Suomen suurin matkablogiyhteisö

Back to bussiness – Fiilistelyä ja Berliinin graffiteja

No nyt on hyvä fiiwis! En ole hetkeen muistanut miltä tuntuu, kun ei tarvitse heti ensimmäiseksi töiden jälkeen avata pääsykoekirjaa. Pänttäys on nyt ohi ja elämä jatkuu taas. Mua ei edes koetulokset stressaa, koska parempaan en olisi pystynyt. Meni ihan hyvin noin niinku omasta mielestä, mutta kaikki on nyt kuitenkin pääsykoejumalien käsissä. Mulla on muutenkin jo koulupaikka alla, joten ei ole sen puoleen paineita.

Juhlistin tästä urakasta selviytymistä käymällä kampaamossa ja seuraavaksi voisinkin tuikata tuon koeaineiston tuleen ja tanssia voitontanssin liekkien lomassa. Sen teen. Tai itseasiassa ennen sitä laitan pyykkikoneen pyörimään, kun vihdoin on aikaa myös siivoamiselle (Sami on viime aikoina puunannut kämppää ympäriinsä kuin pieni hiiri). Korkea aika saada taas vaimokin imurin varteen. Kertoisinko vielä vähän lisää meidän kotitöistä..?
IMG_6316IMG_6296IMG_6085IMG_6231Keväiset kuvat Berliinin kaduista sopii täydellisesti mun tän hetkiseen olotilaan. Jotenkin tuo kaupunki vain osaa piristää. Kirjoittelin muuten ennen reissua siitä, kun kaupunkilomilla tulee yleensä ahmittua päivästä toiseen aina siihen kriittiseen halkeamispisteeseen asti (linkki postaukseen). Juustokakku on Samin tilaama, itsehän kituutin vain cappuccinon voimin… Eipä tuo loma kyllä miinukaloreiden puolelle mennyt kaikesta yrityksestä huolimatta, mutta eipä tullut kuitenkaan ahmittua! Saatanpa tehdä tuosta ristiriitaisia tunteita herättäneestä kokemuksesta erillistä selontekoa toisessa postauksessa.

Ajeltiin metrolla Berliinin yli ja ympäri ja suurin osa näistä kuvissa esiintyvistä graffiteista onkin ikuistettu supervärikkäässä ja urbaanissa Kretzbergin kaupunginosassa. Metrolla on kyllä kätevä tutustua Berliinin kaupunginosiin about 7 euron päivälipulla. Olisi tehnyt mieli tutkia Kreutzbergiä pidempäänkin, mutta tajuttiin lähteä sinne tutkimusretkelle vasta viimesenä päivänä, kun lento kotiin koitti illalla. Jäipä taas sopivasti syy palata takaisin (:
IMG_6294IMG_6297IMG_6300Vielä pari viikkoa sitten oli tunnelma hieman eri kuin nyt. Avauduin blogiahdistuksestani täällä ja sainkin paljon lohduttavia ja huojentavia kommentteja, iso kiitos niistä (: Asiasta kertominen oli tosi helpottavaa, puhumattakaan vertaistuen määrästä. Suosittelen lämpimästi kaikkia kanssabloggaajia tekemään samoin, ei sitten tarvitse vain yksistään olla solmussa ajatustensa kanssa. Pieni blogiloma oli kyllä paikallaan, vaikka en ihan kahta viikkoa malttanutkaan pitää päätäni kiinni täällä blogin puolella, kiitos postausten ajastamismahdollisuuden..

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntuu hyvältä kirjautua kirjautua blogin ohjausnäkymään. En malta odottaa, että pääsen luonnoksissa roikkuvien keskeneräisten reissukertomusten ja muiden työn alla olleiden postausten kimppuun. Tuli nyt tuosta ohjausnäkymästä jostain syystä mieleen lentokapteenin hommat ja ohjaamo, ei vissiin reissujalkaa vipata. Mun mielestä pari viikkoa olisi bueno väli matkojen välillä, niin ei tarvitsi koko aikaa potea matkakuumetta. IMG_6091IMG_5579Tykkään noista Itä-Berliinin liikennevaloukkeleista! Tuollaiset voisi mun puolesta olla joka paikassa. Muutenkin kontrasti idän ja lännen välillä on jotenkin kiehtova. Itä-Berliinin rakennuksia ei voi nähdä kauniina mitenkään päin, mutta jotain siistiä niissäkin mun mielestä on. En mä tiedä, joku tuossa kaupungissa viehättää. Käytiin myös Kurfurstendammilla sijaitsevassa The Story of Berlin -museossa ja siitäkin on jo jutuntynkää luonnoksen tasolla. IMG_6093IMG_5883IMG_6033IMG_6081IMG_6090IMG_6095IMG_6281Ei sen kummepia, halusin vain virallisesti ilmoittaa, että blogilomat on nyt mun puolesta lusittu (:

Pysy kärryillä blogin FB-sivujen kautta & reissukuvia löytyy instasta nimellä @jennavaltari

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Saana / Always Abroad keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 20:34

  Moikka! Tulin ilmoittamaan että oon nimenny sun blogille Liebster Awardin! 🙂 Täältä löydät mun 11 kysymystä sulle –> http://wp.me/p5kbQa-eI ! Ovat englanniksi mutta kääntynevät suht helposti suomeksi 🙂 Jatka kirjottelua samaan malliin! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 20:39

   Hei kiitos paljon, oon kyllä otettu! (: Pitää tutustua tuohon hommaan tarkemmin kunhan kerkeen (:

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 21:51

  Hienoja kuvia. Kiva että oot taas innoissas takas blogin äärellä. 🙂 Mä lähden ens viikon lauantaina Pariisiin, ois sielläkin (Berliinin katutaiteesta innostuneena) tarkoitus mennä jonnekin tätä taiteen muotoa bongailemaan… 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 12:28

   Kiitos Meri!(: voi ei, Pariisi!! Saatanpa olla hiukan kade…

 • Reply Jepa / Unelmatrippi keskiviikko, 6 toukokuun, 2015 at 22:34

  Berliini on ihan mahtava. Olen käynyt kai kahdeksan kertaa, enkä kyllästy ikinä. Tänä keväänä ei taida riittää paukut lähteä käymään, joten jo perinteeksi muodostunut kevät-Berliini saattaa jäädä tällä kertaa väliin. Ehkä syksymmällä sitten! Berliinissä on aika paljon tuota katutaidetta. Kivoja kuvia!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 12:29

   8 on kyllä paljon, vau (: mulla kerta oli vasta toinen, mutta ei todellakaan jää viimeiseksi. Kiitän!

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 7 toukokuun, 2015 at 11:53

  Upeita kuvia! Tervetuloa takaisin bloggailemaan ja onnittelut pääsykoeurakasta selviämisestä! On varmastikin mielettömän hyvä fiilis nyt 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 12:30

   Kiitos Terhi(: tätä fiilistä ei voi sanoin kuvailla!!!

  Leave a Reply