Kuvankaunis Hanian vanhakaupunki

Helou! Nyt olis Kreetan reissusta selvitty ja tässä oliskin teille vähän todistusaineistoa, että ihan oikeasti Haniassa oltiin. Tiukkaa teki tulla takasin Suomeen, mutta onneks lämpötila ei heittänyt kuin kymmenellä asteella. +25C ei kuitenkaan tunnu ihan niin helteeltä kuin se +35C… Mutta en valita 🙂 En tosin kauaa kerkeä tätä Suomen helleaaltoa ihmettelemään kun huomenna pakkaan laukkuni taas.. Mutta siitä lisää myöhemmin! IMG_7332IMG_7221IMG_7246Vanhat kaupunginosat tuppaavat olemaan kauniita, söpöjä ja tunnelmallisia, mutta Hanian vanhakaupunki oli kaikkea sitä potenssiin kymmenen. Oltiin todellakin positiivisesti yllättyneitä! Aamut kului iltapäivään saakka hotellin uima-altaalla tai rannalla läkähdyttävän kuumuuden takia, mutta sitten iltakuuden jälkeen paineltiin tukikohdastamme bussilla Hanian keskustaan. Majoituttiin Agia Marinassa (todellisessa turistirysässä), josta oli noin 10km matka vähän autenttisempiin maisemiin. Välillä hyödynnettiin sitä, että meitä oli kolme reissaajaa jakamassa taksin hinnan. IMG_7319IMG_7308IMG_7334Voisin ylistää Hanian maasta taivaisiin, mutta löytyihän tuolla aihetta nokan koputtamiseenkin. Oltiin nimittäin kaikki innostuneita kreikkalaisesta ruokakulttuurista, mutta jostain syystä yhdenkään ravintolan ruoka ei ollut mitenkään erityistä. En tiedä käytiinkö väärissä ravintoloissa, tilattiinko vääriä annoksia vai oliko meidän odotukset vaan liian korkeat (?!). Oli miten oli, ruokaelämykset jäi tuolla reissulla vähemmälle. Myös odotettua korkeampi hintataso yllätti. Ruoan hinta-laatu -suhteesta en edes sano mitään… IMG_7256IMG_7347IMG_7320IMG_7314Vanhankaupungin pienet kujat tarjoavat hyvät mahdollisuudet shoppailulle. Vaikka kuinka yritti olla ostelematta mitään, niin silti joka kerralla mukaan lähti jotakin. Ei mitään halpaa aktiviteettia tuo shoppailu, kun hinnat tuntui pyörivän Suomen hinnoissa. Valikoimaa oli feikkikrääsäkojuista kalliiseen designiin, mutta ei keskustan alueella mitään halvalla saanut. MK:n feikkilaukkukin olis irronnut 40 eurolla. Kuka noita feikkejä edes kehtaa ostaa, saatika sitten maksaa niistä noin paljon 😀
IMG_7363IMG_7351IMG_7276Meitä ei ollutkaan reissun päällä kolme vaan neljä maailmanmatkaajaa, kuten yllä olevasta kuvasta saattaa huomata. Maha tosiaan pömpöttää vähän siihen malliin, että joku siellä saattaa asustaa vielä helmiikuhun saakka 🙂 <3 Surprise!
IMG_7270IMG_7263IMG_7269Parasta oli Hanian auringonlaskut ja se kun iltojen pimetessä vanhankaupungin pikkukujat kojuineen ja ravintoloineen heräsi kunnolla henkiin. Kuljettiin katuja suut auki ihmetellen ja ihastellen ja siinähän tietenkin kamera jäi liian usein laukun pohjalle. Onneksi sain kuitenkin napattua muutamia kuvia, vaikka eihän nämä tee oikeutta sille miltä siellä oikeasti näytti. IMG_7385IMG_7380IMG_7387IMG_7395IMG_7391Kiitos Hania, olit ihana! 

Käy tykkäämässä blogin Facebook -sivusta ja pysy kärryillä uusimmista postauksista! Reissuja voi seurailla myös reaaliajassa Instagramista 🙂 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Katja lauantai, 22 elokuun, 2015 at 21:26

  Näyttää aivan ihanalta omasta Kreetan matkasta kun on kulunut jo jokunen vuosi. Harmi kun ruuan suhteen teillä on käynyt huono tuuri. Mun omalla kokemuksella Kreikassa on aina saanut mahtiruokaa.
  Niin ja onnea vielä ihan hirmuisesti tulevasta vauvasta! <3

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:31

   Mäkin sain mahtiruokaa muutamia vuosia sitten Rhodoksella, en tajua miksei tuolla ruoka ollut sinne päinkään :/

