Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paratiisien bucket list

Oon jo ikuisuuden haaveillut pääseväni unelmien paratiisisaarelle, jossa vesi on turkoosia, hiekka sileää ja josta aukeaa merelle täydellinen postikorttimaisema purjeveneineen. Viime rantalomasta on ihan liian pitkä aika. Dubaissa olisi ollut mahdollisuus rantalomaan, mutta kaikki aika siellä meni nähtävyyksien perässä juoksemiseen. Veri vetää kohti kookospähkinöitä ja riippukeinuja. Mun paratiisisaari ei ole mikään autiosaari, koska mikäs paratiisi se olisi, jos ei voisi nauttia kylmästä juomasta ja paikallisesta kulttuurista? Listaankin nyt satunnaisen läjän paratiisimaisia saaria sekä rantalomakohteita, joissa haluan elämäni aikana käydä. Nää mun unelmakohteet vain ei valitettavasti ole sieltä halvimmasta päästä…

Kuvat: We heart it

Mauritius

Olisin halunnut alunperin Mauritiukselle häämatkalle, mutta Dubai oli paljon lempeämpi vaihtoehto lompakolle. Tässä Intian valtameressä sijaitsevassa pienessä saarivaltiossa on kaikkea mitä unelmien rantalomalta haluan; tasokkaita hotelleja, turkoosia vettä, trooppinen ilmasto, postikorttimaisemat, erinomaista ruokaa sekä monenlaista aktiviteettia rannalla loikoilun ohelle, kuten veneily, sukeltaminen, golf ja vaikka hevosratsastus. Meno-paluu -lennoista saisi tällä hetkellä pulittaa momondo.fi -sivuston mukaan noin 1100-2800 euroa riippuen matkan kestosta. Nopeimmin matkan taittaa 14 tunnissa yhdellä välilaskulla. Pitää vissiin alkaa lottoamaan.

MauritiusSeychellit

Seychellien saarivaltion saariryhmään kuuluu 115 saarta, joista vain 33 on asuttuja. Seychellit tarjoavat turistille ehdotonta luksusta ja värikkään kirjon hyvätasoisia aktiviteetteja, kuten sukeltamista, snorklausta ja surffausta. Ite en oo ikinä vielä päässyt surffaamaan, joten sitäkin olisi mahtavaa päästä joskus kokeilemaan. Ei varmaan lumilautailusta olis tuossa lajissa mitään hyötyä? Saarella pääsee harrastamaan myös saarihyppelyä. Suositut saaret Mahe, La Digue, Praslin ja Denis Island kuuluvat kalliimpaan mahdolliseen kategoriaan eristäytyneisyydensä vuoksi. Lennot tähän paratiisiin saa 800-1200 eurolla. Nopein matkareitti kestää n. 14 tuntia yhdellä välilaskulla. largeHavaiji

Ah Havaiji ja jo klassikoksi muodostunut Honolulun Waikiki Beach. Rantaelämän lisäksi pääkaupunki Honolulu tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkkaan yöelämän. Mua kiinnostaisi erityisesti osallistua opastetulle retkelle Hilon saarelle, jossa pääsee tutustumaan maailman aktiivisempaan tulivuoreen. Honolulussa on myös sammunut tulivuori Diamond Head, jolle voi patikoida ihastelemaan upeita näköaloja. Toisesta maailmansodasta tunnettu Pearl Harbour olisi myös mielenkiintoinen nähdä muuallakin kuin televisioruudussa. Lennot tänne irtoaa noin 1300 eurolla. Aloha vaan!large (1)Kuuba

Kuuba olisi vähän erilainen rantalomakohde. Tänne lähtisin kokemaan karibialaista elämäniloa ja kulttuuria sekä haalimaan upeita kokemuksia. Karibialainen musiikki, ruokakulttuuri, amerikanraudat, vitivalkoinen Varaderon ranta sekä pääkaupunki Havanna tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Lennot irtoaisivat 1100-1800 eurolla. Nyyh. Trinidad colorsPulau Tioman

Tätä Malesian itärannikolla sijaitsevaa paratiisia pidetään yhtenä maailman kauneimmista saarista. Rantoja ympäröivistä vuorista ja kauniista luonnosta sademetsineen ja vesiputouksineen on tämä paratiisi tehty. Sademetsästä löytyy useita suojeltuja lintu- ja nisäkäslajeja ja rantaviivalta voi spotata värikkäitä koralleja ja monenkirjavia kaloja. Lennot Malesiaan maksaisi 1000 eurosta ylöspäin. large (3)Kroatian Dubrovnik 

