Suomen suurin matkablogiyhteisö

Panorama näkymä Riikan kaupungin ylle

Kun on päässyt näkemään vieraan kaupungin yläilmoista, on sen jälkeen huomattavasti helpompi hahmottaa mystinen kaupunki maan tasollakin. Tällä kertaa panorama näkymät Riikan kattojen ylle mahdollisti Pyhän Pietarin kirkko ja sen torni. IMG_7535

Pyhän Pietarin kirkon torni on kaupungin korkein ja kirkko on itseasiassa yksi Baltian maiden vanhimpia ja arvokkaimpia keskiaikaisia monumentaalisia rakennuksia. Kirkko rakennettiin vuonna 1209 ja toiseen maailmansotaan saakka se oli Euroopan korkein rakennus. Kirkon sisäänrakennetulla hissillä noustaan pienehkölle näköalatasanteelle 72 metrin korkeuteen. Sisäänpääsymaksu oli yllättävän kallis – aikuisilta 9€ ja opiskelijoilta 7€. ISIC-opiskelijakorttia vilauttamalla lipun olisi saanut hintaan 3€ (en tajua, miksen ole mun korttiin hommannut tuota isic-ominaisuutta?!). Maisemien ihailemisen lisäksi hinnalla pääsi tutustumaan kirkon sisällä olevaan näyttelyyn. 
IMG_7539
IMG_7537Tultiin pelipaikalle aamu 10 aikoihin, jolloin moni muukin turisti oli liikenteessä. Riikan vanhassakaupungissa näkyi muutenkin yllättävän paljon turistiryhmiä ja eiköhän yksi niistä osunut samaan hissiin meidän kanssa. Koko hissimatkan ajattelin, että onneksi pian pääsee tasanteelle pois tästä sillipurkista, mutta eipä ovien aukeaminen paljoa helpottanut – pieni tasanne oli jo valmiiksi täynnä ihmisiä kameroidensa kanssa, että ei muuta kuin sekaan vaan. Tasanteen kiertämiseen ympäri meni ikuisuus kun ihmiset vain jumittivat paikallaan, mutta saatiinpa vaan puskettua itsemme läpi ja sain kun sainkin kuvat jokaisesta ilmansuunnasta 😀 IMG_7536IMG_7541Kannattaa siis miettiä etukäteen, mihin aikaan olisi parasta vierailla tornissa ärsyttävän ruuhkan välttämiseksi. Toki eihän noista turistiryhmistä voi tietää, että milloin ne osuvat paikalle. Meidän laskeuduttua hissillä alas oli seuraavana jonossa tulossa ylös vain muutama tyyppi. Sopu sijaa antaa, mutta töniminen ja ihmisten läpi käveleminen (puhumattakaan etuilusta hissijonossa) ei sitä rauhallista näköalaelämystä ja sopua pahemmin edistä. Laitetaan vielä yksi ryhmänjohtaja siihen megafoninsa kanssa niin avot. IMG_7530IMG_7531IMG_7532Oli hauska nähdä, kuinka vieri viereen vanhankaupungin rakennukset on rakennettu. Maasta katsottuna pienet ja ahtaat kujat ovat idyllisiä ja kauniita, mutta ylhäältä katsottuna näyttää vain todella ahtaalta. Taloilla mahtaa olla sama fiilis kun meillä siinä kylki kyljessä muiden turistien kanssa..
IMG_7534IMG_7462

