Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuun ex tempore

Mahtavaa Instagram Travel Thursdayta kaikki! Tän kertaiset IGTT-kuvat on räpsitty vanhoistakaupungeista eri puolilta Eurooppaa – kaikenkaikkiaan Riikasta, Tallinnasta, Haniasta, Gdanskista ja löytyypä sieltä yksi kuva myös Suomen Turust. 

Nyt elellään harvinaista aikaa matkabloggaajan elämässä siinä mielessä, että tulevaisuuden reissusuunnitelmat on täysin auki, tai oikeastaan niitä ei edes ole. Kun tän vuoden puolella oon tallustanut kuudessa eri maassa ja koko ajan on ollut joku matka mitä odottaa, niin nyt tuntuu tosi oudolta ja vähän tyhjältäkin… Kunnes tajusin tilanteen hyvät puolet.
11917997_1035697323131106_1731584886_n11248740_607012736103933_442144592_nNyt kun on koko ajan ollut seuraava ja sitäkin seuraava matka suunniteltuna, ei ole juurikaan jäänyt tilaa spontaaneille ex tempore -reissuille – nehän ovat usein niitä mieleenpainuvimpia hetkiä. Joskus on tullut houkuttelevia tarjouksia ja mahdollisuuksia lähteä reissuun, mutta vapaapäivät ovat olleet buukattuja ja matkabudjetti rajattu tiukasti jo suunniteltuihin reissuihin. Nyt voin siis vapaasti tarttua mihin tahansa tilaisuuteen!
11809744_1466714970321041_1584926874_n

11311424_1128132510560360_1049745046_nSami on valittanut mulle pariin otteeseen, että en anna sille mahdollisuutta yllättää kun oon aina suunnitellut valmiiksi menot melkeen koko vuodelle. Tää on kyllä totta, mietin aina jo hyvissä ajoin etukäteen missä olisi kiva viettää ensimmäinen hääpäivä ja miten juhlistetaan synttäreitä. Noista matkoista puuttuu se jännitysmomentti ja tietynlainen epätodellinen fiilis, että nytkö sitä oikeasti vaan lähdetään. Sama tunne valtasi mut silloin kun porukat aikanaan sanoi kesken tavanomaisen päivän, että nyt lähdetään Lapualle uimahalliin polskimaan. Sitä riemun määrää. 11325436_1460555594269907_1217996197_n11371276_1458356804490861_2068347196_nEn sitä sano, etteikö matkan suunnittelu olisi jo itsessään puoli matkaa. Onhan se. Rakastan suunnitella ja haaveilla matkoista, sitähän varten mulla on tämä blogikin. Välillä olisi kuitenkin hyvä myös höllätä vähän ja vaan heittäytyä sinne minne fiilis vie. Mun on itse maailman kärsimättömämpänä ihmisenä ja kaikkimullehetinyt -tyyppinä vaikea iskostaa tätä takaraivooni, mutta nyt yritän tosissani työstää tätä asiaa. Pian alan varmaan puhua joogasta ja meditoinnista ja sisäisestä rauhasta… 10817802_741747305905113_977800144_n11950470_415939398592060_891615369_n(1)Tähän elämäntilanteeseen kuuluu nyt muutenkin niin paljon muutoksia ja taustahälinää mm. muuton, kahden kaupungin välillä poukkoilun, koulun vaihtamisen ja lastenvaunujen shoppailun muodossa, joten ehkä on parempi rauhoittua ja elää nyt vain kuuluisasti ja kliseisesti tässä hetkessä. Alan harrastaa lähimatkailua neljän kilometrin päähän Turun keskustaan, koska mulle ei ole vieläkään selvinnyt mikä on kaupungin paras kirpputori tai kiinalainen ravintola. Jyväskylästä tunnen tällä hetkellä ainoastaan keskustan kävelykadun ja kampusalueen ja senkin huonosti. Kouluun asti pääseminen Jyväskylän kämpältä on aina saavutus sinänsä.
11007942_1552770534991744_143939974_n

En ole kerennyt tutustua uusiin kotikaupunkeihini, koska käytin kesälomani tutkimusretkiin vieraissa maissa.  Meikäläisen pieni pää ei pysy perässä, kun niin paljon isoja elämänmuutoksia tapahtuu lyhyessä ajassa 😀

