Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Journey is the Destination

Se olis taas aika Instagram Travel Thursdayn, joka ottaa siis paikan matkablogeissa ja instafeedeissä joka kuukauden ensimmäinen torstai. Tämä sattuukin olemaan meidän elämän hartaimmin odotettu kuukausi, mitään muuta en ole näin innolla eläissäni odottanut kuin tämän vuoden helmikuuta. Pian meillä on täällä pieni helmivauva mullistamassa meidän elämää!

Elämä mullistuu, prioriteetit menee uusiksi, arki muuttuu… Miten käy matkahaaveiden – entä bloggaamisen?  
12534287_481842468669766_1498151858_n12145438_929369647137806_791182032_nTähän on helppo vastata: matkoista haaveillaan jatkossakin ja me tullaan matkustamaan yhtä lailla kuten tähänkin asti, mutta vaan perheenä. Mitä blogiin tulee, niin fokus tulee olemaan jatkossa luonnollisestikin perhematkailussa. En usko, että meidän tapa matkustaa edes hirveästi muuttuu lapsen tultua kuvioihin, melkein kaikki meidän tähän astiset reissut olisi ollut hyvin toteutettavissa myös lapsen kanssa. Sitä en vielä tiedä miten pian koittaa vauvan ensimmäinen reissu, mutta sen voin sanoa, että ainakin ensimmäiset kuukaudet keskitytään vaan rauhassa olennaiseen eli vauva-arkeen. Sen näkee sitten, että milloin matkustaminen alkaa tuntua hyvältä idealta.

Onko teillä kokemuksia vauvan kanssa matkustamisesta, miten meni ensimmäinen matka, missä olitte ja minkä ikäinen oli pieni? Myös vinkkejä vauvaystävällisistä kohteista saa jakaa! 914444_1515180705383021_441008210_n10536899_1525173821037328_1444764061_nKoska matkoja ei tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa ole tiedossa, käy matkabloggaaminen arvatenkin hieman hankalaksi. Edessä on hyppy uuteen ja tuntemattomaan, enkä todellakaan osaa odottaa, millaista elämä on vaikka vuoden päästä. Vaikka tässä on pian 9 kuukautta valmistauduttu ajatukseen perheestä, ei sitä voi kunnolla käsittää ennen kuin lapsi on sylissä. Tyhjä tie kuvastaa mun tän hetkistä tunnetta aika osuvasti; suunta on tiedossa ja eteenpäin ollaan menossa, mutta määränpää on hämärän peitossa. En tiedetä mihin tie päättyy, mutta nautitaan matkasta ja kuljetaan avoimin mielin vaihtuvissa maisemissa. Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia ja perillä meitä voi odottaa mitä tahansa. Mutta ei määränpää vaan se matka.1515314_1395608010721448_1268592846_n12558802_1506912529610566_238754299_n

En osaa sanoa kuinka pitkän tauon blogi tarvitsee, enkä halua lyödä mitään lukkoon. Palaillaan sitten taas reissujuttujen kanssa, kun sen aika on (:

Vaikka blogi jää tauolle, tuun varmasti vaikuttamaan somessa yhtä ahkerasti kuin tähänkin asti, joten jos kuvat vauvahuuruisen arjen keskeltä kiinnostaa, niin mut löytää instagramista nimellä @jennavaltari. Realiaikaista matskua reissun päältä saa odotella hetken, mutta aina voi muistella tehtyjä matkoja!

Tämä postaus on osa uudistunutta Instagram Travel Thursdayta. Järjestäjinä toimivat nykyään RIMMA+LAURA -matkablogi,Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 4 helmikuun, 2016 at 09:06

  No höh, sun juttuja on ollut kiva lukea! Mutta ymmärrän tietty miksi tauko on paikallaan… Itseäni ei toki haittaisi lukea silloin tällöin jotain ihan perus miten arki sujuu -postauksiakaan mutta ymmärrän jos haluat pitää blogin vain matka-aiheisena. 🙂

  Ite tykkään jos on vähän jotain kuulumisiakin välillä, ja niitä on tarkoitus itselläkin vähän enemmänkin ehkä kirjoitella, jos nyt elämässä joskus tapahtuu jotain mielenkiintoisempaa kuin sohvalla löhöily ja kirjastossa istuminen. 😀

  Mutta palaat linjoille kun hyvältä tuntuu, ja Instassahan tosiaan pystyy seurata. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:12

   Kiva kuulla, että joku jaksaa mun jutuista kiinnostua.. 🙂
   Voi olla, että tuun päivittämään kuulumisia jossain vaiheessa kun arki on pyörähtänyt kunnolla käyntiin – tai sitten en vaan jaksa avata koko konetta hetkeen… En osaa yhtään ennustaa millaisella fiiliksellä sitten blogin suhteen oon, niin aattelin, et on parempi vaan pitää jonkun mittanen tauko. Ei sitten takaraivossa jyskytä huono omatunto välinpitämättömyydestä blogia kohtaan 😀 Se nyt on kuitenkin selvää, että lähikuukausina ei paljoa tule matkusteltua.