Olin varma, että kuvasin kyseisen kirkon ulkopuoleltakin, mutta nähtävästi en sitä tehnytkään! Onneksi torni sentään näkyy muutamissa kuvissa, tosin vaan muun maiseman taustalla. Torni näkyi joka paikkaan ja sen avulla oli helppo suunnistaa ja löytää helposti meidän hotellille, joka oli aivan kirkon vieressä vanhankaupungin sydämessä. Jos jostain haluaa päästä näkemään Riikan (Riian? :D) kaupungin ylhäältä päin, niin tämä torni on ehdottomasti paras vaihtoehto. IMG_7584En sentään niin harvapää ollut, ettenkö olisi muistanut kuvata kirkkoa sisältä päin. Kirkko oli kyllä vaikuttava, mutta näyttelyä ei jaksettu jäädä ihmettelemään. Taidemaalaukset ei oikein uppoa, vaikka niissä varmasti hienoa sielunmaisemaa kuvattiinkin… IMG_7547IMG_7544IMG_7548Tuo pääkallosymboli on mun mielestä aika yllättävä, en ainakaan muistaakseni ole muissa kirkoissa moiseen törmännyt? 😀 Toki en ole kovin tarkkaan kirkkojen seiniä syynäillytkään. Nyt vaan sattui sopivasti kuvaan.

Sainpas vihdoin postailtua Latvian reissustakin jotain. Lisää tulossa vielä itse kaupungista ja meidän ihanasta hotellista! Tykkääppäs blogin Facebook-sivusta ja pysy sitä käyttä kärryillä uusista postauksista 🙂 Hyvää viikonlopun jatkoa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

49 Comments

 • Reply Markus | Metallia Matkassa lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 18:47

  Hienot on näkymät! Me jätettiin jostan syystä (itseni tuntien varmastikin juuri tuon korkean hinnan takia) tämä nähtävyys väliin. Mutta hyvä kun näki sitten maisemat täältä 😀 Riika on muutenkin kiva kaupunki!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:23

   Yllätti kyllä tuo hinta kun muuten on niin halpa maa! Ei sitten viittiny enää kääntyä kun oli jo jonotellut lippuluukulle.. 😀 On se kyllä kaupunki, kävin siellä nyt ekaa kertaa 🙂

 • Reply Katja sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 08:48

  Oi Riika ja kirkontornit! Omasta reissusta tuonne on tainnut vierähtää jo kahdeksan vuotta. Näyttää maisema osittain muuttuneen, ainakin nuita uusia lasipalatseja tullut lisää. 😀 Mutta vanhakaupunki se on aina ihana ja melko muuttumaton.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:24

   Näinpä! 🙂 No kyllä varmaan siinä ajassa kerkeää jonkun verran muuttua, vanhaakaupunkia lukuunottamatta! Se on kyllä ihana.

 • Reply Mirka/ Reason for a Season sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:00

  Onpas siellä kivannäköistä tuolta ylhäältä katsottuna. En ole koskaan käynyt tuolla, näköjään voisi :)! En tiedä, miksi nämä lähikohteet jäävätkin aina niin helposti välistä. Kauas tuntuu olevan lyhyempi matka :D.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:25

   Mulla taas on noita kaukomatkoja vähemmän, pitäisi malttaa kerätä rahaa lentolippuihin kauemmin, että pääsis pidemmälle.. 🙂 Onneks lähelläkin on kivoja paikkoja!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:12

  Rakastuin keväisellä RIikan-reissulla kyllä paikkaan (meidän postaukset täällä: http://www.andalusianauringossa.com/search/label/Latvia) vaikka hektinen aikataulumme ei valitettavasti antanut mahdollisuutta tuohon kirkontorniin (sellainenkin oli ohjelmaan järjestetty mutta lopulta oltiin niin minuuttiaikataululla liikenteessä että väliin jäi :-(… )

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:27

   Kiva postaus! ^^ Riika on kyllä ihana 🙂 No ehkä sulle tulee joskus uusi tilaisuus nähdä tuokin!

 • Reply Mikko Nurminen sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:16

  Upeat näkymät! Tästä tuli mieleeni, että hommasin alkukesästä tuollaisen Phantom III kuvauskopterin, joka kuvaa n. 2km toimintasäteellä ja 120m korkeuteen asti HD-tasoista kuvaa. Sillä saa todella uskomattoman upeita videoita ja kuvia yläilmoista. Harmi kyllä, ehdin jo rikkoa sen :´-( Pitää korjata jossain välissä ja jatkaa kuvaamista.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:57

   Oli kyllä! 🙂
   Ai vitsi, harmi että meni rikki! Olis kyllä näppärä vekotin se sellanen.

