Suomen suurin matkablogiyhteisö

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

Majoituttiin miehen kanssa yksi yö Turussa Sokos Hotel Hamburger Börsissä huoneluokassa Economy Twin. Hotellin nettisivuilla kuvaillaan hotellia seuraavasti:

Turun sydämessä, kauppatorin laidalla sijaitseva tyylikäs ja nykyaikainen hotelli. Original Sokos Hotel Hamburger Börsin ravintolamaailma on näyttävä ja antaa asiakkaille mahdollisuuden vaihtaa joustavasti paikkaa saman katon alla mielialan mukaan. Original Sokos Hotel Hamburger Börsin parvekkeellisissa saunoissa sekä uima-altaalla koet rentouttavan hetken kaupungin katolla. Hotellin rauhalliset kokoustilat palvelevat jopa 160 hengen kokouksia.

IMG_9615IMG_4856Hotelli tosiaankin sijaitsi mitä parhaimmalla paikalla Turun keskustassa ja ensivaikutelma hotellin aulasta ja vastaanotosta olikin tyylikäs, siisti ja nykyaikainen. Emme ehtineet lyhyen visiitimme aikana testaamaan hotellin sivuilla kehuttua ravintolamaailmaa saatika sitten saunatiloja, joten keskityn tässä lähinnä Economy Twin -huoneluokan esittelyyn sekä hotellin ilmeeseen ja aamupalaan. Tarkoituksenamme ei ollut hakea luksusta tai täydellistä rentoutumista, vaan yksinkertaisesti löytää paikka, jossa viettää yö mahdollisimman halvalla, mutta haluttiin kuitenkin hinta-laatu -suhteen olevan kohdillaan. Hotelliyö kustansi n. 125 euroa (kai se vaan pitää välillä hyväksyä nää Suomen hotellien hinnat….).
IMG_4976IMG_4978Varausvahvistukseen oli merkitty, että saapuminen huoneeseen olisi vasta klo 15. Tuntui jotenkin myöhäiseltä, varsinkin kun mun piti yksin kuluttaa aikaa kapungilla siihen asti, että pääsen kirjautumaan huoneeseen. En ollut tarkistanut aikaa etukäteen, jotenkin automaattisesti kuvitelin pääseväni jo viimeistään kahdelta. Päätin kuitenkin muina miehinä kokeilla josko ne kuitenkin huolisivat mut jo nyt. Sainkin sitten tyytyväisenä avaimet kouraan tuntia oletettua aiemmin, kannatti kokeilla siis. Respan palvelu oli muutenkin ystävällistä ja kaikinpuolin asianmukaista. IMG_4975IMG_4974Hotelli oli muuten nykyaikainen, mutta mulle tulee väkisinkin noista kultauksista hotellin aulassa ja hissien ovissa jotenkin vanhanaikaiset vibat. Ei kai kaiken aina tarvitsekaan olla niin modernia, eikä tuo nyt mitenkään häirinnyt. Varmaan jotain royal-fiilistä alun perin lähdetty hakemaan noilla 😀 IMG_4950

Economy Standard Twin huoneista kerrotaan hotellin sivustolla näin:

Mukava kahden hengen huone, jossa on erilliset vuoteet ja kylpyamme . Huoneet sijaitsevat hotellin alimmissa kerroksissa ja niistä on näkymä Kauppatorille tai sisäpihalle päin. Joihinkin huoneisiin saattaa kantautua kaupungin tai ravintolan ääniä. Erilliset vuoteet. 

