Suomen suurin matkablogiyhteisö

I left my heart in Berlin

Rakastan Berliiniä, etenkin sen rentoa ja boheemia fiilistä. Berliini osaa kyllä yllättää, koska sen katuja kuljeskellessa ei ikinä voi tietää mitä nurkan takaa paljastuu. Parasta on haahuilla päämäärättömästi ympäriinsä – sen mitä etsii tietää useimmiten vasta sitten kun sen löytää. Metrolla kulkeminen on todella helppoa ja päivälipun saa ostettua alle 7 eurolla, jos käveleminen ei houkuta. Pidän myös paikallisesta rennosta olutkulttuurista ja tietenkin juoman ja ruoan halvasta hintatasosta. Vaikka pääsiäisen aikaan biergarteneita näkyi joka puolella, katukuvassa ei siitä huolimatta näkynyt kompuroivia känniääliöitä.

Kuvia tuli räpsittyä taas miljoonan turistin edestä. Tässä meidän pääsiäisreissun parhaat palat! Tällä kertaa Ku’damm, Alexanderplatz, Postdamerplatz, Kreutzberg ja Tempelhof tulivat alueina tutuimmiksi. Onneksi Berliinissä riittää koluttavaa vielä monelle viikonloppureissulle!

Berliinissä parasta on… 

…yllätyksellisyys ja rento tunnelma
IMG_6291Kuinka usein Suomessa näkee jonglööraavan balettitanssijan esiintyvän keskellä risteystä taksikuskeille ja muille hämmästyneille kulkijoille? Mies tanssahteli tiensivuun aina valojen vaihduttua vihreiksi ja vähät välitti tööttäyksistä. Pallot lenteli välillä liikenteen sekaan ja silloinhan tämä nuori mies ryntäsi teatraalisesti pelastamaan niitä oman henkensä uhalla.Tää lienee joka päiväistä Kreutzbergin kaupunginosassa, joten ymmärrän täysin, miksei taksikuskit arvostaneet taiteilijan temppuja. Sen sijaan mulle ja Samille tää oli todellakin päivän piristys. IMG_5910Alexanderplatzille oli pystytetty massiivinen pääsiäistori biergarteneineen ja bratwurst-kojuineen. Myynissä oli myös monenlaista pääsiäiskrääsää ja -herkkua. Mulla on joku fiksaatio unisieppareihin, niistä on aina pakko räpsiä kuvia. IMG_5956Tää menee yllätyksellisyys-kategoriaan. Monenkirjava Trabanttijono pyyhälsi ohi rääkät pohjassa. Vähän autenttista DDR-tunnelmaa.
IMG_6039Eksyimme vahingossa antiikkimarkkinoille. Myynnissä oli paljon kauniita vanhoja tavaroita kirjoista kelloihin ja oluttuoppeihin. Kevätaurinko paistoi ja ihmisiä oli paljon liikenteessä. Paikan päällä aisti aitoa rentoa toritunnelmaa. 
IMG_5653Näkymiä Kurfurstendammin pääsiäiskojuille kylmän (ja halvan) olusen äärellä. 
IMG_6029Harmi, kun en saanut tuon miehen performanssia videolle! Ajattelin, että puhallinsoitinmusiikkia raikaa jostain kaijuttimista, mutta ääni olikin lähtöisin noista vesilaseista. Oli pakko pysähtyä kuuntelemaan ja ihmettelemään hetkeksi. 
IMG_6023Tuli taas kerran ikävä omaa hääpäivää. Mitkä mahtavat puitteet ja ympäristö hääkuvien ottamiseen! Miksei me tajuttu… IMG_6354Starbucksin iloinen myyjä nimesi mut Jellaksi. Close enough. 
IMG_6351Käytiin myös Japanissa, eiku… IMG_6259

Tempelhofin hylätyltä lentokentältä löytyi myös suljettu rautatie. 

