Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tehdä Gdańskissa?

Edellisessä postauksessa valotin jo meidän viime viikonlopun Puolan reissun yleistunnelmia. Nyt kerron lisää vinkkejä, mihin Gdańskissa kannattaa suunnata, jos kaupungin historia ja kuuluisat nähtävyydet vähääkään kiinnostaa!IMG_6787

Maailman suurin tiilestä muurattu katedraali, Bazylika Mariacka (Mariankirkko) on mielestäni Gdańskin historiallisista nähtävyyksistä vaikuttavin. Kirkko on samalla yksi Euroopan suurimmista kirkoista. Pituutta katedraalilla on 105 metriä, sen torni on 85 metriä korkea ja tiiliholvit ulottuvat 30 metrin korkeuteen. Katedraali valmistui vuonna 1502 parin sadan vuoden rakennusprojektin jälkeen. Järjetöntä, kuinka keskiajalla on saatu omin pikku kätösin pistettyä tuollainen putinki pystyyn! Kirkossa on istumapaikkoja 25 000 ihmiselle. Tuota kokoa ei pysty näiden kuvien kautta käsittämään, itse en ole ikinä nähnyt noin korkeaa ja isoa kirkkoa, vaikka Italiassa ja Espanjassa oon kirkkoja kierrellytkin. Sain ulkopuolelta mahtumaan kuvaan vaan yhden tornin….

Käveltiin illalla katedraalin ohi ja kirkosta kuului musiikkia. Oli pakko käydä vilkaisemassa, miltä jumalanpalvelus siellä näytti. Ihmisiä taisi olla paikalla ehkä parisenkymmentä sen 25 000 sijaan, mutta hienolta kuulosti urut ja laulu, ääni kaikui jokaisesta kirkon kolkasta. Olispa tunnelmallista mennä tuonne kuuntelemaan kauneimpia joululauluja! Tai pitää vihkitilaisuus! 😀

IMG_6822IMG_6817IMG_6816-001

Gdańskissa näkyi paljon Hansaliiton aikaisia rakennuksia. Koko vanhakaupunki itsessään on aivan upea, siellä mekin vietettiin suurin osa ajasta. Veikseljoelle ankkuroitu museolaiva SS Soldek on myös näkemisen arvoinen ja sekin sijaitsee aivan vanhankaupungin tuntumassa. Gdanskissa tykkäsin erityisesti siitä, että keskustan alue ja merkittävimmät nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan, joten joka paikkaan pääsi helposti kävelemällä. Veikseljoen varrella oli paljon kivoja ravintoloita, Hilton hotelli ja mm. venemuseo. Pääsylippu museoon maksoi noin 50 senttiä opiskelija-alennuksella. IMG_6639IMG_2976IMG_6837IMG_6873IMG_6848Joulun aikaan pakollinen must see -nähtävyys on tietenkin joulutori – sekin aivan vanhankaupungin tuntumassa. Joulutorista napsittuja kuvia löytyy enemmän edellisestä postauksesta! IMG_2815IMG_3003IMG_6511

Kävimme myös katsomassa Kolmen Ristin Muistomerkkiä. Noin 42 telakan työntekijää sai surmansa vuonna 1970, kun kommunistit puuttuivat työntekijöiden lakkoon väkivalloin. Paikalla oli myös ihmisiä suremassa tapahtumassa menehtyneitä. IMG_6638-001IMG_2893-001IMG_2890-001IMG_6588-001IMG_6592-001IMG_6641-001IMG_6716

Nähtävyyksien kiertelemisen lisäksi kannattaa varata rutkasti aikaa ravintoissa istumiseen, sillä ruoka tuolla on todella hyvä ja sitäkin halvempaa. Esimerkiksi mun ja Samin kebab-annokset juomineen maksoi yhteensä vähän yli 6 euroa ja 12 eurolla sain kolmen ruokalajin illallisen irti hienosta ravintolasta juomineen. Jos kaupungilla käppäily alkaa väsyttää, niinkuin meillä kävi, voi myös suunnata leffaan, Cinema City oli aivan ydinkeskustassa meidän hotellin (Scandic Hotel Gdansk) lähettyvillä. Pitää vain kysyä etukäteen, mitkä leffat on puhuttu englanniksi.

Seuraavassa postauksessa lisää meidän hotellista ja lentokokemuksesta halpalentoyhtiö Wizzairilla!

Tykkäätkö? Tykkää myös Facebookissa!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply mollymay sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 14:00

  Voi vitsi, näyttää kivalta. Tänä talvena ei enää ehdi, mutta ehkä ensi vuonna. Ei varmaan ainakaan kylmempi ollut kuin Suomessa?

  • Reply jdJenna sunnuntai, 21 joulukuun, 2014 at 15:50

   Suosittelen kyllä lähtemään Gdanskiin, jos yhtään kiinnostaa (: Ei ollu kylmempi, pari astetta ehkä lämpimämpi. Tuuli oli kuitenkin jäätävä, Gdansk kun on meren rannalla..

 • Reply Emmi lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 20:44

  Hienoja kuvia! (:

  • Reply Journey Diary / Jenna lauantai, 3 tammikuun, 2015 at 20:56

   Kiitos! (:

  Leave a Reply