Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mielenkiintoinen hotellikokemus: Azimut Hotel Berlin

 Azimut Hotel Berlin  oli todella helppo löytää historialliselta ostosbulevardilta Kurfurstendammilla ostoskeskus KaDeWen lähettyvillä – sijainti olikin mitä mainioin! Kun astuimme hotellin ovista sisään, tuntui kun meidät olisi heitetty aikakoneella satoja vuosia taaksepäin. Uniikki ja persoonallinen arkkitehtuuri sekä historialliset vibat vanhassa hotellirakennuksessa oli tervetullutta vaihtelua aikaisempiin hotelliyöpymisiin. Positiiviset yllätykset eivät loppuneet siihen, vaan saimme vielä respassa kuulla, että meidät on upgradettu Standard Double -huonetta parempaan Superior -huoneeseen. Eihän se mikään sviitti ollut, mutta kuitenkin parasta, mitä hotellilla oli vierailleen tarjota.

Vastaanotto, aula, lounge ja muut yleiset tilat

IMG_5876Ensimmäisenä hotelliin tullessa meitä oli vastassa seinien kokoiset värikkäät historiaa hönkivät maalaukset ja karjuva jellonan pää. Mä jotenkin lumoiduin tuosta kaiteesta, haluan tuollasen meidänkin rappukäytävään! IMG_5875IMG_5654IMG_6193IMG_6194IMG_5656IMG_5856IMG_5655IMG_5661Mielenkiintoisia yksityiskohtia ja valtavia maalauksia oli joka puolella. Heti heräsi mielenkiinto nähdä hotellia enemmän ja tutkia, että oliko tämä vain panostamista hotellin asiakkaalle antamaan ensivaikutelmaan. Oli mahtavaa huomata, että sama persoonallinen tyyli linjasi koko hotellin yleisiä tiloja. Vastaanotossa meidät toivotettiin ystävällisesti tervetulleiksi Berliiniin. 
IMG_6207IMG_5658Aulasta, vastaanottotiskin vierestä oli sisäänkäynti hotellin baariin. Aikamoinen barokkiluola.  Ei ehkä se modernein ja freesein lounge, mutta tarvitseeko sen aina ollakaan? Itsellä tuli jotkut vanhan ajan elokuvakulissit tuosta mieleen. Tuonne vaan tilaamaan tuplaviski ja tupruttelemaan piippua. Muuten hyvä, mutta aamu oli vasta alussa ja Berliinin kadut kutsuivat.
IMG_6205IMG_6204IMG_6206IMG_6203
Superior -huone

Vähän ihmetytti, että hotellihuoneen avaimina toimi kunnon vanhanliiton avaimet. Vanhanaikainen käytäntö, mutta vanhanaikainenhan oli myös hotelli tyyliltään. Avainta sai pyöritellä lukossa muutamaan kertaan, ennen kun saatiin ovi auki.

IMG_5792IMG_5770Sängystä ei sinänsä ole mitään pahaa sanottavaa, vaikka ei kuitenkaan ollut ihan sitä tasoa, mihin olen neljän tähden hotelleissa tottunut. Superior -huone näytti mun silmiin perus Standard Double -huoneelta ja vaikea uskoa, että tämä oli koko hotellin paras huoneluokka. Huone oli kuitenkin moderni ja tyylikäs. Punainen väri toi kontrastia huoneeseen ja oli linjassa koko hotellin punaisten yksityiskohtien kanssa. Hotelli näytti ensi silmäyksellä siistiltä ja puhtaalta, erittäin mukavalta. Nettiyhteyden salasanan sai ilmaiseksi vastaanotosta ja jokaiselle käyttölaitteelle tarvittiin salasana erikseen. Wi-fi toimi kuitenkin nopeasti ja moitteettomasti, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys tämän tasoisissa hotelleissa. IMG_5789IMG_5772IMG_5774IMG_5781Säilytystilaakin oli mukavasti ja kaapista löytyi myös lukollinen tallelokero numerokoodilla, odotin lähinnä jotain avainkirstua. Kaapista löytyi myös pari maksullista vesipulloa ja pieni viinipullo. Minibaarissakin oli virvokkeita moneen lähtöön. IMG_5778Kylpyhuone näytti putipuhtaalta ja moitteettomalta, kunnes kurkkasin vessanpönttöön. En nyt viitsi hainnollistaa sitä näkyä laittamalla tähän kuvaa, koska minähän en mitään paskaraitoja blogissani halua nähdä. Tulee väkisinkin mieleen, että jos vessaa ei ole pesty kunnolla, niin onko koko huone siivottu lakaisen liat maton alle -meiningillä? Eipä tehnyt ainakaan mieli kulkea huoneen kokolattiamatolla paljain jaloin ja vesilasitkin jäi käyttämättä, vaikka en epäpuhtauksia silmämääräisesti havainnutkaan. Ensimmäinen hotelli, jossa törmään tälläiseen ongelmaan. Iso buu. IMG_5784IMG_5786IMG_5787IMG_5788Aamupala