   Koitan kuitenkin seurailla teidän muiden bloggaajien touhuja ja reissailuja aina kun ehtii! 🙂 Ja joo, onneks on instagram!

 • Reply Mika / Lähtöportti torstai, 4 helmikuun, 2016 at 10:25

  Matkustamista voi todellakin jatkaa hyvin lasten kanssa! Meidän tytöt taisi olla 8-10 kk ekoilla ulkomaanmatkoillaan, molempien ekat lennot Italiaan. Pakettimatka Kreikan saarille on helppo ja hyväksi todettu vaihtoehto, mutta suosittelen lapsiperheille erityisesti talon vuokraamista. Se voi tulla myös edulliseksi, varsinkin jos reissaa vähän isommalla porukalla. Meillä on ollut paljon iloa isovanhempien kanssa reissaamisesta, jolloin on saanut välillä hoitoapua ja myös kahdenkeskistä aikaa. Mutta toki ihan oman perheenkin kesken on ollut hyviä reissuja, lapset on matkustaneet aina mielellään. Kärsivällisyyttä toki vaaditaan, mutta avoimin mielin matkaan vaan, sitten kun se ajankohtaiselta tuntuu!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:18

   Vois kuvitella, että matkustaminen melkein vuoden ikäisen ipanan kanssa on täysin mahdollista ja jopa helppoa, kun vaan suunnittelee huolellisesti kaiken ja asennoituu oikein 🙂 Puolivuotiaankin kanssa varmasti reissaillaan, mutta puoli vuotta on pitkä aika päivittää blogia ilman matkustelua! 😀 Ei kuitenkaan ole mitään pakkomiellettä päästä heti 2,5kk ikäisen vauvan kanssa reissuun, ellei se sillä hetkellä tunnu hyvältä ja ajankohtaiselta, kuten sanoit 🙂

   Talon vuokraaminen voisi olla kätevää, tosin en usko, että me tullaan matkustamaan isolla porukalla. Olishan se kaikin tavoin helpompaa tietenkin, jos olis ylimääräisiä silmäpareja vahtimassa lasta, mutta pärjätään toivottavasti hyvin ihan keskenäänkin 🙂

   Mahtavaa, että teilläkään ei reissailu loppunut lasten tulon myötä!

 • Reply miraorvokki torstai, 4 helmikuun, 2016 at 10:33

  Komppaan Meriä! 🙂 Kivaa olisi lukea juttujasi – mutta seuraillaan sinua sosiaalisessa mediassa. Tauko on varmasti paikallaan ja odotellaan sitten uusia postauksia, kun sen aika on! Nauttikaa uuudesta ja ihmeellisestä arjesta!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:20

   Mäkin seurailen teidän reissailuja ja kuulumisia vähintään sitten sen instan kautta, mutta toivottavasti kerkeän myös blogeja välillä lukasemaan 🙂 Kiitti Mira, me naatitaan! 🙂

 • Reply Rosita torstai, 4 helmikuun, 2016 at 11:33

  I feel you! Pohdin just noita juttuja meidän Ebbavavvvan syntymän jälkeen, ja tässähän kävi niin, että vaihdoin lopulta portaalia, kun siihen tarjoutui tilaisuus. Tuntui, etten sopinut enää juttuineni tänne Rantsun HC-matkailumeininkiin.

  Eilen kirjoitin jutun meidän 8-kk vauvan ekasta matkasta! http://www.stoori.fi/angata/barcelonasta-vihdoinkin/

  Kokemuksia vauvan kanssa matkustamisesta tulee enemmänkin, sitä mukaan, ku pääsen kirjottamaan. Päivät suhahtaa nopeasti ohi, kun on koko ajan tehtävää 😉

  Hei kiitos, kun muistutit IGTTstä! Sanakirjan osallistua siihen eilen illalla julkaisemallani postauksella? Viikonpäivänä tietäminen, aina yhtä haastavaa… 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:23

   Kävinkin tutkailemassa sun uutta blogikotia, hyvältä näyttää! 🙂 Ja juuri noita vauvan kanssa matkustelu juttuja kaipasinkin, kiitos linkistä! Pitää pysyä hollilla sitä mukaa kun kirjottelet lisää.

