Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turistina kotikaupungissa – lapsellinen viikonloppu Tampereella

Mulla oli tehtävänä saada 7-vuotias pikkusisko viihtymään meidän luona viikonlopun yli. Tuli siinä itsekin samalla katsottua kotikaupunkia ihan uudessa valossa turistin silmin. Miten siis saada ekaluokkalainen viihtymään Tampereella? Sai kyllä hyvin viihtymään 20-vuotiaankin, ei sillä!

Oli pakko turvautua puhelimeen kuvaamisessa, kun oon onnistunut hukkaamaan kameran laturin…. Toivottavasti löytyy ennen keskiviikkoa, ettei tarvitse postata puhelinkuvia Puolasta!

1. Daddy’s Diner ja Paavo Pesusieni kuivalla maalla 3D

Daddy’s Diner sopii lapsille täydellisesti. Saimille tilattiin ranskikset tyylikkäästi tarjoiltuna pahvisesta Dadyllacistä. Vuohenjuustohamppari sen sijaan löysi tiensä vatsan kautta meikäläisen sydämeen. Illan kruunasi 3D-leffa, jossa menoa ja meininkiä riitti. Ehkä vähän liian lennokas pätkä mulle ja Samille, mut pääasia että Saimi tykkäs!
IMG_0271-001

2. Vapriikki

Olin aluksi vähän epäileväinen, että viihtyykö tuo känkkäränkkä museossa viittäkään minuuttia, mutta hyvinhän siellä saa lapsetkin ajan kulumaan! Vapriikissa on Postimuseo, Luonnontieteellinen museo, Maakuntamuseo ja Jääkiekkomuseo. Nättelyitäkin löytyy jos jonkinlaista, joissa saa lapsenkin viihtymään (linkki). Suosittelen!IMG_0463-001IMG_0459IMG_0448

IMG_0462Tuli aika fossiilifiilis, kun mun lapsuuden lempilelut olikin nyt muka museokamaa. Saimin mielestä nuo vanhat My Little Ponyt on outoja ja Barbiellakin oli kuulema nolot vaatteet…IMG_0415IMG_0416IMG_0426Nukke repäisty tuohon suoraan jostain kauhuleffasta… IMG_0461IMG_0460-001IMG_0399IMG_0458Vapriikissa vierähti helposti pari tuntia. Saimin ehdottomat lempparit oli Lelunäyttely, Kivimuseo ja Luonnontieteellinen museo. Jääkiekkomuseo ja Suomalaisten Pyhiinvaellukset -näyttely sen sijaan mentiin juosten läpi.

3. Pikku Kakkosen leikkikenttä

Tarviiko tätä edes selitellä?IMG_0457-0014. Näsinneula

Näsinneulasta sai hyvän käsityksen siitä, miltä Tampere näyttää yläilmoista. Saimia kiinnosti landscapea enemmän kuitenkin Näsinneulan aulan kalapeli ja marsuaitaus. Oltais voitu käydä myös Akvaariossa ja Planetaariossa, mutta ne jäi seuraavaan kertaan. IMG_0464IMG_0503IMG_0517IMG_0496Kotikaupungin kotimaanmatkailua parhaimmilaan! Pikkusisko toi kyllä kivaa vaihtelua tähän viikonloppuun. Me jatketaan iltaa täällä Netflixin Kids -kategorian parissa ja syödään karkkia naistenpäivän kunniaksi. (: Hyvää viikonlopun jatkoa sinne ruudun toisellekin puolelle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 19:59

  Mä oon miettinyt jo pitkään, että täytyisi käydä Vapriikissa joku päivä! 🙂 Saa nähdä, koska sais aikaseksi. Tampereella on kyllä aika paljon lapsille sopivia nähtävyyksiä, ja kesällä listaan saa lisätä vielä Särkänniemen 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 10:00

   Ite en ollu ennen tätä käynytkään (: no on kyllä, kesällä vielä paljon enemmän!

 • Reply Tiia/reisereise sunnuntai, 8 maaliskuun, 2015 at 20:42

  Ai Kivimuseo on nykyään Vapriikissa! Muumi-museokin taidettiin muuttaa jonnekin siitä Metson vierestä…
  Kylläpä näyttää kauniilta talviset maisemat Näsinneulasta! Pitääkin muistaa jos ensi vuonna menisi tornissa käymään talvella. 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 9 maaliskuun, 2015 at 10:01

   Joo siellä se! Oli kyllä hienot maisemat (:

  Leave a Reply