Suomen suurin matkablogiyhteisö

IG Travel Thursday: Always ready to take off

Aurinkoista Instagram Travel Thursdaytä! Torstaihan on toivoa täynnä vai miten se meni. Ajattelin osallistua tämän kerran IGTT-tempaukseen postailemella lentokoneaiheisia kuvia. Lentokone on mulle se vahvin matkustamisen symboli. Harvemmin tulee muilla kulkupeleillä mentyä Suomen rajojen yli, ellei Tallinnan laivoja lasketa. Pääsin lentokoneeseen ensimmäistä kertaa melkein 10 vuotta sitten ja lentokilometrejä onkin kertynyt siitä lähtien ihan kivasti – ainakin enemmän kuin olisin ikinä uskaltanut toivoa! Matka on pieni jollekkin toiselle maailmanluokan maailmanmatkaajalle, mutta suuri minulle (: Kahden viikon päästä mennään taas, en malttaisi odottaa. imageimageOon ollut hulluna matkustamiseen niin kauan kuin muistan ja nälkä sen kuin kasvaa. Muistan lapsena haaveilleeni tulevaisuuden reissuista ja mietin harva se päivä, että minnehän saan seuraavaksi mahdollisuuden lähteä. Kyllä lapsena olikin turhauttavaa, kun matkustaminen ei ollut itsestä ja omasta halusta kiinni. En ole ikinä matkustanut Suomen ulkopuolelle porukoiden kanssa, koska meidän perheessä keskityttiin lähinnä Suomen kylpylöiden kiertämiseen. Niitä lomamatkoja on ihana muistella, enkä tiedä mitään parempaa kuin Suomen kesä. Oon lapsena kiertänyt niin monet kotimaiset hotellit ja kylpylät ja leirintäalueet, että ei ole kyllä hetkeen tullut mieleen lähteä viettämään lomaa tai viikonloppua kylpylähotelliin tai kuusen alle asuntoautoon. Tarvitsen palmuja.
imageimagePalmuista puheenollen, meidän syyskuisen lomareissun suunnitelmat elää ihan omaa elämäänsä. Ensin oltiin varmoja, että halutaan Kiinaan ja ehdottomasti Pekingiin. Sitten tulikin tää järjetön hinku rantalomalle. Just oltiin ehdottomasti sitä mieltä, että Vietnam on ratkaisu. Sitten luen jotain Meksiko-postausta ja mieli muuttuu taas. Saa nähdä miten tää tilanne kehittyy ja mihin suuntaan lentokoneen propellit osoittaa. Pääasia, että kauas menoloppu on. imageimageVaikka lentokoneita kuulema tippuu taivaalta, en osaa pelätä lentämistä. Mua ei ole ikinä vaivannut minkäänlainen lentopelko ja oon kyllä onnellinen siitä.

Mut löytää instagramista nimellä @jennavaltari

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:20

  Kivoja lentsikkakuvia! Onko toi vuoristokuva matkalla Dubaihin? Näyttää tutulta… 🙂

  Me kierrettiin kans perheen kanssa paljon Suomea, kun olin lapsi. Käytiin me myös Tukholmassa, mutta ei sen kauempana. Ekan kerran lensin vasta lukioikäisenä koulureissulla Italiaan, kymmenen vuotta sitten. Se oli upee reissu. Ja lisää oli saatava! Niin se vaan menoa oli, kun reissun päälle viimein pääsi.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:56

   Kitoos! (: Jeps sieltäpä juuri!

   Ainiin, käytiinhän mekin kerran perheen kanssa Ruotsin puolella kun nyt alan muistelemaan 😀 Kerran kun se reissukärpänen purasee, niin ei siitä pääse eroon! (:

 • Reply Katja torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:23

  Kivoja koneen kuvia! Mullekin lentokone symboloi matkustamista. Mun onni on aina ollut matkaileva perhe, josta tää into onkin peräisin. Joka loma lentokoneen nokka näytti aina etelään ja niin se kyllä tekee vielä nykyäänkin, kun äiti on mulle se luotettavin reissukaveri, jonka kanssa tulee edelleenkin taitettua suurin osa matkoista.
  Suomesta taas sitten en ole käynyt missään. Siihen haluaisin tehdä lähivuosina muutoksen.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:57

   Kiitos Katja! (: Voi että, teidänlaisia etelään matkaavia perheitä mä aina lapsena kadehdin… 😀 Tuntui lentokoneella lentäminenkin ihan utopistiselta ennen tuota ekaa lentoa!

