Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulufiilistä Gdańskissa

IMG_6369Olipa mahtava viikonloppu Puolassa! Gdansk on tosiaan Puolan kuudenneksi suurin kaupunki alle puolella miljoonalla asukkaallaan. Päällimmäisinä jäi mieleen hyvä ja todella halpa ruoka, kaunis vanhakaupunki ja joulutori. Voin kyllä suositella viikonlopun reissukohteeksi!

Saavuttiin paikan päälle aamupäivällä. Kentällä piti ensiksi nostaa paikallista valuuttaa, että päästään bussilla keskustaan. Pankkiautomaatin vaihtoehdot oli 500-3000 zlotyn välillä. Näppäränä likkana valitsin jälkimmäisen summan. 3000 zlotya olikin sitten yli 700 euroa…. Hyvin arvioitu! Miks ihmeessä pankkiautomaatti ehdottaa tuollasia summia! Tästä ihmetyksestä kun selvittiin, hypättiin bussiin ja käytiin heittämässä kamat hotellille. Meidän hotelli on hyvällä paikalla aivan päärautatieaseman vieressä, joten joka paikkaan oli korkeintaan parin kilometrin matka. Matka pidentyi kummasti, kun piti pysähtyä kuvailemaan parin metrin välein..

IMG_6759IMG_2700IMG_2717IMG_2726IMG_2732Löydettiin houkutteleva ruokapaikka vanhankaupungin pääkadulta, oli hyvät hampparit ja kivannäkönen paikka. Ei varmasti mikään kaupungin halvin, mutta silti puolet halvempaa kuin Suomessa. Kyllä tiesi taas tulleensa Suomeen, kun piti maksaa 20 euroa kahdesta Hesen ateriasta.. Puolassa pulitin kolmen ruokalajin illallisesta 12 euroa tiramisuineen kaikkineen..Pääkadulta löytyi myös Hard Rock Cafe ja pitihän sinnekkin poiketa.IMG_2751IMG_6532IMG_2787IMG_2915IMG_2925IMG_6635IMG_6665IMG_2929Kauppakeskus Madisonkin oli aivan meidän hotellin lähettyvillä. Ihmettelin pitkin päivää, että miks kantapäät kastuu. Kun tutkin asiaa tarkemmin, huomasin ihan hyvän kokosen halkeaman kantapään kohdalla…. Ei auttanu muu kuin ryhtyä etsimään uusia reiättömiä kenkiä. Hetken etsintöjen jälkeen sain uudet popot jalkaan ja heitin vanhat roskikseen. Sama homma kävi Berliinissä.. IMG_2845IMG_2859Maisemat muuttui karuimmiksi kun lähti keskustan ulkopuolelle. Paljon näkyi graffiteja ja ränsistyneitä taloja. Linja-autot ja ratikat sen sijaan oli uuden näköisiä. Bussilippu maksoi opiskelija-alennuksella meiltä kahdelta yhteensä 3,5 zlotya eli noin 80 senttiä! Käytiin illalla leffassa kattomassa Interstellar, koska koko päivän käveleminen alkoi tuntua jo jaloissa ja alkoi vielä satamaankin. Oli törkeen hyvä pätkä mun mielestä, eikä 3 euron leffalippuhintakaan  pahemmin kirpassut.IMG_6565IMG_6735-001IMG_2874IMG_2901IMG_2902Kun auringon valo vaihtui jouluvalojen loisteeseen illalla, suunnattiin joulutorille vanhankaupungin kupeeseen. En nyt hetkessä keksi mitään tunnelmallisempaa, kuin Gdanskin vanhakaupunki illalla jouluvaloineen ja katusoittajineen.IMG_2770IMG_2795IMG_6944IMG_6968-001IMG_6967-001IMG_2976Oli hyvää suklaabanaania 😀 Joulutorilla törmättiin myös Joulupukkiin ja poroihin, straight from Rovaniemi! IMG_6926IMG_2809IMG_2819IMG_6581-001IMG_6896IMG_6921IMG_6918Viikonlopun aikana tuli kyllä syötyä ja juotua ihan kiitettävästi, oli niin järjettömän halpaa! IMG_3014IMG_3009IMG_6935IMG_6938IMG_6740IMG_2747

Siitähän riemu repes, kun näin paluulennolla lunta Suomen maalla!! Ehkä saan sittenkin ne mun tilaamat talvihääkelit? (-:IMG_6963-001

Upea reissu kaikenkaikkiaan! Taidan jatkaa juttua seuraavassa postauksessa, ei viitsi väkisin mahduttaa kaikkea yhteen. Arvostan, jos jollakin riitti mielenkiintoa rullata tääkin alas asti…!

