Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paloja häämatkalta|Dubai, UAE

IMG_8985Nyt on palailtu häämatkalta Arabiemiraateista ja kamera sekä puhelin suorastaan pursuaa reissukuvia, kivaa vihdoin päästä laittamaan niitä tänne! Instagramiin oon pommittanut kuvia ihan kunnolla kuluneen viikon aikana, löytyy nimellä @jennammariiia (: Ehdittiin käydä kolmessa eri emiraatissa – meidän hotelli sijaitsi Sharjahissa, Dubaissa tuli käytyä lyhyen välimatkan ansiosta moneen otteeseen ja loman viimeinen päivä vietettiin rakastuen Abu Dhabiin. Yritän kuitenkin pitää tän ees jotenkin johdonmukaisena, joten keskityn tässä ja tulevissa postauksissa yhteen emiraattiin kerrallaan.IMG_8982-002Harva Dubaiturre jättää väliin vierailun tällä hetkellä maailman korkeimmassa rakennuksessa (Saudi Arabiaan suunnitellaan nimittäin at the moment vielä korkeampaa, yli kilometrin korkuista pilvenpiirtäjää sekä Azerbaizan puolestaan suunnittelee pistävänsä vielä sitäkin paremmaksi lähitulevaisuudessa). Liput tuohon maagiseen torniin ostettiin täältä 28 eurolla eli noin 125 dirhamilla. Maisemat oli kyllä jonotuksen ja joka dirhamin arvoiset! Päästiin tosin normilipuilla vain 124. kerrokseen, kun niitä olis kaikenkaikkiaan ollut 160. 
IMG_4079IMG_8366IMG_4096IMG_4108IMG_4141IMG_4129IMG_4139Meren rannalla komeilee seitsemän tähden hotelli Burj Al Arab ja bongattiinpa myös The World -saaristo. Sai kyllä hyvän käsityksen tuolta ylhäältä siitä mikä sijaitsee missäkin ja miten pitkät välimatkat Dubaissa onkaan eri paikkoihin.IMG_4159IMG_4160Ei tuota Dubai Malliakaan turhaan sanota maailman suurimmaksi ostariksi! Sisäänkäynti Burj Khalifaan kävi siis Dubai Mallista. Koko rakennuksen muodon hahmotti vasta kunnolla yläilmoista, oli se niin jäätävän kokoinen.
IMG_4155Dubai Mallissakin käytiin pariin otteeseen. Jos sen olisi halunnut kiertää (kaikki 1200 liikettä) läpikotaisin, olis viikon loma mennyt siinä. Dubaissa järjestetään 1.1-2.1 ostosfestivaalit ja joka paikassa olikin tuntuvat alennukset. IMG_8983-001IMG_3718IMG_3738IMG_3912Tietenkin joka ostoskeskuksessa täytyy olla ainakin yksi luistelukaukalo sekä maailman suurin akvaario haikaloineen ja rauskuineen, right?IMG_3949IMG_3974IMG_3934IMG_3760IMG_4026IMG_3956IMG_4036Dubaissahan on tunnetustikin paljon rikkaita ihmisiä, siitä kielii myös nää vaatimattomat pösöt ostarin pihassa. Sami kadehti noita ihan vähän. IMG_4167

Dubai Fountain riemastutti ihmisiä Dubai Mallin ulkopuolella Burj Khalifan juuressa puolen tunnin välein iltakuudesta eteenpäin iltamyöhään asti. Olihan se nyt hieno! Yks saudi arabialainen mies pyysi Samia ottamaan hänestä kuvia niin, että hänen puhelimen näytöstään näkyy Burj Khalifa. Kuvat on nyt matkalla emaililla Saudi Arabiaan 😀 IMG_3879IMG_3866IMG_3851IMG_3849

