Suomen suurin matkablogiyhteisö

Meidän yhteinen reissutaival

Mikään ei ole parempaa, kuin matkustelu rakkaan ihmisen kanssa. Ollaan meidän kolmevuotisen yhdessäolon aikana kuljettu monet yhteiset matkat ja siinä ohessa kerätty monet yhteiset matkamuistot. Toivottavasti päästään kiertämään maailmaa vielä paljon lisää tulevaisuudessakin, sillä nähtävää maailmassa riittää. Ajattelin tässä lauantaiaamun ratoksi koota kaikki meidän yhteiset matkat yhteen postaukseen. Tulee itsekkin tässä samalla muisteltua, että missä sitä ollaankaan oltu!

Marraskuu 2012 Egypti, HurghadaDSCN1975WP_001274600339_3791306789692_1131444467_n

Varattiin meidän ensimmäinen yhteinen matka hetken mielijohteesta, kun telkkarista tuli joku lomamainos. Oltiin tuossa vaiheessa seurusteltu jo puoli vuotta ja menty juuri pari päivää sitten kihloihin, mutta ei jostain syystä oltu aiemmin ajateltu matkustelua sen kummemmin. Matka varattiin tosiaan elokuussa ja itse matkalle lähtö koitti vasta marraskuussa, joten sitä saikin odotella hetken aikaa… En tajua mikä järki oli varata matka niin pitkän ajan päähän… Kai me vielä tuossa vaiheessa ajateltiin, ettei sitä voi enempää matkustaa kuin kerran vuodessa 😀

Tuota reissua odotettiinkin kuin kuuta nousevaa. Jo ensimmäisenä päivänä koettiin totaalinen kulttuurishokki, siitä kirjoittelinkin Mikä kulttuurishokki? -postauksessa (linkki). Tuon reissun fiiliksiä voi lukea myös Turkoosia vettä ja savupiippuja –postauksessa (linkki). Tein myös yhteenvetoa Hurghadan hyvistä ja huonoista puolista, jos joku on suunnittelemassa matkaa sinne päin (linkki). Meidän matka osui tosi huonoon aikaan kun vallankumouksen jälkeiset mellakat olivat aiheuttaneet turistikatoa, eikä noiden mellakoiden vuoksi uskallettu lähteä käymään Hurghadan ulkopuolella pällistelemässä pyramideja ja muita Egyptituristin must see juttuja. Onneksi Egyptin matkailu on nyt hiljaisten turistivuosien ja levottomuuksien jälkeen hyvässä nousussa.

Elokuu 2013 Turkki, Side & Antalyareeesorna 311reeesorna 300WP_006035

Edellisestä reissusta olikin kulunut jo tovi, kun vihdoin päätettiin kesätöiden loputtua ottaa ja lähteä taas – tällä kertaa tuttuun ja turvalliseen Turkkiin. Ite olin käynyt Turkissa aikaisemminkin ja yritin vakuutella Samille, ettei Turkissa ole ihan niin räikyvät kulttuurierot kuin Egyptissä. Sami lähti reissuun vähän skeptisenä, mutta kyllä ne epäluulot osoittautui turhiksi siinä matkan aikana. Saatiin lomalta juuri sitä mitä kaivattiinkin; aurinkoa, renotutumista, hyvää ruokaa ja arjesta irtautumista. Kirjoittelin reissusta teinimäiseen tapaani Side + Antalya = perfect getaway –postauksessa (linkki) sekä postauksessa Pako Antalyaan (linkki).

Marraskuu 2013 Unkari, Budapest
WP_007357WP_20131110_033WP_007337

Tässä kohtaa voisin sanoa, että se kuuluisa reissukärpänen oli tehnyt tehtävänsä. Alettiin pikkuhiljaa tajuta, että matkusteluun ei tarvitse laittaa koko vuoden säästöjä ja että pääsee sitä reissuun halvallakin. Budapest yllätti kaupunkina positiivisesti, tosin paikallisesta eläintarhasta jäi paha mieli. Kirjoitin eläintarhavierailusta Marraskuinen Budapest ja masentava eläintarha –postauksessa (linkki). Vähän positiivissävytteisempää reissufiilistelyä löytyy So we went to Hungary…-postauksesta (linkki).