Kroatiaan Adrianmeren rannalle voisin kuvitellakin pääseväni lähivuosina budjetin puolesta. Pitää lisätä hieman realistisempikin kohde, jottei tämä mene pelkästään nyyhkyttelyksi. Dubrovnikissa suuntaisin vanhaankaupunkiin jonkin mielenkiintoisen kulttuuritapahtuman aikaan. Kivipohjaisten rantojen vesi on puhdasta ja kirkasta ja kaupunki on parhaimmillaan kesä-syyskuussa. Lokrumin saarelta löytyy uimarantojen ja luontopolkujen lisäksi mm. kasvitieteellinen puutarha ja muinaisen luostarin rauniot. Myös Mjeltin kansallispuisto sijaitsee lähettyvillä. Lentojen hinnat vaihtelevat ajankohdasta ja lentoyhtiöstä riippuen 150-500 euron välillä. large (4)Ei tarvitsisi kauaa miettiä, jos joku tulisi ilmoittamaan, että haluanko lähteä heti seuraavalla lennolla joihinkin edellä mainittuihin kohteisiin. Oon vähän skeptinen sen suhteen, että noin tulisi käymään, joten jospa vaan kiltisti odottelen äkkirikastumista. Tai meidän 50-vuotis hääpäivää. Kuka onnellinen on jo saanut ruksattua jonkin noista kohteista bucket listaltaan? Oon jo valmiiks vähän kateellinen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Anne | Metallia Matkassa maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:20

  Jotenkin kuulostaa 1000 euroa Malesian lennoista aika kalliilta, kun kyllähän tuosta hilpaisee välillä hyvinkin edulliseen hintaan esim. KL:iin tai Singaporeen josta sitten sisäisellä eteenpäin, tai esim. Bangkokin kautta.

  Joihinkin noista kohteista matkatoimistot järjestävät myös pakettimatkoja. Nekin kannattaa muistaa tarkistaa eikä heittää pyyhettä kehään heti ensimmäisen lentohaun jälkeen. 🙂 1000 euron lennoilla pitäisi jo oikeasti päästä aika pitkälle, sen takia mietin että aika hirmuisia hintoja nuo mitä olit löytänyt.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:28

   Hinnat on todellakin suuntaa antavia ja isolla haitarilla, riippuuhan nuo paljon lentoyhtiöistä ja ajasta jne (: Ainahan niitä tarjouksia tms löytyy. Oon katsellut myös pakettimatkoja, mutta vieläkin tuntuu liian kalliilta meidän tän hetkiselle budjetille…

   • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:31

    Malesiaan tosiaan pääsisi 600e kahdella vaihdolla, kiitos tarkennuksesta (: Olis tosiaan voinut katsoa vähän perusteellisemmin lentoreittejä (:

    • Reply Jenna/ Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 18:04

     Pakko vielä lisätä et meno-paluu -lentojen hinnat tietenkin nuo, ettei joku luule et yhdensuuntasesta tonnia maksais 😀

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:29

  Kolme viimeistä on nähty, kolme ekaa on myös mun listalla 🙂 Kannattaa kesällä tarkkailla matkanjärjestäjien viime hetken lentoja Kroatiaan, Euroopan kohteisiin saattaa päästä pilkkahintaan jos on mahdollista lähteä lyhyellä varoitusajalla!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:33

   Kiva!! (: Maailmasta ei kyllä varmaan edes löydy kohdetta joka ei olis mun listalla, ei sillä… 😀 Joo niin ajattelinkin tehdä, oon joskus bongaillut superhalpoja matkoja juurikin Kroatiaan, mutta aina väärään aikaan!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:42

  Malesia <3 Pulau Perhentian mun lemppari siellä mut Tiomanillekin haluisin käymään 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:46

   Oi että 🙂 Haluun jo menettää paratiisisaarineitsyyteni. Oltais voitu lähtee elokuussa jonnekki edellä mainituista paikoista, mutta päädyttiin sitten loppujenlopuksi Kiinan Pekingiin niin pysytään nyt siinä sitten! Liikaa paikkoja, joissa haluaa käydä…

 • Reply Hanna maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:48

  Malesiaan pääsee halvemmallakin, eli sinne vaan! Eläminen siellä on myös niin halpaa että lentojen lisäksi muita menoeriä ei juuri ole, etenkään Tiomanilla, missä ei ole mitään shoppailtavaa 😀 Monet näistä kohteista löytyy omaltakin listalta, lisäksi kiinnostais Malediivit, Fidzi, Tahiti, Aruba, Martinique…ja aika moni muu paikka 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 17:52

   Joo just itekkin tarkistin Annen kommentin jälkeen, että ei tarvitse niin paljoa lentolipuista pulittaa ja tosiaan niitä pakettimatkojakin löytyy kohtuullisempaan hintaan (: Noi hinnat mitä laitoin olikin nopeimmat ja suorimmat lennot. Jeps, löytyishän noita unelmakohteita vaikka kuinka!! (:

 • Reply AnnKat maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 19:22

  Malesia ja Kuuba löytyy munkin listalta.
  Kroatia on kyllä upea ja sinne onneksi pääsee edullisesti. Jos joskus sinne suuntaat, niin suosittelen käymään Plitvicessä. Myös juurikin Dubrovnikista on helppoa ja edullista matkustaa Montenegron puolelle….

