Blogisynttärit! Kuinka meni ensimmäinen blogivuosi?

Hetki sitten vasta pähkäilin uskallanko perustaa matkablogin ja lopulta rohkaistuin miehen kannustuksesta naputtelemaan blogini ensimmäisen postauksen. Ja nyt oon muka naputellut tässä jo vuoden päivät!

Mihin suuntaan Journey Diary -matkablogi sitten on kehittynyt ja mitä mun elämässä on tapahtunut vuoden aikana? 

Viime syyskuussa aloitin innokkaana mutta epävarmana blogitaipaleen, jolla ei ainakaan näillä näkymin näy loppua. Juttuja oli varastossa kaikista matkoista mitä olin siihen asti tehnyt. Kaikki lähti siis blogin puolella liikkeelle tästä Mallorcan matkasta. Samaan aikaan aloitin opiskelut Tampereen yliopistossa. Lokakuussa olin vielä aivan pihalla matkabloggaamisesta ja postaukset oli päiväkirjamaisia muisteloita, vähän bucket listausta ja sekalaista hölinää. Kirjoittelin lähinnä omaksi ilokseni kun lukijoita ei miehen ja äidin lisäksi juurikaan ollut 😀IMG_1170

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marraskuu oli tylsä kuukausi kaikin puolin, niin blogissa kuin arkielämässäkin. Kuvamateriaali alkoi olla lopussa ja seuraavaan reissuunkin oli vielä kuukausi. Innostuin pohdiskelemaan syitä matkustamiseen taltuttaakseni pahimpaa matkakuumetta. Joulukkuussa sen sijaan heitin ilmoille ennätysmäärän postauksia kun kolmen viikon lomalla oli aikaa kirjoitella miltei päivittäin. Käytiin hakemassa joulufiilistä Gdanskista ja otin kantaa mm. matkabloggajan rahankäyttöön ja lentopelkoon. Aloin pikkuhiljaa löytää oman tyylini ja sain vihdoin ulkoasunkin nykyiseen kuosiinsa.IMG_6532

Sitten saapui se hartaasti odotettu tammikuu – 10. päivä juhlittiin mun ja Samin häitä pirteässä pakkasilmassa ja siitä parin päivän päästä vietettiin häämatkaa vähän lämpöisemmissä tunnelmissa Arabiemiraateissa. Kirjoittelin pohdiskelevia tekstejä matkabloggaamisesta ja siitä kuinka matkustaa pariskuntana riitelemättäHelmikuussa taas koitti arki koulun penkillä ja välttelin tentteihin lukemista päivittämällä blogia jatkuvalla syötöllä. Pistin kiertoon 10 matkakuvan blogihaasteen, joka on edelleen kaikista postauksista luetuin. En enää tiedä moniko haasteeseen loppujen lopuksi vastasi, mutta sain linkkejä jopa vastauspostauksiin joita oli käännetty englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi. Melkoista!IMG_7924

Maaliskuussa paljastin blogihaasteessa nolon turistiminäni ja avauduin matkablogeihin kohdistuvasta kritiikistä. Oli pakko lähteä taas Puolaan kun lentoliput sai hävyttömän halvalla. Kuun puolessa välissä lopetin koulun ja aloitin työt sekä pääsykokeisiin lukemisen. Halusin niin kovasti vaihtaa alaa. Huhtikuussa pääsykoeurakka jatkui ja pääsiäinen vietettiin Samin kanssa Berliinissä. Arjen kiireet ja paineet johti blogiahdistukseen, jonka koin ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa.IMG_5939

Toukokuussa stressi helpotti ja kevättä alkoi olla rinnassa. Käytiin Samin kanssa ensimmäistä kertaa Oslossa, muuten kaikki aika tuntui menevän töissä. Kesäkuussa sain vihdoin huokaista helpotuksesta kun sain hyväksymiskirjeen Jyväskylän yliopistoon luokanopettajakoulutukseen, mutta samalla Sami sai vakituisen työn Turusta. Seuraava vuosi tullaankin sitten palloilemaan Turun ja Jyväskylän väliä (tätä hehkutin tässä postauksessa) – tosin sain tuolloin tietää jääväni helmikuussa äitiyslomalle, joten suunnitelmat vähän muuttuu senkin osalta entisestään!IMG_7026

Heinäkuussa sain vihdoin päätökseen 5 kuukauden työrupeaman ja aloitin kuukauden kesäloman ennen muuttoa Jyväskylään opiskelemaan. Oon ollut koko heinäkuun täydellisessä lomamoodissa, mikä näkyy myös postaustahdissa. Matkailun osalta tutustuttiin uusiin kotimaisemiin retkeilemällä Turun saaristossa. Elokuussa karattiin Suomen paskaa kesäkeliä karkuun Kreikan Haniaan ja elokuun viimeisestä matkasta kerronkin vasta myöhemmin 🙂IMG_7269Hassua miten sitä oppii ja kehittyy, vois melkein itkeä tirauttaa kun noita vanhimpia tekstejä lukee. Mitään aivopieruja en kuitenkaan poista, sillä menolla ei nimittäin olis tästä blogista kohta enää mitään jäljellä… 😀 Blogin ulkoasukin on muuttunut alkuajoista melkoisesti, luojan kiitos. Jostainhan sitä pitää aloittaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