Joulukuu 2013 Viro, Tallinna WP_007729WP_007766Hupguhpii

Tallinnassakin ollaan käyty yhdessä vain kerran. Tuolloin lähdettiin vähän isommalla kaveriporukalla moikkaamaan yhteistä kaveria, joka oli juuri muuttanut Tallinnaan opiskelemaan. Käytiin Lennusadamin merimuseossa ja yövyttiin kaksi yötä ihanassa Kreutzwald Hotel Tallinn -hotellissa. Titanicilla etelänaapurissa ja Kreutzwald Hotel Tallinn –postauksessa (linkki) onkin perusteellisempaa sepustusta tuosta reissusta. Pakko pahoitella kuvien laatua, ei ollut vielä pitkään aikaan blogista tietoakaan tuossa vaiheessa…

Maaliskuu 2014 Saksa, BerliiniIMG_1360IMG_1335IMG_1027

Berliinistä muodostuikin heti meidän molempien lempikaupunki. Tulee aina kevätaurinko mieleen, kun ajatteleekin Berliiniä. Jos hyvin käy, päästään vielä tämän vuoden puolella nauttimaan tuon miljoonakaupungin antimista. Tästä reissusta voipi lukea Keväinen Berliini -postauksesta (linkki) sekä postauksesta Colorful & Bohemian Berlin (linkki). Neljä päivää tuolla ei riittänyt mihinkään!

Syyskuu 2014 MallorcaIMG_1515IMG_1480IMG_1131

Mallorcalla viimein päätettiin tän matkablogin perustamisesta, joten kuviinkin panostettiin tuolla reissulla vähän erilailla. Niitä kuvia kertyikin sitten muutama, ja tietenkin ne kaikki piti ahtaa blogiin. Tässä mun kaikkien aikojen ensimmäinen blogipostaus eli Eka postaus & Mallorca! (linkki) ja juttu jatkui Mallorca part II -postauksessa (linkki). Eipä tässä vielä kaikki, koska Mallorcastahan riitti juttua enemmänkin (linkki, linkki ja linkki).

Joulukuu 2014 Puola, GdanskIMG_6588IMG_2732

IMG_2883

Viime joulukuinen Puolan reissu onkin vielä tuoreessa muistissa. Gdanskista löytyikin todellista joulutunnelmaa, vaikkei lunta ollutkaan (linkki). Menopaluu-lennot kustansivat hurjat 24 euroa (halpalentoyhtiö Wizz Airista tämän linkin takana juttua) ja hotelliyö meiltä molemmilta yhteensä 90 euroa (hotelliesittelyä tämän linkin takana), joten todellinen budjettimatka oli siis kyseessä. Jos taas mietit mitä tehdä ja nähdä Gdanskissa, voit kurkata tämän linkin taakse. Tykkäsin Puolasta niin paljon, että oon nyt lähdössä sinne uudestaan parin viikon päästä, en malttaisi odottaa!

Tammikuu 2015, Arabiemiirikunnat: Dubai, Sharjah ja Abu Dhabi IMG_8366IMG_4467IMG_4380Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä – meidän ikimuistoinen häämatka Arabiemiraateissa. Ei olekaan kauaa, kun oon tämän reissun fiiliksiä tänne päivitellyt. Jos joku missasi Dubain (linkki), Sharjahin (linkki & linkki) ja Abu Dhabin (linkki & linkki) postaukset, niin sieltä vain katsomaan, jos kiinnostaa.

Tämän näköinen olikin meidän tähänastinen reissutaival! Herra ja rouva Valtari kiittää ja kuittaa. 

IMG_1469Hääkuviakin löytyy muuten läjäpäin lisää tämän linkin takaa (:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Heidi sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 09:29

  Hauska nähdä, kuinka reissutahti on vaan kiihtynyt teillä! 🙂

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 12:27

   Niinpä! En ois kyllä alussa uskonu, et näinki paljon innostutaan matkustelemaan 😀 Matkakuume on vaan kasvanut sitä mukaa kun ollaan nähty uusia paikkoja!

 • Reply Emmi sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 13:23

  Vitsi ees muistanukkaa, missä kaikkialla ootte ollu! Meidän omaa reissua suunnitellessa 😉

  • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 1 maaliskuun, 2015 at 13:26

   Jep 8)!

 • Reply Arja / Haavematkoja maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 18:51

  Kivoja reissuja! Musta tuntuu, että moni tuttu on käynyt lähivuosina just Arabiemiraateissa häämatkalla, ilmeisen sopiva kohde siihen tarkoitukseen siis 🙂 Aivan ihana tuo kuva sateenvarjoista!

  • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 2 maaliskuun, 2015 at 19:05

   Oon kyllä itekkin tykännyt joka kohteesta (: Johtuisko osittain siitäkin, kun Arabiemiraatit on varmaan lähin mahdollinen paikka missä on lämmin talvella, meillä ainakin vaikutti se keskeisesti päätökseen. Kiitos paljon piristävästä kommentista! (:

  Leave a Reply