   Kiitos paljon! 🙂 <3

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 09:46

  Haniassa käyty 2010 ja muistan kyllä, että nättiä oli! Ruokapuolelta samanlaiset kokemukset on Santorinilta. Ehkä Välimerellä ei jakseta enää panostaa, koska asiakkaita tulee jokatapauksessa.
  Mikä ylläri tuo teidän vauva! Onnea uudesta tulevasta reissaajasta <3

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:33

   Mulla tuli sama mieleen, koska ravintolat oli kuitenkin kaikki ilta 7 jälkeen tupaten täynnä ja moniin paikkoihin oli pöytävarauksiakin vaikka ruoka oli tosiaan sitä nakit ja ranskalaiset -tasoa.. Maistui ihan einesruoalta ja ruokaa ja lisukkeita oli muutenkin lautasella tosi vähän. Blaa!

   Kiitos paljon! :)<3

 • Reply Sofia / Liikkeellä sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 12:03

  Tunnelmallisia katuja 🙂 Harmi, että ette päässeet kreikkalaisen ruoan makuun, on kyllä yksi omista suosikeistani ehdottomasti. Hurjasti onnea myös tulevasta perheenlisäyksestä! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:34

   Oli kyllä, aivan ihania! Harmi tosiaan, en tajua mikä meni pieleen :/

   Kiitos paljon!! 🙂

 • Reply Jenna sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 12:15

  Tunnelmallisia kuvia! Harmi, kun meiltä peruuntui Kreikan matka syksylle 🙁 Onnea vielä perheenlisäyksestä!

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:35

   Onneksi Kreikassa riittää aurinkoa vielä pitkälle syksyynkin ja on off sesongissa omat hyvät puolensa 🙂 Kiitos paljon!:)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 15:58

  Taisin jo sun aikaisemmassa postauksessa jossa kerroit tulevasta Hanian matkasta mainita, että Kreeta on yksi ehdottomia suosikkejani. Ja Hanian kaupunki, voi että, rakastan! <3
  Mun ekalla Kreetan matkalla me asuttiin myös Agia Marinassa, silloin 90-luvulla se oli vielä suht hiljainen paikka, mutta nyt viimeisimmällä Kreetan matkalla 2013 huomasin että ohhoh, ompas se pikkukylä vilkastunut.
  Ihania kuvia oot ottanut. Ja onnea tulevan pikkureissaajan johdosta! 😉

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:37

   Hanian vanhakaupunki oli kyllä aivan mieletön! Harmittaa kun muutamien vuosien takaisella Rhodoksen matkalla jäi vanhakaupunki kokonaan näkemättä. Keskityttiin sillon enemmän bilettämiseen ;D

   No nyt ei Agia Marina tosiaan ollut mikään pikkukylä, turistikrääsää ja ravintoloita riitti rantaviivaa pitkin varmaan 10km verran..

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply sarrrri sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 16:57

  Ihanan näköistä on, varsinkin nuo iltakuvat! Ruokapettymys kuulostaa harmilta, itse saattaisin jopa yllättyä positiivisesti, koska mulla ei ole mitään erityisiä hyviä mielikuvia tai ennakko-odotuksia kreikkalaisesta ruoasta…. 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 18:31

   Haha, pessimisti ei pety! 😀

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 18:03

  Oooh vauva, onnea!!! Ihania lomakuvia!

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 18:31

   Kiitos kiitos! 🙂

 • Reply Henna /suurin onni sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 18:40

  Tuhannesti onnea tulevan palleron johdosta! 🙂 Täällä totutellaan vauva-arkeen kuukauden vanhan pikkumiehen kanssa, kuten edellisen postauksen kommenteissa arvelinkin, että eiköhän se Kreikka ennen pitkää kutsu jälleen, niin niinpä on vauvan ensimmäinen matka varattu juurikin Kreetalle. Kiva siksikin katsella näitä kuvia, kun kohta päästään itsekin nauttimaan näistä maisemista ♥

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:14

   Kiitoksia paljon 🙂 Oi kuinka ihanaa, Kreetalla näkyi kyllä paljon lapsiperheitä! Hyvää reissua teille ja muutenkin tsemppiä arkeen vauvelin kanssa 🙂

 • Reply Mikko Nurminen sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 19:38

  Kivan näköinen paikka! Itsekin muistaakseni olen siellä joskus kauan aikaa sitten käynyt, mutta ei kyllä juuri muistikuvia. Onnea odotukseen – lapset on mahtavia!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:14

   Mekin tykättiin! Kiitos paljon 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 20:04

  Todella idylliseltä näyttää, mutta miksi sinulla oli kärmes olkapäillä? Hui, miten minua puistattaa! 🙂 Ja tietty isosti onnea!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:15

   Käärme on mun siskon olkapäillä, ollaan kai vähän samannäköisiä kun ihmiset erehtyy 😀 Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Reetta sunnuntai, 23 elokuun, 2015 at 23:04