   Itekin oon pari kertaa unohtanut IGTT:n ja sitten on ärsyttänyt! Säännöissä ei tietääkseni erikseen kielletä osallistumista vanhalla postauksella, joten sanoisin että miksipäs ei 🙂

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:18

  Tosi hyvin sopii nämä tiekuvat tähän, tykkään! 🙂
  Sun juttuja on ollut kiva lukea, mutta toki ymmärrän että blogitauko on tulossa. Vauva varmasti muuttaa kaiken, varsinkin kun ensimmäisen kanssa kaikki on uutta.

  Kaikkea hyvää teille tulevaan! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi torstai, 4 helmikuun, 2016 at 13:25

   Kiva että tykkäät! 🙂 Niin kivaa kun tänne oliskin kirjotella, niin vaikeaahan se on, jos ei ole mistä kirjoittaa. Kuulumisia saatan jossain vaiheessa päivittääkin, jos siltä tuntuu.

   Kiitos Tanja! 🙂

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, 4 helmikuun, 2016 at 16:15

  Ihania kuvia, varsinkin toi eka! Joka näyttää että olis Suomesta, mutta jotenkin suuren maailman meininkiä heti, kun on edes kallioita 🙂 Mukavaa kevättä ja blogitaukoa!

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:04

   Kiitos!:) Turku-Helsinki välillä on hienot kalliomaisemat motarilla. Kivaa kevättä myös sulle!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 4 helmikuun, 2016 at 19:00

  Minäkin jään kaipaamaan sun postauksia! Sun blogi on jäänyt ensimmäisten joukossa mieleen kun itse aloin bloggailemaan (ja ollut yksi suosikkiblogeistani aina siitä lähtien!), joten lukisin mielelläni vauva-arjestakin… Mutta ymmärrän kyllä, että haluat pitää matkablogin matkablogina. Onneksi on Instagram ja Fecebook 🙂 Tsemppiä loppuodotukseen!

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:09

   Voi että, ihana kuulla, nyt oon kyllä otettu 🙂 Mielenkiinnolla seurailen sun matkoja muualta somesta ja tietty blogistakin, vaikka oma blogi onkin tauolla. Sulla on ihana blogi, keep it up!

 • Reply Katja | Historia de Viajes torstai, 4 helmikuun, 2016 at 19:10

  Sun juttuja on ollu niin kiva lukea, mutta ymmärrän tauon. Onneksi sun seuraaminen jatkuu edelleen instassa ja pistähän jossain vaiheessa snäppikin pystyyn! 😀

  Ja tulkaahan käymään vaikka suomiretkellä oulussa ! Mää oon täällä aina esittelemässä tätä kaupunkia. : )

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:14

   Olis ihanaa tulla käymään Oulussa, oon käyny siellä sitä paitsi vaan kerran joskus lapsena! Kiitos kutsusta, saatetaanpa pian tullakin 🙂

   Kerran jo latasin snäpin puhelimeen, mutta poistin sen kun en tajunnu sitä 😀 Ehkä pitää yrittää joskus uudestaan.. Kai siinä jotain ideaa on pakko olla, kun kaikki siellä tuntuu olevan! 😀

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia torstai, 4 helmikuun, 2016 at 19:11

  Tauko on ihan ymmärrettävä tuossa tilanteessa, mutta tekisipä mieli veikata että kun matkustaminen on ollut enemmän tai vähemmän elämäntapa, ei se kokonaan jää kuin hetkeksi 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:14

   Näin uskon kyllä itekin 🙂 Toivotaan, että vauvakin tykkää reissailusta yhtä paljon kuin me!

 • Reply Teija / Lähdetään taas torstai, 4 helmikuun, 2016 at 20:39

  Alussa kannattaakin keskittyä vain ja ainoastaan uuteen perheenjäseneen. Alkuaika hujahtaa niin nopeaan ohi.
  Me käytiin ensimmäisellä reissulla kun Isla (nyt 9 kk) oli 2,5 kk. Vuokrattiin talo Italiasta kolmen perheen kesken ja kaikki meni tosi hyvin. Käytiin kesällä myös Virossa ja Ruotsissa, syksyllä Köpiksessä ja joulu oltiin Kanarialla. Ensi kuussa Thaimaahan. Vauvan kanssa voi siis reissata, kunhan itse jaksaa kaiken ylimääräisen vauvasäädön. Blogista löytyy paljon vauvamatkajuttuja, ja lisää on tulossa 🙂
  Ihanaa loppuodotusta!

