Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikonloppumatka etelään, eiku Osloon

Onpas viime postauksesta vierähtänyt pitkä aika! Viikonloppu viiletettiin Samin kanssa Oslossa ja nyt olisikin luvassa juttua yllätyksellisesti tuosta Norjan reissusta.

Matkanteko tuntui samalta kuin oltais matkattu Tampereelta porukoiden luo Pohjanmaalle, ensin vain suoraa tietä Helsinkiin ja siitä tunnin lento Osloon. Voi jösses millanen keli siellä olikaan meitä vastassa! Enpä voi enää kitistä siitä, että meidän reissusäät on aina hanurista. Ensivaikutelma Oslosta oli rauhallinen ja jotenkin symppis. Käveltiin rauhassa ympäriinsä melkein ainoina jalankulkijoina ja päätettiin suunnata arskat nenillä tutkimaan merenrantaa ja satamaa. IMG_6618IMG_6622IMG_6636IMG_6610IMG_6648

Laiturin nokasta löytyi kuin tilauksesta aurinkotuolimainen istuin, jonka vallattiin itsellemme välittömästi. Tuun varmasti muistamaan tuon hetken aina. Oli jotenkin niin epätodellinen olo, ihan niin kuin aivot olisi ollut vielä jossain matkalla Helsingin ja Oslon välillä. Suomessa oli sateista ja tympeää ja seuraavassa hetkessä oltiinkin nauttimassa kesästä Norjan pääkaupungin satamassa, siinä me vaan kahdestaan. Tuon täydellisempää arjesta irtautumista ei olekaan.

Kaikki oli hyvin siihen asti, kunnes Sami onnistui vahingossa murskaamaan mun jäätelön. Annoin sen sille hetkeksi, että saan takin pois päältä – virhe 😀IMG_6611IMG_6608IMG_6907IMG_6640IMG_6628Kuten aiemmin sanoin, ensivaikutelma kaupungista oli ihanan rauhallinen. No ei ollut kauaa! Joku muukin vissiin hoksasi, että pihalla on mieletön keli. Gumball -ajoilla ja purjehduskisoilla saattoi myös olla tekemistä ihmisten liikkeelle saamisessa. Alkoi tuntua siltä, että meidän aurinkotuolin ympärille alkoi muodostua jonoa, joten jatkettiin matkaa pitkin rantaa. Tulipa nähtyä elämäni ensimmäiset purjehduskisat suoraan paikan päältä. Kirjottelen niistä ja muusta kaupungin meiningistä lisää myöhemmin – kaikkea ei voi mahduttaa samaan postaukseen, vaikka haluais (:IMG_6842IMG_6873IMG_6862IMG_6879Päivä ja koko reissu alkoi siis mahtavasti! 🙂 Kirjottelen reissun kulusta lisää seuraavassa postauksessa.

Tykkäätkö lukemastasi? Tykkää blogin FB-sivusta 🙂 Matkakuvia ja -juttuja löytyy myös mun Instagramista @jennavaltari

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Markus | Metallia Matkassa tiistai, 26 toukokuun, 2015 at 20:33

  Oslo on ihan mahtava! Mä olin keskellä talvea ja kirpeintä pakkassäätä. Tallustelin jossain rantsussa Skillebekkin lähistöllä raikkaassa -25 asteen pakkasessa kuvailemassa, välillä kahville pysähtyen. Oli jotenkin oikein mukava fiilis. Menisin uudestaan 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 28 toukokuun, 2015 at 11:38

   Samaa mieltä 🙂 Ei ollu kyllä hullumpaa näin kesäkeleilläkään 8) Seuraava Norjan reissu tulee olemaan varmasti pohjoiseen ihastelemaan luontoa ja vuonoja, mutta kyllä varmaan Osloonkin tulee vielä mentyä!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 27 toukokuun, 2015 at 08:54

  Suomalaiset ovat mielestäni ihan turhaan jotenkin ohittaneet Oslon, mennään joko Tukholmaan tai Kööpenhaminaan, mutta harvemmin Osloon.
  Me päädyimme sinne (viimeksi) onnistuneesti helatorstaina muutama vuosi sitten keskelle kansallispäivän juhlintaa ja oli hienoa, niin juhlinta kuin kaupunki muutenkin.
  Ei voi kun suositella – ja hyvä siis, että joku muukin kirjoittaa Oslosta!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 28 toukokuun, 2015 at 11:39

   Mä kans just mietin, että en oikein tiedä ketään lähipiiristä, jotka olis menneet kaupunkilomalle Osloon. Hullun korkea hintataso varmasti vaikuttaa asiaan.. Oslossa oli sellanen mukava rento tunnelma (: Käynpä kattomassa tuon linkin!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, 27 toukokuun, 2015 at 09:50

  Onpa tosiaan hienot kelit teille osunu! Oslossa voisi olla kiva käydä, vaikkakin vaikee valita kaupunkiloman ja luontokohteiden väliltä, kun Norjasta on kyse. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 28 toukokuun, 2015 at 11:40

   Mekin just ajateltiin, että seuraava Norjan reissu tulee kyllä olemaan pohjoiseen (:

  Leave a Reply