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:59

  Me oltais haluttu kans käydä kirkontornissa, mutta ihme kyllä, kukaan ei oikein osannut kertoa mihin torniin kannattaisi lähteä vierailemaan. Netistäkään ei löytynyt parempia ohjeita! 😀 No ens kertaa varten sitten. Näköjään sen verran nätit näkymät, että kannattaa käydä 🙂 Riika on niin kaunis. Silloista pidän erityisesti <3

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:58

   Aijaa, meille yks ystävällinen paikallinen sanoi heti, että tuonne teidän täytyy mennä! 😀 Noo, jäipähän syy tulla uudestaan Riikaan! On se kyllä kaunis kaupunki 🙂

  • Reply Raija perjantai, 11 lokakuun, 2019 at 09:35

   Tuohon ns pääkirkkoon oli myös pääsymaksu jos halusit mennä sisään. En mennyt vaan katselin kirkkoa vaan siitä eteisestä. Tungoskin oli aikamoinen.

 • Reply Venla sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 14:30

  Upeet maisemat! Muakin suuntataidottomana lintuperspektiivi auttaa aika paljon – siihenhän karttakin perustuu. 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:59

   Näinpä! 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 14:57

  Minuakin houkuttelevat kaikki tornit ja kukkulat, joilta näkee koko kaupungin ihan uudella tavalla. Riiassa olen pysytellyt vain maan tasalla, mutta pitääpä muistaa tämäkin perspektiivi, jos vielä kaupunkiin ajaudun. Nimenomaan ajaudun, koska koskaan en ole mennyt tarkoituksella, mutta venyneet välilaskut ovat antaneet mahdollisuuden tutustua kaupunkiin.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:00

   Joo tätä voin kyllä suositella, vaikka hinta olikin aika törkeä 😀 🙂

 • Reply sarrrri sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 15:08

  Onpa ihanan näköistä! Mulla on vähän sama kuin Mirkalla, että kauas tuntuu lähtevän paljon helpommin kuin lähelle, tosin nyt olen vähän tässä jo saanut muutettua aatoksiani siihen suuntaan että kyllä läheltäkin voi löytyä hienoja juttuja. Tässä taas yksi lisätodiste siitä. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:01

   No kyllä löytyy! 🙂 Vilnakin alkoi kiinnostaa ihan eritavalla tän jälkeen.

   • Reply Raija perjantai, 11 lokakuun, 2019 at 09:33

    Riiassa olen käynyt kerran. Ajankohta oli joulukuun viimeinen viikko. Vilnassa sen sijaan tosi usein. Riika ei ole mielestäni niin monipuolinen kuin Vilna. Tuolloin oli Joulutori avoinna ja siellä tietysti tuli käytyä.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 16:54

  Hienot näkymät! Riika on kaunis ja kiva kaupunki. Kävin siellä vuonna 2012, kun teimme Via Baltica -road tripin. Ei tullut käytyä tuolla tornissa, tosin. Ja ehkä ei nyt sitten kiinnostaisikaan käydä, kun kerroit, miten älytön ryysis siellä oli. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:02

   Tuollanen roadtrip olis kyllä kiva itsekin toteuttaa 🙂 Joo tuo ryysis oli kyllä ärsyttävä, olis ollut huomattavasti kivempi kokemus ilman sitä! Miinusta myös todella ylihinnoitellusta lipusta.

 • Reply Jenna sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 19:07

  Onpa kauniit näkymät! Pitääkin laittaa muistiin tuo torni. Olen käynyt viimeksi Riika on kaunis kaupunki. Ehkä voisi tehdä sinne viikonloppuretken joskus 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:03

   Oli ne kyllä! 🙂
   Kannattaa, voin kyllä suositella. Hyvä ja halpa kohde viikonloppureissulle!