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:35

  Meillä mies tapaa näitä ottaa, joskus tusinakaupalla minun mielestäni samasta siivestä ja samasta pilvestä, mutta sillä laillahan tietysti sitten joku niistä osuu hienosti kohdalleen.
  Lomasuunnitelmistanne, niin jonkinlainen trendikohde lienee nykyisin tuo Myanmar, eli jos ei Kiinaan eikä Vietnamiin, niin miten olisi sinne, niin saataisiin blogosfääriin juttuja sieltäkin, meiltäkin on vielä käymättä! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 20:58

   Meissä on tuota vikaa molemmissa 😀 Lähinnä tapellaan, et kumpi saa kuvailla kameralla. Kiitos paljon vinkistä, enpä oo tullut ajatelleeksikaan tuota! Pitääpä tutkia asiaa enemmän (:

 • Reply Laura/My post-University Life torstai, 7 toukokuun, 2015 at 21:11

  Erityisen makee toi vuoristokuva! Mä olen taas ruvennut näin ”aikuis” vuosina inhoamaan sitä itse matkustus osuutta reissussa eli siirtymistä paikasta toiseen. Rakastan reissailua mutta inhoan koneita ja kenttiä, mulla tulee aina vaan liian tylsää 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 21:16

   Oli kyllä huikeet maisemat!(: Mulla ei ole vielä tullut totaalista tökkiä vastaan, oon niin innolla aina lähössä 😀

 • Reply säppä torstai, 7 toukokuun, 2015 at 22:32

  Voi, oo onnellinen tuosta, ettet osaa lentämistä pelätä. On niin ristiriitasta aina lentolippuja hankkiessa olla samaa aikaa innoissaan siitä, kun ne sähköpostiin kilahtaa ja tietää pääsevänsä reissuun ja tietää samalla JOUTUVANSA lentää ja alkaa jännittää sitä… 😀 Onneksi seuraavat lennot on vähän lyhkäsemmät kuin edellisellä kerralla. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 17:02

   Voi ei! Lentopelko on kyllä tosi yleistä, en tajua mitä vikaa mussa on.. 😀

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, 7 toukokuun, 2015 at 23:28

  Minullekin lentäminen on oikeastaan synonyymi matkustamiselle, koska Suomesta on aika vaikea päästä pois muilla keinoin, tai ainakin maitse eteneminen on kamalan hidasta. Kun olin pieni, autoiltiin ja telttailtiin perheen kanssa Euroopassa, mutta kotimaassa ei koskaan. Siksi kai nykyäänkin minulla loma on loma vasta, kun pyörät irtoavat Helsinki-Vantaalta.

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 17:04

   Niinpä, lentäminen on helpointa ja oon muutenkin aika mukavuudenhaluinen (: Toki joku roadtrippi Eurooppaan olis tosi jees, vaatisi vaan liikaa aikaa.

 • Reply Jenna perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 10:31

  Mä en osaa ottaa lentokoneista kuvia 😀 Ei tule edes mieleen. Kivoja kuvia! Meksiko, Vietnam, Peking. Kaikki hyviä vaihtoehtoja reissuille!

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 17:05

   Mä kuvaan aina kaikkea 😀 Niinpä, niistä kun osais valita! Ja ei ne vaihtoehdot toki siihen lopu…

 • Reply Heidi / Auringon alla perjantai, 8 toukokuun, 2015 at 20:19

  Lentokone symboloi kyllä mullekin kaikkein parhaiten matkustamista. Lentokone+palmu niin ei voi kovin paljoa erehtyä, että lomamatka saattaisi olla kyseessä 😉 Lapsena reissattiin kyllä paljon autolla/asuntoautolla+ylityksiä laivalla, Keski-Euroopassa lähinnä.

