on viehättävä kahvila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen