Suomen suurin matkablogiyhteisö

Berliinin kattojen yllä – Panoramapunkt

Kivaa pikkulauantaita! Berliinistä on kotiuduttu jo maanantaiyönä, mutta reissukuvat ovat joutuneet odotella kameran sisuksissa arjen kiireiden takia. Mielelläni olisin jäänyt tutkimaan Berliiniä lisää, mutta töiltä ei voi välttyä. Ajatus arkeen palaamisesta iski taas naamaan kuin märkä rätti Helsinki Vantaan lentokentällä.

Rakastan korkeita paikkoja ja löydänkin itseni usein pällistelemästä maisemia lintuperspektiivistä – mikä olisikaan parempi keino hahmottaa paikan ääriviivat? Viimeksi viime viikolla suuntasimme Samin kanssa kohti korkeuksia Euroopan nopeimmalla hissillä Postdamer Platzilla sijaitsevaan Panoramapunktiin, 24. kerrokseen. Näkymät eivät aivan päihittäneet maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan, maisemia (24 kerrosta vs 124 kerrosta), mutta kyllä se mun lempikaupunki näyttikin hyvältä myös ylhäältä päin katsottuna! IMG_5737IMG_5685IMG_5678Vaikka ajankohtana oli miljoonan muun pääsiäisturistin suosima viikonloppu, pääsimme sisään vaivatta ja ilman jonottamista. Lippu maksoi erittäin kohtuulliset 6 euroa, ja lipun oston jälkeen olimmekin kymmenessä sekunnissa hokemassa vautsivauta näkoalatasanteella. Kaiteiden sisäpuoleltakin löytyi mielenkiintoista katseltavaa, mm. informaatiota kuvapläjäyksineen Postdamerplatzin historiasta. Mistäpä nykyään ei löytäisi rakkauslukkoja, niitäkin oli jo kerääntynyt hyvää vauhtia näkoalatasanteen kaiteisiin. Ihana ajatus tuon lukon takana, noita vaan näkee nykyään jo joka porttikongissa. No ei nyt ihan, mutta niiden yleisyys tekee niistä pian näkymättömiä, jos tiedätte mitä tarkoitan. IMG_5756IMG_5687IMG_5712IMG_5691

Panoramapunktin näkoalatasanne on auki kesäisin 10-20 ja huipulla sijaitseva kahvila avaa ovensa kello 10 ja sulkee 19.00. Talviaikaan aukioloaika on pari tuntia lyhempi. Panoramacafé oli todella viihtyisä ja siellä oli yllättävän halpaa – tilasin mango-banaani -smoothien hintaan 3 euroa. Se oli hyvää, eikä maisemassakaan ollut valittamisen aihetta. Vedettyämme tilaamamme juomat ääntä kohti tuli luonnollisesti maksamisen aika. Näin tottunut kortin vinguttaja ei voi ymmärtää, ettei Saksassa niin vain maksetakaan millään muulla kuin käteisellä useimmissa ruokapaikoissa. Hetken loitsumisen jälkeen Sami löysi kuin löysikin pohjattomasta taskustaan rypistyneen setelin ja veri palasi takaisin päähän. IMG_5759IMG_5722IMG_5749Bongattiin myös viime reissulta tuttu legokirahvi. IMG_5751IMG_5725IMG_5736IMG_5734Suosittelen kyseisellä näkoalatanseella käymistä, jos hulppeat maisemat vähänkään kiinnostaa. Todella hyvä ja edullinen vaihtoehto sen iänikuisen turistien täyttämän tv-tornin sijaan.

Kai tämä arki tästä alkaa rullaamaan, vaikka tällä hetkellä mielenkiinto sen pyörittämiseen on aikalailla pohjalla. Onneksi voin kuitenkin fiilistellä tuota reissua kirjoittamalla rakkauskirjeitä Berliinille postausten muodossa. Niitä on tulossa iso kasa, kunhan saan aikaa kirjoitella (:

Blogia voi seurata myös Facebookin kautta ja Instagramissa pääsee reissuihin mukaan reaaliajassa! 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 19:35

  Vitsi mäkin tykkään kaikista korkeista paikoista, joista kaupunkia voi ihastella. Toisaalta kukapa ei..? Täälläkin todellisuus painaa hartioita kovasti lysyyn, kandi pitäis palauttaa sunnuntaina mut jotenki sitä aina eksyy kirjoittamisen välissä tänne blogeja lueskelemaan (tai siis blogien lueskelun välissä eksyy välillä sitä kandia kirjoittamaan). 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 06:26

   Niinpä (: kevät on kyllä toisaalta rasittavaa aikaa, kun kaikki pitäs hoitaa alta pois ennen kesää..

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 19:38

  Whaa mitä maisemia! Haluan taas pian pian kattojen ylle jonnekin. Vaikka just smoothielle ^^
  Totta mitä sanoit rakkauslukoista. Niitä on tosiaan joka paikassa. Minusta ne on kyllä ihania, oli niitä missä vaan 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 06:27

   On ne kyllä ihania, mutta niihin on silmä tottunut 😀 Ei oo enää niin ihmeellistä löytää niitä, on ennemminki outoo jos lukkoja ei näy!

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 06:27

   On ne kyllä ihania, mutta niihin on silmä tottunut 😀 Ei oo enää niin ihmeellistä löytää niitä, on ennemminki outoo jos lukkoja ei näy!

 • Reply Heidi torstai, huhtikuu 9, 2015 at 15:03

  Arki ei nappaa täälläkään, mutta lähes blogihiljaisuuden kokeneen maaliskuun jälkeen sentään hiukan pääsee tännekin mukaan. Ainakin on paljon luettavaa muiden blogeissa 😀 Kivalle näyttää Berliini ylhäältä, pitää muistaa tää, jos sinne uudelleen meen. Hiukan tekis mieli…

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 06:28

   Mä en oo kerennyt lukee muiden blogeja ollenkaan… Joo suosittelen (:

 • Reply Tiia/reisereise sunnuntai, huhtikuu 19, 2015 at 17:05

  Hyvä vinkki, en ole ennen tuolla käynytkään, tosi upeat maisemat kyllä.

  • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, huhtikuu 19, 2015 at 17:06

   Joo kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka sitten kahvilla (:

  Leave a Reply