Dubaissa noita ostoskeskuksia riitti. Dubai Mallin lisäksi käytiin pikaisesti Marina Mallissa ja Mall of the Emiratesissa. Seuraavat kuvat on jälkimmäisestä, jonka uumenista löytyy mm. pienimuotoinen laskettelukeskus. IMG_4285IMG_4286Pyörähdettiin myös yhtenä iltana Dubai Marinassa, jossa sijaitsee myös kuvankaunis Marina Walk. Nähtiin samalla mun kaveria, joka asuu tätä nykyä Dubaissa ja kiitos hänen päästiin nauttimaan lasilliset viiniä Shades -nimisen hotellin baarissa. Kuvat saa nyt puhua puolestaan.IMG_4340IMG_4363Tuo infinity pool ja kaikki…! Oon sanaton… IMG_4380IMG_4394IMG_4395Mielellämme oltais tutkittu paikkaa enemmänkin, mutta aikaa oli rajallisesti ja viikon lomaan piti mahduttaa myös vähän Abu Dhabia sekä tutkimusretkiä Sharjahiin ja tietysti auringossa käristelyä hotellin altaalla. Mutta tällänen oli Dubai meidän linssin läpi katsottuna! (:IMG_4413En pistä pahakseni jos käyt tykkäilemässä blogin Facebook -sivusta! :p

Previous Post Next Post

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Maria keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 15:42

  Dubai Marina jäi itseltäni valitettavasti kokematta niin kiva nähdä kuvia myös sieltä! Upealta näyttää. Jään odottamaan juttuja noista kaikista paikoista 😀

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:08

   Oli se kyllä upea! Meinasi jäädä meiltäkin kokematta, mutta onneks sovittiin viime hetkellä meidän lomaa et nähdään kaverin kans siellä (:

 • Reply ulla50 keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 15:48

  En kestä miten upeita kuvia! Tulipa kaipuu Dubaihin. Ollaan käyty siellä joskus melkein 10 vuotta sitten joten paljon on varmasti tullut uutta nähtävää. Pitää tutkia tää postaus vieä tarkemmin kun on enemmän aikaa mutta piti heti tulla sanomaan että on kyllä hienoja kuvia 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:11

   Kiitos paljon! (: Helppo saada hyviä kuvia kun on noin upeat maisemat! Joo on kyllä varmasti 10 vuoden aikana paikka muuttunut jonkin verran, esim 2010 sinne tuli paljonkin uusia juttuja, mm. metro ja Burj Khalifa avattiin. Dubai Marina oli juuri sellainen kuin postikorteissa, ihan mieletön!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 15:52

  Aivan mahtavan näköinen paikka :)! Olen nähnyt monia Dubai-postauksia, mutta jotenkin niissä on enemmänkin ollut vain pari kunnon kuvaa ja muu on ollut vähän mitä sattuu (yleensä siis), joten nyt oli kivaa päästä näkemään kaupunkia ihan kunnolla näiden kuvien kautta. Mitä piditte Dubaista :)? Se on ollut mielessäni yhtenä uudenvuoden vaihtoehtona (ja muutenkin haluaisin sinne). Mutta nyt on pakko kysyä myös tämä: miten alkoholiin suhtauduttiin yleisesti? Toisaalta kuulee, ettei sitä saa missään, mutta muualla sanotaan, että vain hotelleissa tai vain salakapakoissa yms.

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:23

   Oli se kyllä aivan niin mahtava mitä kuvat antaa ymmärtää!!
   Dubai oli ihan mieletön paikka, tosin pitkät välimatkat ja ruuhkat metrossa oli ärsyttäviä. Pitää tehdä vielä joku postaus hyvistä ja huonoista puolista, kun tähän postaukseen ei millään saanut mahtumaan kaikkea.

   Myöskin kulttuurieroista ja suhtautumisesta alkoholiin jne tuun vielä kertomaan erillisessä postauksessa. Dubaissa sai alkoholia hotelleissa, mutta meidän majapaikassa Sharjahissa (10km päässä Dubaista) ei saanut lainkaan alkoholia mistään. Dubai on länsimaalaistuneempi ja rennompi kaiken suhteen, kun esim Sharjahissa ei voinut kuvitellakkaan kävelevänsä ympäriinsä olkapäät tai polvet paljaina tai edes kävelevänsä käsi kädessä. Missään emiraateissa ei näkynyt juopuneita ihmisiä eikä kauppoja, joissa oltaisiin myyty alkoholia. Paikallisten pitää kuulema todistaa olevansa ei-muslimi saadakseen luvan ostaa alkoholia. Sharjahissa alkoholia ei saanut säilyttää missään rangaistuksen uhalla, edes kotonaan. Edes hotellin allasbaarista ei saanut bisseä 😀 Oliko riittävä vastaus? (:

   Vielä plussana se, että Dubaissa oli tosi halvat taksit, mikä helpotti pitkien välimatkojen taittamista. (:

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 22 tammikuun, 2015 at 10:26

    Odotan mielenkiinnolla niitä tulevia postauksia :). Ja se on vain hyvä juttu, että pilkot näitä pienempiin osiin, koska silloin tiedotkin löytyy helpommin juuri niistä aiheista, jotka kiinnostavat.