Jos nyt unohdetaan äskeinen puheenaihe ja siirrytään aamupalaan. Guten morgen vaan!
IMG_5858IMG_5873Aamupala oli huikea. Monipuolinen, hyvin aseteltu ja herkullinen. Extraplusbonuspisteet suklaamyslistä ja bratwurstista. Ruokasali oli  muutenkin todella viihtyisä ja ikkunapaikalta saimme fiilistellä Ku’dammin katuja ja aamuaurinkoa. Pääsiäinen näkyi salin koristeluissa, mutta koko mestaa ei oltu vuorattu pääsiäismunilla ja pupuilla. IMG_5860IMG_5861IMG_5862IMG_5863IMG_5864IMG_5865IMG_5868IMG_5870IMG_5869Aamupala oli über, tarviiko muuta sanoa? Hedelmä- ja appelsiinimehut oli molemmat hyviä, mutta automaattikoneella pyöräytetty cappuccino muistutti enemmän tavallista kahvia kuin cappuccinoa. Ei se silti missään nimessä pahaa ollut. Hedelmät ja leivänpäälliset olivat tuoreita ja jukurtteja oli neljää erilaista, samoin muroja ja myslejä.

Kaikenkaikkiaan hotellista jäi todella positiivinen kuva, yhtä harmillista seikkaa lukuunottamatta. Tämä vessanpönttöcase nimittäin. Luulen, että kyseessä on ollut huolimaton siivooja, joka on epähuomiossa jättänyt pytyn pesemättä. Koko muu huone näytti kuitenkin puhtaalta lattiasta lakanoihin ja suihkutilat myös. Tässä vielä pientä yhteenvetoa Azimut Hotel Berlinin hyvistä ja huonoista puolista.

Yhteenveto

+ Huoneluokan ylennys Superioriin veloituksetta

+ Moitteettomasti toimiva wi-fi

+ Hotellin sijainti Kurfurstendammilla, hotellin omien sanojen mukaan ”Berliinin sydämessä”

+ Huikea aamiainen

+ Hotellin persoonallinen ja historiallinen tyyli

+ Kilpailukykyinen hinta (kallein huone 70 eurosta ylöspäin)

+ Moderni ja siisti huone

– Vessan epäsiisteys

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 16:30

  Aamupala näyttää kyllä hyvältä. Se taitaakin olla aina se odotetuin osa hotellivisiittiä, ainakin itselläni :D. Tuo siivoamattomuus ei kyllä kieltämättä anna kovin hyvää kuvaa. Vaikka olisi miten simppeli huone tahansa, niin siitä jää kiva fiilis, jos se on siisti. No mutta, virheitä sattuu. Kuulostaa kuitenkin ihan kivalta ja ok:n hintaiselta hotellilta :). Hotelleista on aina hauskaa lukea, kivaa, että bloggaajat on alkaneet tehdä enemmän hotellipostauuksia =).

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:20

   No sama täällä, aamupala on se paras ja odotetuin osuus (: Muuten ei olis kyllä ollut valitettavaa, mutta vessan epäsiisteys on kyllä big nou nou.. Mäkin tykkään lukee hotellijuttuja, varsinkin sillon kun oon miettimässä et missä majoittuisi.

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 17:30

  Kuulostaapa kivalta! Mun parempi puolisko lähtee ensi viikolla muutamaksi päiväksi työmatkalle Berliiniin, ja olen vähän kade… Aika paljonkin itse asiassa!

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:21

   Voin kuvitella, mäkin oon kade !!

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 18:44

  Hotellin yleiset tilat ei kyllä meikäläiseen kolahda, mutta itse huone näyttää tosi kivalta ja modernimmalta. Hyvä aamupala houkuttelee aina ja tietenkin kilpailukykyinen hinta eli ihan hyvin voisin tuolla yöpyä. Harmi, että siivous oli suoritettu vessan osalta huonosti 🙁

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:21

   Se on kyllä, et tuosta joko tykkää tai sitten ei tykkää! 😀 Sen verran erikoinen ratkaisu. No sepä, oli kyllä harmi 🙁

 • Reply Ida - idaloveslife sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 20:09

  ”Aikamoinen barokkiluola. Ei ehkä se modernein ja freesein lounge, mutta tarvitseeko sen aina ollakaan?” – Ei tarvitsekkaan! 😀 Mullekkin tuli mieleen piipuntupruttelut ja viskipaukut… Ja jostain syystä myös Phileas Fogg? En osaa selittää miksi… Jos vessahommat lasketaan pois niin kelpohotellilta vaikuttaa 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:22

   Haha :’D Kelpo se olikin, jos sitä ei lasketa!

 • Reply Tanja sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 21:14

  Näytää kyllä tosi hienolta tuo hotellin yleisten tilojen sisustus! Ite en oo ikinä käynyt Berliinissä, mutta se(kin) roikkuu Bucket Listalla.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:23

   Toiset tykkää, toiset ei 😀 Mä kyllä tykkään (: Mullakin roikkuu listalla vaikka mitä, onneks on koko elämä aikaa!