46 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 29 elokuun, 2015 at 17:53

  Paljon onnea yksivuotiaalle! Melkein alkoi hengästyttää tätä lukiessa kun sulle on tapahtunut niin paljon yhden vuoden aikana! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 12:26

   Kiitos! 🙂 No on kyllä tapahtunut paljon lyhyessä ajassa, ei meinaa itekkään pysyä kärryillä!

 • Reply Katja lauantai, 29 elokuun, 2015 at 20:23

  Hyvvää yks vuotis synttäriä sun blogille! Ai kun on vaan ehtinyt sullakin tapahtua vuodessa. Lisä vuosia ja matkajuttuja odotellessa! : )

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 12:27

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 08:55

  Onnittelut yksivuotiaalle! Niin me ollaan bloggaajina näinkin samanikäisiä! 🙂 Pystyn niin hyvin samaistumaan noihin sun tuntemuksiin! Olen itse pohtinut pitäisikö joitakin ensimmäisiä postauksia poistaa tai muokata, mutta sitten olen ajatellut että antaapi olla. Kuten sanoit jostain sitä on pitänyt aloittaa ja tuovathan ne esiin sen hetken fiiliksiä, muistoja jne. 🙂
  Samoin tuo ulkoasu ongelma kuulosti tutulta. Voi voi millaisia kuoseja sitä on blogissa nähty tämän vuoden aikana! 😀 Nykyiseen alan olla suht tyytyväinen!

  Sulle on tapahtunut melkoisesti! Mukavaa syksyä ja bloggausintoa jatkoonkin! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 12:31

   Kiitos! 🙂 Itekkin oon kyllä monta kertaa meinannut poistaa, mutta kuten tossa sanoinkin niin sillä menolla ei jäisi enää kauaa mitään jäljelle tähän blogiin, jos liikaa alkaa kritisoimaan itteensä 😀 Huomaapahan ainakin kehityksen!
   En kunnolla edes muista aikaisempia ulkoasuja, ehkä hyvä niin… 😀

   Kiitos ja sitä samaa sulle! 🙂

 • Reply Heidi sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 16:47

  Sulle on kyllä bloggauksen ohessa tapahtunut tosi isoja juttuja tänä vuonna! Onnea yksivuotiaalle blogille. Minulla taas puoli vuotta bloggausta takana enkä vielä ole saanut aikaiseksi muuttaa blogini ulkoasua, vaikka muutoksesta haaveilenkin. Ehkä jonain sateisena syyspäivänä sitten…

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:42

   No niin on, ihan päätä huimaa 😀 Kiitos! Siinä on kyllä oma hommansa ja sitä on turha alkaa kiireessä tekemään, menee vaan hermot!

 • Reply Jenna sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 16:55

  Onnea yksivuotiaalle blogille. Sä oot kyllä vuodessa ehtinyt jo vaikka mitä! 🙂 Niin se matkablogi elää ja muuttuu matkan varrella.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:42

   Kiitos! Näinhän se on 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 18:08

  Onnea yksivuotiaalle blogille! Joskus elämänmuutokset kasautuvat lyhyelle aikavälille, kuten sinulle näyttää tapahtuneen tässä vuoden aikana. Etpä ole varmaankaan päässyt tylsistymään. 😉

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:43

   Kiitos! 🙂 No eipä tässä oo pahemmin kerennyt tylsistellä! 😀

 • Reply Annika | travelloverblogi sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 18:27

  Onnea yksivuotiaalle! Olen itse muuttanut blogini vuosien varrella kaksi kertaa ja myönnän, että typerimmät postaukset ovat karsiutuneet muutoissa tai ainakin muuttaneet muotoaan. 🙂 Paljon on vuoteesi mahtunut!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:44

   Kiitos 🙂 Saa nähdä milloin muutan mieltäni noitten vanhojen postauksien suhteen.. 😀 Editoimaan en kyllä jaksa alkaa.

