Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulu tuli Turkuun

Se on täällä taas! Oon ehdottomasti sitä mieltä, että joulu on vuoden parasta aikaa. Mua ei haittaa yhtään, kun sitä aletaan fiilistellä jo marraskuun puolessa välissä. Vielä kun saatais valkoinen maa.

Vietetään viikonloppua kotona Turussa ja tälle päivälle osui sopivasti Turun kaupungin joulunavaus. Pitihän siellä käydä hakemassa vähän joulufiilistä tähän harmauden keskelle, ja kyllähän sitä sieltä löytyikin!
IMG_7801IMG_7818Joulunavaus TurkuIMG_7785Rakastan joulutoreja, tai oikeastaan kaikkea mistä vaan löytyy joulu -etuliite. Oon niin kaivannut valoja piristämään ympäristöä. Voi että mun teki mieli tyhjentää koko Stockan jouluosasto. Tää paheellinen kulutusjuhla saa mut vaan niin hyvälle tuulelle! Michaelkin vaikutti innostuneelta. Eihän sitä vuoden jokaisena päivänä pääse samaan junaan joulupukin kanssa.
IMG_7776IMG_7793IMG_7807Siellä missä on bratwurstia, siellä on myös Sami. 

IMG_7809IMG_7797IMG_7814

Vähiin käy ennen kuin loppuu, opiskelijaelämä nimittäin. Maanantaina pyörähtää viimenen viikko Jyväskylässä käyntiin. Joulukuun alussa pitää käydä vielä muutamana päivänä yliopistolla, mutta siihenpä se mun koulunkäynti sitten jääkin hetkeksi aikaa. Ihanaa muuttaa takasin omaan kotiin. Turku alkaa pikkuhiljaa tuntua kotoisalta. On tää vaan kaunis kaupunki! Samihan on kulkenut täällä töissä jo melkeen vuoden ajan, mutta mä en oo kerennyt olla kuin kuukauden ja sitten karkasin Jyväskylään. Sami on alkanut puhua jo paikallista kieltäkin, vaikka ei se sitä itse myönnä. Kuulin selkeesti kun se selitti jotain ja sanoi ”…ku ne istus siinä…”. Meni kuulema kieli solmuun. Nii vissii. Sami sanoi joskus kauan sitten, että viimeiset paikat mihin hän Suomessa muuttaisi olisi Lappi ja Turku, jälkimmäinen ihan vaan sen murteen takia.

Sami oli jo aiemmin huolissaan siitä, että kun vauva syntyy tänne ja oppii Turun murteen. Mahalle pitää lässyttää maharollisimman leviästi pohojalaasella murtehella, notta vauva tietää mihinä on juuret.. Että simmottii tommottii.

IMG_7815

IMG_7821

Ehkä se Turun murre tarttuu vielä muhunkin tässä ajan myötä. Ei haittaa, oon niin onnellinen kun tää matkalaukussa asuminen loppuu vihdoin! Mulla on Jyväskylän kämpässä ollut matkalaukun lisäksi vaan pöytä, sänky ja matto. Oon elänyt viikot kuin mikäkin beduiini. Kämppikset vois luulla, että oon luopunut maallisesta omaisuudesta jonkin hartaamman asian puolesta. Eihän sitä koskaan tiedä, ei Saminkaan pitänyt alkaa puhua Turun murretta.. Never say never. Mutta it ain’t gonna happen ainakaan ihan lähiaikoina, koska rakastan tätä materiakeskeistä kulutusjuhlaa ja aion ottaa siitä kaiken irti.

