Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paloja häämatkalta|Vaihtoehtoinen lomakohde Sharjah, UAE

IMG_8981-001On varmaan sanomattakin selvää, että häämatkamme majoitus Sharjahissa valikoitui vain ja ainoastaan halvan hinnan takia – pääseehän tuosta naapuriemiraatista kätevästi 10km päähän Dubaihin halvoilla takseilla ja metrokin kulkee. En ollut koko Sharjahista kuullut tätä matkaa ennen mitään. En myöskään pahemmin käyttänyt aikaa tarkempaan googlailuun, varauspainikkeet vain paukkuivat heti löydettyäni halvan lento+majoitus -paketin neljän tähden hotellissa lyhyen ajomatkan päässä säihkyvistä Dubain pilvenpiirtäjärykelmistä. Avoimin ja odottavaisin mielin siis lähdettiin matkaan!IMG_8984 ”Joo se Sharjah on aika….erikoinen..” – Tätä mieltä oli Finnmatkojen matkaopas Dubain lentokentän lähtöselvitystiskillä

Sharjah oli kyllä kieltämättä aika erikoinen, ainakin verratessa pilvenpiirtäjien ahmaisemaan Dubaihin sekä rikkaiden ihmemaahan Abu Dhabiin. En missään nimessä sano tätä negatiiviseen sävyyn, mulle jäi nimittäin oikein hyvä fiilis kyseisestä emiraatista. Kunhan vaan tietää millaiseen paikkaan on lähdössä (niinku me hehe) ja mitä lomaltaan haluaa, niin välttyy pettymyksiltä. Sharjah kun on niin lähellä Dubaita, mutta silti niin kaukana. Onneksi valitsemamme hotelli oli todella viihtyisä, sillä en tiedä mitä oltais Sharjahissa tehty, jos ei oltaisi makoiltu hotellin allasalueella aurinkolasit nenillä aina aamupäivisin. Dubaihinkaan ei jaksanut joka päivä lähteä, kerron kohta tarkemmin miksi.IMG_8138

Aiemmin jo hehkutin noita näköaloja meidän huoneen parvekkeelta, kyllä tuota katsellessa kelpasi ottaa vastaan aamuauringon lämmön ja nuo näkymäthän vaan paranivat iltaa myöten.

IMG_3466IMG_3479IMG_3529Löytyy Sharjahista toki tekemistäkin auringonoton ohessa, tosin mikään siellä ei enää niin mahdottomasti säväyttänyt Dubain jälkeen (en kyllä tiedä säväyttääkö enää moni muukaan paikka). Sharjah on ainakin edellä mainittuja emiraatteja selvästi köyhempi ja moni kulkeekin alhaisempien asumiskustannusten vuoksi sieltä töihin Dubaihin. Sharjahissa ei tunneta käsitteitä metro, juna tai käytännöllinen bussijärjestelmä yms, joten jokainen suhailee tuota Dubain väliä omilla pikku henkilöautoillaan.

Tästä päästääkin tähän pirulliseen aiheeseen nimeltä liikenneruuhkat. Lisätäänpä siihen vielä kunnon rankkasade, viemärittömät kadut ja moottoritiet sekä paikallisten puhki kulutetut renkaat. Arabiemiraateissa tosiaan sataa paikallisoppaan mukaan 3-4 kertaa vuodessa, että mikähän ukkosenjumala nää meidän reissusäät päättää? Mietinpähän vaan, koska ei ollut ekaa kertaa näin loistavaa tuuria. No sentään reilun parin vuoden takaisella Egyptin reissulla ei saatu lunta niskaan, kun siellä oltiin kuulema egyptiläisen oppaamme mukaan saatu pyöritellä lumipalloja samana päivänä kun me köröteltiin kaatosateessa Abu Dhabiin.