Mutta eipä muuta kuin rentouttavaa viikkoa kaikille! Mut löytää instagramista nimimerkillä @jennavaltari ja käyppäs muuten tykkäämässä blogin Facebook-sivusta, jotta pysyt kärryillä uusimmista postauksista 🙂 

Kiitos Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca -blogien kirjoittajille IGTT-tempauksesta! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 3 syyskuun, 2015 at 14:59

  Vähän sama meillä, että reissut on usein melkein seuraavalle puolelle vuodelle aina bookattu, joten kaikenlaiset lento- ym. tarjoukset ”pitää” ohittaa, kun ei ole lomapäiviä. Toisaalta usein niiden päivätkin on aika rajoitettuja, joten jos vaikka olisi lomapäiviä, mutta kun niitäkään ei voi ihan koska vaan pitää, niin ei niitä silti voi käyttää. Sitten joskus, kun eläkevuodet koittavat, niin sitten tartutaan hetkiin – vai mitenköhän siinä käy?

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:48

   Tuo on kyllä kinkkisempi juttu kun käy töissä, itehän oon opiskelija.. 😉 Mutta jos Samin kans meinaan päästä reissuun, niin ne harvat ja valitut lomapäivät on se ainoa vaihtoehto, jolloin pääsee lähtemään ja sitten tuleekin suunniteltua sitä matkakohdettakin tarkemmin. No viimeistään niitä eläkevuosia odotellessa! 😀 Mä en kyllä varmaan ikinä tuu pääsemään eläkkeelle….

 • Reply Maarit Johanna torstai, 3 syyskuun, 2015 at 17:38

  Voi miten kuulostaakaan tutulta! Onneksi Markku ei ole valittanut, että suunnittelen senkin puolesta viikonloput ja reissut kuukausia eteenpäin. Tällä hetkellä kaukaisin suunnitelma ulottuu ensi kesälle ja tämän vuoden joululle. Extemporena matkoja kyllä myös harrastetaan! Lapissa on niin helppoa lähteä vaikka tunturiin. Tai Leville kylpylään kuten te Lapualle uimaan 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:51

   Onhan meillä toki sellasia ”sitten kun vauva on 2-vuotias lähdetään jenkkeihin” jne, mutta ne nyt on niin kaukasia, että enemmänkin haaveilua kuin suunnittelua 😀 Ex tempore reissu Lappiin olis kyllä mahtava, täältä on vaan niin pitkä matka! Haha, Lapua bucket listan kärjessä..

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, 3 syyskuun, 2015 at 19:13

  Minua vaivasi joskus keväällä sama ajatus. Balin lennot ja talo oli ollut varattuna jo tammikuulta. Alkoi tuntua, että melkein olen jo ollut siellä, kun niin kauan oli tiedossa, mihin olen menossa. 🙂 Toisaalta ex tempore -retkille ei työssäkäyvänä niin helposti ole tilaisuutta. Paitsi omat pienet etätyöretkeni Eurooppaan… Niistä tilaisuuksista saan tietää usein vain paria viikkoa ennen. Kun ei ole mitään varattuna, on tosiaan vapaa tekemään mitä vain! Ihanaa jännitystä.

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:53

   Tuota just tarkotan! Alkaa tottua siihen ajatukseen, jos tietää jo kauan etukäteen missä tulee olemaan. Sitten usein myös odotukset ehtii kasvaa suhteettoman suuriksi. Mulla on opiskelijana huippuhyvä tilanne, kun melkein aina voi lähteä ja lomiakin on pitkin vuotta 🙂 Samilla saattaa välillä tulla reissuhommia, joille yritän sitten parhaani mukaan ängetä mukaan 😀

 • Reply laura / to travel is to live perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 07:39

  Spontaanit reissut on ihania! Joskus on hyvä kun ei oo suunnitelmia niin jää sitten aikaa niille ylläreille 🙂 Jos tykkäät shoppailla kirppareilta vaatteita niin Turussa Olga-neiti Yliopistonkadulla on kiva paikka! Mäkin palailen Turkuun lokakuussa ja ootan jo kirppareilla kiertelyä, varmaan tulee olee rahat niin loppuki että onneks oon kirppari-ihminen :DD Onnea perheenlisäyksestä! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:54

   Kiitos vinkistä, pitää käydä kattomassa! 🙂 Ai te palailette takas Suomeen, en muistanutkaan et oot Turusta. Kiitos!!

