Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lentopelkoa ilmassa?

Indonesia AirAsian lento 8501 katosi matkalla Indonesian Surabaysta Singaporeen 155 matkustajaa mukanaan muutama päivä sitten, 28.12.2014. Tämä oli synkkää jatkumoa kuluneen vuoden lento-onnettomuuksille, joita on tähän vuoteen mahtunut harvinaisen paljon.

Air Algérien lentoon 5017 kadotettiin yhteys 24.7. Myöhemmin kävi ilmi, että kaikki matkustajat olivat kuolleet koneen pudottua alas. Air Algérien onnettomuutta edeltävänä päivänä TransAsia Airwaysin lento 222 syöksyi maahan kohtalokkain seurauksin.Tätä onnettomuutta edelsi saman kuukauden aikana tapahtunut Malaysia Airlinesin lennon 17 maahansyöksy Ukrainassa Venäjän rajan lähettyvillä. Kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Malaysia Airlinesilla on takanaan surullisen rankka vuosi, sillä tämän lisäksi maaliskuussa lento 370 Kuala Lumpurista Pekingiin katosi jäljettömiin.

Juuri aiemmassa postauksessa hehkutin reissusuunnitelmiamme Aasiaan – mm. Hong Kongiin Kiinaan, Kuala Lumpuriin Malesiaan ja Singaporeen, vaikka monii muu luultavasti saisi tällä hetkellä malesialaisesta lentoyhtiöstä lähinnä syövän. Vaikka lento-onnettomuuksia on tapahtunut tänä vuonna aiempaan verrattuna paljon kansainvälisillä lentoyhtiöillä, on lentäminen silti yhä turvallisin tapa matkustaa. Ite en ole ikinä kärsinyt minkään sortin lentopelosta. Voin sanoa, että enemmän on pelottanut egyptiläisen taksikuskin kyydissä ja matkalla Mallorcalla Palmanovasta vuoristotietä Valldemossaan. Verrattuna siihen, montako konetta on lentänyt onnistuneesti edellä mainittuja onnettomuusreittejä pitkin, ei mielestäni ole syytä jättää nousematta koneeseen. WP_000893

Ajattelen niin, että jos kone putoaa, niin sitten putoaa. Yhtälailla sitä voisi kotonakin kompastua ovikynnykseen ja lyödä päänsä kaakeliin. Lentäminen saattaisi kyllä jännittää enemmän Euroopan sisäisiin lentoihin verrattuna, mutta en mä sen takia ala matkoja perumaan. Jos uskalsin lentää tuolla varjohärpäkkeellä, niin enköhän myös jatkossa lentokoneellakin! 😀DSCN1955Mitäs te muut ootte mieltä, onko Aasian matkat jääneet viime vuoden tapahtumien myötä vain haaveeksi vai uskaltaudutteko vielä nousemaan koneeseen?

Lisää aiheesta muista blogeista löytyy mm. täältä ja täältä!

Blogia voi seurailla myös Facebookissa! (:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Maarit Johanna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:23

  Hyvä kirjoitus. Monilla on nyt näitä mutta porukalla on omat toisista eriävät hyvät pointtinsa. En ole niin pahasti vielä järkyttynyt etten uskaltaisi nousta enää koneeseen. Tulossa on kahden viikon päästä reissu Amsterdamiin ja lähes heti sen jälkeen lennän Australiaan ja reitti menee juurikin samoilta hoodeilta missä Air Asian lento tipahti. Mutta samasta kohdasta lentää satoja lentoja päivässä joten ehkä minäkin uskallan. Jos liikaa pelkää, ei pääse yhtään minnekään.

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:31

   Kiitos! Täysin samaa mieltä, eihän siitä mitään tule, jos ei uskalla elää täysillä. Lentokoneonnettomuus on kuitenkin varmaan se kaikista epätodennököisin tapa heittää veivit..

   • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:33

    Ja hei hyvää reissua!!! Toivottavasti kuullaan susta vielä matkan jälkeen blogissas, et on kone pysynyt ylhäällä… 😀

 • Reply Anssi tiistai, joulukuu 30, 2014 at 16:53

  Piti oikein googlailla tämän postauksen innoittamana, että koska viimeksi on päästy samoihin lukemiin. Vissiin v. 1998 (http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/11315718/Was-2014-the-deadliest-year-in-aviation-history.html).

  Mutta joo, hyvä kertaus mitä kaikkea tänä vuonna on pudonnut. Niin ja hyvä, kun muistit tuon Air Algérienkin, joka on jo aivan unohtunut kaikilta ja tunnutaan muistettavan vain nämä kolme ”malesialaistapausta”. Kuoli siinäkin kuitenkin 116 ihmistä. :/

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 17:07

   Joo huhhuh, toivottavasti ei tälläsiin lukemiin enää päästä! Tosin yksikin onnettomuus on jo liikaa:( Kiitos paljon kommentista!

 • Reply Anu Johanna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:01

  Eipä tähän ole oikein mitään lisättävää – oon täsmälleen samaa mieltä. 🙂 Kiva, kun linkitit postauksessa blogiini, ja ihanaa Aasian-reissua!

