Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2015 matkamuistelot

Taas on vuosi loppusuoralla ja olisi aika listata kuluneen vuoden reissut ja samalla virkistää omaakin muistia siitä, että missä kaikkialla sitä onkaan taablattu.

Kuluneen vuoden saldo näyttäisi olevan 8 maata, onpa tullut ainakin Eurooppa taas vähän tutummaksi! Listalta Norja, Latvia ja Arabiemiraatit on ainoita maita, joissa tuli käytyä ensimmäistä kertaa – kaikissa näissä muissa maissa oon käynyt  ennen tätä vuotta kerran jos toisenkin. Ensi vuonna haluankin ehdottomasti keskittyä paikkoihin, joissa en ole vielä käynyt! Vaikka minkäs sille voi, että jotkut paikat on vaan niin puoleensavetäviä, että niihin on pakko päästä uudestaan. Voitaisiin jatkossa vähentää näitä reissuja lähimaihin ja tehdä niiden sijaan yhden isomman reissun jonnekin kauemmas. Nähtäväksi jää, mitä ensi vuosi tuo tullessaan! 🙂

Palataanpa nyt kuitenkin näihin vuoden 2015 matkoihin.

TAMMIKUU: Arabiemiraatit

Tässä ei ollutkaan kyse mistä tahansa matkasta, vaan meidän häämatkasta Sharjahiin, Dubaihin ja Abu Dhabiin. Nythän noita lentolippuja Dubaihin saisi alle satasella, kiitos Norwegianin. Kai tuota täytyy vielä jossain vaiheessa hyödyntää, jos vaikka liittäisi samaan syssyyn retken Omanin puolelle.

IMG_3805Tässä tuore aviomieheni maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan, juurella.
IMG_8361-001Upeat oli näkymät myös samaisen pilvenpiirtäjän huipulta! Muut pilvenpiirtäjät näytti piparkakkutaloilta tuolta katsottuna.IMG_4467Tehtiin myös päiväretki Abu Dhabissa sijaitsevaan Sheikki Zayedin moskeijaan.IMG_4363Puitteet oli kohdillaan viinilasien äärellä Dubai Marinassa hotelli Shadesin allasbaarissa.

MAALISKUU: Puola

Puolan Gdanskiin ja Sopotiin matkasin lapsuudesta asti enemmän ja vähemmän mukana roikkuneen ystävän kanssa. Gdanskin vanhakaupunki säväytti aivan samalla lailla kuin ensimmäiselläkin kerralla vuotta takaperin. Matkan kruunasi viiden tähden majoitus Radisson Blussa aivan vanhankaupungin sydämessä. 
IMG_5139IMG_5154IMG_5398Sopotissa oli tietenkin poseerattava Euroopan pisimmän molon, suomeksi laiturin, juurella.IMG_5460Sopotissa käppäillessä törmättiin myös hassunhauskaan vinoon taloon, Krzywy Domekiin.

HUHTIKUU: Saksa

Saksa on maa, johon muuttaisin välittömästi tilaisuuden tullen ja jos saa valita, niin mieluiten juuri Berliiniin. Tällä kertaa tutustuttiin perinteisten Alexanderplatzin, Postdamerplatzin, Kurfurstendammin ja muiden turistialueiden lisäksi boheemiin Kreutzbergin kaupunginosaan. Mikäs sen parempi tapa hyödyntää pääsiäisvapaat, kuin lähtemällä Berliiniin!IMG_6316Tässä sitä edellä mainittua Kreutzbergin boheemia fiilistä.IMG_6343Hiljentymistä meidän tyyliin juutalaisten muistomerkillä. IMG_6072Hei tän tyypin oon bongannut täällä ennenkin!IMG_5737Ihastelemassa kaupungin kattoja Postdamerplatzilla.

TOUKOKUU: Norja 

Hyvän matkadiilin löytyessä ei voi muuta, kuin tarttua tilaisuuteen. Lennot Osloon ja takaisin sekä yö suhteellisen tasokkaassa hotellissa kustansi vähän päälle satasen. Kiva pikku viikonloppubreikki töiden keskeltä!IMG_6648IMG_6445IMG_7026Kuva söpöstä talosta vuonoristeilyltä.IMG_6767

HEINÄKUU:  Turun saaristo 

Myös Suomen sisäisiä matkoja tuli tehtyä jonkin verran. Näistä haluan mainita extempore viikonloppureissun Turun saaristoon, sillä tuolloin tuntui aivan kuin olisi kauemmaskin lähtenyt! En tiedä haluaisinko uudestaan nukkua yötä auton penkillä, saatika sitten lähteä reissuun ilman mitään tavaroita. Piti lähteä vain ajelemaan, mutta päädyttiinkin sitten ajelemaan koko saariston Rengastien halki ja väsyhän siinä iski matkalla. imageimageimage