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 08:41

   Kroatiaa on kyllä tosi moni kehunut, täytyy olla vierailun arvoinen paikka! Kiitti vinkistä, en malta oottaa et pääsen suunnittelemaan reissua Kroatiaan! (:

 • Reply Sandra maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 20:16

  Yksi vain noista koettu ja muut haaveissa. Paria ensimmäistä katselin itsekin omalle häämatkalle, mutta jäi todellakin haaveeksi vain. Ehkä sitten joskus rikkaampana…

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 08:42

   Taitaa olla oikein unelmahäämatkakohteita osa noista! Noo mikäs tässä haaveillessa 😀

 • Reply Teea / Curious Feet maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 21:10

  Tiomanilla olen käynyt ja voin kyllä suositella! En kylläkään välttämättä ABC-rantaa, vaikka sillekin on faninsa. Tuonne palaisin mielelläni ja varmasti on joskus edessäkin. Tioman on helppoa yhdistää juurikin esim. Singaporen, Kuala Lumpurin tai jopa Bangkokin kanssa, jonne varsinkin on ympäri vuoden lentoja 400-500 eurolla.

  Kyllähän noihin kaikkiin muihinkin paikkoihin mielellään menisi :). Toivottavasti pääset lähitulevaisuudessa käymään joissakin näistä paikoista!

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 08:45

   Jos Tiomaniin lähtisin niin varmastikin yhdistäisin useampaan kohteeseen sen reissun (: Ei viiti vielä alkaa mitään suunnitella, on pian vahingossa lentoliput ostettu :’D Toivottavasti nyt ainakin Kroatian saisin pian ruksittua listalta (:

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 06:31

  Moi!

  Useampi noista kohteista meillä onkin jo taskussa. Viitisen vuotta sitten mentiin naimisiin Havaijin Mauilla paljaat varpaat valkoisessa hiekassa auringonlaskua katsellen. Se kokemus oli aivan kertakaikkisen upea. Havaiji kokonaisuudessaan Mauin ja Honolulun perusteella ei sen sijan ole ehkä juuri se paratiisein paikka koskaan – riippuen tietysti mitä kohteelta hakee. Havaijiahan tituuleerataan jenkkien Teneriffaksi, eli mikään koskematon paratiisi ei ole kyseessä, kivoja rantoja, paljon ravintoloita ja hyviä palveluita kylläkin löytyy. Mauilla on myös hieno tulivuori, Haleakala, josta käsin katselin kolmekymmentävuotispäiväni auringonlaskua. 🙂 Meitä huvittaisi mennä takaisin katsomaan Kauaita ja kokeilemaan sen kehuttua luontoa kaikessa sen muodossa.

  Mauritius ja Seychellit ollaan plokattu listalta pois, koska Malediivien pitäisi olla näitä parempi paikka. Riippuu tosin varmasti paljonko on rahaa käyttää, sillä mitä enemmän näissäkin paikoissa maksaa, sen exklusiivisempaan paikkaan pääsee ja se vaikuttaa kokemukseen. Malediivit oli kuitenkin THE paratiisi, jossa käytiin kaksi vuotta sitten. Sinne menisin koska tahansa uudestaan, se on ehdottomasti hienoin rantakohde missä ollaan käyty. Aivan upea, kaikkineensa. Korallit on mahtavat ja hiekka niin hienoa, ettei muualla ole vastaavaa.

  Malesiasta taaseen löytyy paljon muitakin paikkoja Tiomanin lisäksi. Viisi vuotta sitten olimme Tiomanin vieressä, ihan pikkuisella paratiisisaarrella nimeltä Lang Tengah. Saarella oli tuolloin kolme hotellia, joten mistään rysästä ei ollut todellakaan kyse ja omaa rauhaa riitti. Lisäksi saatiin vinkki etelämpänä olevasta pienestsä saarresta nimeltä Rawa, joka ei myöskään ole suurien massojen tiedossa.

