Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämäni aakkoset

Oon törmäillyt näihin elämäni aakkoset -postauksiin aina välillä eksyttyäni matkablogigenren ulkopuolelle ja oon monta kertaa aatellut, että voisi itekkin pistää aivonystyrät töihin ja miettiä jokaiselle kirjaimelle jokin tämän hetkiseen elämääni sopiva sana. Kyllähän tätäkin voisi varmasti muokata jollain aasin sillalla matkailuun liittyväksi, mutta onhan mulla tosiaan muutakin elämää kuin matkojen suunnittelu ja toteuttaminen. Toivottavasti nautitte tästä alkupuheesta, jos nyt vaikka pääsisin itse asiaan…large

A | Ensimmäisenä tulee mieleen tuo mun aviomies, joka tekee mut onnelliseksi joka päivä ihan vaan olemassaolollaan.

B | Oon nyt vajaa 5 kuukautta pitänyt tätä blogia pystyssä ja ainakin tähän mennessä on ollut kivaa. Postailu ei ole kertaakaan tuntunut pakkopullalta, päinvastoin. Pullasta puheenollen, katoin yks päivä noita hakusanoja minkä kautta tähän blogiin on päädytty ja yksi niistä oli pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä…. Mutta tosiaan, mielelläni pakenen kaikkia velvollisuuksiani ja alan tiskaamisen tai koulujuttujen sijaan luonnostella postausta. Vähän niin kuin nyt.

C | Voisin juoda ämpäreittäin chai lattea. Kahvilla käyminen on vaan Suomessa hävyttömän kallista, mutta välillä on vaan niin luksusta mennä kivaan kahvilaan istuskelemaan. Reissun päällä tulee käytyä kahviloissa jopa pari kertaa päivässä. Alkaa niin helposti kahvihammasta kolottaa siinä kun on koko päivä lompsittu pitkin ja poikin.

D | Sain tänään puhelun, jossa ilmoitettiin mut tervetulleeksi duuniin kuukauden päästä.   Money on my mind$

E | Löysin itseni usein kaikenmaailman estradeilta nuorempana ja harrastin paljon kaikenlaista. Oon harrastanut tanssia yli 10 vuotta ja siitä 5 vuotta ohjasin omaa tanssiryhmää. Lapsena soittelin puhkuen ja puhisten klarinettia ja siinä sivussa pianoa. Myöhemmin ostin kitaran, jota tulee silloin tällöin vieläkin rämpyteltyä. Tykkään myös laulaa ja näytellä, teatteria oon harrastanut 5 vuotta. Jotenkin sitä vaan on unohtanut kaikki harrastukset, enkä enää soittele pianoakaan kuin koulun pakollisilla kursseilla. Harmi sinänsä, koska sain noista harrastuksista paljon iloa elämään. Jossain vaiheessa nuoruudessa mun mielenkiinto kaikkea kohtaan lopahti, mikään ei vaan enää jaksanut kiinnostaa. Onneksi nyt nuo ajat ja se ajatusmaailma ovat historiaa, mutta niin on ikävä kyllä harrastuksetkin.

F | Mulla pääsee f-word välillä vähän liiankin helposti suusta. Kiroileminen tosin tutkitusti lievittää kipua.. Paha sanoa pitääkö tuo sitten paikkaansa, ku en oo ikinä potkaissut varvasta ovikynnykseen ilman fuckkelia.

G | Tappelen itseni kanssa päivittäin miettiessäni, että haluanko geelikynsiä vai en. Tuhlaanko niihin vai en. Kärsinkö niiden vuoksi vai en. Oon ottanut viimeksi geelikynnet Teneriffalla monta vuotta sitten ja nyt alkaa vihdoin olla se aika kun oon alkanut unohtaa miten kipeää niiden pois repiminen otti.

H | Meidän ihanista häistä on kulunut jo melkein kaksi kuukautta. Miten tää aika nyt menee näin nopeasti, kun häitä odotellessa kaksi kuutautta tuntui ikuisuudelta?