    Tuo alkoholivastaus oli erinomainen, kiitos :).

    Hyvä tietää, että noin ”kalliin tuntuisessa” paikassa ei sentään taksit maksa kamalasti :).

    • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 11:16

     Hyvä jos sait vastauksesta jotain selkoa(: joo Dubaissa saa kyllä maksaa ittensä kipeäksi kaikesta muusta paitsi takseista! Bensan hinta on olematon verotuksen puuttuessa..

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:03

  Oi miten ihania kuvia! Meiltä Dubai jäi näkemättä kokonaan kun oltiin Sharjahissa vaan se kolme yötä/kaks päivää joten kyllä nyt alkoi himottamaan toi Dubai. Hiukkasen tietty pelottaa tätä halinaista miten siellä pärjäis 😉

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:28

   Kiitoksia! (: Voi että, olisitte vaan käynyt Dubaissa, oli aivan eri paikka kuin Sharjah… Kyllä siellä pärjää, Dubaissa on porukka tosi kansainvälistä muutenkin, että ei sieltä paikallisia ja turisteja edes erota toisistaan (: Suosittelen!!! Taksit on halpoja ja luotettavia (kaikissa mittarit) ja metrolla pääsee joka paikkaan. Paikka tuntuu valtavalta, mutta on siellä silti yllättävän helppo liikkua.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 16:52

  Miten mielettömiä kuvia! Aivan käsittämättömän upeita otoksia. Näyttää olleen täydellinen loma teillä 🙂 Tuonne Burj Khalifaan haluaisin. Miten ökyä 😀

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 17:06

   Voi kiitos!:) Kaikki kunnia Samille, joka viihtyi kameran takana suurimman osan ajasta! Oli kyllä kaikinpuolin hyvä loma, vaikka kyllä niitä miinuspuoliakin vielä tulee seuraavissa postauksissa.. Tuo Shades hotelli oli kyllä öky jos mikä!!

 • Reply tatjaana keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 18:55

  Upeita kuvia! Tuonnekin pitäisi päästä. Koska en juo alkoholia itse ollenkaan, niin viinan puute ei haittaisi. Mutta en kauheesti ostelekaan. Onkohan lähiseudulla mahdollisuus uida meressä? Paljonkohan maksaisi yö seitsemän tähden hotellissa? Entä siinä maailman korkeimmassa rakennuksessa? Voisikohan siinä yöpyä ja millä hinnalla?

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 19:25

   Kiitos! (: Dubaissa on kyllä loistavat mahdollisuudet uida meressä ja ottaa aurinkoa rannalla, yhtenä esimerkkinä Jumeirah beach. Seitsemän tähden hotellissa Burj Al Arabissa pääsee majoittumaan ainakin momondo.comin mukaan 2010 eurolla/yö. Ei siis niinkään budjettimatkailua 😀 Mutta onhan kyseessä sentään maailman ainoa seitsämän tähden hotelli. Burj Khalifassa on liiketilojen ja asuntojen jne lisäksi Armani hotelli, ei käsittääkseni mikään halpa sekään, mutta alta tonnin reippaasti.

 • Reply Katja keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 20:07

  Oi ihana katsella tuttuja paikkoja ja matkustaa teidän matkassa Dubaihin! Tuonne kyllä voisin lähteä uudelleen ihan heti, oli kyllä niin minun matkakohde että! Mulla jäi ihan muut emiraatit näkemättä joten odotan innoissani niistä postauksia!