  Kuuba saattaa olla tällä meidän maailmanympärimatkalistalla, riippuen vähän siitä miten tuo meidän Etelä-Amerikkaosuus muotoutuu. Moni on sanonut että ns. ”oikea Kuuba” näkyy muutaman korttelin verran – ja loput on sitten ihan sitä tavan turremeininkiä, mitä on kaikkialla muuallakin.

  Krotia saa meiltä isot suositukset. Mutta ei kannata jämähtää pelkästään Dubrovnikiin. Kaksi vuotta sitten vuokrattiin isompi villa paikasta nimeltä Orebic. Sen lähistöllä on saaria kuten Hvar ja Korcula, jotka ovat aivan ihania. Kroatiassa saa myös köyhän miehen Toscana -kokemuksen, sillä viinitilat kukoistavat toiminnallaan. Kroatiassa kannattaa ottaa auto alle ja lähteä katsomaan paikkoja myös Dubrovnikin ulkopuolelta.

  Lisäksi listaisin paratiisisaariosioon vielä Indonesian ja unohtaisin esimerkiksi kokonaan Thaimaan, jossa palvelutaso ei yllä tämän maan tasolle, eikä meininki ole yhtään niin mukavaa. Täällä on paikkoja, jotka eivät ole yhtään niin turistoituneita kuin muut, ja rauhaa löytyy, mutta myös sopivasti palveluita. Esimerkiksi meidän tämänhetkinen olinpaikka Gili Air on yksi parhaita rantamestoja missä ollaan oltu.

  Toivon mukaan voidaan parin kuukauden kuluttua voidaan antaa vähän näkemystä vielä Fidjiin, Samoaan tai Tongaan. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 09:55

   Teidän häät Havaijilla kuulostaa ihanalta eikä toi synttärisuringonlaskukaan hullummalta kuulosta! Mietiskelinkin et laitanko listaan Malediivit vai Seychellit (: Kiitos paljon vinkeistä, etenkin Kroatiaan! Varmasti vuokrataan auto sieltä kun kaikki suosittelee (:
   Ja hei en oo yhtään kateellinen teidän tän hetkisestä olinpaikasta.. Ootan postauksia teidän seuraavista kohteista! (:

 • Reply Miila tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 09:30

  Kyllä sitä ainakin kerran elämässä pitää päästä tollaiselle paratiisisaarelle! Unelma olisi jos huoneen terassilta pääsisi samantien pulahtamaan tollaiseen kauniin turkoosiin mereen 😛 Sellainen loma vaan vaatis aika paljon säästämistä, ja miten sitä pystyy säästämään jos säästämisen lomassa on aina kuitenkin päästävä jollekin matkalle 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 09:58

   No kyllä. Voi vitsi, tuollasesta oon saattanut joskus itsekin haaveilla..!

   No sepä tässä se ongelma onkin :’D Eihän tässä ole kuin kolme reissua tiedossa, joista yksi on kaukomatka… Noo ei kai pieni haaveilu vaarallista ole :p

 • Reply satuvw tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 11:39

  Eih, tämän postauksen jälkeen alkoi mietityttämään pitäisiköhän alkaa katsomaan jotain aurinkolomaa tämän arktisen hiihtoreissun jälkeen…. Upeilta näyttäviä paikkoja!!

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 16:29

   Joo se matkakuume voi tarttua! 😀 On kyllä upeita kaikki!

 • Reply Heidi tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 11:45

  Ihania paratiiseja olet listannut. Itse kävin lokakuussa Mauritiuksella, ja se oli todella ihana paratiisi, johon ihastuin paljon enemmän kuin Havaijin Mauiin tai Big Islandiin. Aikaero Mauritiukselle on vaan kaksi tuntia, kun taas Havaijille 12 tuntia. Minäkin haaveilen Seychelleistä. Suosittelen myös Alankomaiden Antilleja eli ABC-saaria. Siellä on upeita, rantoja, missä pääseen suoraan rannalta snorklaamaan.

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 16:30

   Oho, en tiennytkään et Mauritiuksen aikaero on noin pieni! Vaikuttaa unelmien lomakohteelta kyllä. Kiitti vinkeistä (:

 • Reply Susanna perjantai, 13 maaliskuun, 2015 at 22:57

  Trooppinen saari on haaveissa (ja pian toivottavasti myös toteutuu) 🙂 oikeastaan näkisin mielelläni useammankin trooppisen saaren/kohteen samalla reissulla, joten suunnittelu jatkukoon

  • Reply Jenna/ Journey Diary lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 10:16

   Totta, jos niin kauas lähtee niin kiertelis sit samalla muissakin kohteissa siinä lähimaastossa (: toivottavasti päästään molemmat vielä!

  Leave a Reply