Ihanaa joulunodotusta sinne ruudun toisellekin puolelle♥

Previous Post Next Post

42 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 12:05

  Mulle joulu ei ole nykyään enää kovin tärkeä juhla, mutta silti tykkään kyllä joulunalusajasta. Joulumarkkinoilla on kiva pyöriä juomassa lämmintä glögiä ja syömässä herkkuja. Varsinkun nyt, kun saatiin lunta, niin vähän sellainen joulufiilis tuli jo tässä vaiheessa. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:43

   Mulla tulee jouluna aina ihanasti lapsuus mieleen. Joulupyhät tulee vieläkin vietettyä porukoilla Pohjanmaalla, ihanaa palata muistoissa lapsuuden jouluihin! Häätkin oli näin talviaikaan, niin sekin päivä tulee mieleen lumikinoksista.. Talveen ja etenkin jouluaikaan liittyy varmaan kaikki tärkeimmät muistot 🙂 Yllätyin itekin, miten paljon tää lumen tulo piristi mua 😀

 • Reply Karoliina / From Karoliina sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 12:22

  Nyt on myönnettävä yksi tosi nolo juttu: mä en koskaan ole käynyt Turussa! Olen kuvitellut sitä vain kivaksi kesäkaupungiksi mutta taitaa se olla kiva ihan ympäri vuoden!

  Mä olen anti-talvi ja anti-jouluihminen, niinpä asuminen Turkissa jossa joulua ei juuri vietetä, ei haitannut mua lainkaan. Mutta kaikki valot ja kynttilät tässä suunnattomassa pimeydessä tulee kyllä ehdottomasti tarpeeseen!

  Turun murre on kyllä hauskan kuulosta, voi vaan kuvitella miten suloista on, jos lapsi sitä puhuu 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:46

   Mäkin olin käyny Turussa vaan kerran ennen ku sinne sitten muutettiin! 😀 Jotenkin ei vaan ole ollut sille suunnalle menoa. Oon kyllä tykästyny tähän kaupunkiin jo näinkin lyhyessä ajassa! En kyllä osaa kuvitella oman lapsen puhuvan Turun murretta… Saa nähä 😀

   Ah mä rakastan joulua, jopa sitä pimeyttä 😀 Hyvä syy tunnelmoida kynttilöiden ja jouluvalojen kans.

   • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, 25 marraskuun, 2015 at 10:35

    Täytyy kyllä välillä ihmetellä sitä, että jengi reissaa ympäri maailmaa, mutta Suomi on aika vieras… 😀

    Lämpöisen näköisiä kuvia. Tohon kun vielä saataisiin lunta, niin olisi varsin toimivaa settiä – ihan sitä samaa mitä löytää joulutoreilta ympäri maailman 🙂

    • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 26 marraskuun, 2015 at 17:37

     Totta! Itelle etenkin Itä- ja Pohjois-Suomi on suht vierasta seutua.. Ehkä tulee harrastettua pienempiä reissuja ja kotimaanmatkailuakin sitten enemmän vauvan kanssa, varsinkin kun sitä pitää sitten viedä näytille joka paikkaan sukulaisille ja tutuille 🙂

     Älä muuta sano! Lumi takas kiitos…. Pari päivää siitä kerkeskin täällä Keski-Suomessa nauttia.

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 13:50

  Täällä on toinen joulufriikki! Turussa voisikin piipahtaa joulunalla, on niin ihanan tunnelmallinen kaupunki. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:50

   Ihanaa, en oo yksin! 😀 Tuntuu, että näissä matkabloggaajapiireissä Suomen joulu ei ole niin korkeella tärkeysjärjestyksessä, minkä kyllä ymmärrän, kun joulun aikaan on usein lomaa ja mitäs muuta matkafriikit lomalla tekee kuin lähtee reissuun. Mä en tosin ikinä lähtis jouluksi sellaiseen maahan, jossa sitä ei vietetä. Tulis ikävä kodin joulutunnelmaa, vaikka olisi millainen paratiisiranta. Mutta never say never, tässäkin tapauksessa!