  • Reply Journey Diary / Jenna keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 20:26

   Dubai on kyllä upea paikka, täydellinen combo ranta- ja kaupunkilomaa. kiva kuulla että innolla oottelet! (:

 • Reply Heidi keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 20:58

  Vau, tosi upealle näyttää! 🙂 Vähän oon miettinyt, pitäisikö itsekin suunnata joskus tuonne, vaikka ei tähän mennessä oo ollut listalle! Toivottavasti oli hauska matka ja ootellaan lisäkertomuksia 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 05:14

   Upeaa siellä olikin!:) suosittelen kyllä Dubaita, jos shoppailu, rantaloma ja noi maisemat yhtään kiinnostaa..! Jos oltais oltu kauemmin nii oltais kierrelty naapurivaltioitakin..

 • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 21:09

  Upeen näköistä! Oon itse menossa tuonne suunnalle helmikuun alussa. Ollaan neljä yötä Dubaissa ja kolme Abu Dhabissa. Lisäpostauksia odotellessa siis… 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 05:16

   Mahtavaa!:) just sopiva määrä molemmissa emiraateissa mun mielestä, kun mekin vietettiin Abu Dhabissa vaan yks päivä.. :s

 • Reply ottoizakaya keskiviikko, 21 tammikuun, 2015 at 21:44

  Isoimmat onnittelut myöhässä! Aivan upeen näköstä. Haluun, haluun haluun!!!! :-))

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 05:17

   Kiitos paljon!(: ei muutakun lentoja varailee tuolle suunnalle, talvella sinne on hyvä lähteä :p

   • Reply ottoizakaya lauantai, 24 tammikuun, 2015 at 15:54

    Just bongailin jotain lentoja sinne edukkaasti!! Eiköhän se tänä vuonna olis hyvä järjestää. 🙂

    • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, 24 tammikuun, 2015 at 16:03

     Nonnii hienoo(:

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 22 tammikuun, 2015 at 08:42

  Siis kattelin näitä kuvia illalla sängyn pohjalla mobiilista mut en päässy kirjautuu sisään niin en jättäny kommenttia. Mut siis upeita kuvia! Ja ihanan paljon, kunnon kuvapläjäys… Näitä lisää! : )

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 09:33

   Voi kiva et tulit vielä erikseen kommentoimaan, kommentit lämmittää aina ja se et tietää ettei täällä vaan itellensä kurjottele!:D (: sami otti useimmat kuvat, on kyllä munkin mielestä onnistuneita! Ja lisää kuvapläjäyksiä kyllä tulossa (:

 • Reply Miila torstai, 22 tammikuun, 2015 at 13:23

  Mahtavia kuvia, etenkin noi tuolta ylhäältä otetut! 🙂 Nää kuvat saa mutkin pohtimaan pitäiskö sitä jossain vaiheessa saada aikaseks järjestettyä matka tonne suunnalle 😛

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 14:01

   Kiitos paljon! (: Tuolta ylhäältä ei kyllä ollut vaikeuksia saada hyviä kuvia, oli niin hienon näköstä joka puolella (: Suosittelen kyllä ihan täysin matkaa Dubaihin ja Lähi-itään ylipäätään, ihmisetkin oli vielä kaiken päälle todella kohteliaita ja ystävällisiä!

 • Reply Anna K. torstai, 22 tammikuun, 2015 at 14:55

  Tuo kuva missä huivipäinen mies ottaa kuvaa Burj Khalifasta kännykällään on ihan super! Siihen tiivistyy jotenkin koko Dubain olemus: uutta ja perinteistä samassa.
  Kunhan ehdin, kirjoittelen omasta Dubain, Abu Dhabin ja Omanin reissustani lisää, ehkä ensi viikolla. Olihan siellä niin överiä, että ei voinu kuin ihmetellä. 😀

  • Reply Journey Diary / Jenna torstai, 22 tammikuun, 2015 at 15:00

   Kaikki kunnia siitä Samille joka kuvan nappasi (: Pitääpä seurailla, mielenkiinnolla näkisin miten erilailla eri ihmiset kokee ja näkee saman paikan 🙂 Oman olis kyllä ollut mahtava lisä meidänkin reissusuunnitelmaan!

   Joo kyllä tällänen Suomen pikkukylästä kotoisin oleva tyttönen sai ihmetellä Dubaita leuka laahaten maassa 😀

  Leave a Reply