Holiday International Sharjah, Arabiemiraatit (hotelliesittely)

Vihdoin saan aikaiseksi kirjoitella tarkemmin meidän häämatkan majoituksesta, Holiday International Sharjahista. Hotelli sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla viihtyisän Khaled Laguunin tuntumassa ja vain 10km päässä naapuriemiraatista Dubaista.

Tämä hotelli on varmasti jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta se täytti kuitenkin kaikki meidän odotukset. Hotelli sopii täydellisesti matkailijalle, joka haluaa hyvää palvelua ja vastinetta rahoilleen kohtuulliseen hintaan – toisin sanoen sniiduilijalle, joka ei halua maksaa itseään kipeäksi luksuspuitteista edes häämatkallaan hehe. Meidän 8 päivän mittaiselle lento+hotelli (sis. aamiaisen)-honeymoonpaketille tuli siis hintaa 690 euroa per naamataulu.

IMG_3491IMG_4227Hotellin parasta antia on hyvän sijainnin lisäksi upeat näkymät hotellin ylimmistä kerroksista – kerroksia on 14 ja meidän huone oli 11. kerroksessa. Muistan niin elävästi sen, kun ensimmäisen kerran ihastelin parvekkeelta alas kaupungin valoja innoissani siitä, että koko loma on vasta edessä. Voisin pikakelata itseni samantien takaisin siihen hetkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaisin asiaan. Parvekkeella oli luonnollisestikin meluisaa johtuen liikenteestä, mutta äänet eivät kantaunueet onneksi huoneeseen asti, ainakaan me ei häiriinnytty melusta. Rukouskutsut kyllä kajahtivat viisi kertaa päivässä seinien läpi, mutta sehän on vain eksoottinen osa tätä paikallista kulttuuria. IMG_3475IMG_7962Yleiset tilat olivat puhtaat ja persoonalliset, tosin vanhanaikaiset – vanha hotelli kun on kyseessä. Pieni pintaremontti siellä täällä tekisi ihmeitä. Hotelliin kirjautuminen järjestettiin niin, että respan henkilökunta keräsi kaikilta asiakkailta passit ja kehotettivat sitten istuutumaan ja odottelemaan. Tää käytäntö tuntui hieman kömpelöltä, miksei vain voitu palvella yhtä asiakasta kerrallaan alusta loppuun asti? Saatiin kuitenkin lasilliset appelsiinimehua, mikä teki odottelusta huomattavasti mukavampaa. Loppujen lopuksi ei odoteltu kuin about 10min, kun laukkupoika huikkasi meidät mukaansa. Kannattaa varautua jo etukäteen antamaan tippiä henkilökunnalle, jos ei yleensä ole tapana pitää kolikoita mukana. IMG_4218IMG_8374IMG_3487IMG_4214IMG_3486IMG_3489IMG_4215Nuo maalaukset ilmestyivät aulaan yhtäkkiä, en sitten tiedä oliko ne siinä myytävänä vai muuten vaan. Ei  käyty ollenkaan hotellin kalaravintolassa, mutta kerran käytiin kahvilla hotellin Tea Gardenissa. Vanhanaikaisen ja kullanhohtoisen glamourin jälkiä havaittavissa jälleen. Kahvila oli todella ylihinnoiteltu ja vaikkakin cappuccino oli oikein hyvää, ei kiinnostanut maksaa siitä toista kertaa neljää euroa. Kävikin ilmi, että tuohon hintaan kuului myös muutama pieni kakkupala ja 0,5l vesipullo. Aika ovelaa, ihan kaupanpäälle saatiin ja silleen!