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 14:53

  Ihanan tunnelmallisen näköistä! Tuli oikein ikävä Kööpenhaminan joulumarkkinoita 🙂 Mäkin olen jouluihminen, ja vaikka Suomessa en ole joulua viettänyt vuosiin, on se mun mielestä edelleenkin ainoa oikea paikka viettää joulua. Etenkin jos on lunta!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:52

   Olispa lumi tullut maahan päivää aiemmin, olisi ollut vielä niin paljon tunnelmallisempaa. Onneksi sitä nyt kuitenkin on Turussakin jonkin verran 🙂 Oon viettänyt jokaisen jouluaaton porukoiden luona Pohjanmaalla, enkä ihan heti kyllä ole joustamassa tuosta perinteestä. Saa nähdä sitten, kun oma lapsi on isompi, että vietetäänkö joulua ihan oman perheen kesken vai jatketaanko mummulaperinnettä 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 15:32

  Joulutorit on ihania, mutta muutoin en niin tästä kulutusjuhlasta piittaa. Nytkin lähestyvä joulu romuttaa monta hyvää matkasuunnitelmaa. 🙂

  Ihanan näköistä tuolla kyllä on ja jos pitäisi Suomessa nimetä jokin joulukaupunki, se olisi minun mielestäni ehdottomasti Turku! Eikä se murre niin paha oo, se on aika hauskan kuuloista. Ja sehän on vähän kuin vastakohta tälle Pohjanmaan leveälle murteelle, Turussa ne ottaa sanoista kirjaimia pois ja täällä niitä laitetaan muutama lisää. 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 14:58

   Kiitänkin aina tähän aikaan vuodesta sitä, joka on keksinyt veronpalautukset! 😀

   Ehkä mä vielä totun tohon murteeseen! Meni aikanaan hetki tottua Samin puheeseen pohjalaisittain, kun Alajärvellä ei puhuta niin leveästi. Hassua, kun sitä ei itse tiedosta puhuvansa mitään murretta 😀

 • Reply Anne | Metallia Matkassa sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 19:52

  Onks teille tulossa vauva? Onnea!

  Olen ollut vuosia tosi anti-jouluihminen eikä meillä esim. ole ollut oikein mitään koristeita, mutta olen nyt pikkuhiljaa ruvennut leppymään ajatukselle joulusta ja olen nyt jo kerennyt laittamaan vähän koristeita. Pitää vierailla joulutoreilla, sitten kun tänne Helsinkiin aukeaa!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:01

   Joo! Kiitos 🙂

   Mä oon aina rakastanut joulua 🙂 Eiköhän ne sinne Helsinkiinkin pian aukea, ellei ole jo auennut!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 20:09

  Itse lähdin kaikkea jouluhälinää pakoon Lähi-Itään… löytääkseni itseni Jaffasta, johon juuri pystytetään joulutoria… :-/

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:02

   Voi ei! Joulun ilosanoma se vaan raivaa tiensä joka paikkaan ;D

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 22:01

  Joulu on aivan ihanaa aikaa! Glögin ja joulupiparien tuoksua, iloista mieltä ja kiireetöntä yhdessäoloa.
  Meilläkin avattiin viikonloppuna joulukausi glögin ja itse leivottujen piparien merkeissä, tätä onkin kaivannut marraskuun pimeydessä.

  Turku joulutoreineen on todella tunnelmallinen joulukaupunki ja murre mukavasti tarttuvaa – niinku meirän pohojalaastenkin! ?

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:05

   Sitäpä juuri <3 Mäkin tein viikonloppuna joulutorttuja 🙂

   Molemmat murteet on kyllä aika tollasia vahvoja ja korvaan särähtäviä 😀 Pitäis pistää joku battle pystyyn.

 • Reply Teea / Curious Feet sunnuntai, 22 marraskuun, 2015 at 22:23

  Onpas kauniin näköistä! Turku on takuulla tunnelmallisin juuri joulun alla. Itsellä meni vuosia niin, etten juuri joulusta välittänyt. Joulu Espanjassa pari vuotta sitten kuitenkin muutti sen ja parina viime vuonna piparit ja glögi ovat maistuneet :). Joulukoristeita en tosin ole vielä ostanut 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:07

   Voi kyllä mulla tulis ulkomailla Suomen joulutunnelmaa ikävä! En varmasti pääsis missään samoihin fiiliksiin 🙂

 • Reply laura / to travel is to live maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 00:06

