Elämäni paras vuosi 2015

Vuonna 2015 julkaisin 80 postausta. Asiaa oli jonain kuukausina enemmän ja toisina vähemmän. Oon ottanut lunkisti bloggaamisen suhteen tähän asti ja samalla meiningillä aion bloggailla jatkossakin. Postailen silloin kun olen sillä tuulella enkä ota paineita, vaikka ei viikkoon kiinnostaisi avata koko konetta. Monesti parin päivän blogitauon jälkeen sormet hyppelehtii näppäimistöllä taas täynnä uutta energiaa ja inspiraatiota!

Tein jo koosteen kuluneen vuoden matkoista, se löytyy täältä. Mutta kerrataanpas vielä, mitä 2015 piti blogissa ja mun elämässä sisällään!

Tammikuun talvihäät ja häämatka. Vuosi alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun saatiin Samin kanssa viettää täydelliset häät rakkaiden ihmisten ympäröimänä suoraan kauniin talvisessa ympäristössä. Pari päivää häiden jälkeen lähdettiin häämatkalle ArabiemiraatteihinIMG_1599Helmikuussa koitti paluu arkeen. Mä palasin loman jälkeen Tampereen yliopistoon lastentarhaopettajaopintojen pariin ja Sami puolestaan aloitti työn suunnitteluinsinöörinä Turussa. Pestin piti alunperin kestää vaan maaliskuuhun asti, mutta hupsista täällä sitä asutaan Kaarinassa, kun Sami myöhemmin tänä vuonna vakinaistettiin. Vielä helmikuussa ei osattu tälläistä odottaa, Sami kulki Tampereen ja Turun väliä joka ikinen päivä työmatkana. Päivitin blogia tiiviiseen tahtiin häämatkan tiimoilta ja uusia reissuja suunniteltin into piukeena. Laitoin kiertoon 10 Matkakuvaa -haasteen, joka on vuoden kommentoiduin ja luetuin postaus. Haasteen toinen osa täällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maaliskuussa lopetin koulun ja aloitin työt. Alanvaihto lastentarhaopettajasta luokanopettajaan alkoi jyskyttää päässä kun pääsykoemateriaalikin ilmestyi. Ajattelin, että on järkevämpää kartuttaa matkakassaa aloittamalla ”kesätyöt” jo tässä vaiheessa kuin opiskella väen väkisin alaa, mikä ei edes kiinnosta. Pääsykokeisiin pänttääminen ja työnteko sai vastapainoa pienestä irtiostosta kun lähdin ystävän kanssa pitkäksi viikonlopuksi Gdanskiin, jossa oltiin Samin kanssa käyty paria kuukautta aiemmin. IMG_5144

Stressaava huhtikuu. Pääsykokeet ja työt vei niin paljon aikaa ja energiaa ja sehän jos mikä verotti osansa myös bloggaamiselta. Koin ensimmäistä kertaa totaalisen blogiahdistuksen, joten oli enemmän kuin paikallaan hakea uutta puhtia elämään ja bloggaamiseen pääsiäisreissulta Berliiniin. Käytiin Berliinissä samaan aikaan myös edellisvuonna. IMG_5685

Toukokuussa elämä alkoi voittaa ja urakka helpottaa. Pääsykokeisiin pänttääminen loppui, mutta siitähän se jännääminen vasta alkoi. Alkoi tuntua siltä, että kesätyöt voisi jo loppua, mutta kesähän oli vasta alkamassa! Matkakassaa kyllä kertyi, mutta työ vei kaiken ajan. Tehtiinkin paljon lyhyitä reissuja, toukokuussa vietettiin viikonloppu OslossaIMG_6842Kesäkuussa unelmat toteutuivat. Sain tiedon hyväksytystä opiskelupaikasta Jyväskylän ylipiston luokanopettajakoulutukseen, voi että sitä ilon ja onnen määrää! Pompin vaan puoli tuntia ympäri kämppää. Enpä olisi arvannut, että ei nuo ilouutiset vielä tuohon jää – juhannuksen jälkeen en kyennyt edes pompputreeniin tuijottaessani tikkuun ilmestynyttä kahta viivaa. Kaikki oli niin pelottavan hyvin, että pelkäsin onnen kääntyvän. Työpäivät vilisi sekunnissa ohi, kun pyöritin päässäni tulevia mullistuksia enkä voinut uskoa kaikkien unelmien käyvän toteen.

Heinäkuu: viimeinen kuukausi töissä ja muutto Kaarinaan. Heinäkuussa Samin elämä helpotti sen verran, ettei tarvinnut enää joka päivä kulkea töihin Tampereelta Turkuun – vuokrattiin uusi ihana asunto aivan Turun ja Kaarinan rajalta. Tutustuttiin uusiin kotihoodseihin pienellä roadtripillä. Mä asuin Tampereella vielä kuun loppuun saakka, viimeisen viikon ihanasti kahdestaan patjan kanssa. 11242711_1701945586700374_1929580220_nElokuussa koitti ansaittu kuukauden loma. Vihdoin töiden loputtua oli mahdollista lähteä pidemmälle reissulle ja Samikin sai sumplittua töistä vapaata, joten suunnattiin viikoksi Kreetalle nauttimaan auringosta. Muuten kuukausi meni mulla ihan vaan lomaillessa. Oon lomaillut kesällä varmaan 15-vuotiaana viimeksi, joten nautin kuulkaa täysillä. Vauvamasukin alkoi jo näkyä, kuten alla olevasta näkyy!IMG_7276