Juttuja voi seurailla myös Facebookissa ja Instagramissa! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 14 joulukuun, 2014 at 18:29

  Vau te ootte kyllä ehtineet jokapaikkaan! Mullekin on useamman kerran käynyt samanmoinen kenkäepisodi. Pitäs aina muistaa ottaa varakengät 😀
  Ihanaa joulufiilistä näissä kuvissa ja pisteet toki Rovaniemen postilaatikosta :p

  • Reply jdJenna sunnuntai, 14 joulukuun, 2014 at 18:58

   Kuvat on pitkin viikonloppua räpsitty, että ei oo kaikki yheltä ja samalta päivältä… 😀 Yritin kategorioida järkevästi silleen, että seuraavissa postauksissa keskitytään hotelliin, kuuluisiin nähtävyyksiin ja lentoihin Wizzairilla. Tää oli tällänen yleisfiilistelykatsaus Gdanskista (: Varakengät vois olla ihan hyvät, tai sitten vaan panostaisi siihen laatuun vähän enemmän, ettei kenkien tarvi aina hajota jalkoihin puolen vuoden käytön jälkeen!

 • Reply Katja sunnuntai, 14 joulukuun, 2014 at 20:18

  Tosi ihanan näköinen kaupunki myös Gdansk.
  Mun pitkäaikainen unelma olis joskus päästä tollaselle kunnon joulutorille. Odotan lisäjuttuja Puolasta! : )

  • Reply jdJenna sunnuntai, 14 joulukuun, 2014 at 20:25

   Oli kyllä ihana, varsinkin vanhankaupungin alue! Kiitos kommentista(-:

 • Reply Sandra maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 06:37

  Onpa kivoja kuvia ja paljon olette ehtineet tehdä (ja kuvista päätellen myös syödä ihania herkkuja). Ei kuulostanut kovin pahalta kolmen euron leffaliput. Suomessa kun hinnat taitaa pyöriä 12 -13 euron tietämillä nykyään (?), mutta toki Puolassa palkkataso on varmaan noin neljäsosan Suomen tasosta.

  • Reply jdJenna maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 08:08

   Kiitos(: ei ollut paha hinta ei! Toki puolalaisten keskiansiot kuukaudessa on sellasta 600€ luokkaa, että ei se paikallisille halpaa oo.

 • Reply to travel is to live maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 07:22

  Onpa kauniita kuvia, näyttää tunnelmalliselta! Enpä tiennyt että Puolassakin on noin edullista, kelpais tosiaan tuon hintaiset leffaliput, täällä ausseissa hieman kalliimpaa…

  • Reply jdJenna maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 08:10

   Kiitos paljon(: tunnelmallista siellä kyllä olikin! Yllätyttiin itekkin kun oli niin halvat liput, niihin sisältyi kylläkin opiskelija-alennus, mutta silti! 😀

 • Reply rosita maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 09:06

  Hei Jenna Journey!

  Laitoin sulle sähköpostia, sä pääset pummilla… Eiku lahjakortilla Tallinnaan! Onneksi olkoon! 🙂

  Ja aivan ihania kuvia Gdanskista, selattiin niitä eilen miehen kans ja innostuttiin, että voisihan sinne mennä näköjään aikaisemminkin, kun vasta merenranta keleillä. Puolan Riviera Sopotissa kiinnostaa kovasti, onkohan siellä yhtä halpaa kun Gdanskin keskustassa?

  • Reply jdJenna maanantai, 15 joulukuun, 2014 at 12:06

   Hahah, kiitos! 😀 Posti tuli perille!

   Joulun alla Gdanskissa saa kyllä ajan kulumaan, on niin tunnelmallista! Laitan seuraavaan postaukseen enemmän nähtävyyksistä ja muusta tekemisestä, kun tähän ei mahtunut.. Mun käsittääkseeni sama hintataso on jokapuolella Puolassa. Gdanskin keskustassakin oli vähän kalliimpaa kuin vähän syrjempänä, niinkun useasti on joka paikassa. (:

  Leave a Reply