Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram jääkaapin ovessa

Mua harmittaa nykyaikana se, kun kaikki kuvat on digitaalisessa muodossa. Toista se oli ennenvanhaan, kun kameralla räpsittiin kuvia puoliksi sokkona vähän sinne päin – tärkeintä ei ollut kuvan asettelu ja esteettisyys vaan se, että se hetki jää valokuvaan elämään ja että näihin hetkiin voi myöhemmin palata kaivelemalla kuva-albumit kaapin pohjalta esiin. Toisin sanoen kuvilla ei pyritty miellyttämään mahdollisimman suurta yleisöä, vaan jokainen otos oli puhtaasti itseä ja läheisimpiä ihmisiä varten.

En sano tätä kritisoidakseni Instagramia tai sosiaalista mediaa ylipäätään, pointtina mulla on vain se, että ajat on tosiaankin muuttuneet.

IMG_1615

Nyt noita lapsuuden pölyisiä ja nurkista kuluneita kuva-albumeita selaillessa tuntuu siltä, että se aika oli jostain toisesta elämästä. On kuitenkin ihanaa, että lapsuudesta on jäljellä jotain käsin kosketeltavaa; vinot pinot vanhempien kanssa koottuja albumeita ja leikekirjoja, joihin on sisarusten kanssa tehty merkintöjä ja muka-hauskoja huomautuksia (vitsit on oikeasti niin huonoja, että ne naurattaa). Vuosittaisten albumien kirjo kuitenkin loppuu kuin seinään viimeistään 2010-luvulle tultaessa. Mäkin haluan tarjota lapselleni tien muistoihin, jotain mitä hän voi sitten vanhempana hypistellä ja säilyttää.

Kadotin itseasiassa 15-vuotiaana kaikki pinkillä digikamerallani ottamani kuvat, kun eräs kaunis päivä tietokone vain pimeni. Yläaste- ja riparimuistot ja muut, kaikki meni. Eihän mulla silloin vielä mitään varmuuskopioita tai pilvipalveluita ollut. Toki jäljelle jäi kaikki someen ladatut kuvat, jäipä edes jotain. Ehkä palasia mun teinielämästä löytyy vieläkin jostain Irc-Gallerian uumenista, en muista oonko ikinä poistanut mitään tunnuksia! 😀 Apua.

No, se oli sitä aikaa se. 
IMG_1613Huomasin vasta tätä postausta tehdessä, että oon asetellut alimman rivin keskimmäisen kuvan väärinpäin….. Älkää kiinnittäkö siihen huomiota.IMG_1616

Päätin tosiaan tuoda tän pääni sisällä vellovan vallankumouksen konkretian tasolle tilaamalla instakuvista teetettyjä magneetteja. Instaahan lykätään ne kaikista parhaimmat otokset, joten miksei niitä haluaisi laittaa myös näytille vaikkapa jääkaapin oveen? Erilaiselta kyllä näyttäisi porukoiden kuva-albumeista koottu magneettinäyttely – kuvat toisi itselle lämpimiä muistoja mieleen, mutta vieraat näkisivät niissä vaan jonkin randomin pysäytetyn tilanteen. Jätetään ne ”tässä 4v. Jennan hermoromahdus kesken kylpyhetken” ja ”tässä Jenna 4v. on tekaissut isän kalsareista päähänsä rusetin” -tyyliset otokset vaan sinne lipaston uumeniin.

Näistä instakuvista sen sijaan saa kivan ja persoonallisen lisän kodin sisustukseen! Nää magneetit on vasta alkua, nyt alan tosissani teettämään tärkeinpiä räpsyjä koristamaan kämppää. Ja alan säännöllisesti tilata kuvia myös oikeiden valokuvien muodossa.

IMG_1614Magneetit on tilattu ninemags.com -sivustolta, jos innostuit ideasta!