 • Reply Heidi sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 19:08

  Minäkin tykkään uudessa kaupungissa kiivetä aluksi kirkon torniin ihailemaan maisemia lintuperspektiivistä. Oli tosiaan kalliihkot liput, sillä super kalliissa Sveitissäkin lippu oli havempi (5 €). Minulla Riika on vielä käymättä. Olisi varmasti vierailun arvoinen!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:05

   Jep, hinta kyllä kieltämättä kirpaisi, vaikka mulla opiskelijakortti olikin! Kaverilla oli isic-kortti ja pääsi näin vaan 3 eurolla. Kyllä ärsytti 😀 On Riika kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen 🙂

 • Reply Sanna / From London sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 19:38

  Upeita kuvia! Olen kyllä samaa mieltä; yleensä kaupungit on paljon helpompi hahmottaa sen jälkeen, kun niitä on nähnyt yläilmoista. 🙂 Siinä on myös jotain pysäyttävää kun katselee kaupungin menoa korkeuksista.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:06

   Näinpä 🙂

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 22:58

  Olen tehnyt senkin typeryyden, että lasketellut läpi Riian vanhankaupungin pysähtymättä siellä lainkaan ja nyt kyllä kaduttaa! Tutut maisemat, kylläkin. Turistit ja ahtautuminen tuovat mieleen Bengtskärin majakan lyhdyn, mutta onneksi tuolla oli mahdollisuus kuvien ottamiselle. Latviasta jäi mulle kiireestä huolimatta kivempi maku suuhun kuin Eestistä, johtuikohan halvoista hinnoista. Kielestä ei kyllä tajua höykäsen pölähtämää, mainoksissa kaupiteltiin jotain ihmeen ”supervasaraa” ja kaupan ovessa luki ”viekals”.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:07

   No voi harmi! Mulla on aika neutraalit fiilikset Virosta, mutta kyllä sinne aina mielellään lähtee pienelle lomalle 🙂 Kielestä ei kyllä ymmärtänyt mitään, niin kuin en monessa muussakaan paikassa ymmärrä 😀

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 08:30

  Pääkallo ja ristissä olevat luut tai kokonainen luuranko ovat todella yleinen symbooli kirkkotaiteessa. Niitä voi nähdä haudoissa, seinissä, lattialla, kryptissa jne.

  Elämän paheelllisessa sykkeessä ihminen eli ennen vanhaan kirkon mielestä helposti kuin kuolemaa ei olisi olemassakaan, siksi kuolemasta muistutettiin koko ajan : )

  Äärimmilleen vietyä kuolemasta muistuttamista on Portugalissa sijaitsevan Pyhän Franciscuksen kirkon luukappeli. Kappeli on koottu tuhansien ihmisten luista. Casa dos Ossoksen alttarin yläpuolella on teksti: ”Me, joiden luut ovat täällä, odotamme saapumistasi.”

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:09

   Aijaa no sitten 🙂 En ookkaan perehtynyt aiheeseen sen tarkemmin, ekaa kertaa itselläni osui silmiin kirkon seinässä pääkallo.

   Hyhh olipas hyytävä kappeli, sinne en kyllä haluaisi edes mennä 😀 Ehkä kaukaa voisin kiikarilla katsella!

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 09:10

  Torneista kapunkia katselemalla saa hyvän kokonaiskuvan alueesta, jonot tosiaan tahtovat usein olla raivostuttavan pitkät! 🙂 Riika on kaunis kaupunki, kiitos tästä tornivinkistä!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:10

   Niinpä, jonottaminen on aina se huono puoli tälläsissä.. Ja tällä kertaa hinta 😀
   Eipä mitään, hyvä jos oli hyödyllistä! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 11:51

  Muutaman kerran Riikassa käyneenä en ole tuolla käynyt, mikä on virhe joka seuraavalla kerralla pitää korjata.

  Pääkalloihin kirkoissa kyllä törmää, jos niitä kiertelee katsomassa reissuilla. Itselle Annan kommentista tulee mieleen Roomassa Santa Maria della Concezion, joka oli erittäin mielenkiintoinen luukirkko tai lähinnä varsinaisen kirkon alla ollut kappeli.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:12

   Ehdottomasti! 🙂

   Pitää pitää silmät auki jatkossa kun kirkoissa retkeilen 😀 Oon kyllä Italiassa, Espanjassa ja muualla Euroopassa kirkkoja kierrellyt, mutta en oo näköjään kiinnittänyt tarpeeksi huomiota yksityiskohtiin! Noista luukappeleista ja -kirkoista en oo kuullutkaan, hyhh!

