Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viiden tähden Radisson Blu Hotel, Gdansk

Olin meidän Puolan reissun hotellista innoissani jo ennen matkan alkua. Radisson blu:n taattu laatu sekä sijainti Gdanskin vanhankaupungin keskuskadulla… Mikä tuossa voi mennä pieleen? Majoituimme 30 neliön Standard Room -huoneluokassa, josta maksoimme 75 euroa molemmat – ei ollenkaan paha hinta kahdelta yöltä!IMG_5154IMG_5206Hotelli oli todella helppo löytää, kunhan vain osaa suunnistaa Gdanskin päärautatieasemalta lyhyen kävelymatkan vanhaankaupunkiin, tuosta näyttävästä pääkadusta ja keskustasta ei voi erehtyä. Mun aiemmasta postauksesta saa hyvän käsityksen tuota hotellia ympäröivästä mielettömästä miljööstä (linkki). Hotelli mainostaa sivuillaan mm. lyömätöntä ilmaista wi-fiä, lattialämmitystä kylpyhuoneessa, 24h huonepalvelua ja Health Clubia. Lemmikitkin ovat hotelliin tervetulleita. 

Yleiset tilat, baari sekä ravintola ja aula

En valitettavasti ottanut siitä itse respasta kuvia. En vain kehdannut kun vastaanottovirkailijaa näytti muutenkin huvittavan mun kuvailut. Jos tiskillä olisi ollut muuta porukkaa, niin olisin voinutkin siinä sivussa huomaamattomasti räpsäistä… Joka tapauksessa kirjautuminen huoneeseen sujui helposti ja nopeasti ja vastaanottovirkailija oli todella ystävällinen ja kertoi kaiken oleellisen. 
IMG_5201IMG_5203IMG_5491IMG_5489
Hotellin aula on valoisa ja raikas, itse pidin persoonallisesta lasikatosta. Aula on todella tilava ja sen toisella puolella oli ravintola ja baari, joita emme aamupalabuffaa lukuunottamatta testanneet. Tykkäsin hotellista sen puoleen, että jokainen yksityiskohta oli harkittu ja koko hotlan yleisilme oli tyylikäs ja arvokas. Rakastan tuota luonnonvalkoisen ja tummanruskean yhdistelyä. IMG_5492IMG_5493IMG_5490IMG_5314IMG_5313IMG_5155IMG_5485Baarin vierestä vei käytävä ravintolaan, jossa aamupalakin tarjoiltiin. Tuota kautta pääsi myös ulos keskuskadun puolelta. Ravintolan vastaanoton seinällä komeili vaikuttava taulurivistö – vierailijoiden nimiä oli niin Pitbullista Matti Vanhaseen kuin myös Michael Bublésta Angela Merkeliin ja näin edespäin.IMG_5311IMG_5310IMG_5309IMG_5308-001IMG_5307

Isoja peilejä, yksityiskohtia, kattokruunuja, kynttilöitä, kiiltävää pintaa, lämmin ja rauhallinen tunnelma – check! Hotellissa oli huomattavan vähän muita vierailijoita, mikä ei yhtään haitannut. Eipä tuo maaliskuu ole mitään parasta sesonkiaikaa Gdanskissa, kesäaikaan ja joulukuussa voi ollakkin jo vähän ahtaampaa. Harvoin käytävillä törmäsi muihin ihmisiin siivojaa lukuunottamatta. IMG_5195IMG_5194Standard RoomIMG_5187IMG_5163IMG_5162Tykkäsin huoneen värimaailmasta, joka oli täydellisesti linjassa hotellin yleisten tilojen kanssa. Sänky oli pehmeä ja hyvä, mutta tyynyt olivat aavistuksen liian mukautuvia. Tyynyt näyttää muhkeilta, mutta ne litistyivät melkein olemattomaksi kun niihin painoi pään. Kaksi tyynyä olikin välttämättöntä olla. Tykkään littanoista tyynyistä, mutta nää oli vähän liikaa, taas se huomattiin, että ulkomuoto voi pettää. Ihmeteltiin aluksi huoneen nurkassa olevaa ovea ja yritettiin rämpyttää sitä auki. Sit tajuttiin kattoa huoneen eteisessä olevaa pohjapiirrosta – se oli tosiaan ovi viereiseen huoneeseen. Toivottavasti vieruskaveri ei häiriintynyt kun pari suomalaista junttia yrittää tulla ovesta läpi. IMG_5164IMG_5165IMG_5172IMG_5167IMG_5168IMG_5316Huoneeseen tullessa soi klassinen musiikki ja siitä tulikin oikein majesteettinen fiilis. Sen sai myös äkkiä hiljaiseksi, kun alkoi kuningattaren velvollisuudet ärsyttää. Huoneesta löytyi kaksi vesipulloa (kuplaa ja ilman kuplia), silitysrauta, parveke (käytännössä vain ovi, jonka edessä aita), turvalokero sekä tee- ja kahvinkeittovälineet. Minibaaristakin olisi löytynyt kaikenlaisia houkutuksia. IMG_5174IMG_5176Näkyvät hotellin ikkunasta eivät olleet kummoiset, sillä olimme hulppean vanhankaupungin sivukadun puolella. 90 asteen käännös vasempaan niin maisemat olisivat olleet aivan toiset. Vähän jäi harmittamaan, mutta kaikkea ei voi pikkurahalla saada! Onneksi näihin olosuhteisiin nähden täydellinen kylpyhuone lattialämmityksineen kompensoi tuota tylsää maisemaa. Ammekin oli valtava. IMG_5156IMG_5158IMG_5188IMG_5160-001IMG_5192Shampoo, hoitoaine ja suihkugeeli oli kaikki hyviä ja hiuksista sekä ihosta tuli pehmeät ja sileät niiden jäljiltä. Suihku toimi moitteettomasti, eikä lämmintä vettä tarvinnut odotella. Pyyhkeitä ei vaihdettu turhaan joka päivä.

Aamiainen

Meidän varaukseen ei sisältynyt aamiaista, joten ostimme sen yhdelle aamulle erikseen. Me ei oltaisi edes keretty hyödyntää sitä lähtöaamuna, joten näin oli hyvä. 16 euron hintaan saimme kattavan, täyttävän, monipuolisen ja herkullisen aloituksen päivälle. Ruoat tarjoiltiin melko pienistä astioista esteettisyyden vuoksi, joten ne myös loppuivat nopeasti. Onneksi ripeä henkilökunta oli koko ajan asialla ja täyttämässä tyhjiä tarjoiluastioita. IMG_5348IMG_5350IMG_5351IMG_5352IMG_5354IMG_5353IMG_5355Kupujen alta löytyi munakasta, pekonia ja kahta erilaista nakkia. Oli h y v ä ä. Tykkäsin erityisesti hedelmien märäästä ja kauniista asettelusta ja siitä, että ne oli pilkottu valmiiksi suupaloiksi. Pisteet myös marja- ja hedelmäsmoothieista. Uunituoreet sämpylät, pullat ja croissantit olivat arvatenkin kuumaa kamaa ja niitä olisi voinut olla kerralla enemmän tarjolla. Hillojakin oli mistä valita! Annan aamupalalle ruokien hupenemisesta (johtuen pienistä astioista) huolimatta 5/5. Kahvikoneen kahvit olivat hyviä ja valikoima laaja. Myös erilaisia mehuja oli peräti viittä erilaista. Voiko ihanammin päivä enää alkaa?

Yhteenveto

+ Standard Room miellytti silmää, oli putipuhdas ja lämminhenkinen

+ Loistava sijainti

+ Moitteettomasti toimiva, ilmainen ja nopea nettiyhteys, joka oli helposti yhdistettävissä ilmoittamalla huoneen numeron ja varaajan sukunimen

+ Killeri aamupalabuffa, jossa hinta-laatu -suhde kohdillaan

+ Hotellin arvokas ja moderni yleisilme sekä ammattitaitoinen henkilökunta

+ Lattialämmitys kylpyhuoneessa, huoneesta löytyi muutenkin kaikki tarpeellinen ja vähän enemmänkin

– kolkko maisema parvekkeelta

– Lukittu ovi viereiseen huoneeseen häiritsi hieman melun kannalta, sillä vieruskaverin kälätys kuului välillä selkeästikin


Kaikenkaikkiaan loistava kokemus ja tänne voisin tulla ehdottomasti uudestaan, jos vain jatkossakin saisi kaksi yötä 150 eurolla. Sen kun jakaa reissukaverin kanssa, niin hinta on todella edullinen! Mitäs te tykkäsitte?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 17:45

  Hyvältä näyttää, ja tuo aamiainenkin näyttää vähän paremmalta ku meillä Roomassa. 😀 Ja toi lasikatto on siisti!

 • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 20, 2015 at 17:59

  Nyt diggailen! Suuresti! Tuossa on hintalaatusuhde kohillaan, vitsi kun Suomessakin joskus tuolla hinnalla sais jotain noin kivaa. Radissonit ei ole kyllä koskaan pettäneet. Puitteet on kyllä kunnossa. Tummasta puusta tykkään sisustuksessa aivan erityisesti.
  Aamiainen nyt näyttää aivan sairaan hyvältä, mutta mie nyt rakastan niitä noin muutenkin 😀
  Tosi hyvät kuvat huoneesta. 🙂

  • Reply Jenna/ Journey Diary lauantai, maaliskuu 21, 2015 at 08:54

   Ei ollut kyllä hinnalla pilattu! Mun ensimmäinen kerta Radissonissa ja kokemus oli just sitä mitä osasin ihmisten puheiden perusteella odottaakin, aamupala oli vielä parempi kun kuvittelin!
   Kiitti Maatit (:

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, maaliskuu 21, 2015 at 23:49

  Muistelin, että kommentoin jo tätä, mutta näköjään se jäi tekemättä, kun luin jutun puhelimella. Korjaus asiaan siis nyt :).

  Hotelli näyttää kaikin puolin hienolta, siistiltä ja kivalta :). Tykkään huoneen hillitystä ja tyylikkäästä värimaailmasta. Mietin vain, että kastuikohan koko kylppäri, kun käytti tuota kylpyammeen suihkua? Se on monesti ongelmana hotelleissa.

  Ja tuo välioviongelma on inhottava, jos ne äänet kuuluvat helposti läpi :/. Se on niin rasittavaa hotellissa, jos äänieristys ei ole kunnossa.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, maaliskuu 22, 2015 at 10:33

   Kiva että palasit kommentoimaan, kommentit on aina kivoja! (:

   Tykkäsin kans värimaailmasta, tuollanen klassinen ja pelkistetty tyyli nappaa aina. Kylppäri ei kastunut suihkutellessa ollenkaan, mistä unohin mainita. Tulee helpommin sanottua sitten, jos on jotain vikaa 😀 Ja tuo väliovi oli kyllä ärsyttävä, onneks viereisen huoneen yöpyjä oli kuitenkin hiljanen ja rauhallinen tyyppi.

   • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, maaliskuu 22, 2015 at 18:13

    Totta, että hotelliarvosteluista jää monet asiat sanomatta, jos ei ole mitään pahaa sanottavaa x). Niitä pitää itsestään selvinä asioina. Kokemusta löytyy tältä saralta :P.

  Leave a Reply