  Mä olen ollut myös aikamoinen jouluintoilija mutta nyt se on ehkä pikkuisen hiipunut. Tai sitten vaan luulen niin kun viime joulu oltiin Ausseissa ja joulu jäi juhlimatta, ehkä tässä ehtii innostua vielä kaksin verroin 😀 Turussa on kyllä joulutunnelmaa, ollaan monena vuonna käyty Vanhalla Suurtorilla joulumarkkinoilla, toivottavasti tänäkin vuonna ehdin. Tuomiokirkko on kaunis paikka kauneimpien joululaulujen kuunteluun ja kerran oltiin katselemassa joulurauhan julistustakin!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:09

   Luulis, että välivuoden jälkeen joulua odottaisi vielä innokkaammin. No, ehkä se tulee sieltä vielä ;D Mä oon todistanut Turun joulurauhan julistusta vaan telkkarin välityksellä, ja se on kyllä viime vuosina näyttänyt kieltämättä aika ankealta, ihan vaan lumen puutteen takia. Jospa tänä jouluna olis lunta enemmän!

 • Reply Laura / My Passport Pages maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 08:09

  No nythän se lumi tuli, ainakin hetkeksi suurimpaan osaan maata 🙂 Joulun odotus on kyllä ihanaa vaikka kuten moni muukin, myös minä olen vähän anti-talvi ja anti-joulutyyppi… Joulussa on kuitenkin jotain selittämätöntä tunnelmaa ja joulutorit ja -tapahtumat aika kivoja piristyksiä pimeään marraskuuhun!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:11

   Niin tuli, onneksi! 🙂 Piristää kummasti. Mä taidan olla talvi-ihminen, etenkin joulu on parasta aikaa vuodesta. Sitten toinen aika on kevät kun saa alkaa odotella kesää. Muuten varmaan tykkäisin kesistäkin, mutta se on tiennyt itselle vaan ankeeta työntekoa.. Luokanopettajaopiskelijoille kun ei ihan hirveesti noita oman alan hommia oo tarjolla kesäisin. Mutta joo, joulun tunnelma <3

 • Reply Heidi / Maailman äärellä maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 11:29

  Minä melkein joka vuosi lähden reissuun jouluksi, mutta silti on ihanaa seurata, kun kaupungit saavat jouluiseen ilmeen. Kylläpä huvitti yksi päivä Madridissa katsoa, kun tänne mutamille kaduille tehtiin tekolunta! Täällä kai jouluvalot sytytetään tänä viikonloppuna ja joulutori avataan. Ehdottomasti haluan katsastaa Madridin joulutorin. Ihanaa joulun odotusta sinulle.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 15:13

   Toisaalta olis mielenkiintoista nähdä, kuinka ulkomailla vietetään joulua. Aattoa ja joulupäivää en kyllä raaskisi olla Suomesta pois kuitenkaan:) Madridin joulutori kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, tekolunta ja kaikkea 😀 Tulee jenkkileffat mieleen.

 • Reply Tiia/reisereise maanantai, 23 marraskuun, 2015 at 16:48

  Ihanan näköistä! Mä pääsen kai myös pian täälläpäin fiilistelemään joulutorille. Tuo Michael kuva on hieno! On mahtavaa, että hän oli Voice of Finlandissa, sillä mulla oli hänestä vähän erilainen kuva, mutta vaikuttaa kyllä tosi mukavalta (ja kovia kokeneelta) tyypiltä.
  Turun murre on kyllä…öö..hauska. 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi tiistai, 24 marraskuun, 2015 at 19:40

   Michael on kyllä valovoimanen persoona 🙂 Mä kuvailisin turun murretta ihan samalla tavalla! :’D Sillee ööö….hauska 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 24 marraskuun, 2015 at 13:43

  Turku on kyllä se oikea joulukaupunki (sanoaa entinen, tai pitäisikö sanoa syntyperäinen turkulainen). Usein olemme noilla joulumarkkinoillakin kierrelleet, mutta tänä vuonna ei taida sattua Turun vierailua oikeille viikoille tämän kannalta.