ELOKUU: Kreeta

Kreikassa oon ollut ennenkin, mutta Kreeta oli uusi tuttavuus! Lähdettiin kesän päätteeksi vielä nauttimaan helteestä Haniaan, jossa vietettiin Samin ja mun siskon Emmin kanssa ihanan rentouttava viikko. Lähinnä biitsillä ja altaalla makoilua.
IMG_7270IMG_7062IMG_7170

SYYSKUU: Latvia

Vain pari päivää Kreetalta kotiutumisen jälkeen pakkasin laukkuni taas ja suuntasin tällä kertaa Riikaan kaverin kanssa. Upea vanhakaupunki, tasokas hotelli hyvällä sijainnilla vanhassakaupungissa ja lämmin kesäinen keli teki matkasta täydellisen!IMG_7435Vanhakaupunkifiilistelijä elementissään.11849114_384555971742944_1755337069_nIMG_7541Näkymät kirkontornista vanhankaupungin ylle.IMG_7461

LOKAKUU: Viro 

Taasko Tallinnaan, tarviiko sinne nyt joka vuosi mennä? Tällä kertaa Tallinnaan vei yhteistyö Sokos Hotel Virun kanssa. Ja olihan siellä nyt kaunista syysruskan aikaan. Tallinna on huippukohde rentouttavalle viikonloppumatkalle mihin vuodenaikaan tahansa!IMG_7656IMG_770012105798_10204850335526676_1468526537006845242_n

JOULUKUU: Ruotsi 

Vuoden viimeiseksi reissuksi jäänee kahden viikon takainen visiitti Tukholmaan. Tästä en ole vielä kirjoittanutkaan muuta kuin menomatkan osalta. Siitä yöstä laivalla jäi kyllä ikuiset arvet. Voin myös tämän reissukokemuksen jälkeen todeta, että tässä vaiheessa raskautta en matkusta enää yhtään mihinkään! Pääsinpä sentään fiilistelemään taas yhtä vanhaakaupunkia, vaikka se tuskan takana olikin. Pitää kirjoitella tästä reissusta vielä lisää!IMG_7912IMG_7897IMG_7917IMG_7926

Sellainen matkavuosi se! Innolla odotan ensi vuoden seikkailuja meidän pienen perheen kesken – äiti ja isi ei malttaisi millään odottaa helmikuuhun asti <3 Ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille! Vuosi 2015 on ollut ainakin itselleni aivan huikea.

Millaisten matkojen pyörteissä teidän vuosi on vierähtänyt? 🙂

Previous Post Next Post

36 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 16:11

  Sä oot ollu melkein joka kuukausi jossain! 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 11:34

   Tänä vuonna tuli tehtyä paljon tuollasia pikkureissuja lähimaihin.. Jos ens vuonna pääsis vähän kauemmaskin 🙂

 • Reply Noora maanantai, 14 joulukuun, 2015 at 20:49

  Näitä vuosikoosteita on kivaa lukea! Paljon löytyi sun listalta sellaisia paikkoja, joissa on tullut itsekin käytyä. Ei just tän vuoden aikana mutta ylipäätään 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 11:35

   Niin munkin mielestä, pianhan näitä varmaan alkaa tipahdella joka blogista 🙂

 • Reply Teea | Curious Feet tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 01:01

  Kivoja reissuja! Suuri peukku Saksalle ja Berliinille <3. Ja iik miten ihana talo Sopotissa! Siis UPEA! Voi kun tuollaisia olisi enemmänkin 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 15 joulukuun, 2015 at 11:36

   Berliini on kyllä <3 Oon samaa mieltä, pitäisi olla tollasia yllättäviä rakennuksia enemmän 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, 20 joulukuun, 2015 at 17:28

  Kuulostaa olleen hieno reissuvuosi! Tuossa oli itselle tuttuja ja tuntemattomia paikkoja. En ole käynyt Puolassa, mutta esimerkiksi Gdansk kuulostaa harkitsemisen arvoiselta viikonloppukohteelta. Mulla on vähän samanlaisia ajatuksia tuosta, että voisi tehdä välillä erilaisia matkoja uusiin kohteisiin. Itsekin kun mielelläni palaan samoihin kivoihin maihin uudelleen.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:12