Nähtiin muuten tuolla about 150km matkalla Abu Dhabiin yli 10 kolaria. Tunsin oloni siinä motarilla tosi turvalliseksi raivopäisen pakistanilaiskuskin kyydissä eikä kurttaantuneet ja savuavat Lamborghinit tien varressa paljoa lohduttaneet. IMG_8501Tälläisiä viehättäviä laguunialueita syntyi kuin salaman iskusta Sharjahin tienvarsiin… En tajua miksei tuonne rakenneta viemäreitä! Vaikka sitä vettä sataa erittäin harvoin, niin sitä kuitenkin joskus sataa.Tyypit imi letkulla noita vesimassoja säiliöautoon 😀IMG_8876-001Muina päivinä aurinko porotti miltei pilvettömältä taivaalta ja saatiin nauttia 25 asteen helteestä. Sharjah oli täynnä upeita puistoalueita, joihin paikalliset rantautuivat eväskoriensa kanssa viettämään aikaa perheen ja ystävien kesken monesti aamusta iltaan asti. Kaikki oli kuin jossain jenkkileffassa – lapset ajelivat polkumopollaan ympäriinsä ja vanhemmat pelasivat korttia keskenään eikä kukaan sotkenut tai riehunut. Ainoa ero noihin kliseisiin jenkkileffoihin näkyi ihmisten pukeutumisessa ja kielessä. Osasyy tähän on varmasti se, että koko emiraatissa vallitsee alkoholikielto. Näistä asenteista ja kulttuurieroista tulee vielä erillistä postausta!IMG_3584IMG_3638IMG_3645IMG_3596IMG_8080IMG_3599IMG_8093-001Jos ei luuhattu Dubaissa iltaisin, niin käveltiin pitkin laguunin rantakatua Sharjahissa. Rauhallisempi vaihtoehto illanviettoon! Käytiin yhtenä iltana syömässä tuossa veneravintolassa, ruoka ei kuitenkaan tehnyt yhtä suura vaikutusta kuin mitä ravintolan ulkoasu sekä jäätävän kokoiset kyltit tienvarressa antoivat olettaa. Ja mehän ei tosiaan olla mitään nirsoja. Fatburger sen sijaan toimi! 😀IMG_4196IMG_3665IMG_4193IMG_4260IMG_4195IMG_4201IMG_8406IMG_4267

Kuten jo sanoin, Sharjahista löytyy kyllä tekemistäkin. Me tykättiin kierrellä siellä ostoskeskuksia, jotka olivat Dubaihin verrattuna vähän inhimillisemmän kokoisia ja niistä pääsi jopa ulos ilman parinkymmenen minuutin ravaamista ympäriinsä etsien exittiä. Sharjah City Centre ja Mega Mall tulivat tutuiksi ja siinä kyllä riitti ihan shoppailtavaa, olihan ne kuitenkin paljon isompia esim. verrattuna tuohon meidän Koskikeskukseen 😀 Mega Mallista löytyi huvipuistokin perheen pienimmille. Molemmat kauppakompleksit oli kävelymatkan päässä meidän hotellista.IMG_3662Samikin oli niin onnessaan. IMG_3664Toinen kiva paikka viettää iltaa kahvilla tai ravintolassa oli Al Qasban alue, käytiin siellä yhtenä iltana pyörähtämässä. Ei muuten kuljettu Sharjahin sisällä kertaakaan taksilla vaan käveltiin joka paikkaan, onneksi hotelli oli aika keskeisellä paikalla laguunin ja rantakadun tuntumassa. Al Qasbassa oli paljon huvipuistolaitteita ja luonnollisestikin myös järjetön määrä lapsiperheitä. Perheellisille siis place to be!IMG_8443-001IMG_8437IMG_4247IMG_4253Sitten vielä yksi tutustumisen arvoinen juttu, jossa ehdittiin käydä Sharjahissa; Central Souk, joka sekin sijaitsi kivenheiton päässä hotellista. Rakennus oli jo itsessään nähtävyys, mutta se on täynnä perinteisiä souk-myymälöitä. Harmi vaan meillä ei ollut tarvetta kultaesineille, mittatilausburkalle tai käsin tehdylle itämaiselle ryijylle. IMG_3630IMG_3641IMG_3640Oiskohan tässä nyt tarpeeks juttua tälle päivää..? Palaillaan vielä Abu Dhabiin ja kulttuuri- sekä asenne-eroihin länsimaalaisen näkövinkkelistä toisessa postauksessa!

Blogilla on myös Facebook-sivu, johon tulee aina uusimmat postaukset. Että ihan vaan tiedoksi. –>

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Anna Koskela perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 14:03

  Näitä on kiva lukea. Itse lähdetään miehen kanssa Dubaihin huhtikuun lopussa. Ollaan käyty siellä muutama vuosi sitten ja tässä juuri mietiskellään mitä tehtäisiin. Ei varmaan ainakaan Dubaissa pelkästään olla koko viikkoa. Otetaan auto alle ja ajellaan, mutta vielä ei tiedä mihin… 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 14:39

   Kiva kuulla(: Suosittelisin ehdottomasti heittämään jonkun roadtripin ympäri maata, tosin onhan siinä mielenkiintosia naapurimaitakin kuten vuoristoinen Oman. Ens kerralla kun tuolle suunnalle lähdetään, niin haluaisin kyllä kierrellä enemmän. Tää oli vähän tällänen pääasiassa altaallarentoiluhoneymoon:D