Tässä vaiheessa on pakko kehua hotellin ripeää henkilökuntaa korvaamattomasta avusta meidän taksiin jääneen kameran metsästyksessä. Sami unohti kameran taksiin, joka ehti ajaa takaisin Dubaihin, mutta respan työntekijän raivoisan soittelusodan jälkeen saatiin kuin ihmeen kaupalla kamera takaisin. Koko hotellin henkilökunta teki kyllä turvamiehistä lähtien kaikkensa, että saisivat asiakkaiden hymyn taas huulille.
IMG_4219IMG_4223Pöytiin oli laitettu hälytä tarjoilija paikalle kätevästi -nappulat, joita saatiin painella kerran jos toisenkin ennen kuin saatiin ne kahvit  ja ne kaupanpäälliset tilattua. Henkilökunta puhui sujuvaa englantia ja palvelu oli todella ystävällistä, vaikkakin hieman hidasta. No eipä meillä ollut kiire mihinkään, lomallahan siinä oltiin. Kahvilan tupakinsavuinen ulkoterassi oli melkeen aina täynnä väkeä, joten tottakai oli ymmärrettävää, että se aiheutti ruuhkaa työntekijöille. IMG_3481IMG_3482IMG_3485Samia kyllästytti mun hissipeilikuvailut.

Hotellin toisen puolen huoneissa on näkymät uima-altaalle ja Khaled Laguunille päin, olis kyllä kelvannut sekin! Ei kokeiltu saunatiloja ja kuntosalia, siinä +25 asteen auringonpaisteessa oli ihan saunaa ja kuntosalia tarpeeksi meille. Keskityttiin sen sijaan auringonottoon ja altaassa lillumiseen. Kullanhohtoinen glamour from back in the days ei ihan ulottunut pihalle asti. Nurmikko ja puskat oli hoidettu hyvin, propsit ylipäätään siitä, että tuonne on edes saatu nurmikko kasvamaan. Aavikolla kun ollaan. IMG_8140IMG_3572IMG_3578

IMG_3680

Ilmaisella kyydillä pääsi joka päivä klo 10 ja 16 Deira City Centerille (iso ja vierailun arvoinen ostari sekin), josta pääsi nopeasti metrolla loppumatkan Dubaihin. Takaisin kyyti lähti myös kaksi kertaa, iltapäivällä ja klo 21. Tuossa sitä odoteltiin maireana minibussia ja Dubain nähtävyyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sitten meidän huoneeseen, joka oli kaikkea sitä, mitä tuon veroiselta hotellilta voi odottaakin. Perussiisti ja hyvin kaikki oleellinen löytyi, mutta rumahan se oli kuin mikä, ei kai sitä voi alkaa kieltämäänkään. Taas tuota mun palvomaa oranssia. Ja vihreää. Sanonpahan vaan, että älkää erehtykö luulemaan tätä huippuluokan modernin luksushotellin ilmentymäksi. Meille tämä kuitenkin kelpasi viikon loman ajaksi täydellisesti. Siivooja kävi joka päivä ja vaihtoi joka kerta uudet pyyhkeet sekä toi uudet pienet vesipullot ja teepussit. Lakanoita ei vaihdettu joka päivä, mutta käsi ylös kuka vaihtaa ne joka päivä? IMG_3437IMG_3443IMG_3440IMG_3459Kerrankin tuollainen television kokoinen tv, eikä mitään mikroaaltouunia! Kanavatkin näkyivät moitteettomasti.

Kylppäri ja wc-tilat oli ikiaikaisen vanhat (yllätys sinänsä), mutta ennen kaikkea puhtaat. Suihku oli vähän hankala kunnes sen oikkuihin tottui. Kylppäristä löytyi hiustenkuivain, kylpyvaahtoa, hiusshamppoota ja suihkugeeliä pienissä purnukoissa. Nekin vaihdettiin aina uusiin kun menivät tyhjiksi. Huonesiivoja oli tosi kiva ja kohtelias, joka kerta tervehti iloisesti ja kyseli kuulumisia kun käveli käytävällä ohi. Tälläset asiat vaan piristää. IMG_3458IMG_3456Huoneen katossa olevan nuolen tehtävä on osoittaa Mekkaan päin, ainakin näin uskallan olettaa. Huoneen Wi-Fi toimi joka toinen minuutti ja yhteys katosi melkein samantien aina kun olin vaivalla saanut yhteyden nettiin muodostettua. Bloggaajan hermothan siinä meni. Nettiyhteys oli tosin ilmainen, kiva vaan jos olisi vielä toiminutkin.

