Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkablogi vaatii jatkuvaa matkustelua…

…vai onko näin? 

Nyt oon pohdiskelevaisella tuulella! Oon nimittäin viime aikoina miettinyt tätä asiaa; paljonko matkabloggaajan pitää matkustaa ylläpitääkseen bloginsa tason? Faktahan on ettei blogi kiinnosta ketään, jos siinä ei ole lukijakunnalle sopivaa sisältöä. Ite matkustan tosi harvoin verrattuna  useisiin muihin matkabloggaajiin, ulkomaanreissuja tulee tehtyä sen 4-5 kertaa vuodessa. Sitten taas usein tuttavat ihmettelee, kuinka paljon me matkustellaan ja miten meillä riittää rahat ja päläpälä. Mä matkustan matkustamisen ilosta, enkä uusien postausten takia. Tykkään kirjoittaa niistä asioista, jotka itseä kiinnostaa. Tekisin postauksen vaikka maatilan eläimistä, jos se sattuisi sillä hetkellä itseä kiinnostamaan. En revi tästä stressiä enkä yritä olla täydellinen. Mun mielestä kameran kantaminen reissussa ei ole taakka, ollaan aina muutenkin räpsitty kauhee määrä kuvia joka reissulta jo aikoja ennen tätä blogia.WP_20131110_028

Siinä mennään jo vikaan jos pitää matkustaa väkisin ja äkkiä jonnekkin ainoastaan uusien postausaiheiden perässä. Tuntuu, että yhä useampi bloggaaja (enkä puhu pelkästään matkablogeista) lavastaa tilanteita ja tekee asioita ainoastaan blogin takia, esimerkiksi sellaisia, jotka ei edes aidosti itseä kiinnostaisi. Mä en ikinä haluaisi ajatella mitään reissuja ”työmatkoina”, joissa kerätään ainesta blogiin. Tietenkin jotkut onnekkaat tällä tienaavatkin, mutta mun mielestä blogi on liian kaupallinen ja väkisin tehty, jos sitä ei tee omasta puhtaasta halusta. Matkustaminen on ihanaa ja niitä hetkiä on kiva muistella jälkeenpäin ja jakaa niitä aiheesta kiinnostuneiden lukijoiden kanssa. En väitä, etteikö tän blogin eteen täytyisi nähdä lainkaan vaivaa, tietenkin täytyy. Minkä tahansa harrastuksenkin eteen pitää tehdä asioita, jos siinä haluaa kehittyä.  Ja mähän oon vasta kuukauden bloggaillut, että näähän on vaan aloittelijan mielipiteitä! Älkää vetäkö mitään kasviksia nenään tän vuodatuksen takia:D Ehkä mä oon vaan liian old school tajuamaan tätä muuntuvaa blogikulttuuria….WP_005814-001

IMG_1172Sitten vielä tää ikuinen miten teillä voi riittää rahat -marmatus. Yks laittaa satasia kuussa personal traineriin, toinen panostaa sisustukseen ja kolmas hyppää baarissa yhtä kyytiä. Jokainen käyttäkööt rahansa niinkuin tykkää! Meillä rahat menee lähinnä ruokaan, vuokraan ja matkustamiseen. Ei tää matkustaminen ole mitenkään extraa, ne rahat on aina jostain muusta pois. Monesti ihmiset kuvittelee matkustamisen olevan kalliimpaa kuin mitä se todellisuudessa voi olla. Kyllähän siihen rahaa saisi kulumaan vaikka miten paljon, mutta se on asia erikseen. Usein lentoliput maksaa sen alle 30 euroa/suunta. 

IMG_1804IMG_1279IMG_1253Ugh olen puhunut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 14:28

  Puhut asiaa ja varmasti jokainen matkabloggaaja on käynyt läpi näitä asioita useasti. Minusta et nyt kovin vähän matkustele. Täällä on useampi bloggaaja, joilla on ollut harvemmin reissuja mutta blogissa keskitytään sitäkin suuremmalla sydämellä tulevien reissujen suunnitteluun, matkailun kehittymiseen ja edellisten matkojen läpikäyntiin. Toki Suomessakin voi matkailla. Silmääni pisti erityisesti tuo kohta, jossa sanoit tilanteiden ”lavastamisesta” matkablogiin. En ehkä ihan samalla tavalla ajattele, mutta ymmärrän mitä tarkoitat! Mulla ei aikaisemmin paljon kiinnostanut kotimaan matkailu, mutta #suomiretki kampanja nosti päätään Lapissakin ja ajattelin että voishan meidän patikkaretkistäkin kirjoittaa blogiin. Myönnän, että olen suunnitellut reissuja silläkin mielellä miten hauskaa aineistoa niistä saisi, mutta se on ollut vain ja ainoastaan positiivista! Inhosin patikointia, nyt rakastan sitä. Voin syyttää ja kiittää siitä sekä poikaystävääni, että blogimaailmaa. Postaukset telttaretkistä Lapissa saivat loistavan vastaanoton. Selkeästi porukalla kiinnostaa. Miksen siis retkeilisi enemmän ja samalla nappailisi muutamaa kuvaa ja kirjoittaisi kertomusta? 🙂
  Mutta hyvä postaus! ^^