 • Reply Jenna perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 08:50

  Allekirjoitan. Joskus on hyvä heittäytyä ja mennä sinne minne fiilis vie 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:55

   🙂 Näinpä!

 • Reply satuvw perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 11:19

  Meillä nuo spontaanireissut suuntautuvat yleensä juuri lähimaastoon, ja ne reissut ovat olleet ihan parasta arjen keskellä, varsinkin kun suurempia suunnittelemattomia reissuja ei oikein kalenteriin saa mahtumaan millään. Ihanaa syksyä sinne!

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 12:56

   Siellä Norjassa on varmasti niin hulppeet maisemat, et niitä lähimatkoja tekee ihan mielellään vähän enemmänkin! Kiitos ja samoin sulle 🙂

 • Reply Hanna perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 14:52

  Mä en myöskään juuri koskaan ex tempore -reissaille, sillä tykkään suunnitella tulevat reissut hyvissä ajoin. Lisäksi koska resurssit matkailuun ovat opiskelijana aika rajalliset, ei hyviin tarjouksiin yleensä pysty tarttumaan, koska säästää rahaa siihen suunnitteilla olevaan unelmien matkaan. Toisaalta ex tempore -matkailua voi harrastaa ihan lähiseuduillakin päiväretkien muodossa ja senkin suhteen olisi hyvä kunnostautua 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 13:37

   Totta, samaa mieltä oon 🙂 Pitäis itekin harrastaa enemmän kotimaanmatkailua, aina ei tarvi lähtee niin kauas hakemaan reissufiilistä!

 • Reply Heidi Stillman perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 18:25

  Ihanaa kun ihmiset osaavat suunnitella reissujaan etukäteen, itse en ole koskaan osannut. Yleensä kun rutiinit ovat alkaneet ahdistaa, oli sitten mikä tahansa vuodenaika Suomessa, ollaan otettu jotkut lentotarjoukset ja häivytty. Mutta se on ollut mahdollista, koska ollaan oltu yrittäjiä niin pitkään. Mutta ehdottomasti hyvä homma, että pääset nyt tarttumaan hetkeen ja suuntaamaan extempore jonnekin. Vähän niin kuin pöytä olisi tyhjä ja sen täyttäminen mukavilla asioilla voi alkaa. Mukavaa syksyä ja onnellisia reissuja!

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 13:38

   Ai teillä menee noin päin 🙂 Hyvä vertaus!
   Sitä samaa sulle! 🙂

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:43

  Täällä ilmottaudutaan mukaan samaan jengiin! Tällä hetkellä matkasuunnitelmat tehty jo vuodelle 2017! Tuolloin vietän omia nelikymppisiä ja toivon mukaan tuolloin tulee myös täyteen 10 vuotta avioelämää, kaksi tärkeää juhlamatkaa siis tiedossa! Ja tuollaiset reissuthan on IHAN PAKKO suunnitella jo hyvissä ajoin! 😉 Poikkeuksellinen tilanne meillä on ensi vuoden suhteen, sillä meillä ei ole vielä mitään ajatusta siitä, mihin silloin reissaamme. Ja tämä on mulle oikeasti hyvin harvinaista. Mutta nyt mä olen päättänyt pitää suunnitelmat avoinna mahdollisimman pitkään ja kerrankin hyödyntää mahdolliset vastaan tulevat hyvät tarjoukset, jotka tähän asti ovat aina jääneet käyttämättä. Toivotaan, että niistä edes joku osuisi lomien kohdalle.

  Mukavaa syksyn jatkoa munkin puolesta!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:56

   Noniin, en oo ainoa joka tykkää suunnitella vähä etukäteen.. ;D Joo kyllä tuollaset speciaalit täytyy suunnitellakkin ajoissa! 😀
   Niitä tarjouksia tässä kans odotellessa.. 🙂

   Samoin sulle! 🙂

 • Reply Rimma - matkablogi maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 14:23

  Samoissa vesissä uidaan! Normisti meillä on talveksi jo tiedossa jos jonkinlaista, mutta nyt – ei mitään! 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 7 syyskuun, 2015 at 17:57

   Eiköhän tässä kerkeä jotain pientä keksiä :)) Kivaa kun on välillä tällänenkin tilanne!

  Leave a Reply