Suomen suurin matkablogiyhteisö

Colorful & Bohemian Berlin

Käytiin Berliinissä tän vuoden maaliskuussa, josta olenkin aiemmin tehnyt jo yhden postauksen (klick). Aihetta ja kuvia postaukseen näyttäisi vieläkin riittävän, joten ajattelin kertoa vähän lisää tästä boheemista suurkaupungista!
IMG_1336

Berliini on siis Saksan pääkaupunki, jos jollekin jäi vielä epäselväksi! Asukkaita siellä on noin 3,4 miljoonaa, mutta koko laajalle levittyneellä metropolialueella on asukkaita noin 4,4 miljoonaa. Berliini onkin tällä asukasmäärällään yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Sitä ei yleensä pidetä erityisen kauniina kaupunkina, onhan se vähän sellainen betoniviidakko, johon maan historia on jättänyt vahvasti jälkensä. Mä tykkäsin tästä kaupungista tosi paljon, ihmisetkin vaikutti jotenkin samanhenkisiltä suomalaisiin verrattuna. Meidän hotelli sijaitsi Postdamer Platzin lähellä, joten niillä kulmilla tuli liikuttua paljon. IMG_1015IMG_1018IMG_1113IMG_1127IMG_1139

Postdamer Platzin aukio sijaitsee Berliinin keskustassa Tiergartenin kaupunginosassa. Postdamer Platz oli Berliinin sydän ennen toista maailmansotaa, lisäksi se oli yksi Euroopan vilkasliikenteisimmistä aukioista. Aukio kuitenkin jäi vuosikymmenten ajaksi hylätyksi maapläntiksi sen tuhouduttua täysin maan tasalle toisen maailmansodan aikaan. Berliinin muuri jakoi aukion kahteen osaan, Länsi- ja Itä-Berliiniin. Aukiota alettiin uudelleenrakentamaan vasta Saksan jälleenyhdistymisen jälkeen – rakennustyömaa olikin 1990-luvun lopulla Euroopan suurin. Katsastettiin myös tuo leffateatteri, en kyllä muista enää mikä leffa katottiin…

Berliinin muurin palasia löytyi muistomerkkeinä sieltä täältä kaupungilla käppäillessä. Tässä lyhyt tietoisku muurin synnystä! Eli 2. maailmansodan jälkeen liittoutuneet jakoivat Saksan neljään miehitysvyöhykkeeseen. Neuvostoliitto hallitsi Berliinin itäosaa ja kolme länsivaltaa sen länsiosaa. Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan Saksan-vyöhykkeistä muodostui Saksan liittotasavalta ja Neuvostoliiton vyöhykkeestä Saksan demokraattinen tasavalta (Itä-Saksa). Berliinistä tuli osa läntistä Saksaa Itä-Saksan alueen sisällä; Saksan itärajan sulkemisen jälkeen 1952 Berliini jäi ainoaksi paikaksi, jossa raja oli yhä avoin. Muuri rakennettiin estämään itäsaksalaisten joukkopaon länteen. Muuri murrettiin viimein marraskuussa 1989. IMG_1101IMG_1103IMG_1104-001IMG_1105

IMG_1108IMG_1110IMG_1111

Käytiin myös DDR-museossa, jossa pääsi katsomaan  70-luvun Itä-Saksalaista asuntoa. Sami vissiin hoiti bisneksiä siinä samalla.. ? IMG_1080

Holokaustin muistomerkki, Holocaust Mahnmahl, on vaikuttava. Muistomerkki kattaa jalkapallokentän kokoisen alueen, josta nousee yli 2500 betonipaattaa muodostaen labyrintin. Alempana on kuva pienoismallista keskitysleiriltä. Vähintäänkin ahdistavaa katsottavaa.

IMG_1010IMG_1066Jottei tää nyt menis liian ahdistavaksi, laitetaan legokirahvi ja Muppets -limo sun muut iloisemmat reissukuvat tähän väliin! 😀 Alempi kuva on Berliinin tuomiokirkosta (Berliner Dom). IMG_1021IMG_1042IMG_1056IMG_1075-001
IMG_1346IMG_1357IMG_1359Loppuun vielä tällänen herkkupala(: IMG_1308-001

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply