Hyppää sisältöön

Tätä syö junamatkailija: ravintolavaunun suosikkiruokien kolmen kärki

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.01.2014
Lihapullat, lohikeitto ja ruisleipä ovat junamatkustajien suursuosikkeja, joiden ohi ei kiilaa edes hampurilainen.

Perusruoka houkuttaa

– Lihapullat ovat juna-aterioiden kestosuosikki. Hyväksi kakkoseksi kiirii lohikeitto ja kolmannelle sijalle kiipeää juusto-ruisleipä. Nämä kolme annosta ovat olleet kärkisijoilla jo pitkään, kertoo junatarjoilija Hilkka Kittelä.

Myös pastat ja jättilihapiirakat ovat suosittuja ravintolavaunuannoksia. Salaatit käyvät sitä suositummiksi mitä lähempänä kesää ollaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia ravintolavaunuja

VR on hankkinut uusia kaksikerroksisia ravintolavaunuja, joista matkustajalla on mahdollista varata pöytä jopa koko matkan ajaksi. Alakerran ravintolasalissa on esiintymispiste, ja yläkerrasta voi varata kabinetin tai vaikka koko kerroksen omaan käyttöön.

Uudenlainen ravintolavaunu parantaa palveluntasoa, sillä vaunussa on kahvila-baarin lisäksi kioski joka on käytössä ruuhka-aikoina. Myös ruokatarjonta monipuolistuu.

– Ehkä mielenkiintoisin lisäys ruokatarjontaan on sushi. Uusi turbouuni mahdollistaa myös raakapaistetun pullan palauttamisen valikoimaan, Kittelä sanoo.

Lähde: VR
Kuva: VR / Brenda Delany

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kesäloma junalla kotimaassa

Matkusta tänä kesänä aiempaa kätevämmin junalla kotimaan kohteisiin – tällainen on VR:n uusi lomalippu

Jouluruuhka 2018

Jouluruuhkaa lentokentillä ja junissa – varaudu saapumalla ajoissa

Joulun menoliikenne

Aikataulumuutoksia ja ruuhkahuippuja – katso tietopaketti joulun liikenteestä

Juhannuksen menoliikenne

Näin juhannus vaikuttaa liikenteeseen: osta liput nyt – liikenteessä jälleen Suomen pisimmät ruuhkat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja