Suomen suurin matkablogiyhteisö

Loma ja ylensyönti

Muru Mou -blogin Terhi käsitteli postauksessaan aihetta kuntoilu ja elämäntavat. Luulen, meitä on muitakin, jotka painivat tän asian kanssa. Onneksi tuo auringonpaiste ja muut kesän tulon merkit ajaa väkisinkin lenkkipolulle, koska haaskaustahan se olisi istua sisällä näin hyvällä kelillä. Saan auringosta muutenkin niin paljon energiaa, oon kuin eri ihminen nyt kuin marraskuussa! Mulla ei sinänsä ole ongelmaa liikkumisen kanssa, koska tykkään siitä. Oon joulukuun alusta asti treenannut suht säännöllisesti, mutta mitä ruokailuun tulee, niin se puoli on ihan päin persiettä – varsinkin reissun päällä!

IMG_5300IMG_5074

IMG_5082

Ei tässä arjessa mitään, mut mitäs sitten kun tuleekin taas lähtö keskelle Berliinin ravintola- ja kahvilatarjontaa? Mieli tekis jatkuvasti terdelle ja jätskikin kuuluu asiaan – ei mitään kämästä villevallatonta, vaan kunnon tosimiehen annos strösseleineen. Bratwursia on pakko edes maistaa, vaikkei olisi edes nälkä, koska hei nyt ollaan reissussa. Oltiin kyllä kolme viikkoakin sitten, mutta minkäs teet. Ja viime viikon juhlissa oli myös pakko ahmia, koska hei nyt ollaan juhlissa. Sitten sitä alkaa soveltaa samaa yhtälöä ihan normi viikonloppuihin ja siitä ei ole pitkä matka siihen, että ääriviivat arjen rutiinien ja joulunvieton välillä alkaa haalistua.

Kaikki tän postauksen kuvat viimeistä lukuunottamatta on yhdeltä ja samalta Gdanskin reissulta. Noihin saa lisätä vielä kattavaakin kattavemman Radisson Blu -hotellin aamupalan (Gdanskin Radissonista tulossa juttua myöhemmin), hotellihuoneeseen kannetut sipsit ja suklaat ja muut mukaan tarttuneet terveelliset valinnat!

IMG_5511IMG_5338IMG_5514

Aloin miettimään aiempia reissuja ja tajusin, että yhtä paljon sitä tulee syötyä jokaisella lomalla. Mietin vaan, että miksi. Eikö sitä voi nauttia lomasta ilman, että on syömässä tai juomassa jotakin yhtä kyytiä? Näiden ajatusten siivittämänä tein päätöksen, etten mässäile seuraavalla lomalla Berliinissä. Ihan vaan testaan, että tuleeko siitä reissusta mitään ilman epäterveellisiä elämäntapoja. Varsinaisesti lenkille en aio siellä lähteä, koska niin isossa kaupungissa tulee varmasti askelmittarit paukkumaan joka tapauksessa. Saa nähdä miten mun käy, kun saan kuitenkin katsoa vierestä Samin Kinder Buenojen tuhoamisoperaatiota.

Voisihan sitä vähentää syömistä reissuissa kohtuullisemmaksi ihan vaikka säästämistäkin ajatellen. Jostain syystä tuppaan reissun päällä säästämään kaikesta muusta paitsi ruoasta ja loputtomasta kahvilassa istuskelusta…. En oo muistaakseni ikinä loman aikana sen kummemmin katsonut mitä laitan kurkustani alas, eikä se ole oikeastaan haitannutkaan. Nyt kuitenkin kun näitä reissuja on alkanut olla tiiviimmällä aikavälillä ja yhä useammin, vois tuota lomailun käsitettä vähän täsmentää. Mun viime aikojen syömisten ja näiden kuvien katselun jälkeen vähän freesimpi reissu tuntuu erittäin hyvältä idealta. IMG_5510IMG_5446IMG_5339IMG_3014En tiedä teistä muista, mutta mulle ainakin tää lomalla syödään hyvin –ajatus on iskostunut aika syvälle päänuppiin. Aion syödä hyvin myös tulevalla Berliinin reissulla, mutta tällä kertaa eri tavalla hyvin. Niin, että kotiin palatessa olo on virkistynyt ja energinen sen ähkykooman sijaan. Plussaa olisi, jos housunnappi menisi kiinni vielä paluumatkallakin. Tulevan reissun missio onkin metsästää Berliinin ravintolatarjonnasta mahdollisimman kevyttä ja ennen kaikkea herkullista sapuskaa. Koska kuka sanoi, ettei terveellinen ruoka voi maistua hyvältä? Ideoita ruokapaikoista? 

Aktiivisen hiukopalojen ja matkakohteiden kuvailujen ja muun häröilyn tuloksia voi seurailla instassa @jennavaltari -nimimerkin takaa. Myös blogin Fb-sivusta saa tykätä, mut ei hei pakko oo.

Previous Post Next Post

14 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 13:16

  ”Aloin miettimään aiempia reissuja ja tajusin, että yhtä paljon sitä tulee syötyä jokaisella lomalla. Mietin vaan, että miksi. Eikö sitä voi nauttia lomasta ilman, että on syömässä tai juomassa jotakin yhtä kyytiä?”
  No joo. Mun reissut on ehdottomasti ruokaelämyksiä. Musta on ihanaa lähteä täältä ravintolattomasta periferiasta kohteeseen (ihan vaikka Rovaniemelle) jossa saa mennä syöttölään ja ihan valita mitä lautaselleen ottaa. Toki ruokailutottumukset on terveellistyneet muutaman vuoden takaisesta, mutta lomilla ja reissuilla en kyllä oikeastaan paljoa välitä paljonko kaloreita päivän mittaan on tullut kulutettua. Reissuilla on muutenkin päivärytmit niin erilaisia että ruokaa tarviikin eritavalla. Meillä ainakin tulee käveltyä jopa useita kymmeniä kilometrejä päivässä parhaimmillaan, joten minusta on ihan hauska palkita itsensä hyvällä kahvilla ja leivoksella ja vaikka heti parin tunnin päästä hyvällä ruualla ja viinilasillisella.
  Varmasti mielenkiintoista kokeilla pelkkää terveellistä ruokaa reissulla! Kerro ihmeessä miten kokeilu onnistui 🙂 Mua alkais ahistaan jo valmiiksi jos tietäisin etten sais tilata mitä haluan. 😀 Se on syvälle juurtunut täälläkin ^^

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 13:22

   Oon ehdottomasti samanlainen ruokaelämysten perässä juoksija reissuilla. Mut voihan ne ruokaelämykset olla terveellisempiäkin, ehkä. Saa nähdä! Se vaan kun se reissuruokavalio tuppaa jäämään päälle ja sitten onkin enää 3 viikkoa seuraavaan ”lomaan” ja parit juhlat välissä ja kierre on valmis… Noin mäkin oon aina aatellut (ja aattelen vieläkin), mut nyt haluan kokeilla jotain uutta ja vähän haastaa itteeni (: Meilläkin tulee yleensä käveltyä ihan hulluna, varsinkin kaupungissa. Saa nähdä miten onnistuu, pakko onnistua kun jo tännekin asiasta avauduin! 😀 Tuun sit kertoilemaan miten kävi :p

 • Reply Jenna tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 13:19

  ”Mä oon lomalla, saan syödä mitä haluan” 🙂 Siinä on mun reissumotto number uno!

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 13:29

   Samalla motolla oon itekin mennyt kaikki elämäni reissut 🙂 Katsotaan miten mun kokeilun käy, onneksi puhutaan kuitenkin vaan yhdestä reissusta eikä loppuelämästä! Ei hätää, tästä ei oo tulossa mikään fitnessforlife blogi 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 13:48

  Mä oon kans just tuollainen lomalla, että pitää maistella ihan kaikkea eikä missään nimessä miettiä ravintoarvoja. Miamin lomalla piti tietysti käydä Taco Bellissä, Wendy’sissä, Cheesecake Factoryssä, Denny’sissä, Dunkin Donutsissa…. Tulipahan kokeiltua, mutta ei kauhean freesi olo ollut loman jälkeen 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 14:00

   Haha jep! Tarkotus ei oo lähtee vetämään mitään diettiä tai laihdutuskuuria eiei, vaan ihan vaan yrittää pysyä edes kohtuudessa tuon ruokailun kanssa. 😀 Ja samalla maistella muitakin vaihtoehtoja kuin niitä perinteisiä, varmaan löytyy myös hyvää ruokaa joka olis myös kevyttä (:

 • Reply Markus | Metallia Matkassa tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 14:00

  Reissun päällä tulee kyllä syötyä melko runsaasti, ja toisin kuin kotona, valitsen usein myös oluen ruokajuomaksi. Vaikka tuleekin käveltyä paljon niin turvotus on silti takuuvarmaa..

  Taannoisella Kaakkois-Aasian ja Australian pidemmällä kiertomatkalla kertyi jokunen kilo, joiden karistaminen oli melkoisen työn takana. Nyt 20 kiloa kevyempänä täytyy tarkkailla ruokavaliota runsaasta treenimäärästä huolimatta, sillä tiedän että vanhat mitat saa turhankin helposti takaisin 😀

  Onneksi kotona kuri pitää, ja syön pääsääntöisesti todella hyvin. Ehkä sekin helpottaa kun tietää että matkoilla saa sitten ottaa tietoisesti vähän iisimmin!

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 14:11

   Jep, reissussa vain ei voi tilata ruoka-annosta ilman, että sen huuhtelee alkoholilla alas 😀 Oli se sit viiniä tai olutta.

   Voin kuvitella miten vaikeaa pidemmällä reissulla on saada edes jonkinlaiset normaalit syömisrutiinit… Mä olin pieni punkero lapsena ja ne geenit on kyllä lujassa vieläkin, jos ei yhtään vahtisi miten syö 😀
   Totta tuo viimeinen! Mulla vaan ei ole vielä tää terveellisempi ruokavalio lähtenyt edes rullamaan ennen kuin tuo seuraava reissu jo koittaa uhkaavasti…

 • Reply Kthetraveller tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 14:14

  Huoh, täällä yksi joka kärsii mielettömästä morkkiksesta ja ähkystä. Housunnappi pinkeenä istuskelen ja pohdin syvällä sisimmässäni: ”Oliko ihan pakko?!” Siinä vaiheessa kun joka nurkalta paistaa pizza/pastapaikkoja ja mentaliteetti on juuri tuo ”no lomallahan sitä ollaan” niin ei hyvää päivää vaan. Palasin juuri eilen Madridista ja painun Viking Gracelle muutaman päivän päästä syömään oikein kunnolla, ensi viikolla taas uusi reissu ruokineen niin olisihan se viisasta katsoa mitä sinne suuhunsa oikein pistää kun reissuja on enemmänkin. No, näillä mennään, ehkäpä otan iisisti huhtikuussa joka on rauhallisempi kuukausi. Lykkyä tykö kevyemmän ruokailuvaihtoehdon etsintään seuraavalla reissullasi, hattua nostan mielenlujuudellesi 🙂

  • Reply Jenna/ Journey Diary keskiviikko, 18 maaliskuun, 2015 at 10:25

   Kuulostaa tutulta! 😀 haha. Jep mäkin tulin siihen tulokseen, et ehkä olis parempi vähän himmata välillä..
   Älä vielä nosta sitä hattua nosta :’D

 • Reply Anu Haapala tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 15:21

  Hei, ruokahan on yksi tärkeimmistä syistä matkustaa ellei peräti tärkein! 😀 Mulla ainakin se menee niin. Toisaalta ei se mässäily yleensä edes aiheuta morkkista, kun lomilla tulee melkein aina käveltyä tosi paljon ja kotona syötyä herkkuja vain harvoin.

  • Reply Jenna/ Journey Diary keskiviikko, 18 maaliskuun, 2015 at 10:27

   Niin on mullakin yleensä, nyt vaan tuntuu siltä, et pieni himmailu tuon syömisen kans vois olla tarpeen 😀
   Good for you, jos arkena ei tuu herkuteltua (: Mulla se jää loman jälkeen päälle ja sit koittaaki seuraava loma ja blaablaa..

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 21 maaliskuun, 2015 at 23:51

  Jep, näinhän se on. Lomalla saa syödä mitä vain :P. En edes muista monta kiloa lihoin viimeksi, kun kävin Tokiossa (olikohan jopa 3kg / 2 vko!), mutta kamalaa se oli jälkikäteen xD. Toisaalta… en antaisi yhtään suupalaa takaisin ;). Eli se oli sen arvoista :P.

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 22 maaliskuun, 2015 at 10:27

   Haha xD Kilot kertyy kyllä mullakin ja lihoan oikein silmissä aina lomalla… Onhan se sen arvoista, ainakin sen aikaa kun se ruoka pyörii suussa :D..

  Leave a Reply