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 9 toukokuun, 2015 at 14:31

   Sama täällä 🙂 Me taidettiin käydä kerran Ruotsin puolella.. 😀

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, 9 toukokuun, 2015 at 17:39

  Tuttu vuoristomaisema mullekin! 🙂 Lentokoneet on kyllä ihania ja aina niitä nähdessä tulee ihan älytön lähtemisen kaipuu! Mä en ole vielä käynyt Vietnamissa, mutta Meksikossa olen ja voin kyllä lämpimästi suositella! Olin vuonna 2007 Playa del Carmenissa ja se on edelleen mun ehdoton suosikki selkeissä rantalomakohteissa. Ihana Karibian meri ja paljon kaikkea upeaa nähtävää!

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 9 toukokuun, 2015 at 17:48

   Oon kans kuullut paljon kehuja tuosta samaisesta paikasta Meksikosta! Pitää tutkiskella minne sais halvimmat ja järkevimmät lennot (:

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 08:42

  ”Tarvitsen palmuja” oli paras! :DDD Niin minäkin! Kivoja lentokonekuvia ja hienoa kuulla että lentäminen ei pelota sinua. Suorastaan ihailtavaa. Kivoja reissusuunnitelmia sinulle 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 12:44

   😀 Palmut ne loman tekee! Kiitos paljon kivasta kommentista ja kivoja reissusuunnitelmia myös itselles (-:

 • Reply Venla sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 16:35

  ”Tarvitsen palmuja” – oon samaa mieltä! Muistan elävästi, miten noin 12-13 vuotta sitten tultiin Bulgariaan lomalle ja me siskon kanssa petyttiin suuresti, kun lentokoneen ikkunasta näkyi koivuja ja lentokentällä hyppelehti jänis! 😀 Kai siitä pettymyksestä on kuitenkin yli päästy, sillä nyt olen samaisessa maassa vaihdossa.

  Lentokonekuvat ja varsinkin tuo kirkas, sininen taivas saavat kyllä matkustushalun entistä pahempaan jamaan. Onneks seuraava reissu onkin jo 2,5 viikon päästä, vaikka se onkin vähän erilainen reissu, nimittäin paluu Suomeen 4kk Bulgariassa asumisen jälkeen.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 16:41

   Haha! 😀 Mäkin oon haaveillu vaihdosta jossain aurinkoisessa maassa, Bulgaria kuulostaa mahtavalta (-: varmsan kiva tulla Suomeenkin välillä!

 • Reply satuvw sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 17:06

  Täälläkin iski matkakuume, sillä reissu odottaa myöskin kahden viikon päästä! 🙂 Itselleni tosin lentokoneen lisäksi reissupaku symbolisoi lomaa ja matkaamista, ehkäpä jopa se reissupaku hieman enemmän, koska sillä pääsee helposti ja nopeasti lähtemään vaikka pienille viikonloppuseikkailuille.

  • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 22:49

   Kivaa reissun odotusta sullekin! (-: Olis kyllä mahtavaa reissailla pakulla ristiinrastiin!

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 17:16

  Heh, lähetin äsken pitkän kommentin ja se vaan katosi jonnekin! Mutta joo, hauska näkökulma Travel Thursdayhin!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 21:11

  Mä oon kyllä perinyt isäni reissaajageenit, mutta meillä ei sitten olekaan harrastettu kotimaanmatkailua oikeastaan laisinkaan… Toisaalta en osaa sitä kaivatakaan. 🙂 Satunnaiset sukuloinnit Pohjois-Suomeen saa riittää.

  • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 22:50

   Mäkään en pahemmin syty suomimatkailusta enää nykyään, ennemmin kauemmas (-:

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 22:02

  Itselle lentokoneet merkitsee kahta asiaa: siirtymistä ja sitä että on aikaa lukea. Mikään ei ole hienompaa kuin istua koneeseen ja avata kirja, tietää että on aikaa lukea. Paitsi jos on kaveriporukalla reissussa, niin silloin korkeintaan lentoyhtiön lehti selaillaan ensi läpi. Tietty jos on ikkunapaikka (mikä yleensä tavoitteena), niin tulee katseltua maisemiakin mikäli pilvet ei ole edessä. Mutta hienointa on lukeminen, tietää että on aikaa siihen 🙂

  • Reply Kohteena maailma sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 22:02

   Ja piti vielä lisätä, että tietysti jos on se viihdejärjestelmän kartta, niin seuraan sitä samalla. Ainoastaan valtameren ylittävillä lennoilla voi katsoa leffan, kun kartassa ei ole katsottavaa 😉

   • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 10 toukokuun, 2015 at 22:53

    Mäkin tykkään kukea lennoilla, saa hyvin aivot narikkaan ja reissufiiliksen päälle (-: Tulee sit aina siitä luetusta kirjasta kyseinen reissu mieleen jälkeenpäin.. En kyllä tiedä mitä tekisin lennolla jos ei vois lukea!