 • Reply ulla50 sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 19:40

  Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! =) Meilläkin oli Kirsin kans tänä vuonna 50 State Puzzle -blogin 1-vee syndet 🙂 Mää olen tosin harjoitellut bloggaamista jo vuodesta 2008 eri blogien muodossa, mutta silti koko ajan voi kehittää itseään. Sulla on ollut kyllä hyvä reissuvuosi ja melkoinen vuosi muutenkin! 10 matkakuvan haaste oli kyllä huikee veto! =)

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:45

   Kiitoksia! 🙂 Luulin teidän blogia vanhemmaksi! Toivottavasti mun ei tarvitse vaihdella blogin osoitetta, liikaa hommaa ja päänvaivaa mulle kun oon niin uuno kaikissa teknisissä jutuissa, mies on niitä varten :’D
   Yllätyin kyllä itekin tuosta haasteen suosiosta, se oli vaan tylsän päivän päähänpisto!

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 21:19

  Vuodessa ehtii tapahtua paljon! Onnea 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:45

   Näin näköjään 🙂 Kiitos!

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 21:19

  Hieno startti blogille ja mukava lukea, mitä kaikkea hyvää sinulle on tapahtunut bloggaamisen ohella.

  Silloin kun itse aloitin matkablogin back in 2011, matkabloggaajien piirit olivat paljon pienemmät, mutta yhteisöllisyyttä vähemmän. Matkablogien uskottavuus oli myös heikompi, eikä mahdollisuuksia ollut niin paljon. Nyt sen sijaan verkostot ovat kunnossa, piirit suuret ja mahdollisuuksia vaikka kuinka hyötyä bloggaamisesta. Eli hyvään aikaan olet aloittanut blogin!

  Sanon vielä, että itse olen piilottanut joitakin alkuaikojen postauksia ja joitakin editoinut paremmiksi jälkikäteen. Niin sitä vain kummasti kehittyy tässä hommassa, vaikka olisi tapaani ammattikirjoittaja taustaltaan.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:48

   Kiitos! 🙂

   Parissa vuodessa on kyllä tapahtunut ja muuttunut asiat hurjasti koko blogimaailmassa. Toisaalta nykyään on ehkä enemmän paineita luoda jopa ammattimainen blogi, joka tuottaa kun noita mahdollisuuksia nykyään on enemmän. Ite yritän ottaa vielä tän löysin rantein 🙂

   Saa nähdä muutanko mieltäni noiden vanhojen postausten suhteen, nyt vaan tuntuu siltä, että kaikki alkutaipaleen postaukset tekisi mieli poistaa tai editoida – tyyliin puolet koko blogin testeistä.. 😀 Joten jätän kaikki rauhaan!

   • Reply Panu / Panun matkat maanantai, 31 elokuun, 2015 at 16:34

    Suosittelen ainakin kevyttä ehostusta – mikäli ne häiritsevät itseä.

    • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:37

     Noihin ei kyllä mikään kevyt ehostus riitä, pitäisi tehdä aivan uudestaan ja käytän ennemmin sen ajan uusiin postauksiin 🙂

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 30 elokuun, 2015 at 21:23

  Oikein ihana lukea, että blogin taival on nousujohteinen ja etenkin, että nautit kirjoittamisesta.
  Onnea tulevaisuuteen ja 1-vuotiaalla : )

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:49

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, 31 elokuun, 2015 at 09:59

  Onnea yksivuotiaalle blogille, oli kiva lukea matkastasi bloggaajana.
  Sinulla on vilkas vuosi suurine elämänmuutoksineen takana ja pienen ihmisen myötä maailma muuttuu jälleen uudenlaiseksi.
  Toivotan Sinulle kaikkea hyvää myös tulevaisuuteen!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:49

   Kiitos ja kiva kuulla! 🙂 Totta, pysynköhän näissä muutoksissa perässä itsekään..

 • Reply Mirka/ Reason for a Season maanantai, 31 elokuun, 2015 at 10:13

  Onnea 1-vuotispäivänä :). Jo on ollut tapahtumarikas vuosi sinulla! Aikamoista. P.S. Kivoja kuvia =)

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 31 elokuun, 2015 at 12:50

   Kiitos! 🙂 No on kyllä, sitä ihmettelen jälkeenpäin itsekin! Tulee olemaan outo kun tahti tasaantuu, mutta onneksi ainakin vielä on paljon kaikkea mitä odottaa 🙂

 • Reply Henna /suurin onni maanantai, 31 elokuun, 2015 at 16:35

  Hauska vuosikatsauspostaus 🙂 Paljon on tosiaan tapahtunut vuodessa, mutta näin usein onkin, kun alkaa jälkikäteen keräämään kasaan mitä kaikkea onkaan ollut. Tsemppiä myös tulevaan vuoteen, aikamoiset mullistukset edessä sielläkin!

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:31

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 31 elokuun, 2015 at 22:08

  Onnea 1-vuotiaalle – ja terveiset 1-vuotiaalta yli 10 vuoden takaa. Paljon hienommalta Sinun blogisi näyttää kuin meidän näytti 1-vuotiaana!