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 16:05

  Olen samaa mieltä, että kaupungin hahmottaa paremmin yläilmoista käsin. Olen käynyt Riikassa pari kertaa ja se on kyllä kiva kaupunki 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:12

   Totta totta 🙂 On se!

 • Reply Liza in London maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:31

  Kaunista! Munkin on muutaman muun kommentoijan tapaan myönnettävä, etten ole käynyt Latviassa vaikka olen jopa asunut muutaman vuoden sen naapurimaassa… täältä Lontoosta Riikaan on vähän pidempi matka kuin Suomesta, mutta pitää kuitenkin ottaa se ohjelmaan.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 18:13

   No sulla on kyllä vähän pidempi matka! Onneksi on koko elämä aikaa kierrellä eri maissa ja kaupungeissa :p

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 14:12

  Olen käynyt Riikassa vain kerran ja senkin samalla reissulla kuin Vilnassa ja jotenkin siinä kävi niin, että pidimme Vilnasta enemmän ja siksi sinne onkin tullut palattua, muttei (vielä) Riikaan. Ehkä pitäisi 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 9 syyskuun, 2015 at 20:20

   Mä en oo käynyt Vilnassa, mutta oon muualtakin kuullut, että se on hienompi kaupunki kuin Riika. Pitää siis päästä sinnekkin! Ehkäpä joulumarkkinoille 🙂

  • Reply Raija perjantai, 8 marraskuun, 2019 at 09:39

   Samaa tykkään eli Vilna on kyllä mahtavasti kiintoisampi ja monipuolisempi kuin Riika. Vilnassa tulee käytyä tosi usein.

 • Reply Panu / Panun matkat torstai, 10 syyskuun, 2015 at 23:57

  KIrkontornit ovat aina vakiokohteitani europpalaisissa kaupungeissa. Riiassakin menisin siis varmasti tuonne!

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 11:26

   Mulle vakiokohteita on ylipäätään kaikki paikat, josta näkee kaupungin ylhäältä päin, tällä kertaa paras vaihtoehto oli kirkontorni 🙂

 • Reply lena / london and beyond perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 11:07

  Riika on yksi mun reissuhistoriani myönteisimmistä yllätyksistä! Lähdin sinne ystäväni kanssa ilman ennakkoluuloja (positiivisia tai negatiivisia) ja vitsi, meillä oli hauskaa. Ruoka oli oikeasti tosi hyvää, kohde oli edullinen ja paikallisetkin olivat kivoja. TIlannetta ei varsinaisesti huonontanut mahtava sää. Tuo näköalapaikka jäi kokematta, harmi, olisi ollut kiva nähdä kaupunki lintuperspektiivistäkin 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 11:29

   Mullakaan ei ollut mitään ennakko-oletuksia Riikasta, ajattelin lähinnä jotain Tallinnan tapaista. Yllätys oli kyllä tosi positiivinen, vanhakaupunki oli ihana! Paikalliset oli kyllä tosi ystävällisiä, tuosta kirkontornistakin kuultiin paikalliselta, joka antoi meille matkavinkkejä ilman että edes kysyttiin. Tuli vain juttelemaan vanhassakaupungissa ja tarjoutui näyttämään paikkoja 🙂

 • Reply Reetta perjantai, 11 syyskuun, 2015 at 17:01

  Komeat on maisemat! 🙂 Riikasta olen kuullut lähinnä positiivisia asioita. Varmastikin hieno kohde, ja kirkontorni ihan varmasti parhaita näköalapaikkoja! Muistelen käyneeni kirkontornissa ainoastaan Prahassa… Vai olikohan sekään kirkko…? 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 13 syyskuun, 2015 at 11:30

   On kyllä :)! Munkin piti oikein mietiskellä, että missä kaikissa kirkontorneissa oon käynyt..

  Leave a Reply