 • Reply sarrrri maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 07:19

  Ihania lentokonekuvia! Mä jotenkin aina missään lentokoneiden tai lentsikan ikkunasta kuvaamisen, otin ehkä ensimmäiset sellaiset kuvat vasta tänä vuonna 😀 Mutta jos ne näin kivalta näyttää niin ehkä pitäisi kokeilla josko itsekin onnistuisi ;D

 • Reply Martina maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 12:59

  Lentomatkailussa on sitä jotakin. Rakastan sitä tunnetta kun kone kiihdyttää nousuun ja matka alkaa. Ihana kiteytys muuten tuo ”Tarvitsen palmuja” -lause. Ymmärrän täysin. Ihminen vaan tarvitsee välillä palmuja ympärilleen. 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 20:43

   No sanoppa muuta! Ihana tunne se. Jokainen ihminen tarvitsee tietyn määrän palmuja, mä tarvin enemmän, toiset vähemmän 8)

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 16:10

  En ole käynyt Meksikossa, mutta en ole kuullut siitä kauheasti hyvää. Ja viimeisimmät kommentit on poikaystävältä, joka oli siellä oppaana 6 kk. Kuulemma turistialueet ovat todella feikkejä, mutta minnekään muualle ei voi oikein mennä kun ei ole turvallista. Eli on lähes mahdotonta päästä näkemään aitoa Meksikoa. Mutta Vietnam on kiva, reissasin joskus yksin Hanoista Saigoniin maanteitse, eikä ollut turvatonta!

  Mä haluan reissuun, kiitos näiden lähdöntunnelmaa henkivien kuvien! 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 20:47

   Kiitos kun kerroit!! Mun tuttu on käynyt kans Meksikossa ja tykkäsi kuulemma paikasta. Kai se on vähän kävijästä kiinni, toisia ei haittaa muovipalmut ja yltiömäinen turistikrääsä kunhan vaan aurinko paistaa, siinä missä jotain muuta se voi ärsyttää ja tuntua epäaidolta. Mä peräänkuulutan kyllä sitä aitoutta ja turvallisuutta, joten Vietnam sai taas pisteitä 😀

   ÄÄÄÄÄ määääkin!

 • Reply Heidi tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 01:01

  Tosi kivoja kuvia! Heh, juuri tänään lentokoneessa harmittelin, kun toisen puolen penkkirivin ikkunoista ois ollu niin upeat maisemat Alpeille ja mun ikkunasta näkyi vaan siipi ja pala taivasta, höh.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 06:51

   Kiitos! (: argh, tiiän tunteen kun ei pysty saada hyvää kuvaa kun joku toinen on ikkunapaikalla tms 😀

 • Reply Ida - idaloveslife lauantai, 16 toukokuun, 2015 at 15:47

  Vautsi mitä kuvia! Mulla on jääneet nuo reissuunlähdön tilannekuvat aina ottamatta, ehkä pitäisi vähän skarpata sen suhteen 😀 Mitä teidän reissusuunnitelmiin tulee, en osaa antaa vinkkejä, mutta olkani takaa kummassakin maassa käynyt tyyppi huutelee että VIETNAM! Mutta kai sillä on hieman väliä, että minne missäkin maassa matkusta…

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 20:47

   Kiitos! (: Taitaa Vietnam viedä tällä kertaa, ainakin jos teitä kaikkia on uskominen 🙂 Ihanaa alkaa suunnitella reissua, kun tietää minne on menossa 😀

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, 17 toukokuun, 2015 at 15:28

  Ahh, palmuloma olisi paikallaan. Aika hyvästi matkakohteet teillä vaihtuu, mutta eikö ole hienoa, että ollaan siinä asemassa, että voidaan näitä ensimmäisen maailman ongelmia pohtia 😀 ”Minne menisin lomalle” on kyllä se parhaan laatuinen ongelma 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 18 toukokuun, 2015 at 20:48

   No nimenomaan, tästä ongelmasta kärsin ihan mielellään! 😀 :p

  Leave a Reply