   Kyllähän tuohon joku vähän isompikin reissu olisi sekaan mahtunut… ;D No eei, ihan tyytyväinen oon kuluneeseen reissuvuoteen 🙂

   Gdanskiin on vieläpä helppo ja tosi halpa mennä, me taidettiin maksaa wizzairin lennoista parikymppiä.. Suosittelen!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 20 joulukuun, 2015 at 17:40

  Kylläpä se on vuosi taas mennyt äkkiä! Muistan et vielä ihan hetki sitten seurasin tuota teidän Arabiemiraattien reissua ja kyselin vinkkejä omaan reissuuni. 🙂

  Oikein matkailullinen vuosi sulla ollut! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:13

   No älä muuta sano! Näin nää vuodet vierii… Ja käytyjen matkakohteiden lista pitenee 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä sunnuntai, 20 joulukuun, 2015 at 17:49

  Samoja kohteita tänä vuonna E,iraattien Dubai ja Abu sekä Viron Tallinna. Hyvin olet suosinut lähimatkailua. Itsellä suunnitelmissa tulevalle vuodelle Ruotsi ja Norja lähikohteista, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon, joten suunnitelmat voi muuttua vielä moneen kertaan :D. Latvia, Saksa ja Puola on minulla ihan korkaamattomia. Minusta ei voisi ikinä tulla maabongaria, koska aina matkustan samoihin maihin – tosin useimmiten uusiin paikkoihin. Kommenttia kyllä kirjoittelen lentokentältä, ja tällä kertaa jopa uusi maa tiedossa :). Saa nähdä, tuleeko tuttuja ja turvallisia ikävä ;).

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:16

   Mekään ei olla lyöty mitään vielä lukkoon ihan sen takia, kun ei vielä uskalla suunnitella kun ei tiedä millainen koliikkivauveli meille tulee 😀 Toivottavasti tulee yhtä innokas pieni reissaaja kuin vanhempansakin, koska kädet vaan syyhyää kun alkaa suunnitella tulevia matkoja!

   Mustakaan ei saisi maabongaria millään, tykkään enemmän mennä fiiliksen mukaan ilman mitään ”pakotteita” 🙂

   Hyvää reissua sulle! 🙂

 • Reply Henna /suurin onni sunnuntai, 20 joulukuun, 2015 at 19:29

  Monipuolinen reissuvuosi takana sinulla – rantalomaa, kaupunkilomaa, kaupunki-rantalomaa! 🙂 Hirmu hauskan näköinen tuo vino talo! Jos joskus päädyt uudelleen Dubaihin, niin suosittelen piipahdusta Omanin puolella. Olen itse käynyt siellä Musandamin niemimaalla parin päivän retkellä Dubaista käsin ja tunnelma on hyyyyyvin erilainen kuin kiiltävässä naapurissa ja paikka todella kaunis ja viehättävä.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:17

   Niinpä muuten! 🙂 Jäi vähän jälkikäteen harmittamaan, kun ei kierrelty enempää Arabiemiraattien lähettyvillä. Seuraavalla kerralla on päästävä ainakin Omanin puolelle!

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 20 joulukuun, 2015 at 21:04

  Sullahan on ollut vaikka mitä kivoja reissuja! Itsekin päädyin just muistelemaan omaa reissuvuotta. Kivahan näitä on aina lukea vuoden lopussa mitä tuli tehtyä ja missä oltua. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:18

   Näitä koosteita on kyllä kiva tehdä ja samoin lukea muiden omia ja insipiroitua niistä 🙂 Kauhea matkakuume iskee!

 • Reply Tiia/ReiseReise maanantai, 21 joulukuun, 2015 at 19:02

  Oho, teidän häämatka oli tänä vuonna, tuntuu, että siitä on enemmän aikaa. Mä kävin myös Tukholmassa ja Tallinnassa tänä vuonna. Tuota Sopotin hassunkurista taloa haluisin mennä katsomaan. Ehkäpä joskus…

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:19

   Musta tuntuu toisaalta, että siitä on ikuisuus ja toisaalta tuntuu siltä, että se oli kuukausi sitten 😀 Gdanskista pääsee helposti Sopotiin, suosittelen 🙂

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, 22 joulukuun, 2015 at 09:35

  kiersin keväällä (tuntuu että siitä olisi jo ihmisikä!) liki viikon Latviaa ja rakastuin kyllä Riikaan ihan tosissani <3 Olen noiden halpojen Norwegian.tarjousten myötä alkanut itsekin hieman miettiä UAE:ta, joskin omat kiinnostuksenkohteeni taitavat rajoittua juurikin tuohon moskeijaan…