I | Saan aikaan ihan mitä vaan kunhan keksin syyn inspiroitua. Tällä hetkellä mua inspais kovasti tehdä töitä. Oon saanut tarpeekseni esseistä, tutkielmista ja portfoliosta ja vaihtaisinkin ne mielelläni fyysiseen raatamiseen ja tienaamiseen. Katotaan sitten uudestaan kesällä, että vieläkö ne työt maistuu. Sitten taas kesäisin saan kauheen hingun opiskella ja kirjotan koko päivän ihan hurmioissani jotain rästiin jäänyttä koulutuspolitiikan esseetä…

J | Mun oikea etunimi on Jenna-Maria. Varsin vaikea nimiyhdistelmä pienelle ihmiselle. Kutsuinkin itteäni aina Jemmaijaksi ja eipä mennyt kauaa kun niin teki myös perhe ja suku. Muistan tilanteen kun olin tyyliin kolmanella luokalla ja iskä tuli kouluun tuomaan mulle mun unohtuneet liikuntavaatteet. Se sitten tuli meidän luokkaan kysymään, että ”onkos se Jemmaija täällä”. Sitä häpeän määrää, en sillä hetkellä tiennyt mitään nolompaa kuin mun lapsuuden lempinimi.

K | Vihaan meidän kämpän keittiötä. Se on niin säälittävän kokoinen, vaikka kyllä siellä silti just ja just mahtuu kääntymään. Sitten kun siihen tiskipöydälle on kertynyt muutama astia, niin koko keittiö on täynnä astioita. Koska se on niin pieni.

L | En oo vielä kertakaan tänä talvena käynyt lumilautailemassa. Tekisi kyllä mieli lähteä vielä kevättalvella Lappiin laskureissulle, mutta minnekkäs mun nyt ei tekisi mieli lähteä. Kaikkialle kun ei valitettavasti niin vain lähdetä…

M | Sami kysyi joskus, että mikä on mun mielestä kamalin pariskuntien söpöstelynimi. En siinä vaiheessa keksinyt imelämpää hellyttelynimeä, joten vastasin, että ehdottomasti mussukka. Mikään ei kuulosta typerämmältä kuin se kun esim kaupassa kuulee näitä ”Hei mussukka, ostetaanko näitä? Mussukka älä sitä laita sinne, ei me sitä syyä. Hei tykkääksä tästä? Hä? Mussukkaa?”. Sami alko mua sitten tahallaan sanomaan mussukaksi ja se sana jotenkin häiriintyneesti vakiintui meidän sanastoon ja nyt kutsutaan toisiamme omalla nimellä vain harvoin. Toi kauppakeskustelu vois ihan hyvin olla meidän…

N | Mulle ei oo minkäänlaisia vaikeuksia syödä purkillinen Nutellaa yhdeltä istumalta. Paljaaltaan.

O | Haluan elää aina opiskelijaelämää. Tehdä töitä vain silloin kuin huvittaa ja käydä kursseja siihen tahtiin kuin huvittaa. Ehkä joskus valmistuakkin jos huvittaa.

P | Näin viime yönä järkyttävää painajaista, joka päättyi ihanteellisesti unihalvaukseen. Ihmisen aivot on niin ihmeellinen asia. Kun ekan kerran sain unihalvauksen nuorempana, luulin että se oli merkki siitä, että piti parantaa elämäntapoja. Elin sen jälkeen hetken aikaa kuin mikäkin nunna.

Q | Käyn qntosalilla yhtä usein kuin suomen kielessä tarvisee Q-kirjainta.

R | Mun kielitaito on todella ruosteessa. Lukiossa oli enkkua, ruotsia ja espanjaa ja aina vähän väliä, mutta nykyään ei koulussa paljon kieliä opiskella yhtä pakollista enkun kurssia lukuunottamatta. Oon aika kauhuissani, kun pian alkaa pakollinen ruotsin kurssi. Jag spelar inte svenska vai miten se meni..