IMG_4777Saatiin molemmat samantien unen päästä kiinni, joten sängyistä tai tyynyistä ei ole valitettavaa. Mä nyt en oletakaan kaiken olevan täydellistä ja juuri mun mieltymyksiin muokattua, joku tykkää kovasta tyynystä ja pehmeästä jne, joten mahdotonta se on kaikkia miellyttää. Huone olisi voinut mun puolesta olla hieman valoisampi ja avarampi, enkä henkilökohtaisesti lumoutunut tuosta oranssista yleisilmeestä. En nyt kuitenkaan ala tuota huoneen sisustusta ja värimaailmaa sen enempää märehtimään, jokainen tehköön johtopäätöksensä itse näiden kuvien perusteella.IMG_4780IMG_4782IMG_4790IMG_4803Perussiisteys oli kohdillaan ja pinnat kiilsivät kuten pitääkin. Huoneesta myös löytyi kaikki tarpeellinen – tarpeeksi säilytystilaa (jota mä en ikinä oikeasti edes hyödynnä) ja henkareita sekä varatyynyjä ihan siltä varalta, jos joku haluaa rakentaa itselleen vaikka pesän tai muurin vierustoverin ja itsensä välille. IMG_4826IMG_4832IMG_4834IMG_4863IMG_4797Propsit isosta peilistä huoneen eteisessä!
Suihku ja wc-tila oli siisti ja tahraton, suihkusta tuli vettä hyvällä paineella eikä veden lämmön kanssa tarvinnut taistella. Suihkussa ei ollut erikseen shamppoota ja suihkusaippuaa, vaan molemmat samassa purkissa. Pieni kylpyvaahtopullo löytyi, samoin hiustenkuivain, kaksi juomalasia, isoja ja pieniä pyyhkeitä muutama sekä käsipaperia. Kaikki perusjutut oli siis kohdallaan. Ainoa asia, mikä ärsytti oli se, että kylpyammetta tyhjennettäessä vesi valui ammeesta ensin lattialle ja siitä viemäriin (miksi?!?!). Huoneesta ei tietenkään löytynyt mitään kuivauslastoja ja siinähän sitten oltiin sukat märkänä, kun ei muistanut lattian lainehtivan. 
IMG_4835IMG_4839IMG_4837IMG_4841IMG_4843
Aamupala tarjoiltiin hotellin toisessa kerroksessa. Tuon oven takaa avautuikin sitten aivan erilainen design ja tunnelma.
IMG_4972IMG_4971IMG_4970Kuin olisi siitynyt tykkänään eri hotelliin aamupalalle. En osannut odottaa kristallikruunuja, kynttilänjalkoja tai ylipäätään tälläisiä vanhanaikaisen hienostokartanon meinkinkejä. IMG_4951IMG_4967IMG_4968Sitten siihen itse aamupalaan, mikä on ainakin mulle aina se hotelliyöpymisen paras osuus. Aamupala oli ihan hyvä ja kattava – periaatteessa kaikkea löytyi, mutta olisin ehkä kaivannut vielä jotain. Ruokien esillepanoon olisi voinut ehkä panostaa enemmän. En huomannut paikan päällä mitään, mutta nyt kun tuota alempaa kuvaa katsoo, niin hedelmäastiat näyttää vähän taturaisilta?
IMG_4953IMG_4954Jogurttia oli vain yhtä sorttia, eipä ainakaan ollut valinnanvaikeuksia. Juustoja oli kahdenlaista ja leikkeleitä oli useampia erilaisia. Ainakaan mä en jäänyt kaipaamaan leivän päälle mitään muuta kuin tarjolla oli. Tarjolla olisi ollut myös puuroa.IMG_4955IMG_4956IMG_4957IMG_4958Makeannälkäänkin löytyi helpotusta keksien, pullien ja marmeladin muodossa. Aamupalalla oli kaiken kaikkiaan hyvä valikoima kaikenlaista, pisteet siitä. Karjalanpiirakat, pannukakut ja croissantit ajoivat myös asiansa. IMG_4960IMG_4961IMG_4965Tableteilta ei näköjään nykyään voi välttyä edes mehuhanan yhteydessä. Tää oli mulle ihan uus juttu, toimi! Mehuja sai valita kolmea erilaista ja lisäksi vaihtoehtona oli kylmä vesi. Mehuista ei ole pahaa sanottavaa, mutta kahvi sen sijaan oli suodatettua schaibaa näin saksaksi sanottuna, enkä ees oo kovin kranttu kahvin suhteen. Jäi molemmilla juomatta. Mun koneisto ei vaan pörähdä aamuisin käyntiin ilman kofeiinia, joten tuo sinänsä niin pieni asia jäi kyllä kunnolla ärsyttämään. Tässä ei oo edes kyse makuasioista, koska toi liru ei ollut kahvia nähnytkään. IMG_4963
Yhteenveto
+ Ystävällistä henkilökuntaa hotellin respasta siivoojiin
+ Siisteys niin huoneessa kuin yleistiloissakin
+ Loistava sijainti
+ Hyvä ja monipuolinen aamiainen
+ Iso peili huoneessa
+ Huoneesta löytyi kaikki tarpeellinen
+ Hyvä suihku
– Huone olisi voinut olla valoisampi
– Aamupalan kahvi
– Suihku- ja wc-tilan lattian lainehtiminen kylpyammetta tyhjennettäessä
– Hinta ei vastannut laatua, vaikka Suomessa ollaankin
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply lena keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 14:47

  Hyvä hotelliarvostelu kaikin puolin! 🙂

  Mutta joo… äh nämä Suomen hotellien hinnat. 🙁 Tämän takia en juuri matkusta Suomessa. Tuo hotelli näyttää ihan mukiinmenevältä, ja aamiaishuone varsinkin on hyvin eksoottisen oloinen mihin on tottunut, pisteet siitä.