  Kreikan värit ovat niin ihanan kirkkaat. Käväisin yli parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Kreikassa viime kesänä, ja lämpö yhdistettynä ihaniin väreihin sekä mahtavaan ruokaan oli kyllä tervetullutta vaihtelua kylmän kevään jälkeen! Olisiko niin, että mitä enemmän turisteja, sitä surkeampaa ja kalliimpaa ruokaa tarjotaan…? Kreikkalainen ruokahan on itseasiassa todella yksinkertaista, joten raaka-aineiden laadusta riippuu, onko se hyvää… Kalymnoksella pienessä kalliokiipeilijöiden suosimassa kylässä oli nimittäin loistavaa ruokaa lähes joka paikassa, eikä sesonkiaikaankaan turisteja ollut riesaksi asti.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:17

   Totta! Tykkään erityisesti turkoosin ja valkoisen yhdistelmässä rakennuksissa ja sisustuksessa. Paljon mahdollista, että on juurikin noin kuten sanoit. Ruoka oli tosiaankin ryöstöhintaista laatuun verrattuna. Seuraava mahdollinen Kreetan matka sijoittuu kyllä sitten vähän syrjäisempiin saaren osiin!

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 24 elokuun, 2015 at 08:59

  Kreeta ei ole jostain syystä koskaan oikein vedonnut minuun, vaikka kaksi kesää siellä olenkin asunut ja kolunnut koko saaren moneen kertaan. On paljon upeita paikkoja, kyliä ja rantoja ja vaellusmahdollisuuksia, mutta en tiedä miksi se ei siltikään oikein sävähdytä. Ehkä olen ollut siellä liian kauan 😀 Hanian satama on kaunis, mutta sen ravintoloissa en muista koskaan saaneeni hyvää ruokaa. Ja muutenkin Kreikassa pitäisi välttää ns. turistiravintoloita, niissä harvoin saa todella hyvää ruokaa. En vaan ymmärrä, miksi ne silti on aina täynnä!
  Kivoja kuvia 🙂 Ja hirmuisesti onnea tulevasta perheenjäsenestä!!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:19

   Mua kreikkalainen kulttuuri jotenkin viehättää 🙂 Tuota mekin ihmeteltiin, kun kaikki ravintolat oli aivan täynnä – kuviteltiin sen sitten kertovan hyvästä ruoasta, mutta väärässä oltiin!

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Kohteena maailma maanantai, 24 elokuun, 2015 at 09:03

  Pari vuotta sitten olin syyskuussa Haniassa ja täytyy kompata kaupungin kauneutta, todella viehättävä paikka! Asuttiin myös Agia Marinassa, mistä tosiaan pääsi helposti Hanian kaupunkiin paikallisbussila. Todella harmittava juttu teillä ruuan suhteen, sillä meillä oli kyllä aivan päinvastaiset kokemukset. Kolmena iltana syötiin erinomaiset ruuat pitkän kaavan mukaan vanhassa kaupungissa ja neljänä iltana Agia Marian ravintoloissa – meillä oli kyllä hinta&laatu -kohdallaan. Eli ehkä sitten Hanian seudun ravintolataso on jossain siellä meidän ja teidän kokemusten välimaastossa 🙂 Muutenkin tuo Kreetan länsiosa tarjoaa todella hyviä retkivaihtoehtoja eli suosittelen omien kokemuksieni mukaan Haniaa lämpimästi 🙂

  Ja onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä myös täältä näin etukäteen!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:21

   Voi että, no teillä kävi tuuri tai sitten meillä oli vaan epäonnea matkassa 😀 Hyvä, että jossain paikoissa ruoka oli hyvää 🙂 Kyllä itsekin suosittelen tän kokemuksen jälkeen!

   Kiitos paljon!

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, 24 elokuun, 2015 at 09:23

  Kivoja kuvia, jotkä välittivät hyvin paikan tunnelmaa!
  Harmi, että teillä oli epäonnea ruuan suhteen, parhaimmillaan kreikkalainen ruoka vie kielen mennessään! Valitettavan usein löytyy näitä tasottomia ’ruiskuruokintaravintoloita’ turistikeskuksista, meillekin sattui aikanaan vuonna kivi ja vasara Rodoksella samanlaisia kokemuksia. Sittemmin ryhdyimme kysymään paikallisten suosimia paikkoja ja sieltä ne ravintoloiden helmet sitten löytyivät.
  Tuhannesti Onnea perheenlisäyksen odotukseen!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:22

   Mulla taas oli Rodoksella aivan päinvastaiset kokemukset, ruoka oli turistialueillakin todella hyvää.. Sen takia varmaan odotukset oli niin korkalla Kreetankin suhteen.