Syyskuussa alkoi opiskelijaelämä. Ehdin totutella Kaarinassa asusteluun kuukauden verran, kun syyskuussa alkoikin jo koulu Jyväskylässä. Se tiesi mahdollisimman halvan opiskelijasolun vuokraamista. Siitä alkoi opiskelu unelmien ammattiin, asuen viikot yksin (tai no kahden kämppiksen kanssa) Jyväskylässä ja viikonloput vietin tietenkin kotona Kaarinassa. Kaikki oli muuten täydellistä koulun jne suhteen, mutta ravaaminen kahden kaupungin välillä oli är syt tä vää. Matkustelun makuunkin päästiin, kun lähdettiin kaverin kanssa ensimmäistä kertaa RiikaanIMG_7539

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lokakuu: synttäreitä ja opiskelua. Mulla ja Samilla on molemmilla synttärit lokakuussa (mä täytin 21 ja Sami 24) ja juhlistettiin vanhentumista tällä kertaa lähtemällä viikonloppulomalle Tallinnaan. Muuten kuukausi hujahti mun opiskellessa Jyväskylässä ja Samin tehdessä töitä Turussa. Valotin mun arkea enemmän tässä postauksessa. Rakenneultrassa selvisi, että meille tulee pieni poika <3IMG_7661Marraskuussa haaveilin mammalomasta. Masun kasvaessa ja kouluhommien kertyessä äitiysloma alkoi tuntua hyvältä idealta. Herkistelin hormonihöyryissäni mun ja Samin yhteistä taivalta ja tulevaisuudennäkymiä tässä postauksessa. Marraskuun kuulumisia voi lukea myös täältä. Laitoin Samin vastailemaan matkakysymyksiin musta ja naureskelin vastauksille12357597_1107874735913835_62838444_nJoulukuu oli täydellinen lopetus vuodelle. Joulupyhät vietettiin vuorotellen mun ja Samin porukoiden luona Pohjanmaalla. Ennen joulua pyörähdettiin Tukholmassa. Ystävät yllätti mut järkkäämällä babyshowerit <3 Ihastuin myös instakuvista teetettyihin magneetteihin, nyt matkakuume iskee aina jääkaapilla! Siinä mun kaksi lempiasiaa – syöminen ja matkustaminen. IMG_7917

2015 oli tähän asti elämäni paras vuosi, niin paljon ihania asioita ja suuria mullistuksia tapahtui. Häät, unelmien opiskelupaikka ja Samille unelmien työpaikka, tieto perheenlisäyksestä, paljon matkustelua ja ikimuistoisia hetkiä rakkaiden kanssa – c’moon!?

Vielä kerran onnellista ja ihanaa uutta vuotta 2016 kaikille!

Laita uudet blogipostaukset seurantaan tykkäämällä Journey Diary -matkablogin Facebook-sivusta! Instagramiin tykitän sisältöä melkein jatkuvalla syötöllä, sitäkin saa laittaa seuraten: @jennavaltari!

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:03

  Ihana ihana hyvän mielen juttu ja mahtava vuosi ollut teillä! Hulluna oot päässy olemaan reissussa ja tekemään vaikka mitä raskaanakin. Tai no, miksipä sen pitäisi hidastaa menoa mihinkään suuntaan. Meille muuten tuli nuo magneetit kans, oli aivan huippuhauska idea! Kiitos siitä 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 15:13

   Kiitos! 🙂 Raskaus hidasti vähän alussa pahoinvoinnin takia, mutta siitä kun päästiin niin en edes välillä muistanut olevani raskaana 😀 Nyt loppuraskaudessa taas oli joulukuussa vähän hankalampaa kun sai vaaputtaa menemään ison mahan kanssa ja supistelutkin tuli kuvioihin.. Nyt en enää uskaltaisi lähteä, kun laskettuun aikaan on muutamia viikkoja! Saa nähdä milloin sitten vauvelin kanssa päästään reissuun 🙂

   Ai sä tilasit kans 🙂 Eipä mitään!

 • Reply Katja keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:36

  Joo, näitä onnen postauksia on niin ihanaa lukea ! <3 Kuinka paljon voikaan vuoteen mahtua kaikkia elämää mullistavia asioita.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 15:14

   Oli tätä kyllä ihanaa kirjoittaakin, piti vähän väliä ihmetellä, että onko tää oikeasti mun elämää! 😀 <3

 • Reply Saana keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:55

  Mahtava vuosi sulla takana, toivottavasti tästä tulee vielä upeampi – ja varmasti tuleekin uuden perheenjäsenen myötä! 🙂 Onnea!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 15:14

   Niinpä, en malta odottaa!:) Kiitos Saana!

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 22:41

  Siis miten multa on mennyt kokonaan ohi, että oot raskaana? ONNEA SYLIN TÄYDELTÄ! Ihanaa. Lisää reissaavia pieniä poikia <3

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 15:15

   Jeps, viimesiä viikkoja viedään! 🙂 Kiitos paljon <3

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa torstai, 7 tammikuun, 2016 at 03:05

  Sulla on kyllä ollut melkoinen vuosi, ei voi muuta sanoa 🙂 Välillä unelmat toteutuu niin nopealla tahdilla, että ei itse pysy edes perässä! Omakin vuosi 2015 sisälsi aika monta toteutunutta unelmaa, mutta myös paljon puurtamista niiden eteen 🙂 Hyvää vuotta 2016 sulle!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 tammikuun, 2016 at 15:16

   No on kyllä! 🙂 Eipä ne unelmat useinkaan itsestään toteudu, jos ei tee töitä niiden eteen. Hyvää uutta vuotta myös sulle Hanna! 🙂

  Leave a Reply