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:21

   Riika oli kyllä positiivinen ylläri 🙂 Abu Dhabi ei ole läheskään niin överi kaupallisuuden keskus kuin Dubai ja Sharjahista vasta erilaista tunnelmaa löytyykin… Mutta moskeija oli kyllä todellakin käymisen arvoinen paikka!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net tiistai, 22 joulukuun, 2015 at 19:23

  Onpas ollut ilahduttavan reipas reissuvuosi! Monta tuttua paikkaa löytyy, mutta esim. Puolaan en ole jostain syystä ikinä päätynyt vaikka onkin kiinnostanut. Pitänee korjata ongelma!

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:22

   Tänä vuonna on tullut keräiltyä paljon pikkumatkoja lähikohteisiin.. Jospa ensi vuonna pääsis vähän kauemmaskin! Teillä vasta huikea reissuvuosi onkin ollut 😉 Puola on kyllä kiva!

 • Reply Kohteena maailma tiistai, 22 joulukuun, 2015 at 23:28

  Mukava reissuvuosi sinulla takana! Tuttuja paikkoja itselle suurin osa, jokaiseen voisin lähteä koska tahansa uudestaan ja osassa onkin tullut useampi kerta käytyä. Itsellä oli miesmuistiin vähiten reissuja ulkomailla, mutta kotimaassa oli toisaalta enemmän vapaa-ajan reissuja kuin normaalisti. Ensi vuonna näyttäisi olevan paluu arkeen, kun nuorimmainen tulee lähemmäksi vuoden ikää 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:23

   Mäkin kyllä lähtisin uudelleen ihan mihin vaan noista paikoista 🙂 Vaikka tulevaisuudessa aionkin tietoisesti valita kohteita, joissa en oo vielä käynyt. Kuitenkin tulee vastaan joku mieletön tarjous ja löydän itteni taas jostain Berliinistä..

 • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 23 joulukuun, 2015 at 15:57

  Reissurikas vuosi teilläkin takana! 🙂 Täällä on toinen vanhakaupunkifani, niissä vaan on niin ihana tunnelma ja paljon tutkittavaa 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:24

   Nojoo, paljon on kertynyt tuollaisia pikkureissuja Euroopassa 🙂

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 24 joulukuun, 2015 at 00:03

  Kiva kokoelma pikkureissuja sulle ehti vuoden aikana kertyä! Mulle tässä oli uusia tuttavuuksia Arabiemiraatit, Puola ja Latvia, joista kahteen viimeiseen löydän itseni aina silloin tällöin katselemasta halpoja lentoja. Ehkä vielä joku kerta ostan ne, ainakin sun kuvat Riikasta herätti kiinnostukseni!

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:25

   Riikaa voin kyllä suositella! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 25 joulukuun, 2015 at 20:37

  Mukava reissuvuosi sinullakin takana 🙂 En ole vielä tehnyt omaa vastaavaa, kun maailmanympärireissun ansiosta vuosi on ollut aika poikkeuksellisen vilkas – hyvällä tapaa :DDD

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:25

   Sun koostetta odotellessa! 🙂

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, 26 joulukuun, 2015 at 12:21

  Hieno matkavuosi sulla takana! Mulla on oma reissuvuosipostaus juuri työn alla ja saman verran tuli maita koluttua ja myös ihan saman verran uusia maita. 😀 Viroa lukuunottamatta ei kyllä ole yhtään samaa maata listalla.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:26

   Ihan tyytyväinen oon itsekin 🙂 Vaikka ikinä mikään ei ole tarpeeksi :D..

 • Reply valokaapeli sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 04:21

  Reissurikas vuosi takana ja niin on hyvä!
  Norskin tarjoukset Dubaihin on kyllä ollu ihan mielettömiä. Tekis mieli napata jo seuraavat…

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 27 joulukuun, 2015 at 15:27

   No älä muuta! Jos helmikuussa ei olisi laskettua aikaa, niin olisin vinguttanut korttia jo:D

 • Reply Veera Bianca keskiviikko, 30 joulukuun, 2015 at 12:41

  Hienoja reissuja, itsekin tänä vuonna noista pyörähtänyt Berliinissä, Virossa ja Ruotsissa! Mahtavia reissuja sulla riittänyt vuonna 2015! Noista itse haluaisin Arabiemiraatteihin ensi vuonna!

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 30 joulukuun, 2015 at 20:02

   UAE oli kyllä käymisen arvoinen paikka!:)

  Leave a Reply