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, 24 elokuun, 2015 at 15:23

  Mä aina jotenkin yhdistän sut niin vahvasti tuohon sun Rantapallon profiilikuvaan, niin on hämmentävää katsoa näitä vaaleatukkaisia kuvia. 🙂

  Hienon näköistä on! Ja onpas siellä kuuma ollut. Musta tuntuu, et nää Suomen helteet on ihan riittävästi. 😀

  Onnea uudesta perheenlisäyksestä!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:24

   Haha, olis mustakin hämmentävää nähdä sut vaikka blondina kun näkee vaan tuon profiilikuvan.. 😀

   Oli kyllä kuuma, mutta siihen tottui yllättävän nopeaa 🙂 Suomen helteet ei tuntunut enää miltään..

   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 24 elokuun, 2015 at 21:02

  Ihanan näköisiä kujia, mutta harmi, jos siellä on olleet turistihinnat. Luulisi, että halvemmallakin tuolla selviäisi, ja etenkin harmi jos ruokavalinnat eivät ole osuneet nappiin.

  Onnittelut perheenlisäyksestä!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:25

   No niinhän mekin luultin, blaa.. Kiitos paljon! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 24 elokuun, 2015 at 21:54

  Onnittelut! Tätähän tuntuu nyt olevan liikkeellä teidän nuorempien matkabloggaajien joukossa 🙂
  Jossain noista kuvistasi oli myös kuvattu matkamuistokauppojen tarjonnan yksityiskohtia – nykyisin minäkin usein otan niissä kuvia, itse tavaraa ei tee mieli ostaa, mutta joskus niissä on ihan kivan näköisiä juttuja, mutta kuva riittää!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:27

   Kiitos paljon! 🙂 Haha, matkabloggajien keskuudessa leviää vauvakuume 😀
   Totta, ei jaksa kaikkea krääsää kantaa mukana Suomeen kun kuvakin riittää muistoksi.

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä tiistai, 25 elokuun, 2015 at 08:22

  Kovasti onnea tulevasta perhetapahtumasta! Tätä näyttää tosiaan olevan liikenteessä matkabloggaajien keskuudessa, eli kohta alkaa olla varmaan aika isot perhematkablogivalikoimat ;). Mutta joo, Kreeta ei ole mua ihmeemmin houkutellut, mutta kyllähän tuolla oikein kauniilta näyttää. Harmin paikka, että ruoka ei vastannut odotuksia. (Ja ai kauhee kun mä oon tämmönen nipo :), mutta en olisi lähtenyt noihin käärmekuviin enkä suosittelisi sitä muillekaan matkaajille. Eläinten paikka ei ole turistien pällisteltävänä ja käpälöitävänä jossain kaduilla ja turistirysissä, ja tuollaiselle toiminnalle pitäis ehdottomasti saada loppu.)

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:34

   Kiitos! 🙂 Niinpä, reissuja vauvan kanssa odotellessa..! Mä en edes ole hirveen nipo, oon tosi kaikkiruokainen… Se, että ruoka ei kelvannut mulle kertoo kyllä jo oikeasti huonosta ruoasta 😀

   Hieman mietityttää tuo käärmejuttu. Eroaako tuo paljoakaan siitä, että käärmeitä pidetään ylensäkkään lemmikeinä, yhtälailla niitä silloinkin käpälöidään?

 • Reply Heidi tiistai, 25 elokuun, 2015 at 10:52

  Omasta Kreetan reissusta on jo ikuisuus. Menin sinne joskus laivalla Ateenasta erään ystäväni luo, jolla oli siellä opiskelija-asunto. Ehkä sinne pitäisi joskus lähteä nostagiamatkalle. Kiva tunnelma kuvistasi välittyy.
  Onnittelut kovasti tulevasta perheenlisäyksestä ja ja onnellista odotusta :).

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 27 elokuun, 2015 at 09:36

   Lähde vain, saatat yllättyä paikan muuttumisesta!
   Kiitos paljon! 🙂

 • Reply lena torstai, 27 elokuun, 2015 at 20:47

  Onnea onnea, mahtavia uutisia <3 Tuo kreikkalainen ruoka on mulle iso mysteeri, kiehtoisi itsekin joskus testata. Joskus turistikohteissa (siis sellaisissa, joka on rakennettu turismia silmällä pitäen) ongelma taitaa olla, että ravintolat on vähän sinne päin, tiedä häntä. Harmi juttu. Nuo etelän pimeät ja lämpimät illat on kyllä ihania <3

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 29 elokuun, 2015 at 17:27

   Kiitos paljon :)<3 Totta, niinhän se useimmiten meinaa olla! Pitäisi mennä sinne missä paikallisetkin viihtyvät.
   No älä muuta!:)

  Leave a Reply