… ja nähtävyydetIMG_5685Näkymiä Postdamerplatzilla sijaitsevan Panoramapunktin näköalatasanteelta. IMG_6343Kuva antaa ymmärtää, että olimme ainoat turistit koko jalkapallokentän kokoisella holokaustin muistomerkillä. Todellisuudessa saimme odottaa ties miten kauan, että ihmiset menisivät pois kuvan edestä. On tuo vaikuttava betonilabyrintti, taas tuli sekin todistettua. 
IMG_6058Minä ja Dem deutchen Volke – pakollinen turistikuva Saksan lipun alla. IMG_5975Auringossa paistattelua Berliner Domin portailla. Ihmisiä oli todella paljon liikenteessä, vaikka pääsiäispyhän aikaan kaikki kaupat oli suljettu. Lähinnä turisteja, veikkaisin. 
IMG_5939Eräs ystävällinen pariskunta lupautui ikuistamaan meistä yhteiskuvan Alexanderplatzilla. Kerrankin ulkopuolinen oli samalla aaltopituudella ja otti juuri sellaisen kuvan, jollaisen olisimme itsekin räpsäisseet. IMG_6085IMG_5670Postdamerplatz on myös vierailun arvoinen paikka Berliinissä. IMG_6243Checkpoint Charlie – kenties legendaarisin nähtävyys koko kaupungissa? Paha sanoa, noita nähtävyyksiä kun Berliinissä riittää. 
IMG_5562
Meidän hotelli sijaitsi Ku’dammilla, joten niillä suunnilla tuli käveltyä paljon. IMG_6072Brandenburgin portillakin oli taas käytävä ihmettelemässä, siinäpä se yhä seisoi. IMG_6075…sekä värikkäät julkisivut ja katutaideIMG_6081IMG_6095IMG_6293IMG_6299Kreutzberin kaupunginosasta löytyi mielettömiä graffiteja, kuten tämän talon seinästäkin voi nähdä. Koko talo oli taideteosten peittämä. IMG_5581IMG_5585Toinen toistaan värikkäämpiä taloja oli siellä täällä. Tässä asiassa voitaisiin Helsingissä ottaa Berliinistä mallia! IMG_5623IMG_6183

Ei kai tässä auta, kuin vain haikailla seuraavan Berliinin reissun perään. Pikkusisko lähti just hetki sitten matkustamaan kohti Saksaa ja voin sanoa, että mieli teki tunkea itteni sen matkalaukkuun.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta yhtä vannoutuneita Berliinin puolestapuhujia? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Matu sunnuntai, 12 huhtikuun, 2015 at 13:42

  Olen niin samoilla linjoilla sun kanssa! Berliinissä on vaan sitä jotain, mitä muissa suurkaupungeissa ei ole. Olen käynyt siellä tähän mennessä kaksi kertaa: keväällä ja uutena vuotena, ja vielä olisi vaikka kuinka paljon nähtävää! Toivottavasti syksynä uudestaan…

  • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 12 huhtikuun, 2015 at 18:44

   Totta! Mäkin oon käynyt pari kertaa, viime keväänä ja nyt pääsiäisesenä. Nähtävää kyllä riittäis vielä! (:

 • Reply Karoliina sunnuntai, 12 huhtikuun, 2015 at 13:46

  Jännä kaupunki tuo Berlin, en vielä yhtään negatiivista kokemuksesta ole siellä lomailleilta kuullut! Itselläni paikka vielä näkemättä, josko kesällä vaikka ehtisi 🙂

 • Reply Rosa sunnuntai, 12 huhtikuun, 2015 at 20:42

  Berliini näyttää ihanalta kaupungilta! Ei ole ennen ollut niin pakonomainen tarve käydä Berliinissä, mutta nyt alkoi tehdä mieli! Voi että. Noista kuvista oikein huokuu sellainen ihana tunnelma:)

  • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 12 huhtikuun, 2015 at 22:01

   Se on ihana kaupunki (: Itekkin lähtisin mielellään uudestaan ihan milloin vaan!

 • Reply Tiia/reisereise sunnuntai, 19 huhtikuun, 2015 at 16:59

  Voi ihana Berliini, ensi vuonna on kyllä käytävä tuolla uudestaan. 🙂

 • Leave a Reply