S | Mulla on maailman parhaat sisarukset. Minä ja mun 18- ja 7-vuotiaat pikkusiskot ollaan aikamoinen akkalauma ja -valta meidän perheessä.

T | Aina ajoittain palan halusta saada uuden tatuoinnin, mutta sitten kuuntelen Samin järjen ääntä ja hautaan tatuointihaaveet mielestäni. Ehkä nää kaksi riittää mulle – toistaiseksi. Pää pursuaa idoita.

U | Meillä on koulussa meneillään liikunnan kurssi, johon kuuluu muutama käynti uima-hallissa. Mistä lähtien lastentarhaopettajat on käyttäneet lapsia uimahallissa? Ollaan tehty tuolla kurssilla kaikenlaisia sukellusharjoituksia, käyty altaan pohjalla istumassa ja olemassa mitä oudoimmissa asennoissa jne. Varmaan sanon 5-vuotiaalle, että hyppääs tuonne veteen ja käy kääntymässä mahallesi tuolla altaan pohjassa ja tule sitten hyvällä lykyllä sieltä sitten vielä ylöskin. Vihaan uimista muutenkin, oon satavarma et joku salaa kusee sinne altaaseen.

V | Mua on siunattu maailman parhailla vanhemmilla ja ihanalla perheellä. Tampereelta on niin kiva tulla Pohjanmaalle kotiin viikonloppuisin ja lomilla.

W | Meidän mokkula on alkanut pätkiä viime aikoina ja se vaikeuttaa elämää yllättävän paljon. Ilman Wi-Fiä ei paljon bloggailla, surffailla eikä liioin tehdä koulutehtäviä.

XXD. Kuittaan asiat aika usein huumorilla ja voisin kuvitella, että mut on välillä vaikea ottaa vakavasti. Joskus jouduin outoihin tilanteisiin, kun sanon vitsillä jotain aivan vakavalla naamalla. Moni ei siinä vaiheessa tajua mun heittävän läppää ja pitää mua vaan outona hörhönä. Ehkä mä oonkin…

Y | Siinä kun muuttaa toiselle paikkakunnalle satojen kilometrien päähän vanhasta kotiosoitteesta, huomaa keitä ne aidot ystävät on. Ne on niitä keihin tulee oltua yhteydessä välimatkasta huolimatta.

Z | Käyn aika harvoin missään zembaloissa, ainakin jos vertaa siihen miten paljon muutamia vuosia sitten tuli juostua kaikissa kaverin serkun kissanpoikasen äidin ristiäisissä. Kai mä oon tulossa vanhaksi.

Å | Åj då, en keksi mitään. Nyt tiiän: Åbo, jossa Sami kulkee töissä. Teinkin Turkkusesta postauksenkin tuossa joku aika sitten, kun vietettiin siellä ystävänpäivän kunniaksi yö hotellissa.

Ä | Oon tosi äkkipikainen ja temperamenttinen yksilö, joku sen on saattanut joskus huomatakin.

Ö | Tulee mieleen vaan yläasteen ruotsin tunnit ja en öde Ö.ABC

Loppuhan tää vihdoin…. Ei muuta kun hyvää päivänjatkoa!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply mollymay sunnuntai, 22 helmikuun, 2015 at 14:54

    Hahah tää oli hyvä. 🙂 Vähän kyllä myös mua ihmetyttää, että LTO-opintoihin kuuluu uimahallissa käynti. Itse en ainakaan edes eskareiden kanssa uskaltaisi lähteä uimahalliin. Eikö muuten LTO-opinnoissa ole aika usein pakollinen läsnäolo?

    • Reply Jenna/ Journey Diary sunnuntai, 22 helmikuun, 2015 at 17:17

      Tätä oli kyllä ihan kiva tehä, välillä jotain erilaista (: nojoo, riippuu kurssista. Seminaarit on pakollisia, mutta luennoille ei oo mikään pakko mennä. Sitten tietenkin kaikki kuvikset, musiikit ja liikunnat on pakollisia. (:

    Leave a Reply