Huomenna meen sopivasti porukoiden luo Pohjanmaalle viikonlopuksi, pääsen vajoamaan ihaniin lapsuusmuistoihin taas pitkästä aikaa 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, 10 joulukuun, 2015 at 07:49

  Sun olis pitäny saaha tuolta firmalta rahhaa mainostuksesta, koska mie klikkasin itseni välittömästi tuonne sivuille ja ohoh, katohan, sieltä on tilaus tulossa tännekin suuntaan 😀 Aika mielettömän hieno keksintö tuo!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:05

   Ihan hyvää hyvyyttäni halusin vinkata tästä, tykästyin ite niin paljon 🙂 mielelläni maksan hyvästä palvelusta ja suosittelen hyväksi koettua tuotetta muillekin, vaikkei siitä ite rahallisesti hyötyiskään 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 10 joulukuun, 2015 at 08:50

  Hyvä idea, tällähän mä saan ne loput puuttuvat jääkaappimagneetit teetettyä omista kuvistani kyseisestä maasta. Ehkä voisin jopa harkita jatkossa niiden teettämistä sen sijaan, että ostaisin magneetin …

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:06

   Tää on kyllä hauska idea 🙂 Siitä vaan teettämään!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 10 joulukuun, 2015 at 10:04

  Ihania!! Mä varmana teetän tollasia, saiskohan jo vielä jouluksi! 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:08

   Mulla toimitukseen kului tavallista enemmän aikaa sen postilakon takia, mutta luulis ettei normitilanteessa kovin kauaa mee 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 10 joulukuun, 2015 at 12:03

  Ihan kuten Maarit sanoi, sulle ois tosiaan pitänyt maksaa tästä mainostuksesta, sillä tää on ihan älyn siisti idea! Ei vitsit, klikkasin itsekin välittömästi sivulle. Kiitti vinkistä!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:09

   Saman vastauksen saat minkä Maaritillekin laitoin 🙂 Arvelinkin, että joku muukin vois kiinnostua tästä!

 • Reply katareissaa torstai, 10 joulukuun, 2015 at 12:11

  Ihana idea! Itellä on ollut tapana (kuten monella muullakin varmaan) ostaa matkakohteesta muistoksi joku magneetti, mutta oon usein ”pikkusen” valikoiva eikä aina tahdo millään löytyä omiin mieltymyksiin sopivaa. Tää kyllä ratkaisis pulman täydellisesti, vois melkein pistää tilaukseen jossain vaiheessa 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:10

   Mulla on ollut sama ongelma! Niitä omaa silmää miellyttäviä on vaan niin vaikea löytää. Ja tästä saa tilattua n. 15€ 9kpl just sellasta kun haluaa 🙂

 • Reply Tiia/ReiseReise torstai, 10 joulukuun, 2015 at 13:19

  Mitäpä lisäämään, allekirjoitan nuo kommentit. ^^ Harmi, ettei ehkä enää jouluksi ehdi..

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:11

   Niin, ei kyllä enää taida keretä! :/ mutta onhan tuota lahjomisen aihetta vuoden muinakin hetkinä 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat torstai, 10 joulukuun, 2015 at 15:23

  Mainio idea! Muuttaessa aina kiroan kaikki ne vinot pinot valokuvia joita paperisenakin meidän taloudesta löytyy. Samaan hengen vetoon totean, että ne on niin parhautta <3 Juuri kuten sanoit, ne on otettu itse ja läheisiä varten. Vitsi miten hienoa ja jännää oli aikoinaan odottaa 4 viikon reilin jälkeen viittä filmirullaa kehityksestä ja nauraa riemusta meinneiden lomaviikkojen muistoille 🙂 Täytyy siis laittaa varmaan itsekin taas kuvia tilaukseen, kiitos vinkistä!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi lauantai, 12 joulukuun, 2015 at 12:13

   Mäkin niin muistan sen tunteen kun filmirullan kuvia odotettiin jännityksellä, kun ei ollut mitään hajua mitä sinne on parin kuukauden aikana kerääntynyt! Yhtiä lapsuuden lempihetlkiä nekin. 🙂

  Leave a Reply