 • Reply Miila perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 14:34

  Nyt on hienoja kuvia!:)

  • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 14:40

   Kiitos! Sami taas viihtynyt kameran takana (:

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 15:50

  Sen vaan sanon että ompa ihana katsoa aurinkoisia kuvia! Täällä on niin järkyttävän pimeää.
  Hyvä että teillä oli onnistunut loma muutamasta mielenkiintoisesta sadepäivästä huolimatta 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 16:02

   En ollu kyllä vielä ihan valmis palaamaan tänne pimeään pakkaseen! Onneks noita sadepäiviä oli vaan yksi ja sitäkin lähdettiin Dubaista pakoon Abu Dhabiin, siellä paisteli aurinko loppupäivän (:

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 16:30

  Hei tosi kiva tällänen yleinen postaus ja ihanan paljon kuvia taas!

  Ha FatBurger, nimen perusteella ei voi olla muuta ku HYVÄÄ! 😀

  • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 17:06

   Kiitos! (: No oli kyllä juurikin niin hyvää kuin miltä kuulostaakin!! 😀 Saataispa toi suomeen…

 • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 17:51

  Hienoa lukea nyt tästäkin paikasta sen Dubain lisäksi :). En osaa ihan suoraan sanoa postauksen perusteella, joten haluankin kysyä, suosittelisitko mieluummin Dubaita vai Sharjahia tukikohdaksi? Oikeastaan jaottelen tämän vielä näin:
  1. Jos hotellin hinnalla ei ole merkitystä.
  2. Jos hinnalla on merkitystä = onko Sharjah parempi hinta-laatu -suhteeltaan kuin Dubai?

  Sori, jos sanoin epäselvästi :).

  • Reply Journey Diary / Jenna perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 18:12

   En halunnut tässä tyrmätä koko paikkaa sanomalla et todellakin tukikohta ennemmin Dubaissa, siis jos on valmis pistämään enemmän rahaa. Mutta joo sanoisin ainaki omalla kohalla et ennemmi Dubai! Toki Dubaistakin löytyy halpoja hotelleja, mutta tuolta voi saada laadukkaamman samalla hinnalla. Toki sit kulkeminen Dubaihin maksaa sen 10€ edestakasin taksilla, mutta Dubaissa on kyllä muutenkin pitkät välimatkat.

   Onpas epämääränen vastaus:D sanotaa ny näin et Sharjah sopii sellasille, jotka haluaa ottaa vaan aurinkoo rauhallisemmassa paikassa. Sharjahissa ei ollut paljoa länsimaalaisia, joten ei todellakaan mikään turistirysä. Sit vielä se et sieltä ei saa alkoholia mistään kun taas dubaista saa hotelleista.

   Pitää vielä tehä kunnollista yhteenvetoa tuosta Sharjahista, plus-miinus -listan tyylistä! Tässä postauksessa oikeestaan keskityin lähinnä vaan kertomaan miltä tuolla näyttää ja mitä voi tehdä (:

   • Reply Jerry / Pako Arjesta perjantai, 23 tammikuun, 2015 at 21:28

    Ymmärsin kyllä vastauksen ja tärkeinhän sieltä tuli esille :).
    Kuulostaa siltä, että Dubai sopii meille paremmin.

    Hyvä, että laitat sellaista postausta vielä myöhemmin :). Sori, että kyselen koko ajan ”etukäteen” näitä asioita, mistä aiot kuitenkin kertoa myöhemmin, mutta olen aina ollut tällainen kyselijä :P.

    • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, 24 tammikuun, 2015 at 07:42

     Hyvä et on jotain apua näistä vastauksista ja saa kyllä kysellä, sitähä varte nää kommenttiboksit on!(: näitten sun kysymysten innoittamana aattelinkin lähtee vielä kirjottaa erillistä postausta, jos vaikka jotain muutakin tuolle suunnalle lähtevää vois kiinnostaa samat asiat(:

 • Reply Heidi lauantai, 24 tammikuun, 2015 at 22:45

  Oi, näyttää ihanalle. Vissiin on hermoloman tarpeessa, kun kaikki mahdollisimman hiljaisen näköiset kuvat ja sanat ”altaalla makoilu” kuulostaa parhaimmille 😀 Ja Fatburger oli varmasti oikein sopiva ateria!

  • Reply Journey Diary / Jenna sunnuntai, 25 tammikuun, 2015 at 09:07

   Haha:D kyllä mullekki kelpais vaikken ny iha vielä ookkaa kerenny hermoromahuksen partaalle! Fatburger oli kyllä yks reissun kohokohdista:D

  Leave a Reply