IMG_3560Olisi ollut mielenkiintoista kurkistaa Royal Suite -huoneeseen, ihan vaan koska oon utelias ihminen. IMG_3668Sitten mun lempiaiheeseen eli aamiaiseen! Aamupala oli todella positiivinen yllätys. Tän aamupalabuffan jälkeen on vaikee innostua mistään keskiverto periaatteessa tavallaan ihan ok -aamiaisesta. Kaikkea löytyi, mitä vaan osasi kuvitella ja keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan palvelu oli hyvää. Kokki pyöräytti luukulta käskystä asiakkaan toiveen mukaisen munakokkelin, jos tälläisä palvelua tajusi hyödyntää. Me tajuttiin toi vasta viimesenä aamuna… Kahvit ja teet tarjoiltiin pöytiin, mikä aluksi ihmetytti suomalaiseen itsepalvelukulttuuriin tottunutta turistia. Siinä sitten odottelin kiltisti tarjoilijaa paikalle, vaikka näin kahvipannun suoraan silmien edessä metrin päässä. Menin nimittäin kerran hakemaan kahvia omatoimisesti ja tarjoilija suunnilleen juoksi pysäyttämään mun aikeet ja ohjasi takaisin pöytään istumaan. No ei siinä.

Tuo appelsiinimehu oli niin hyvää ja raikasta. Hedelmätkin oli joka aamu tuoreita ja kaikki muutkin tarjottavat, en nyt vaan keksi yhtäkään negatiivista asiaa tuosta aamupalasta. Sharjahissa ei yleisesti syödä sianlihaa, joten pekonit ja nakit oli kaikki kanaa/nautaa tms. IMG_3670IMG_3565-001IMG_3566IMG_3570IMG_3564Kaikenlaista sörsseliä ja kananakkia noiden kupujen alta paljastuikin. Leivonnaiset ja pullatkin näytti niin hyviltä, mutta en ikinä muistanut jättää tilaa niille. Viikon päivät on hyvä polkaista käyntiin kunnon ähkyllä! On muuten kauheen salamyhkäinen tuo aamupalalinjaston kuvausoperaatio aina, vihaan sitä kun ihmiset tuijottaa kysymysmerkkeinä mun ruokakuvaussessiota, mutta sit kuitenkin ärsyttää jos kuvat jää ottamatta. Oonko ainoa bloggaaja, jolla on tälläisiä tuntemuksia?

IMG_3672Vielä loppuun pientä yhteenvetoa hotellin plussista ja miinuksista!

Plussat:

 • Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja asiakas otettiin hyvin huomioon joka tilanteessa
 • Todella kattava, monipuolinen ja hyvä aamupala
 • Yleissiisteys ja puhtaus
 • Iso piha pelikenttineen ja viihtyisä uima-allas, aurinkotuoleja oli riittävästi
 • Sijainti Sharjahin keskustassa ja laguunin läheisyydessä
 • Hyvä hinta-laatu -suhde
 • Hyvät näköalat ylimmistä kerroksista
 • Ilmaiset bussikyydit Deira City Centerille ja takaisin 2 kertaa päivässä

Miinukset:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Ilmainen wi-fi ei toiminut läheskään aina
 • Vanhassa hotellissa näkyi ajan tekemät kolhut, mikä on tosin ymmärrettävää
 • Hotellin kahvilan hinnat hieman liioiteltuja

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Marimente maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:05

  Jes, mielenkiintoinen postaus! Mua kiehtoo kovasti Dubai, Abu Dhabi ja Arabiemiraatit ylipäätään joten oli kiva lukea kokemuksia Sharjahin hotellista. Minun silmissä tuo näyttää ihan ok perushuoneelta, tosin oon kyllä nähny tähän mennessä vaikka minkälaista luukkua joten tuossa menisi varmasti useampi yö ihan mukisematta 🙂 Ja aivan ihanalta kuulostaa tuo aamiainen hyvine palveluineen! Mulla on myös sama fiilis aamupalakuvausten suhteen, kun en haluaisi häiritä hotellin muiden asiakkaiden ruokarauhaa, mutta silti ne kuvat on otettava. Piste 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 23:30

   Kiva, että jollekkin on jotain hyötyä ja iloa tästä (: kyllähän tuolla kelpasi yöpyä!
   Niinpä haha 😀 hyvä etten oo ainoa! Kiitos kommentista (:

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:29

  Toisinaan noi kylkiäiset on kahviloissa ihan ok, mutta tuo teidän episodi vaikuttaa jo vähän pakkomyynniltä. Vähän hassua. Oikein kivan oloinen hotelli! Viimeaikoina itekkin yöpynyt paljon melko aikansa eläneissä paikoissa. Tässä on kyllä ihan hyvin saatu sellanen vanhahtava fiilis siivottua pois esim noilla kivoilla sisustuksilla.
  Näköalat on aina se mikä saa multa pisteitä ja huh huh, en varmasti jäis kylmäksi tuosta 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 23:40

   Joo tuli kyllä vähän huijattu olo.. Mutta eipä täs suurista summista puhuta (: vanhanaikaisuus pilkahteli aina välillä esiin hienojen sisustusjuttujen takaa, sopivasti kuitenkin 😀 näköala oli kyllä täys ylläri!

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:29

  Mukavalta paikalta näyttää!
  Heh, täällä yksi joka heiluu kamera kädessä tarjoiluvadilta toiselle ja saa aikaan kummastuneita katseita miksi kuvata sämpylät, munakokkelit ja muut sörsselit! 😀 No ei se mitään, tulkoon kysymään ketä häiritsee! 😀

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 23:43

   Haha!! kyllä mä sen tavallaan tajuan miks näyttää vähän kajahtaneelta kuvailla tarjoiluvateja zoomi sämpylässä, siks se välillä vähän hävettääkin.. mutta saapahan hianot kuvat blogiin! 😀

 • Reply Kthetraveller maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 21:46

  Ihana postaus, tuli niin mieleen oma Sharjahin keikka ja meidän hotlan vanhahtava sisustus 🙂 Mutta samat mietteet mullakin ton aamupalakuvauksen suhteen. Ymmärrän sua.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 23:47

   Kiitos! (: nojoo no enhän mä tässä ainoa antibloggaaja ookkaan, kun tuntuu muillakin vähän vaivaannuttavalta välillä :D..

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 22:28

  Hyvä et saitte huoneen sun lempivärillä sisustettuna. 😉 Oranssi vaanii sua!

  Hyvä ja kattava postaus, varmasti apua jollekin joka ko. hotelliin menemistä pohtii.

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 23:49

   No älä vaan! Kai se on vaan opeteltava rakastamaan noita sävyjä, koska muun värisinä en huoneitani vissiin saa!

   Kiitos kommentista(:

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 08:43

  Mielenkiintoinen ja kattava postaus :). Hotelli näytti kaikin puolin toimivalta ratkaisulta ja hienointa on se, että henkilökunta oli noin palvelualtista.

  Ps. Tuo valokuvausjuttu aamiaisella on aina ongelmallista omastakin mielestäni. Yleensä buffetti on sen verran täynnä, ettei siinä edes viitsi räpsiä kuvia, joten pyydän suosiolla ainakin yhteistyöhotelleilta niitä aamiaiskuvia käyttööni esim. nettisivuilta. Harvoin on päässyt kuvaamaan ”tyhjää” aamiaistilaa, mutta on niinkin joskus käynyt :).