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:17

   Onpas teidän pieni päässyt reissailemaan oikein urakalla! Ihanaa 🙂 Pitääpä käydä kurkkaamassa sun reissupostaukset vauvan kanssa. Kiitos ja kivaa reissua teille sinne Thaimaahan! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle torstai, 4 helmikuun, 2016 at 21:10

  Onnea jo etukäteen tulevasta perheenjäsenestä! 🙂 Älä ota stressiä tauosta. Täällä tämä blogimaailma odottaa, eikä katoa minnekään. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:19

   Kiitos paljon! Joo en ota stressiä, niin paljon muutakin nyt mielessä kuin blogi 🙂

 • Reply Henna /suurin onni torstai, 4 helmikuun, 2016 at 23:25

  Tsemppiä tulevaan ja ihania hetkiä tuoreen perheenjäsenen kanssa! 🙂 Meidän Minireissumies oli 10 viikkoa vanha, kun olimme lomalla Kreetalla ja 3,5 kk, kun käväisimme ruotsinristeilyllä, tästä juuri kirjoittelinkin blogiin, ja Kreetan matkasta löytyy jo useampikin juttu. Keväästä on tulossa meillä kovin reissupainotteinen, joten tarinoita vauvan kanssa matkustamisesta tulee varmaan olemaan blogi pullollaan 🙂 Rohkeasti vaan vauvan kanssa reissuun, mutta kannattaa tosiaan aloittaa helpoista kohteista ja esim. kaupunkien kanssa miettiä, miten vaunujen kanssa pääsee kulkemaan. Vaikkapa monet metroasemat Lontoossa saattavat olla vähän no-go. Tämä on helpompaa, jos vauva tykkää olla kantoliinassa/-repussa, meillä ei siinä olla viihdytty.

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:22

   Kiitos tsempeistä! 🙂 Oonkin käynyt lukasemassa sun blogista nuo postaukset. Jään odottelemaan lisää postauksia! Joo kyllä varmasti alotetaan sitten helpoista kohteista. Saa nähdä millanen reissuvauva meille tulee, että viihtyykö kantoliinassa tai -repussa ja onko miten temperamenttinen kaveri.

 • Reply marikaw perjantai, 5 helmikuun, 2016 at 19:50

  Ihanan symboliset kuvat! Ja tsemppiä tulevaan. <3 Palaat reissujuttujen kanssa kun hyvältä tuntuu ja tekee mieli lähteä reissuun.

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 6 helmikuun, 2016 at 21:23

   Kiitos paljon <3 Näin teen! 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 7 helmikuun, 2016 at 10:15

  Lähimatkailu varmasti onnistuu myös beibin kanssa ja miksei kaukaisimpiinkin kohteisiin 🙂 Toivottavasti et ihan kokonaan lopeta bloggailua, miekin oon digannut sun jutuista ja omasta tyylistä kirjoittaa. Noissa kuvissa on kyllä tarinaa. Tie jatkuu, mutta loppua ei näy ^^

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 18 helmikuun, 2016 at 08:24

   Niin varmasti onnistuu. Kiitos! 🙂 Enköhän mä vielä palaile blogin pariin kun on taas aikaa kirjotella ja matkustella 🙂

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi perjantai, 12 helmikuun, 2016 at 21:14

  Ei muuta kun reissaamaan vaan! Mun IGTT-postaus kertoikin meidän ekasta matkasta tuon pikkumiehen kans ja seuraava onkin jo varmistunut 🙂 Kirjoittelen meidän blogiin aina lisää vinkkejä kun vaan lisää kokemusta karttuu, mutta nyt jo voin sanoa et ei muuta ku asenne kuntoon, reilusti aikaa ja kärsivällisyyttäkin kehiin niin hyvä tulee! Ps. Tää vauvakuplailu on maailman parasta <3 <3 <3

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 18 helmikuun, 2016 at 08:27

   Teidän reissailua pikkumiehen kans onkin ollut kiva seurata ja seurailen ja inspiroidun jatkossakin! 🙂 Voi vitsi, pääsisinpä mäkin jo vauva-arkeen kuplailemaan.. Huomenna poksuu rv40 🙂

 • Reply Annika | Travellover tiistai, 16 helmikuun, 2016 at 17:01

  Onnea uudelle tielle, sille elämänmittaiselle. Se on vielä tyhjä, mutta kohta jo täynnä muistojakin.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 18 helmikuun, 2016 at 08:28

   Kiitos Annika! 🙂

  Leave a Reply