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:15

   Kiitos paljon! Reissu toteutuu tosin vasta ensi syksynä, toivottavasti ei koneet putoa ennen sitä. Joutuu pian alkaa perumaan sanomisiaan, jos niin käy…. Kiitos paljon kommentista!(:

 • Reply Anne | Metallia Matkassa tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:05

  Lentäminen on tosiaan todella turvallinen tapa matkustaa, mutta kyllä on vaan ihan pakko ihmetellä että onko malesialaisilla yhtiöillä oikeasti noin huonoa tuuria vai onko siellä kenties jätetty jonkinlaisia turvallisuuteen liittyviä juttuja vähemmälle huomiolle. On kyllä todellista sattumaa, että kaksi konetta on pudonnut periaatteessa samalla alueella.

  Todella surullisia nämä uutiset lento-onnettomuuksista. Kyllä ne ovat vähän pistäneet miettimään lentämistä tänä vuonna. Kesällä kun tultiin Nykistä ja matkalla oli aika kova turbulenssi, olin aika varma, että nyt tää oli tässä. Vaikken koskaan ole erityisemmin pelännyt lentoa, niin liekö se sitten nämä viime aikaiset onnettomuudet vai mikä, kun saa kämmenet hikoamaan jos kone alkaa vähääkään täristä.

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:21

   Todella huonoa tuuria tosiaan:( Toinen malesialaisista koneistahan ammuttiin alas, että siitä tuskin olisi mikään kone selvinnyt vaikka olisi minkälaiset turvatoimet käytössä. Toki olisi voinut miettiä, kannattaako sota-alueen yli lentää. Vaikka onhan siellä lennetty Finnairillakin…

   Kyllä turbulenssi pelottaa ihan erilailla näiden uutisten jälkeen!

 • Reply Rosita tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:06

  Minäkin ajattelen lähinnä tuota, että kotiakin on moni kuollut….

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:22

   Haha oikea asenne! 😀 Eihän sitä voisi tehdä mitään, jos aina ajattelee pahinta mahdollista asiaa, mitä vois tapahtua.

 • Reply Hanna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:10

  Mua pelottaa lentäminen joka kerta aina jonkin verran, vaikka yritänkin järkeillä, että autolla ajaminen on paljon vaarallisempaa. Korkealla ilmassa turbulenssin kourissa tulee vain herkästi mieleen, että jos kone putoaa, niin mahdollisuudet selvitä ovat aika pienet :/ Mutta mielestäni pelon takia ei silti kannata jäädä kotiin, itse ehkä lähinnä pyrin valitsemaan sellaisen lentoyhtiön, joka ei ole sillä EU:n mustalla listalla. Me lennettiin juurikin AirAsialla reissullamme pätkä, ja ainakin sen lennon perusteella ihan turvallinen fiilis jäi kyseisestä yhtiöstä 🙂

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:28

   Koin tähän astisen elämäni aikana pahimman turbulenssin matkalla Italiaan. Laskeutuessa myrskysi ja salamoi ja koneen valot välkkyivät ja menokin oli melkoisen kuoppaista. Aattelin vaan, että ”jos tää kone nyt putoaa, niin sitten putoaa” yllättävän rauhallisin mielin 😀 Jälkeenpäin koko tapahtumaa ajatellessa alkoi vasta pelottaa!

   Oon kuullut kanssa monilta hyviä kokemuksia ja palautetta AirAsian lennoista! Kiitos paljon kommentista!

 • Reply Kristian (kauaspois) tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:22

  Perjantaina olisi lento kohti Thaimaata, kahdella välilaskulla. 2/3 osaa lennoista on Malaysian Airlinesilla. Tottakai on alkannut miettiä kaiken näköistä näitten onnettomuuksien jälkeen. Mutta on se kuitenkin todennäköisempää kuolla kotona esim. suihkussa.
  Älkää antako pelolle valtaa. Eläkää tänään eikä vasta huomenna, koska huomenna voitte jäädä auton alle kun ylitätte suojatien.

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:31

   Oon aivan samaa mieltä, elämä pitää elää täysillä! Hyvää (ja turvallista:D) matkaa sulle sinne Thaimaahan ja kiitos paljon kommentista! (:

 • Reply jerina tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:40

  Mä en osaa ollenkaan pelätä lentämistä, sillä niin kuin sanoit, onnettomuuksia voi tapahtua missä vaan. Balilainen puolestaan on ihan kauhuissaan näiden uutisten jälkeen ja miettii, että uskaltaako koskaan edes lentaa takaisin kotiin. Huh. Se myös väittää, että useat Aasian maat vihaa Malesialaisia ja siks terrorisoi niiden lentokoneita… No joo, en kyllä usko tohonkaan ja onnettomuudeltahan tää viimeisin ainakin vaikuttaa. Huonoa tuuria vaan sanon minä.

  • Reply Journey Diary / Jenna tiistai, joulukuu 30, 2014 at 19:46

   Voin kyllä kuvitella kuinka lamauttavia tuollaiset uutiset ovat oikeasti lentopelosta kärsivälle. No ohhoh, onpas väite 😀 Tiedä noista! Toivottavasti tuuri kääntyy parempaan suuntaan tästä eteenpäin, saa sun kaverikin matkustaa turvallisin mielin takaisin kotiinsa Balille!

 • Reply Emmi lauantai, tammikuu 3, 2015 at 20:39

  Mulla olis vähän siinä ja siinä uskaltaisinko kyytiin…. En kyllä varmaan tosin matkoja alkais kanskaan perumaan..

  • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, tammikuu 3, 2015 at 20:52

   Kyllähän se kieltämättä vähän voisi jännittää!

  Leave a Reply