  • Reply journeydiary keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 15:26

   Kiitos Maarit piitkästä viestistä, arvostan sun vaivannäköä! (: Tekstihän oli aika kärjistetty, enkä tosiaan tarkoita kaikkien matkablogien olevan nykyään huonoja, itekkin syyllistyn joihinkin mainitsemiini juttuihin! Onhan se selvää, että lukijoita halutaan kuitenkin miellyttää, muutenhan sitä vois kirjotella vaan omaa henkilökohtasta päiväkirjaa.. Ja sitähän en meinannut, etteikö kotimaanmatkoista saisi kirjoittaa matkablogiin, oonhan itekkin aiheesta kirjoitellut. Inspis tähän ajatteluun lähti siitä, kun luin jostain (en nyt kuollaksenikaan muista mistä), ettei matkablogi yksinkertaisesti menesty kolmella ulkomaanmatkalla per vuosi. Oon täysin samaa mieltä sun kanssa tosta et bloggaajan ei koko ajan tarvitse olla tien päällä, vaan postauksissa voi käsitellä paljonkin mielenkiintoisia asioita ja mennä siihen aiheeseen syvemmälle! (:

   • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 16:36

    Niin no joo, matkablogi voi olla myös matkablogi vaikka se käsittelisikin vaikka sitä lähimatkailua ilman ulkomaille tai muualle kauas lähtöä. Itse en käynyt kesällä muutenkuin Norjassa autolla ja muuten sitten patikoitiin ja telttailtiin. Blogissa oli trafiikkia vaikka postaukset olivat vähän päiväkirjamaisia. Tottakai saa kärjistää juttuja, sillälaillahan sitä keskustelua syntyy! 😉
    Mutta että voi pitää täysin paikkaansa ettei voi menestyä ilman niitä ulkomaan matkoja! Pitää vain olla tarpeeksi aktiivinen kotimaassa, (omasta kotiympäristöstä löytyy yllättävän paljon kerrottavaa) ja kirjoittaa vanhoista reissuista throwback-kokonaisuuksia ^^

    • Reply journeydiary keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 16:48

     Samoilla linjoilla ollaan (: Mullakin tuohon 4-5 matkakertaan sisältyy pari reissua Viroon, näillä varoilla kun ei kuitenkaan matkusteta 3 kuukauden välein mantereita ympäri.. Matkailuun liittyy muutenkin niin paljon ilmiöitä ja muita juttuja ihan niiden konkreettisten kohde-esittelyjen lisäks, että sisältöä varmasti löytyy blogiin kun vaan jaksaa nähdä vähän vaivaa (:

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 14:44

  Erittäin hyvää pohdiskelua :). Ja kuten Maarit sanoi, mielestäni tuo ei ole vähäinen matkustusmäärä lainkaan (nimimerkillä vuoden 2. matka vasta tulossa) x). Meiltä ei kysellä ”miten rahat riittävät”, koska matkustamme sen verran harvoin, mutta tuo on todella hyvin sanottu, että se on siitä kiinni, mihin rahat haluaa laittaa. Itselläni rahat menevät tavalliseen elämiseen ja matkoihin säästämiseen, siinä se. Kaikki priorisoivat rahanmenonsa omilla tavoillaan.

  • Reply journeydiary keskiviikko, 29 lokakuun, 2014 at 15:32

   Kiitän viestistä!(: No hyvä etten ookkaan ainoa jonka mielestä matkabloggaajan ei tarvi olla yhtä kyytiä reissun päällä!

 • Reply lena torstai, 30 lokakuun, 2014 at 08:58

  Taa oli hyva teksti! olen silloin talloin blogianne seurannut ja kivaa luettavaa taalla on!

  Tuota ”miten paljon bloggaajan tulee matkustaa” kysymysta sivusin viimeisimmassa postauksessani myos. Se on hyva kysymys, ja riippuu paljon bloggaajasta. Olen kiinnostunut matkojen lisaksi erinaisista matkailu industryyn liittyvista pohdinnoista, esimerkiksi, ja jos vahainen reissaaminen on noihin pohdintoihin yhdistetty, blogi voi mielestani toimia.

  4-5 reissua vuodessa on mielestani hyva maara. 🙂 Ehka pari reissua vuoteen on hieman vahemman sitten, mutta kuten sanoin, riippuu kirjoittajasta! Eika sen reissun kauas tarvitse olla etta blogi kiinnostaa, huomasin etta Tallinna-aiheiset jutut ovat oman blogini suosituimpia. 🙂

  • Reply journeydiary torstai, 30 lokakuun, 2014 at 09:30

   Kiitos!(: pitääpä käydä kattomas se sun postaus! Totta, moni haluaa rehellisiä arvioita ja vinkkejä siitä paikasta minne on lähdössä reissuun.. Enkä ihmettele yhtään sun Viro-postauksien suosiota, sinnehän suomalaiset useimmin tekee matkoja. Kiva kuulla ihmisten mielipiteitä aiheesta!(:

  Leave a Reply