  Itselleni kyllä 125e olisi silti ollut hieman liikaa.. kai musta on vaan tullut pihi mitä näihin hotelleihin tulee :I

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 15:17

   Kiva kuulla, kiitos! (:
   Joo noi Suomen hotellien hinnat jaksaa aina yllättää, varsinkin kun on enemmän yöpynyt hotelleissa ulkomailla. Esim mun koko Puolan reissuun meni ton verran rahaa, sis. edestakaisin lennot ja 2 yötä Radisson blussa että….

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 14:50

  Ekana pakko kommentoida että tykkään tosi paljon sun kuvien kulmista ja niistä yksityiskohdista mitä oot onnistunu vangitsemaan! Pisteet siitä 🙂
  Original Sokokset on ilmeisesti jotain perushotellien kolmen tähden laatua mitä olen ymmärtänyt. Täytetään perusteet, mutta ei tarjota mitään erikoista. Siinä mielessä hinta on kyllä aivan hirvittävä. Helsingissä nuo nyt VIELÄ ymmärtää, mutta muualla se on jo vähän liikaa. Huoneen oranssi sävy ei kyllä säväytä minuakaan ja olisin maininnut myös tuosta lattian lainehtimisesta jos olisin hotellissa vieraillut.
  Aamiainen näyttää hyvältä (minun mielestä melkein aina :D) ja kahvia en normaalisti edes juo, niin kaikki huolet olis viimeistään maha täynnä pois lähtiessä pois heitetty :p

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 15:23

   Aijaa :D! Kiitos nyt!
   Jeps, eipä oo Sokos Hotellit ikinä mitään lähtemätöntä vaikutusta tehny.. Ihan ok majapaikka yhden yön ajaksi, ei siinä mitään. Just kuten sanoit (: Pienellä fiksailulla sais tuostakin huoneesta paljon modernimman ja viihtyisämmän..

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 15:07

  Hyvä informatiivinen postaus. Ja yhdyn tuohon kritiikkiin hotellien hinnoista varsinkin kun muutama vuosi sitten Executive sviitti lähti Bangkokin Hiltonissa 130 eurolla. Eihän sitä saisi verrata Aasiaan mutta silti… Samoissa 120-130 euron hinnoissa Hiltonin Executive-huoneet pyörii Euroopassakin joten Suomi ei kyllä ole meikäläisen favourite kyllä hotellihinnoissa vaikka kuinka olisi kaunis maa.

  • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 15:25

   Kiitos (: No äläpä muuta, ei noita Suomen hintoja voi perustella mitenkään…

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 16:26

  ”enkä henkilökohtaisesti lumoutunut tuosta oranssista yleisilmeestä.” Hahahaha 😀 En mäkään kuvien perusteella! Mut muuten näyttää iha kivalta, ja nauratti toi tabletti tuolla aamupalalla.

  • Reply Jenna/ Journey Diary keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 17:03

   Ha 😀 No eikö oo aika järkky, en tajua miks niin moni alle 4 tähden hotellihuone on oranssin sävynen!? Kiitti kommentista:)

 • Reply Annika | Travellover keskiviikko, 18 helmikuun, 2015 at 19:57

  Hassu juttu, kun minä olin nuori turkulainen, Börs oli kaupungin parhaan hotellin maineessa. Ihan vähän naurattaa, kun katsoin kuvia luukustanne.

  • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 19 helmikuun, 2015 at 07:42

   Joo eiköhän tuo oo parhaat aikansa jo elänyt 😀

 • Reply Heidi torstai, 19 helmikuun, 2015 at 22:34

  Aika vanhanaikaisen näköinen 😀 Muakin ois harmittanut huono kahvi, se näyttää kuvissakin oudolle. Mutta toivottavasti oli hauska reissu muuten!

  • Reply Jenna / Journey Diary perjantai, 20 helmikuun, 2015 at 08:38

   Pienellä fiksailulla sais tuostakin hotellista vähän uudemman verosen.. En mä kyllä mitää tuolta oottanukkaa niin eipä tuo haitannu.. oli ihan kivaa, Sami oli päivät töissä ja mä kiertelin rauhassa kaupungilla:)

  Leave a Reply