 • Reply Panu / Panun matkat sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 21:39

  Aikamoinen kontrasti yleisten tilojen ja huoneen välillä. Yleiset tilat toivat mieleen jonkin (kauhu)elokuvan. 😀 Huone sen sijaan näyttää mukavalta. Ja komppaan Mirkaa siinä, että hotelliarvioista on alkanut muodostua jopa bloggaajien tavaramerkki.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:24

   On joo, mut mun mielestä ihan hyvä, ettei huoneet näyttäneet draculaluolilta 😀 On kyllä lisääntynyt hotla-arvostelut hurjasti, samaa mieltä!

 • Reply sarrrri sunnuntai, 3 toukokuun, 2015 at 22:35

  Ihanan näköinen aamupala, mutta luulen että mä olisin saanut hepulin siitä siivoamattomasti vessasta 😀 Annoitteko palautetta siitä/pyysittekö uutta siivousta?

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:25

   Oon huono valittamaan, mutta palautelappusin täytin kyllä ja mainitsin asiasta! Sen verran iso moka mun mielestä.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 00:14

  No on ainakin persoonallista! Mun mielestä ihan hauskan näköinen paikka. Ja hyvän näkönen aamupala plussaa… Mutta epäsiisti vessa, inhottavaa! 🙁

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:25

   Haha jep 😀 Ei ainakaan liian pliisu!

 • Reply Tiia/reisereise maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 13:12

  Tämä hotellin ilme yleisten tilojen puolesta ei jotenkaan istu Berliiniin. 😀
  Tuo liila kristallikruunu on kyllä upea, mutta vessan epäsiisteys oli varmaan aika ärsyttävää.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:26

   Niin isoon kaupunkiin mahtuu kaikenlaista! Mäkin tykkäsin kruunusta (:

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 13:45

  Siis hyi että! Siivoamattomista vessoista on minuun silmiin osunut juttua jo muutamassa blogissa. En halua ajatella kuinka yleistä se on, eihän sitä siivoamattomuutta aina edes huomaa! Yäk.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:27

   Niinpä, itekkin oon muutamaan otteeseen samaan valitukseen törmännyt :/

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 14:00

  Tietämättä nyt ihan tarkkoja yksityiskohtia, aika pieneltähän nuo miinuspuolet onneksi vaikuttaa. Ihan jonkin verran erilaisista, ja todella standardiltaan erilaisista hotelleista on tällä matkalla tullut kerrytettyä kokemusta, ja siihen nähden tuo lähentelee paratiisia. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:27

   Niin ne pieniä olikin, jos vertailee yhden/kahden tähdein luukkuihin tai hostelleihin tms (:

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 4 toukokuun, 2015 at 17:40

  Huh … emme ole tainneet millään reissulla niin paljoa hotellissa koskaan aikaa viettää, että olisi hotellista näin laajan jutun saanut aikaiseksi 🙂 Eli pisteitä ainakin työteliäisyydestä, vaikka täytyy tunnustaa, etten hotellijuttuja koskaan ”käytäkään”, minulle riittää Booking.comin tai Tripadvisorin pisteet ja kuvaukset, mutta hyvähän se on, että näitäkin on, jos jotkut näistä pitävät 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 5 toukokuun, 2015 at 21:29

   Ei vietetty hotellilla aikaa nimeksikään, aina tulee kuitenkin uteliaisuudesta kierrettyä hotellin tilat yli ja ympäri ja äkkiähän siinä samassa nappasee kuvat (: En kokenut sitä mitenkään työlääksi, kuvailen aina muutenkin 😀

 • Reply lena / london and beyond torstai, 7 toukokuun, 2015 at 12:09

  Hauska ja erilainen hotelli! Itse yleensä peräänkuulutan hotelleilta sitä, että heillä on joku juju. Tässä sitä on erityisesti vanhan ajan tyylin muodossa ja paikka näyttää tosi mielenkiintoiselta. Huonekin on kivannäköinen. Mutta kamoon, wc ja kylppäri pitää ehdottomasti olla siivottuna, hyi että!

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 7 toukokuun, 2015 at 12:33

   Totta, samaa mieltä! Munkin mielestä persoonallisuus on vaan plussaa (: jäipähän mieleen tuollanen erilainen hotelli! Harmi kyllä siivoamattomuus, meni pienellä pilalle…

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi lauantai, 9 toukokuun, 2015 at 09:41

  Tykkäsin yleisten tilojen sisustuksesta, vaikka ei mun omaa tyyliä edustakaan. Mutta matkoilla voikin kokea jotain erilaista kuin mihin on tottunut, siitä se lomafiilis syntyy! Tyyli olisi voinut kyllä jatkua huoneisiinkin mun mielestä. Tuosta vessasta olisin kyllä käynyt sanomassa heti ja vaatinut joko siivousta tai huoneen vaihtoa.

  • Reply Jenna / Journey Diary lauantai, 9 toukokuun, 2015 at 14:35

   Sama, tykkäsin persoonallisuudesta, mutta ei ollut ihan sitä omaa tyyliä 😀 Toivottavasti valitus meni perille!

  Leave a Reply