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 11:48

   Kiitän! (: Joo, henkilökunnan palvelualttius kun ei aina ole itsestäänselvyys, vaikka pitäisi!
   Ja kiitti neuvosta! Pitääpä toimia jatkossa noin, jos kuvat jää syystä tai toisesta ottamatta (:

 • Reply Esme tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 13:25

  Hei jes, ollaan ens viikolla menossa just samaiseen hotelliin ja ihan mahtavaa kuulla positiivista palautetta siitä! Aloin oottamaan tota aamupalaa innolla haha 😀 Mietin, että jos noi hotellin kuljetukset Deiraan ei sovi omaan aikatauluun niin pääseekö hotellilta kätevästi taksilla Dubaihin ja toisinpäin? Kauanko suurinpiirtein meni aikaa Dubaihin matkustamiseen?

  • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 13:40

   Mahtavaa! 😀 Hotellin edessä oli melkeinpä aina takseja ja voi respastakin pyytää soittamaan taksin, että onnistuu! Dubain puolelta voi olla vähän hitaampaa päästä Sharjahiin, kun eivät halua ajella sieltä varsinkaan ruuhkien aikaan, koska Dubain taksit eivät saa ottaa Sharjahista väkeä kyytiin enää paluumatkalla, eikä Sharjahin taksit saa ottaa väkeä kyytiin Dubaista palatessaan. Deirasta kulkee heti metro mistä pääsee suoraan Dubaihin kätevästi, joten taksin voi ottaa myös Deira City Centeriin ja siitä mennä loppumatka metrolla, jos haluaa päästä vähän halvemmalla. Me tehtiin näin, jos missattiin se ilmanen kyyti (: Ilman ruuhkia matkaan meni n. 20 min, mutta jos ruuhka on paha (aamu 7-9, iltapäivä 15-14 ja 21-23 on yleisimmin ruuhkaa), voi matkaan mennä moninkertainen aika.

   Oon kertonu noita samoja juttuja tarkemmin aikaisemmissa postauksissa, myös Sharjahista yleisesti sekä eroja Sharjahin ja Dubain välillä, mitkä olis mun mielestä ainakin ihan hyvä tietää! Tässä linkkejä:
   https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/01/28/hyva-tietaa-arabiemiraateissa-vaikeuksien-kautta-voittoon/

   https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/01/23/paloja-haamatkaltavaihtoehtoinen-lomakohde-sharjah-uae/

   https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/01/21/paloja-haamatkaltadubai-uae/

   Lähteekää ihmeessä pyörähtämään myös Abu Dhabissa, jos on aikaa (: Siitäkin löytyy postauksia.

   • Reply Esme tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 18:19

    Kiitos paljon näistä! 🙂

    • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 3 maaliskuun, 2015 at 18:23

     Eipä mitään, hyvä jos on hyötyä! (:

 • Reply Outi torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 21:33

  Olipa kivaa ja nostalgista päästä kurkistamaan kuviesi yms myötä tähän hotelliin, jossa ollaan majoituttu vuonna 1993! Sen jälkeen Sharjah´ssa käydessä nähtiin hotellin ympäristön muuttuneen todella paljon, esim. silloin yli 20v sitten hotellin uima-allasalue ja laaja pihanurmikko rajautui Khaled-laguuniin ja hotellilla oli tavallaan oma pieni (hiekka)ranta, vaikkakaan siinä ei muistaakseni voinut uida. Nyt siellä käydessä huomattiin, että hotellin ja laguunin väliin on tullut ilmeisesti täyttömaata : puistoaluetta ja kävelyraitti. Kuviesi kautta oli mukava päästä myös kurkistamaan hotellin ”sisälle” monen vuoden jälkeen…

  • Reply Jenna/ Journey Diary torstai, 5 maaliskuun, 2015 at 23:46

   Oho, voi että! 😀 Joo vieressä oli iso puisto täynnä palmuja ja aivan hotellin takana menee laguunin varrella kävelykatu! Ajattelinkin, että on varmaan aikoinaan ollut hulppea hotelli, kun vieläkin oli kuitenkin nähtävissä joitain merkkejä hotellin kulta-ajoista. Yritinkin selvittää hotellin rakennusvuotta, mutta en löytänyt. Rakennustyylikin on aivan eri kuin muissa kaupungin kerrostaloissa. Hauska yhteensattuma! (:

  Leave a Reply