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:32

   Kiitos! Oli blogimaailma vähän erilainen kun teidän blogi juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä 😀

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, 31 elokuun, 2015 at 23:04

  Paljon onnea yksivuotiaalle! A journey of a thousand miles begins with one step. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:32

   Kiitos! 🙂

 • Reply Saana · Live Now - Dream Later tiistai, 1 syyskuun, 2015 at 08:31

  Onnea synttäreiden johdosta! Oma blogini täytti vuoden kesäkuussa, ja ihan samoilla fiiliksillä mennään. Ensimmäiset kirjoitukset ovat toisaalta noloa kuraa, mutta toisaalta osa minun ja blogin historiaa, joten miksi sitä pois pyyhkimään. Ne ovat itselle hyvä muistutus siitä, kuinka paljon vuodessa ehtii kehittyä! 🙂 Onnea jatkolle. PS. Osallistuin myös matkakuvahaasteeseen sekä suomeksi että englanniksi, ja ainakin yritin rohkaista ulkomaalaisia bloggaajatovereita osallistumaan, vaikka en ketään varsinaisesti haasteeseen nimennytkään. Oli hauska haaste, niihin on aina silloin tällöin kiva osallistua, erityisesti silloin kun kärsii inspiraation puutteesta.

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:34

   Kiitos! Ajattelen just samallalailla 🙂
   Kiva kuulla ja kiva että osallistuit! Mäkin tykkään osallistua haasteisiin.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi tiistai, 1 syyskuun, 2015 at 09:54

  Oikein hyvää ensimmäistä syntymäpäivää! Sille bloggaukselle antaa pikkusormen, mutta kyllähän se koko käden (ja elämän!) vie… 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:34

   Kiitos paljon! Näinhän se on 🙂

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla tiistai, 1 syyskuun, 2015 at 13:02

  Synttärionnittelut! Niin tapahtumarikas vuosi takana ja blogisi näyttää kyllä nyt hyvältä 🙂 Muistan oman blogini alkuajoilta sen, että postausten tuottaminen vei hirveästi aikaa. Sujuvan tekstin tuottaminen oli hidasta, kuvien käsittelystä ei ollut mitään hajua, jne. Ja se alkuaikojen ulkoasu, huhhuh…

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 12:35

   Kiitos paljon! 🙂 Mulla on nykyään niin päin, että postauksiin menee paljon enemmän aikaa. On enemmän lukijoita ja enemmän paineita tuottaa järkevää sisältöä, panostaa kuviin enemmän jne 🙂
   Hahhah, onneksi ei oo tuota mun ekaa ulkoasua missään tallessa!

 • Reply Tiia/reisereise keskiviikko, 2 syyskuun, 2015 at 21:11

  Onnea, onnea! Vuosi menee kyllä nopeasti myös blogimaailmassa, mutta paljon on kyllä tapahtunutkin teille vuodessa. On muuten kiva postaus, ajattelin itse tehdä samantyylisen menneestä kesästä.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 3 syyskuun, 2015 at 10:37

   Kiitos! Joo teeppä ihmeessä 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 14:48

  Onnittelut 1-vuotiaalle! Hieno ensimmäinen vuosi takana 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 13:39

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 22:50

  Onnittelu yksivuotiaalle! Ajattelin että olisit bloggailut jo kauemminkin 🙂 Hienoa että on noususuuntainen fiilis ja kasvua on tapahtunut blogin mukana. Itse en oikeastaan ole tuota kirjoittamista miettinyt ja sitä mitä joutuisi joskus muokkaamaan, tuskin niin tulen tekemäänkään jos mitään asiavirheitä ei tule myöhemmin huomattua. Itselle toisaalta kirjoittaminen omalla tyylillä on ollut sikäli helppoa, että kymmenisen vuotta kirjoittelin urheilusta sivutyökseni aikoinani. Eli toisin sanoen olen oppinut elämään jo tiettyjen kirjoitusvirheineni kanssa ja oma tyyli on löytynyt jo ennen kuin blogi alkoikaan. Monelle alkuun se on varmasti yksi haasteista, kun pitää omat ajatukset laittaa sanoiksi siten, että olisi niihin itse tyytyväinen.

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 13:45

   Kiitos paljon 🙂 Tuntuu kyllä välillä itsestäkin siltä, että tää blogi olis ollut aina 😀
   Toki jos jotain asiavirheitä huomaa jälkeenpäin, niin on ihan järkevää muokkailla, ettei levitä väärää tietoa. Mulla kirjoittaminen on tullut aika luonnostaan sinänsä, mutta alkuvaiheessa ei ollut mitään käsitystä millanen blogipostauksen pitäis olla. Joskus taas on päässä niin paljon asiaa, että haluaisi vaan oksentaa sanat tekstikentälle ja pitää oikein keskittyä jäsentelemään tekstiä. Luulen kyllä, että vuoden päästä totean samat asiat tän hetken postauksista 😀

  Leave a Reply