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi tiistai, 24 marraskuun, 2015 at 19:42

   Ei ehkä vedä vertoja Rovaniemelle, mutta kaikista näistä eteläisemmistä kaupungeista ehdottomasti! 🙂 Mä pyörähdin nyt ensimmäistä kertaa Turun joulumarkkinoilla. Täytyy mennä uudestaan vielä kun on luntakin!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net torstai, 26 marraskuun, 2015 at 10:38

  Joulumarkkinat ja -myyjäiset on aina mukavan tunnelmallisia. Niissä on yleensä oikeasti sitä joulun henkeä, kun taas isot tavaratalot ja vastaavat ratsastavat enemmän materialismin ja kulutusjuhlan aallonharjalla. Moiset saavat vain hylkimään joulua, mutta tällaisissa tapahtumissa muistaa helpommin mistä on oikeasti kyse 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 13:37

   Joulumarkkinat on kyllä ihania! <3 Mä tykkään joulusta muutenkin niin paljon, että kulutuskeskeisyyskään ei haittaa, kunhan joulu näkyy joka paikassa:)

 • Reply Sanna I Siveltimellä torstai, 26 marraskuun, 2015 at 20:35

  Joulu on kyllä ihanan tunnelmallista aikaa! Ja Stocka osaa sen kyllä 😉 En kestä että Michaelkin oli tuolla!

 • Reply Lena / London and beyond perjantai, 27 marraskuun, 2015 at 20:34

  Mä rakastan Suomen jouluja. Valkea joulu ja se pimeys<3 Saksassa on paljon joulumarkkinoita ja fiilistä etukäteen ennen joulua, mutta kyllä mä Suomen joulusta pidän. Markkinoilla kyllä kiva kiertää ja nauttia joulujuomia ja ruokia 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 13:43

   Niin mäkin, ah. Mikään ei vedä vertoja Suomen joululle. Keski-Euroopassa on kyllä ihania joulumarkkinoita, mutta Saksassa en oo vielä joulun aikaan ollut. Budapestissä olin kerran markkinoilla ja voi että siellä oli ihana tunnelma. Mutta ei joulu oo mitään ilman lunta ja kun sitä ei meinaa enää oikein Suomessakaan joka paikassa olla. Ikävä lapsuuden jouluja kun lumi oli itsestäänselvyys!

 • Reply Meidän matkassa lauantai, 28 marraskuun, 2015 at 17:04

  Ihanaa, Joulu on kohta! Sen odotus ja itse Joulu on ihan parasta <3 Tarvis kyllä kunnostautua silleen, että menis jonkun kaupungin joulunavajaisiin joku vuosi,

 • Reply Jenni / Globe Called Home lauantai, 28 marraskuun, 2015 at 21:31

  Turku on musta ehkäpä paras joulukaupunki Suomessa. Me ollaan monta vuotta käyty katsomassa joulurauhan julistus, ja se fiilis siellä torilla on vaan ihan omanlaisensa. Tänä vuonna tullaan taas viettämään joulu Turkuun!

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 13:49

   Toisaalta en oo kyllä viettänyt Rovaniemellä yhtäkään joulua, siellä olis varmaan ultimaattinen joulutunnelma kun on niin paljon luntakin.. 🙂 Joulurauhanjulistusta en oo vielä käynyt kuuntelemassa.

 • Reply Annika | Travellover lauantai, 28 marraskuun, 2015 at 22:15

  Minulle joulu on pakollinen paha, ja tänä vuonna saan onneksi paeta sitä todella kauas. Mutta kuitenkin fanitan esimerkiksi joulumarkkinoita. Kävin Budapestissa ja nyt olen Tallinnassa. Otan siis joulusta parhaat palat. Turun joulumarkkinat on uusi keksintö, koska sinä aikana, eikä se ollut lyhyt!, jonka Turussa asuin, ei tuollaisia vielä ollut. Joulurauhan julistus vain.

  • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi sunnuntai, 29 marraskuun, 2015 at 13:53

   Joulu on paras asia maailmassa 8) <3 Budapestissä on kyllä kivat joulumarkkinat. Aijaa, en tiennytkään että suht uusi perinne nuo Turun joulumarkkinat.

  Leave a Reply